Водії скаржаться на відсутність паркомісць біля лікарні на Орлика. Місто обіцяє облаштувати майданчик

2277 0
Наразі там посилено працюють інспектори з паркування, оскільки водії паркуються і на велодоріжці, і на газоні, і на перехресті.

У Львові водії скаржаться на нестачу місць для паркування біля лікарні святого Миколая, що на вул. Пилипа Орлика. Вони змушені залишати автівки на газонах та велодоріжках, які не призначені для паркування легковиків. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, зараз на цій ділянці посилено працюють інспектори з паркування і штрафують водіїв, які паркуються з порушеннями. А вже до кінця року планують облаштувати паркувальний майданчик на 62 місця.

«Штрафують тільки тих, хто паркується із порушеннями. У нас є типові штрафи на цій вулиці. В основному, йдеться про паркування на велодоріжці, газоні, перехресті. При тому, що під час реконструкції вулиці Пилипа Орлика облаштували 98 паркомісць вздовж вулиці, і люди мають можливість на безоплатній основі залишати авто», – каже він.

Додатковий паркувальний майданчик облаштовують під схилом біля дитячої лікарні на Орлика. Наступного тижня частину майданчика мають заасфальтувати. 

«Раніше там не було місць для паркування і водночас не було гострої проблеми, як зараз. Тепер же є дорожні знаки і розмітка, усі розуміють, де паркуватися можна, а де ні», – зазначає він.

У коментарі  Tvoemisto.tv голова комісії охорони здоровʼя та соціального захисту ЛМР Валерій Веремчук додає, що між двома лікарнями – дитячою (св. Миколая) та дорослою (св. Пантелеймона) – є територія для паркування автомобілів, однак дорогу туди, за його словами, варто було б краще ознакувати, аби пацієнти знали про неї. 

«На самій вулиці Пилипа Орлика паркомісць недостатньо. Натомість паркінг, що розташований посередині між вдома медзакладами, – доволі великий, і це в кількох хвилинах пішої доступності. Він працює на дві лікарні. Можливо, його треба ознакувати, аби пацієнти та люди, які ставлять машини на вулиці, знали. Потрібно встановити знаки, що є можливість запаркуватись біля лікарень», – сказав він.

Читайте також: У Львові планують реорганізувати рух на найбільш проблемних перехрестях. Перелік

У коментарі Tvoemisto.tv в пресслужбі Першого ТМО, куди належить ці дві лікарні, пояснюють, що паркінг перед лікарнею св. Пантелеймона є платним: з 6:00 по 22:00 вартість становить 15 грн за годину, з 22:00 по 6:0050 грн за годину, 24 години – 120 грн, а перші 20 хвилин – безкоштовні. Оплатити послуги можна у паркоматі або за допомогою PayPass на стійці виїзду. Безкоштовно там залишають авто лише працівники медзакладу. 

«Безпосередньо перед входом до дитячої лікарні запаркуватися не можна, там є лише декілька місць для осіб з інвалідністю. Натомість водій може під’їхати до шлагбауму, де охоронець запитує, чи може пацієнт самостійно йти, якщо може, то просить пройти, якщо не може – авто пропускають до входу. Пацієнт виходить, а машина виїжджає. Відстань від загальної парковки чи від шлагбауму до входу приблизно однакова», – пояснюють у Першому ТМО.

Читайте також: На вулиці Пилипа Орлика водії паркуються на газонах. Місто планує посилити роботу інспекторів

Охоронці перед дитячою та дорослою лікарнями поснюють, що до великої парковки можна проїхати через два пропускні пункти – з вул. Миколайчука та з вул. Пилипа Орлика. Там стоять шлагбауми, є ознакування про умови паркування, паркомат для оплати тощо. Залишити машини можуть як пацієнти медзакладу св. Миколая, так і св. Пантелеймона. 

Читайте також: «Топольна, Орлика і 8-ма лікарня». Чого чекати від об’єднання найбільших лікарень Львова

Нагадаємо, що 16 листопада цього року вулицю Пилипа Орлика у Львові відкрили для проїзду. З липня 2020 року там тривав ремонт. Дорогу на вулиці зробили ширшою, додали велодоріжки та нове освітлення. Зокрема, замінили колектор та водопровід. Проєкт ремонту розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку» у 2019 році. Загальна вартість виконання робіт згідно з укладеним договором між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» становила 74,8 млн грн.

Нещодавно управління безпеки міста обіцяло посилити роботу інспекторів на цій вулиці, оскільки водії паркуються з порушеннями. 

Антоніна Костик

Ольга Коваль

Фото Івана Станіславського/Твоє місто 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!