Новини
  • Завтра львів’яни прибиратимуть Скниліський парк. Як долучитись? Завтра львів’яни прибиратимуть Скниліський парк. Як долучитись? Завтра, 4 липня, львівські активісти прибиратимуть «Скнилівський парк». Небайдужих львів’ян запрошують долучатись до толоки.
  • Шевченківський гай запрошує львів’ян на Купальську ніч Шевченківський гай запрошує львів’ян на Купальську ніч У рамках святкування проекту «Ніч у Львові», Музей народної архітектури та побуту пропонує львів’янам та гостям міста екскурсію «Купальська ніч у гаю», яка відбудеться 10-11 липня.
  • 
У Львові зустріли десантників, що повернулись з АТО. Фото
У Львові зустріли десантників, що повернулись з АТО. Фото Протягом шести місяців військові виконували бойові завдання у складі сил АТО.
  • Мапа для перевірки споживання теплоенергії. Де подивитися? Мапа для перевірки споживання теплоенергії. Де подивитися? Відділ енергоменеджменту департаменту економічної політики ЛМР розробив карту питомого споживання теплової енергії, аби мати можливості чіткого розуміння та аналізу ефективності її споживання в будинках, де встановлено загальнобудинкові лічильники тепла.
  • У Львові завершують почитання древньої ікони. Де помолитися? У Львові завершують почитання древньої ікони. Де помолитися? Упродовж тижня копію ікони Матері Божої Неустанної Помочі вшановують у різних храмах міста. Сьогодні, 3 липня, о 18:00 години ікону перенесуть у Свято-Покровський кафедральний собор УПЦ КП, що на вулиці Грушевського, 2, де відбудеться екуменічна молитва. А завтра святиня потрапить у Собор св. Юра УГКЦ, що площі св. Юра, 5, звідки у неділю буде перевезена у Городок для продовження паломництва храмами Львівщини.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: Скелі Довбуша Куди поїхати на вихідні зі Львова: Скелі Довбуша Прийдешні вихідні обіцяють бути сонячними, тому Tvoemisto.tv приготувало цікавий, короткотривалий і не потребуючий значних затрат маршрут для любителів активного відпочинку. Пропонуємо цього разу «пройтись» стежками опришків і довідатись більше про Скелі Довбуша.
  • Львів’ян запрошують обговорити ремонт дитмайданчика біля цирку
Львів’ян запрошують обговорити ремонт дитмайданчика біля цирку У середу, 8 липня, о 19:00 годині відбудеться публічне обговорення реконструкції дитячого майданчика біля Львівського цирку. Обговорення проводиться за ініціативи управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.
  • Веремчук ініціює термінове скликання транспортної комісії  Веремчук ініціює термінове скликання транспортної комісії Член постійної комісії інженерного господарства транспорту та зв’язку ЛМР Валерій Веремчук ініціює скликання позачергового, виїзного засідання комісії на якому обговорять стан транспортної господарки у Львові. Позаяк, вже неодноразово під час руху загоряється міський транспорт. ®
  • У Львові феміністки покажуть своє бачення материнства У Львові феміністки покажуть своє бачення материнства Сьогодні, 3 липня, о 19:00 годині у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття виставки «Материнство», яка проходила у березні у Центрі візуальної культури в Києві, а тепер триватиме у Львові з 3 до 19 липня.
  • Львів’ян просять здати кров для 9-місячного хлопчика Львів’ян просять здати кров для 9-місячного хлопчика Дев’ятимісячний Ярема Барабаш зараз перебуває в опіковому відділенні 8-ї клінічної лікарні. Хлопчику терміново потрібна донорська кров.
  • Що має побачити кожен львів’янин: Лиса гора, де водиться нечисть Що має побачити кожен львів’янин: Лиса гора, де водиться нечисть Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікаві факти про визначні місця Львова. Сьогодні пропонуємо вам 7 цікавинок про невід’ємну частину нашого міста – гору, яка є такою ж давньою, як і Львів. Подейкують, що кілька століть Лиса гора – це також місце зустрічі всілякої нечисті.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій На вулиці Городоцькій унаслідок ДТП утворюється затор, який ускладнює проїзд до головного залізничного вокзалу.
