Як доведеться платити за електроенергію та Україна на дитячому Євробаченні. Підсумки доби

1264 0
Нині 12 грудня та 292 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Vch-uman

Фото: Vch-uman

Ситуація на фронті: Військова розвідка Великої Британії вважає, що росія у 2023 році матиме проблеми з бюджетом. 5 грудня володимир путін підписав закон про федеральний бюджет росії на 2023-2025 роки. У новому бюджеті підвищили витрати на оборону та безпеку – у 2023 році ця стаття видатків становитиме понад 9 трлн рублів ($140 млрд), або 32% від усіх видатків бюджету.

«Бюджет, підписаний путіним, ймовірно, є надто оптимістичним щодо доходів і витрат у 2023 році. Тому інші частини російського бюджету, ймовірно, відчують дедалі більший тиск для покриття витрат на війну», – заявили в Міноборони Британії.

росія після тривалої перерви відновила повітряні атаки на Україну з використанням іранських безпілотників. У Збройних Силах України припустили, що це може бути пов’язано з потеплінням, але вашингтонський Інститут вивчення війни припускає, що насправді дрони були модифіковані для застосування за низьких температур.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Стельмахівку, Макіївку і Серебрянське лісництво Луганської області та Верхньокам’янськн, Білогорівку, Соледара, Юр’ївку, Красногорівку, Мар’їнку, Новомихайлівку та Времівку – Донецької.

Авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони завдали 31 удар по районах зосередження особового складу, озброєння та техніки, а також – по позиціях ЗРК противника.

Окрім того, ЗСУ уразили 9 пунктів управління, район зосередження артилерії та 2 склади боєприпасів.

Читайте також: У Львові відновили збір дров для обігріву на блокпостах. На початку весни ЛКП «Львівспецкомунтранс» запровадило цю ініціативу, і зараз, з початком морозу, її знову відновлюють.

Акцент дня: Українці по-новому платитимуть за електрику через відключення. Роз’яснення.

Якщо споживачі дуже довго не передають показники лічильника, то нарахування їм відбувається по середньому споживанню: тобто щомісяця нараховують одну й ту ж кількість спожитих кВт. Станом на зараз в НКРЕКП вирішили, що на цей період, коли були обмеження споживання електричної енергії, цей середній обсяг споживання коригується на загальний коефіцієнт зменшення споживання по області для всіх споживачів.

«Тобто, якщо ви раніше не передавали показники лічильника і в платіжці отримували середнє нарахування у розмірі 100 кВт, то тепер з урахуванням зменшення споживання по області на 25% вам нарахується на 25% менше, тобто 75 кВт», – пояснила членкиня Нацкомісії з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Ольга Бабій.

Вона додала, що правило буде діяти на всій території України для всіх побутових споживачів.

Водночас за умов, коли житло зруйноване, необхідно пройти процедуру фіксації руйнування майна. Власник зруйнованого житла має повідомити обленерго, свого надавача послуг, що за цією адресою споживання немає для того, щоб не відбувалося нарахування.

Ключові події:

1. У Львові вже впало понад 100 дерев, бригади працюють над ліквідацією поривів на електромережі. 1075 двірників посипають і чистять тротуари;

Читайте також: Через негоду на заході України затримується низка поїздів. Перелік. Резервні тепловози вже працюють, де це необхідно;

2. Німеччина надасть Україні близько 500 електрогенераторів. Частину обладнання передадуть «Укренерго», решту відправлять до Одеської, Миколаївської та Херсонської областей;

Читайте також: ДТЕК попереджає про фейкові канали з назвою компанії, покликані сіяти паніку. Зокрема, йдеться про:

  • https://t.me/DTEKKyivskelectromerezhibot;
  • https://t me/dtek_svitlo;
  • https://t.me/DTEKinfo;
  • @workdonbass_bot.

3. До кінця року планують завершити облаштування фонтану на площі Галицькій. Водночас територію площі розширять у напрямку проїжджої частини та завершать озеленення уже після війни;

4. Злата Дзюнька з піснею «Незламна» посіла 9 місце на дитячому Євробаченні. Відео. Переможцем дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2022 став представник Франції Lissandro з піснею «Oh maman!»;

5. Як допомогти безпритульним тваринам узимку. 5 простих порад. Перше, що ви можете зробити – нагодувати безпритульного собаку/кота. Коли тварина сита, вона може краще підтримувати власний теплообмін.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!