7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1642 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам період із 15 по 21 жовтня.
Фото: John-Mark Smith / Unsplash

Фото: John-Mark Smith / Unsplash

CityLife

У Брюховичах відкрили Народний дім, а у Старичах будують нові гуртожитки для військових-контрактників, які нещодавно оглянув Петро Порошенко. У трамвайному депо на Сахарова облаштують «Науки і техніки»

Цього тижня у Львові тестували сирени. У Львові на хабарі затримали головного лікаря 6-ї міської клінічної лікарні, який звільнився ще на початку жовтня. Пізніше суд обрав йому запобіжний захід. Також на хабарі спіймали посадовця ЗСУ та 

Віллу на Коновальця продали скандальній фірмі, яка намагається збудувати готель на Знесінні, а підвал вілли на вулиці Уласа Самчука придбав колишній депутат Київради. На початку вулиці Городоцької замінять вуличне освітлення.

До Нацполіції Львівщини тричі за тиждень надходила інформація про псевдозамінування: 10 закладів, залізничного вокзалу та 5-ї міської клінічної лікарні. На вулиці Словацього у Львові встановлять підземні контейнери для сміття. До 100-річчя ЗУНР на фасаді ЛНУ імені Івана Франка показали відеомапінг.

На Львівщині авто патрульних зіткнулося з вантажівкою, внаслідок чого загинув 22-річний патрульний, а його напарник перебуває у лікарні. Також уночі поблизу Львова загорівся пасажирський автобус.

Ремонти, реставрації, будівництво

Вулиці Озаркевича та Ніщинського тимчасово закрили на ремонт, а у Домініканському соборі реставрують фрески. На вулиці Чупринки відреставрували браму за співфінансуванням.

У центрі Львова під магазини відреставрують дві кам’яниці. На вулиці Антонича зведуть багатоповерхівку.

Транспорт

Поліція почала використовувати пристрої для вимірювання швидкості на дорогах Львівщини. Вартість паркування на комунальних стоянках знову змінили. Від залізничного вокзалу до Рясного запустили автобуси великого класу. На вулиці Стуса перенесли розворот для автомобілів.

Освіта, здоров’я, бізнес

У Львівському перинатальному центрі народились перші трійнята. Бейбі-бокси в Україні подешевшали майже на 2 тисячі. Усім навчальним закладам Львова ввімкнули опалення.

Українці зможуть безкоштовно вакцинуватись у приватних клініках. В Україні зросла ціна на газ, а також змінились умови нарахування субсидій.

Благодійність та цікавинки

У рубриці «Що має побачити кожен львів’янин» пропонуємо почитати історію храму Климентія Шептицького та ботсаду лісотехнічного університету. У Шевченківському Гаю знімають фільм про Олексу Довбуша.

Новорічний ярмарок у Львові відкриють із 7 грудня. У межах Бієнале довіри львівські ресторани запустили акцію, під час якої платити за замовлення можна було стільки, скільки вважали за потрібне, а також організували Сніданки довіри. Свірзький замок вперше за довгий час відкрили для відвідувачів.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Угоди восени рахують. Несподіванки медреформи для лікарів та пацієнтів.

Купити здоров’я за гроші. Історія художниці, в якої діагностували рак.

Авто без водія, дрони та розумні будинки. Що винаходять львівські ІТ-спеціалісти.

З’їли і не заплатили. Як минув день довіри у ресторанах Львова. Фоторепортаж.

Нетуристичний Львів: будинок-перехід, вулиця пам’яті броварні та слов’янська бурса.

Коли травма не вирок. Як відновлюються спортсмени-аматори у Львові.

Точка зору: колонки

Ісабель Меркулова: Якби кожна людина мала собаку, ми б стали людяніші.

Долучайтеся до нашого Telegram-каналу та спільноти у Facebook.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!