Львівські активісти домоглися, аби курси перукарів проводили українською

3715 0
Всі записи уроків російською були видалені, тепер ведуться українською.
фото: Львівська політехніка

фото: Львівська політехніка

Львівські активісти Святослав Літинський та Олександр Золотухін домоглися, аби перукарські курси «Краса для всіх», які проходять в Молодіжному навчальному центрі св. Івана Боско у Львові, подавалися не російською, а були перекладені українською. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав Святослав Літинський.

Читайте також: Сайт ModnaKasta перекладуть українською через позов львів'янина

За його словами, про те, що перукарські курси «Краса для всіх» та вся інформація про них проходить російською, йому повідомила Галина Ілик 29 травня. Після цього активісти написали їм вимогу проводити курси українською і таки досягли свого.

«Чергова історія успіху. 23 червня пише мені Галя Ілик: Щиро дякую, що так добре спрацювали. Всі записи уроків російською були видалені, тепер ведуться українською. Приїжджали сьогодні з Києва, мала з ними конструктивну розмову, прийшли до спільного знаменника. Тепер заняття ведуться українською», – повідомив Святослав Літинський.

Читайте також: Львів’янка змусила підписувати відомий бренд шампунів українською

Нагадаємо, львівський активіст, який міг стати мовним омбудсменом країни, домігся скасування рішення про проголошення в Одесі російської мови як регіональної, яке діяло у місті з 2012-го року. Через позов львів’янина українською переклали також сайт Аllo. Також після звернення львів’янки Анастасії Чайківської відомий бренд шампунів Head&Shoulders почав підписувати товар українською мовою. Аби досягти результату, жінка імпортерам відомого бренду шампунів надіслала десятки листів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!