Джонсон планує здійснити ще один візит до України перед відставкою

1104 0
Раніше Джонсон уже двічі відвідував Україну.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, який іде у відставку, планує здійснити третю поїздку в Україну за час повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомляє Європейська правда.

«Джонсон відчуває тягар відповідальності за те, що був найбільшим покровителем (президента Зеленського). Він не може просто піти і не переконатись, що світ підтримує його. Він сподівається побачити його знову, перш ніж залишить свою посаду», — сказав співрозмовник видання Даунінг-стріт .

Читайте також: Джонсон відвідав полігон у Британії, де навчаються українські військові. Відео

Зазначимо, що інформація про заплановану поїздку з'явилася після телефонної розмови Джонсона із Зеленським у п'ятницю.

Нагадаємо, 17 червня Борис Джонсон вдруге приїхав до Києва, та обговорив з Володимиром Зеленським необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, зокрема, пропозиції міжнародної групи Макфола-Єрмака, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі. Раніше він також відвідував Київ 9 квітня. Тоді він представив президенту Володимиру Зеленському пропозиції щодо посилення фінансової та військової допомоги.

Додамо, що Борис Джонсон йде з посади премєр-міністра Великої Британії. Свої обов’язки він виконуватиме до початку вересня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!