  • Львів’ян запрошують попрощатись із славетним важкоатлетом Львів’ян запрошують попрощатись із славетним важкоатлетом У четвер, 2 липня, на 74-му році життя після важкої хвороби помер знаменитий важкоатлет, заслужений майстер спорту України Петро Кіндратович Король. Львів’ян запрошують провести олімпійського чемпіона в останню дорогу.
  • Українців просять не їхати до Єгипту Українців просять не їхати до Єгипту У Єгипті почастішали напади радикальних угруповань на цивільні об'єкти. МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Єгипту.
  • Де на Львівщині дозволено купатися. Перелік водойм Де на Львівщині дозволено купатися. Перелік водойм За результатами дослідження, проведеного ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», не всі водойми Львівщини отримали дозвіл на купання.
  • Хліб та дієта: руйнуємо міфи Хліб та дієта: руйнуємо міфи Для людей, які дотримуються дієти, борошняні вироби часто потрапляють під табу. Та чи справді хліб сприяє збільшенню ваги? Tvoemisto.tv пропонує розглянути 3 найпопулярніші міфи про хліб під час дієти. ®
  • Львів’ян кличуть разом зустріти бійців «вісімдесятки» Львів’ян кличуть разом зустріти бійців «вісімдесятки» Сьогодні, 3 липня, із зони АТО до Львова повертаються бійці 80-ої аеромобільної бригади. Львів’ян кличуть зустріти Героїв разом.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Зеленій Ситуація на дорогах Львова: затор на Зеленій На вулиці Зеленій через несправність світлофора утворюється затор.
  • У ДТП загинув Владіслав Левицький. 5 фактів про львівського співака У ДТП загинув Владіслав Левицький. 5 фактів про львівського співака Відомий український поп-виконавець Владіслав Левицький сьогодні вночі загинув в автокатастрофі поблизу міста Золочева. Tvoemisto.tv нагадає кілька фактів про співака.
  • Якою буде національна поліція в Україні: 7 фактів Якою буде національна поліція в Україні: 7 фактів Верховна Рада ухвалила закон, який визначає правові засади організації та діяльності Національної поліції України, статус поліцейських.
  • Як удосконалити своє мовлення. 5 порад Як удосконалити своє мовлення. 5 порад Мова для людини – це не лише спосіб висловлення думок, але й інструмент формування власного іміджу. Tvoemisto.tv підготувало 5 порад, які допоможуть стати красномовнішим.
  • 	
Львів’ян запрошують вшанувати полеглих під Зеленопіллям молитвою
Львів’ян запрошують вшанувати полеглих під Зеленопіллям молитвою У річницю трагедії під Зеленопіллям, 11 липня, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла о 9:00 годині відбудеться Божественна Літургія за упокій загиблих внаслідок обстрілу військовослужбовців.
  • У Львові відкрили центри безкоштовної правової допомоги. Адреси У Львові відкрили центри безкоштовної правової допомоги. Адреси 1 липня 2015 року о 09:00 годині на Львівщині відчинили свої двері для відвідувачів шість місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Пропонуємо їх адреси.
  • Військовим заборонили користуватись телефонами в зоні АТО
Військовим заборонили користуватись телефонами в зоні АТО Верховна Рада у другому читанні і в цілому підтримала законопроект, що забороняє військовослужбовцям користуватись особистими засобами мобільного зв’язку.
  • Для львів’ян планують закупити три нові тролейбуси Для львів’ян планують закупити три нові тролейбуси Після вчорашнього інциденту із тролейбусом, який спалахнув під час руху за маршрутом №2, у ЛКП «Львівелетротранспорт» пообіцяли ретельно перевірити весь рухомий склад.
  • У Львові облаштували куточок пам’яті Небесної Сотні У Львові облаштували куточок пам’яті Небесної Сотні Із метою належного вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла встановили оновлену та доповнену меморіальну дошку, присвячену Новітнім Героям. Біля пам’ятної дошки вже відбулася молитва за всіх, хто віддав своє життя за незалежність України.
  • Конкурс соціальних кінопроектів для львів’ян. Як долучитись? Конкурс соціальних кінопроектів для львів’ян. Як долучитись? Мистецька формація Wiz-Art запрошує львів’ян до участі у конкурсі кінопроектів ігрових короткометражних фільмів соціального спрямування.
  • Завтра частина Львова залишиться без води. Адреси Завтра частина Львова залишиться без води. Адреси Завтра, 3 липня, ЛМКП «Львівводоканал» підключатиме новозбудований водопровід на вулиці Устияновича. Тому частина міста залишиться без води із 09:00 до 18:00 години. Про це інформує прес-служба міськради.
