У гуртожитках Франкового університету катастрофічно не вистачає місць

4330 0
У Львівському університеті Франка не вистачає приблизно 1300-1500 місць.
Фото: 20minut.ua

Фото: 20minut.ua

У гуртожитках Львівського національного університету імені Івана Франка катастрофічно не вистачає місць для студентів. Бракує в межах 1300-1500 місць. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку вишу Володимир Качмар.

Читайте також: Очно чи дистанційно. Як у Львові розпочнуть навчання студенти університетів

«Проблема із недостатньою кількістю місць в гуртожитках нашого університету вже не перший рік, а десь 5-й чи 7-й. Загалом нам не вистачає приблизно 1300-1500 місць», – каже він.

Щоб хоч якось вирішити цю ситуацію, університет змушений вести перемовини із іншими вишами та просити в своїх гуртожитках поселити студентів ЛНУ.

Так, за словами Володимира Качмара, уже є домовленість з Львівським національним аграрним університом у Дублянах (у межах 500 місць),  Національним лісотехнічним університетом (понад 100 місць), Львівським торговельно-економічним університетом та Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Степана Ґжицького. Наразі точна кількість місць, які зможуть віддати для студентів Франкового вишу, не відома. Також в університеті ведуть консультації і домовленості з львівськими коледжами, які могли б виділити місця для проживання.

Читайте також: До гуртожитків львівських вишів рекомендують заселяти вакцинованих від Сovid-19 студентів

Загалом, як зазначив проректор, на сьогодні студент ЛНУ ім. І. Франка за гуртожиток платить в межах 520-600 грн.

«Працюємо над тим, аби наші студенти мали місця в гуртожитках. Ми увійшли у державну програму будівництва гуртожитків, зокрема, у наших планах побудувати новий, 9-й за рахунком, гуртожиток. Але це ще буде не скоро. Зараз там лише фундамент», – додав проректор.

Натомість в іншому львівському університеті – «Львівська Політехніка», проблем із заселенням у гуртожитки немає. Місць для усіх вистачає.

«Відповідно до положення про поселення, плануємо поселити всіх охочих першокурсників, але за винятком 50 кілометрової зони та з врахуванням рейтингового аналізу», – пояснили в університеті.

На початок нового навчального року у гуртожитках Львівської Політехніки проживатиме понад 7,5 тис. студентів. Вартість проживання для студентів за місяць становить в межах 500 грн, у залежності від гуртожитка. Їх в університеті аж 13.

Читайте також: На будівництво нового гуртожитку Франкового університету виділили 50 млн грн

Нагадаємо, навчання у Львівській політехніці, як і у Франковому університеті, почнуть у форматі офлайн. Також у планах провести урочисту посвяту першокурсників у студенти, чого не було минулого року.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!