Усі росіяни мають нести відповідальність. Хто вбивав і хто спостерігав

1992 0
Ми не можемо говорити про совість. Тому єдиний шлях – ізоляція. Вічна. Санкційна, фізична, жодного співчуття. Жодних звинувачень Путіна.
фото: the reuters

фото: the reuters

Після звільнення Київської області від російських загарбників з’явився фотоархів вчинків антилюдяності в Бучі, Ірпені, Гостомелі, де сотні, тисячі вбитих, роздертих, зґвалтованих, пов'язаних мирних громадян України. Їх російські окупанти вбили з особливим звірством. Керівниця Центру гідності дитини Христина Шабат пояснює, як росіяни такими стали.

Ви знаєте, що діти, яких б‘ють, частіше стають булерами? Ви чули розмови російських солдат з матерями і жінками? Вихваляння про крадіжки і «замовлення» чьопрівєзті? Булінг завжди передбачає третю сторону. Жертву, булера та спостерігача. Він ніколи не відбувається між двома, бо його мета – показти свою крутість та привернути увагу. Тому не майте сумнівів, вони нас вбивають, щоб мірятись рахунком вбитих один між одним. Вони ґвалтують жінок, щоб обговорити свій подвиг один з одним і хто, стільки разів нівечив одну й ту ж дівчину своїм брудним тілом. Вони з насолодою обговорюють спротив та крик. Вони вбивають батьків на очах дітей для своїх героїчних історій в сховках.

Їх не болить і не болітиме, бо так працює булінг.

Читайте також: Путін не відкладає питання знищення України, попереду багато боїв, – Данілов 

Коли звірства толеруються, булер отримує необхідне підкріплення. Його поведінка схвалюється і він продовжує вбивати більше, знущатись жорстокіше, принижувати цинічніше, ґвалтувати нахабніше. На це є згода і позитивне підкріплення керівницва. Керівництва армії, голови сім‘ї і керівництва країни. Держава довбаний булер.

Мама не каже в трубку: син, ти гієна, де твоя честь, командир не розстрілює за першу вкрадену сережку, і за 10 пральних машин в КАМазі, не розстрілює навіть за зґвалтування при дітях і навіть за зґвалтування дітей. Орки щасливі між собою в цьому показному божевільному змаганні, хто більше і крутіше, хто креативніше принизить, розтрощить і втопче наші душі і тіла.

Булерів можуть зупинити тільки авторитетні дорослі. Основне правило таке. Коли булінг відбувається, ми ніколи не звертаємо публічно увагу на поведінку булера, ми завжди спершу приділяємо увагу жертві, доводимо до публічних вибачень перед нею. З булером говоримо на одинці. Спостерігачів вчимо, що якщо вони бачать і мовчать – вони теж учасники булінгу.

Ми не можемо сподіватись на честь і дорослу позицію авторитетних для орків дорослих, бо вони самі є булерами, вони самі напоказ знищують нашу гідність і нас. Ми не можемо говорити про совість. Тому єдиний шлях – ізоляція. Вічна. Санкційна, фізична, жодного співчуття. Жодних звинувачень Путіна. Усі росіяни мають нести відповідальність. Усі хто вбивав і хто спостерігав.

Читайте також: «Путін – божевільний, а Росія лежить у паралічі», – експрофесорка МДУ Олена Волкова

І поки наші герої роблять свою роботу з тим наглим «мароженим за трі капєйки», я знову думаю над тим, як не виростити москаля. Вам не сподобається це читати в контексті війни, але ми виховуємо вільних людей, тому:

1. Ми не вчимо дітей давати здачу. За вирішення конфліктів чи булінгу відповідають дорослі. Завдання дитини  розказати дорослому. Завдання дорослого зробити так, щоб відбулась справедливість і поведінка не підкріплювалась, бо діти, яким постійно транслювали «разбєрітєсь самі», так і робили, та перемагав завжди сильніший. А потім їх переконали, що в них найсильніша армія, і вони пішли на «самі разбєрьомся»;

2. Ми вчимо дитину захищатись. Якщо немає дорослого, який може захистити – ти маєш зробити це сам;

3. Ми вчимо захищати інших, мати нульову толерантність до насильства. Ніхто не заслуговує бути зраненим;

4. Всі підходять до нашого життя. Немає кращих чи гірших, тих, які можуть існувати, і тих, які ні, бо якби пазли складались з однакових частинок, то, чи цікаво було б їх складати;

5. А це точно сподобається. Ми не забуваємо. Ми вчимо дітей пам‘ятати. Росія завжди була аргесором, вона завжди нападала на українців. Найближчі 50 років їм це ніяк не має сходити з рук. У жодній країні світу, тому ми не бавимось з маленькими ваньками в пісочниці, не дружимо з ними, але й не булимо, бо ми ж не вони. Аж поки вони не вибачаться просто за те, що вони є. У той час, як наші авторитетні дорослі організують справжній «Гнів Божий», щоб відімстити за кожного хто беззахисно зі зв‘язаними руками загинув під час угарних змагань між орками.

Булери найбільше бояться втратити власний авторитет, і ми його знищимо.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!