Київ

У Бучі презентували план відновлення громади

1171 0
Захід відбувся в рамках проєкту «Bucha Build Back Better»
Фото: КОВА

Фото: КОВА

29 березня пройшла презентація плану відновлення Бучанської міської територіальної громади. Про це повідомила Київська обласна військова адміністрація.

Захід відбувся в рамках проєкту «Bucha Build Back Better», що здійснюється за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну». У ньому взяли участь представники посольств, міжнародних організацій, народні депутати. 

Присутні розглянули проєкти відбудови, що були підготовлені, та обговорили всі можливі способи залучення коштів для відновлення.

«Від рук окупантів найбільше постраждали саме населені пункти Бучанського району. Бородянка, Буча, Гостомель, Ірпінь… Перед нами зараз стоїть задача допомогти кожному жителю області, який через війну втратив власне житло. Буча — яскравий приклад відбудови та повернення життя в деокуповане місто. Украй важливо не тільки відновити зруйноване, але і розбудовувати громади з використанням принципів сталого розвитку та урахуванням європейського досвіду», — зазначив т. в.о. голови Київської ОДА Дмитро Назаренко.

«Мова йшла про Фонд розвитку Бучанської громади, реабілітаційний центр Ворзель-Кичеєве, додаткову електропідстанцію, а також про аеропорт «Антонов». Ці проєкти сприятимуть розвитку індустріального парку Bucha Techno Garden, який прагнемо створити на території нашої громади. Попереду багато роботи, але впевнений, що завдяки такій спільній ініціативі з партнерами зможемо швидше досягти результатів, які будуть говорити самі за себе», - сказав за підсумками зустрічі мер Бучі Анатолій Федорук.
 

Він розповів що, на території громади є 3147 об’єктів – житлових, соціальних, критичної інфраструктури – які були знищені чи пошкоджені росіянами.

«Бучанська громада сьогодні схожа на великий мурашник: всі ми об’єдналися з єдиною метою – відбудувати наш дім. Навіть в умовах війни ми вже відбудували чи звели з нуля 842 об’єкти. Процес триває. І не закінчиться, аж доки ми не повернемо дім кожному бучанцю», – зазначає Бучанський міський голова.

Як повідомлялося, до кінця весни 2023 року в Бучі відновлять 110 будинків на вулиці Вокзальній. У місті також розпочали роботи з її озеленення.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!