Ремонт Замарстинівської може закінчитись пізніше на кілька місяців. Актуальні фото

2839 0
Наразі працівники підрядної організації укріплюють ґрунти.
фото: Ганна Аргірова

фото: Ганна Аргірова

У Львові майже півроку триває ремонт вулиці Замарстинівської, який передбачає заміну комунікацій та колектора, а також оновлення дорожнього покриття та трамвайної мережі. Втім, як розповів у коментарі Tvoemisto.tv речник ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль, через додадкові не передбачені у початковому проекті роботи, ремонт може затягнутися на два-три місяці довше.

Читайте також: Як зміниться вулиця Бандери після реконструкції. Оновлена візуалізація

«Наразі роботи зосередженні на ділянці від вулиці Липинського до Східної. Це приблизно 900 м. У травні там виявили пливучі ґрунти, через що довелось коригувати проект і проводити укріплювальні роботи. Зокрема вже укріпили 102 м ґрунтів методом пакера, який передбачає бетонування із додаванням рідкого скла», — уточнив Олексій Хміль.

Він додав, що від початку ремонту на ділянці вже замінили частину водопроводу. Крім цього, до кінця тижня підрядники планують звершити бетонування ґрунту, а після того, як укріплення зміцніє — почнуть рити котлован під новий пластмасовий колектор. Він пролягатиме посередині вулиці паралельно зі старим.

«Через те, що виявили пливучі ґрунти, роботи довелось трохи відкласти, тож фактично ремонт відновили 8 червня. Тому, хоч і згідно з договором, підрядник має здати об’єкт через 22 місяці після початку ремонту, роботи можуть затягнутись ще на два-три місяці», — додав речник ЛКП «Львівавтодор».

Читайте також: Личаківську планують відкрити до кінця літа. Актуальні фото

Нагадаємо, на початку грудня вулицю Замарстинівську у Львові закрили для проїзду електротранспорту (туди курсував трамвай №4 та №5), а у січні визначили підрядника робіт. Ним став ТОВ «Онур Конструкціон», який ремонтуватиме вулицю за за 84,47 млн гривень.

Згідно з проектом, тут мають оновити трамвайні колії, замінити дорожнє покриття, колектори та комунікації. Частину вулиці закрили для проїзду транспорту на початку березня, а наступного дня на Замарстинівській почали підготовчі ремонтні роботи — зняли дорожнє покриття, демонтували колії та електричні опори. Наприкінці квітня на вулиці зупинили роботи, а проект відправили на доопрацювання через виявлені пливучі ґрунти.

Вікторія Ейсмунт,

фото Ганни Аргірової


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!