Освітяни з усього світу дефілюватимуть у Львові в українському вбранні. Де подивитися

2108 0
У рамках Першого світового форуму українознавчих суботніх та недільних шкіл заплановане дефіле українських освітян із 36 країн світу в сучасному українському національному вбранні.
ілюстративне фото: Еспресо

ілюстративне фото: Еспресо

Сьогодні, 21 серпня, у галереї головного корпусу Львівської політехніки відбудеться дефіле українських освітян з 36 країн світу в сучасному українському вбранні. Про це повідомляє прес-служба Першого світового форуму українознавчих суботніх та недільних шкіл, у рамках якого запланований захід.

«Ламаємо стереотипи. Хочемо показати для нашої країни і світу українку-педагога з діаспори не лише інтелектуальною, але й сучасною, стильною і модною. А учителям українознавчих шкіл надати приємність спробувати себе у ролі моделі і відчути естетичне задоволення від модерної української ноші», – зазначає головна організаторка форуму, директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою Ірина Ключковська.

Роль моделі «примірять» на себе понад три десятки українських освітян із діаспори. Дефіле складатиметься із двох частин. Першими на імпровізований подіум вийдуть учителі закордонних українознавчих шкіл, а тоді – колектив МІОКу. Моделі демонструватимуть ексклюзивні роботи дизайн-студії «Sophie Maria Syedova». Показ відбуватиметься під супровід живого виконання пісень фольк-гурту «Марвінок» та DJ Kind of Zero.

Онлайн-трансляцію дефіле можна буде переглянути на сайті Tvoemisto.tv, на Facebook-сторінці та YouTube-каналі. Початок запланований на 14:45.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!