У Львові говоритимуть про християнсько-мусульманський діалог

1721 0
У четвер, 26 лютого, в Українському католицькому університеті будуть шукати відповіді, як покращити взаєморозуміння між львів’янами та переселенцями з Криму.

В Українському католицькому університеті проведуть круглий стіл «Актуальні питання християнсько-мусульманського діалогу в Україні: львівський аспект». Метою заходу є сприяння встановленню конструктивного діалогу між представниками общини киримли (корінний народу Криму) та львівською громадою задля кращого взаєморозуміння й полегшення адаптації та інтеграції переселенців-кримців.

За останній час більше двох тисяч кримців знайшли прихисток у Львові та Львівській області, приїхавши на запрошення громадськості та місцевої влади.

Дивіться також: Чи змінять переселенці Львів? Відео

Хоча львів’яни щиро та гостинно прийняли вимушених переселенців із Криму, дається взнаки відмінність ментальностей, культур, релігій, традицій. Справа у тому, що мешканці західних регіонів України сприймають народ киримли передусім як політично активну, проукраїнську спільноту, а не як інакший народ із власною історією, культурою, традиціями. Тому іноді трапляються прикрі непорозуміння як на побутовому рівні, так і на рівні органів влади. Й навпаки, часто кримці не розуміють відмінностей між російськомовними мешканцями Криму та галичанами, не знають історії та традицій Галичини як історичного регіону України, – повідомляє прес-служба навчального закладу, посилаючись на слова Мирослава Мариновича, проректора УКУ.

Читайте також: Від початку року переселенцям виплатили понад 500 мільйонів

Участь у заході візьмуть представники християнських і мусульманської громад, експерти та громадські діячі. Власним досвідом життя мусульман в європейських країнах-членах Європейського Союзу та їхнього співжиття з християнськими громадами поділяться поважні гості з Польщі та Литви, зокрема: Муфтій мусульман Литви хаджи Рамазан Якубаускас, професор Варшавського університету Еуґеніуш Саковіч, голова Спілки громад литовських татар хаджи Адас Якубаускас.

Круглий стіл відбудеться 26 лютого в  Українському католицькому університеті (вул. Свєнціцького, 17, 4-й поверх, конференц-зал).

Час проведення: 10.00-17.00 год.

Реєстрація: 9.30-9.50 год.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!