На Львівщині реалізують 10 проектів за кошти ЄС

2909 0
Громади області перемогли у конкурсі програми Транскордонного співробітництва Україна-Польща-Білорусь в галузі промоції та збереження історико-культурної і природної спадщини.
Фото: jimcdn.com

Фото: jimcdn.com

До фіналу з майже 400 проектів, поданих учасниками з трьох країн, журі відібрало 17 переможців і з-поміж них 10 – з Львівської області.

«Упродовж двох наступних років у Львівщину вкладуть понад шість мільйонів євро, це 20% від усіх коштів, передбачені на проекти в цій царині», – наголосив на брифінгу для журналістів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Як розповіла виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин, тристороннім є лише один з проектів – облаштування двох байдаркових маршрутів по Бузі – в ньому бере участь Сокальська районна рада та партнери з Польщі і Білорусі. У решті проектів українські учасники мають польських партнерів, переважно із сусідніх регіонів.

Три проекти присвячені збереженню та розвитку релігійної спадщини: створення транскордонного паломницького маршруту  до історичного монастиря у Підкамені на Львівщині та відновлення частини його будівель. Також у Рава-Руській планують в межах іншого проекту збудувати центр для роботи з молоддю при допомозі священиків РКЦ та подібний проект у Сколівському районі на базі латинської громади міста Сколе.

У рамках ще трьох проектів будуть модернізовані очисні споруди в Червонограді, Добромилі та Східниці. Як розповів Tvoemisto.tv міський голова Червонограда Андрій Залівський, йдеться про встановлення аеротенків, модернізацію металевих конструкцій підготовка мулу до зневоднення на центри фугах, які ми хочемо закупити в межах іншого проекту.

«Унаслідок реалізації цих двох проектів ми матимемо очищення води та довговічність роботи центрифуг, які зневоднюватимуть мул», – сказав міський голова Червонограда.  За його словами, після завершення робіт стабілізується робота очисних споруд, зменшаться видатки на їх утримання та поліпшиться екологічна ситуація в місті.

У рамках проекту «Сцена Галичини» передбачається промоція української та польської культур через Польський дім у Львові та Український дім у Перемишлі.

В іншому проекті з українського боку братимуть участь представники Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. За словами Галини Литвин, він спрямований на збереження автентичної культури в таких осередках як Урич, Косів та Колочава.

Натомість у рамках десятого за ліком проекту в природному парку «Розточчя» планують збудувати візит-центр, а крім нього – розбудувати велоінфраструктуру в межах парку і до кордону.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!