Чому в аеропорту Львова не пропускали іноземців та жорстокі затримання у Мінську. Головне за минулу добу

1833 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Covid-19 – Головне. Три школи у Львівській області перейшли на дистанційне навчання. Зокрема, у  Кам'янка-Бузькому та Сколівському районах, а також у Ходорові.

Через ускладнення коронавірусу помер начмед Жовківської ЦРЛ Віктор Чикалюк. За час пандемії на Львівщині загинули 23 медики, а перехворіли Covid-19 – 1 781 медпрацівник.

Читайте такожЯк має діяти лікар, якщо у пацієнта підозра на Covid-19. Покроковий механізм

Читайте такожПомер львівський кардинал Мар’ян Яворський

У світі за добу виявили 269 тисяч випадків зараження коронавірусом. Зокрема 29 тис. в країнах Європи. Лідерами антирейтингу є Франція, Росія та Україна. У відповідному світовому антирейтингу Україна – на 12-му місці.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 383 хворих (188 за попередню). Разом 15 695. Одужали – 4 740 особи (плюс 57 за дві доби), померло – 442 (плюс 8 за дві доби).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 4 943 осіб (2 107 за попередню). Загальна кількість 135 894 пацієнтів. Одужало – 62 227 (1 614 за дві доби), померло – 2 846 особи (плюс 85 за дві доби).

Перелік антилідерів не змінився: Львівська область – 15 695 (детальніше вище), Київ – 15 032 осіб (плюс 561 за дві доби), далі йдуть Чернівецька – 11 109 (плюс 323 за дві доби) та Харківська – 10 833 (плюс 521) області.

Львів та область. В аеропорту Львова 10 громадян США, Німеччини та Канади, які приїхали відвідати батьків, не пропускали через кордон, через те що Держприкордонслужба вважала дітьми осіб тільки до 18 років, хоча у самій постанові уряду жодних згадок про вік немає. Пізніше іноземців таки пропустили на територію України.

Гірники шахти «Надія» на Львівщині після тижневого спротиву закінчили страйк і вийшли на поверхню. «Оптимальний спосіб погашення заборгованості перед гірниками знайдено – через поправки до закону про держбюджет, завдяки чому буде можливо виділити кошти на зарплату», – повідомили в уряді.

Читайте такожУ Збройних силах України – ще 37 нових випадків Covid-19

Міністр юстиції Малюська заявив, що його відомство восени виставить на продаж Львівську виправну колонію №48. Колонія має понад 40 будівель площею більше 42 тисячі квадратних метрів, а загалом займає 10 гектарів.

«Тітушки» у Мінську. У акції протесту «Марш єдності» у неділю в Мінську взяло участь понад 100 тисяч осіб. Одна з лідерів опозиції Колеснікова назвала кількість учасників демонстрації «безпрецедентно великою». Влада стягнула велику кількість силовиків і спецтехніки, площі в центрі оточили і огородили колючим дротом.

У різних частинах Мінська у неділю ввечері відбувалися жорсткі затримання, часто людей затримували люди у спортивній формі з кийками. Правозахисний центр «Весна» повідомив про 158 затриманих, проте це не остаточна інформація.

Читайте такожУ Львові відкрили кримінал за те, що водій таксі застосував газовий балончик до неповнолітньої

Арештували шістьох рятувальників, які витягали з річки протестувальників за якими гнався ОМОН та «тітушки».

У Гродно пройшли сутички протестувальників з ОМОН, силовики пустили в хід сльозогінний газ.

Міністр внутрішніх справ Білорусі Караєв заявив, що білоруська міліція є «найгуманнішою у світі».

Довіра до зовнішньої політики ЄС підривається бездіяльністю щодо Білорусі, заявив глава МЗС Литви Лінкявічюс.

Отруєння Навального. Міністр закордонних справ Німеччини Маас сподівається, що РФ своєю відмовою у розслідуванні отруєння Навального «не змусить Німеччину змінити свою позицію щодо «Північного потоку-2».

Політики двох німецьких партій – Християнсько-демократичний союз (ХДС) і «Зелені» – закликали ексканцлера Шредера звільнитися з посади в проєкті газопроводу «Північний потік – 2».

Читайте також: У музеї Івана Франка у Львові рятують 118-річну грушу. Фото

«Тиша» з ОРДЛО. Збройні формування РФ обстріляли підрозділ Об’єднаних сил в районі Красногорівки з гранатомета, внаслідок чого поранено українського військового.

В українській делегації в ТКГ назвали те, що сталося поодинокими провокаціями.

Пізніше збройні формування РФ вдруге порушили перемир’я й відкрили вогонь на Луганщині. Внаслідок обстрілу загинув військовий.

Глава МЗС України Кулеба ініціював термінову розмову з міністром закордонних справ РФ Лавровим для обговорення.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!