Нове локальне медіа «Твоє місто Київ» та нічна ракетна атака по Україні. Підсумки доби

1206 0
Нині 9 березня та 379 доба героїчного протистояння російській агресії.
Газета "Твоє місто Київ", лютий, 2023

Газета "Твоє місто Київ", лютий, 2023

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 02:40, відбій – о 06:46. Повідомлялося про вибухи в Херсоні, Миколаєві, Одесі. Зокрема, в Одеській області під час обстрілу є влучання в об’єкт енергетичної інфраструктури, також є збиття ракет. За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, по Харкову та області завдано 15 ударів. За даними Київської ОВА, в області працювала ППО. Мер Києва Віталій Кличко, повідомив про вибухи у Голосіївсьому та Святошинському районах столиці.

Ситуація на фронті: Американська розвідувальна спільнота вважає, що росії наразі не вистачає боєприпасів і військ, щоб у 2023 році отримати значні територіальні здобутки в Україні, тож вона може перейти до стратегії утримування й оборони наявних позицій, затягуючи війну. Директорка Національної розвідки США Евріл Хейнс зазначила, що після останніх невдач на полі бою президент росії владімір путін почав усвідомлювати проблеми, перед якими постають російські війська.

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. ЗСУ відбили на них понад 110 атак. Українська авіація та підрозділи ракетних та артилерійських військ завдали 13 ударів по районах зосередження ворога та удар – по його позиції ЗРК. Також уражено командний пункт одного з підрозділів армії рф.

На цю ж тему: У результаті обміну полоненими додому повернули п’ятьох мешканців Львівщини. Усі військові – з Червоноградського району. Вони виконували бойові завдання під Маріуполем.

А також: СБУ заблокувала телеграм-канали, які допомагали ухилянтам уникати мобілізації. Інтернет-ресурси «повідомляли» про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Акцент дня: Місто, загорнуте уві щось. Лариса Денисенко про правдивий Київ. Медіахаб «Твоє місто» продовжує проєкт «Мій Київ» – дискусію відомих публіцистів, істориків, письменників, журналістів, інтелектуалів, митців про Київ: яким містом він був до вторгнення росії, що формує його образ, як історія Києва впливає на його майбутнє та яким може бути його розвиток. Цього разу своїми рефлексіями ділиться журналістка та правозахисниця Лариса Денисенко.

«Київ недолюблене місто, його мало хто вчиться відчувати шкірою, на дотик, впускати у серце. Комусь він видається дуже громіздким, комусь в ньому замало лоску або ж, навпаки, забагато гламуру. Комусь не подобаються історії, розказані ним, хтось вважає його дуже провінційним, таким, що заглядає зайдам у вічі, а хтось бачить його дуже пихатим і байдужим.

Його не знають, хоча думають, що знають про нього геть усе, не поспішають знайомитися, бо поверхового знайомства часто достатньо, щоб жити в Києві, але недостатньо, щоб жити Києвом».

Читайте також: Наближені до киян. У чому особливість нового медіа про Київ. Київ сприймають як столицю, а ми хочемо говорити і про Київ як місто. Місто, в якому рішення ухвалюють швидко та втілюють рішуче, в якому настрій його жителів впливає на доленосні рішення для всієї країни. Місто зустрічей і місто домовленостей.

«Твоє місто» підготувало спецвипуск газети про рік героїчного спротиву Києва.

Ключові події:

1. Кияни просять зменшити комендантську годину. Чому КМВА проти цього? Начальник КМВА Сергій Попко не бачить підстав для скорочення для тривалості обмеження, обґрунтовуючи це вимогами безпеки громадян і сприяння виконанню бойових чи службових завдань ЗСУ та правоохоронців.

Читайте також: Районні адміністрації у Львові отримали нових голів. П’ять із шести голів районних адміністрацій очолять адміністрації в інших районах міста;

2. Стали відомі деталі обшуків на тютюновій фабриці на Львівщині. Відкрито кримінальне провадження за ухилення від сплати податків стосовно суб’єкта діяльності Винниківської тютюнової фабрики. За словами директора Бюро економічної безпеки Вадима Мельника, йдеться про ухилення від сплати акцизного податку щодо вироблення та реалізації тютюнової продукції.

Читайте також: Держава вимагає повернення частини лісу у Брюховичах вартістю 155 млн грн. Брюховицька селищна рада незаконно передала землі, які відносяться до природно-заповідного фонду.

Та: Львову повернуть землі вартістю понад 844 мільйони гривень. Йдеться про земельну ділянку площею майже 21,5 га у Рава-Руській;

3. Ibox вивели з українського ринку. Як тепер поповнювати картки Monobank. Компанії потрібен час для укладення нової угоди з іншим банком-партнером для прийому платежів.

Читайте також: Чи можна передавати «Леокарт» іншому пасажиру. Пояснення. Ящо буде зафіксований факт невідповідності – пасажиру випишуть штраф за безквитковий проїзд, а саму транспортну картку заблокують.

Та: У «Дії» тепер можна перевірити будівельні документи. У кабінеті громадянина розробили новий розділ «Моє будівництво»;

4. Хвороба брудних рук. Як уберегтися від ротавірусної інфекції. Адміністрація низки львівських навчальних закладів розсилає батькам школярів рекомендації про те, як запобігти ротавірусній інфекції. Напередодні в учнів ліцею №81 імені Петра Сагайдачного виявили спалах.

Читайте також: У Львові відбудеться благодійний вечір з міністром охорони здоров’я. Його ціль – збір коштів на покупку приладу нічного бачення для 23 мотопіхотного батальйону ЗСУ.

Та: У Львові збудують новий амбулаторно-поліклінічний центр. За словами начальника управління архітектури та урбаністики ЛМР Антона Коломєйцева, попередньо проговорено усі важливі моменти цього будівництва.

5. У мультфільмі «Мавка. Лісова пісня» показали рідкісну флору та фауну України. За основу героїв та локацій мультиплікатори взяли українську природу, зокрема, поліські ліси.

Читайте також: На Київщині планують створити новий музей Марії Примаченко. Це буде споруда, де відвідувач ніби проходитиме від початку до кінця життя мисткині.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!