  • В Україні пиво прирівняли до алкоголю. 5 змін до Закону В Україні пиво прирівняли до алкоголю. 5 змін до Закону У середу, 1 липня, набув чинності новий закон про регулювання продажів пива, яке тепер прирівнюється до інших алкогольних напоїв. Він має вплинути на продаж пива неповнолітнім, а також загалом на зменшення вживання алкоголю. Пропонуємо вам кілька змін, які торкнуться любителів цього напою та підприємців.
  • У Львові встановили 40 велостійок: локації У Львові встановили 40 велостійок: локації Відтепер до всіх районних адміністрацій Львова можна їхати велосипедом і запаркувати його там біля нових велостійок.
  • Будинок для учасників АТО у Львові зводитимуть у жовтні: хто отримає житло? Будинок для учасників АТО у Львові зводитимуть у жовтні: хто отримає житло? У місті створили робочу комісію з контролю за будівництвом житла для учасників АТО та членів сімей загиблих. Як зазначив під час прес-конференції Віктор Писаренко, директор ЛКП «Рембуд», підприємство має намір поглиблювати співпрацю з нею, щомісяця звітувати за витрачені кошти, а також активно залучати учасників АТО до процесу будівництва.
  • Топ-10 фонтанів Львова. Фото Топ-10 фонтанів Львова. Фото Фонтан із русалками, фонтан для закоханих і фонтан-кульбаба. У літню спеку львів’яни все частіше обирають відпочинок біля води. В умовах міста – це фонтани, які у Львові часто є досить оригінальними. Пропонуємо вам ознайомитись із 10-ма найцікавішими фонтами нашого міста.
  • Три тези Альфреда Коха про українців, війну і реформи Три тези Альфреда Коха про українців, війну і реформи У Львові відбулася зустріч із російським реформатором, бізнесменом і політиком Альфредом Кохом. Він поділився власним поглядом на сьогодення України і її майбутнє. Tvoemisto.tv пропонує 3 головні тези із зустрічі.
  • Ситуація на дорогах Львова: у центрі не працюють світлофори Ситуація на дорогах Львова: у центрі не працюють світлофори У звя'зку із запланованим візитом Петра Порошенка у центрі Львова наразі не працюють світлофори.
  • Львів’янам просто неба покажуть фільм про Шептицького Львів’янам просто неба покажуть фільм про Шептицького У п'ятницю, 3 липня, у Львові просто неба показуватимуть фільм про Митрополита Андрея Шептицького. Мешканців міста кличуть активно долучатися.
  • Яким буде iPhone 6S. Фото Яким буде iPhone 6S. Фото Восени 2015-го року, Apple готується випустити оновлений iPhone 6S, що ззовні зберігає свої попередні форми, але має чималу колекцію внутрішніх змін.
  • Львів’янам, які перенесли інсульт, пропонують допомогу. Як отримати? Львів’янам, які перенесли інсульт, пропонують допомогу. Як отримати? Для мешканців міста Львова, які перенесли інсульт, діятиме програма реабілітації. Пропонуємо вам перелік документів, які необхідно подати.
  • Пункт пропуску Угринів–Долгобичув на Львівщині тепер піший Пункт пропуску Угринів–Долгобичув на Львівщині тепер піший Пропускний пункт «Угринів – Долгобичув» на українсько-польському кордоні від 1 липня доступний для пішого переходу. Експериментальне дослідження триватиме до кінця цього року.
  • У Винниківському озері поблизу Львова заборонили купатися У Винниківському озері поблизу Львова заборонили купатися Відповідно до результатів дослідження, проведеного ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», вода у зоні двох пляжів Винниківского озера не відповідає вимогам санітарних норм.
  • У Львові на кільці Чорновола-Липинського змінили схему руху У Львові на кільці Чорновола-Липинського змінили схему руху Тепер на кільці вулиць Чорновола – Липинського заборонено змінювати смугу руху, а також водії повинні будуть пропускати на в’їзді у кільце машини з усіх смуг. Така нова схема називається «Roundabout» та діє в країнах північної Європи.
  • Студенти та викладачі вишів уникнуть мобілізації Студенти та викладачі вишів уникнуть мобілізації Верховна Рада звільнила від мобілізації студентів денної форми навчання та викладачів.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Котляревського Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Котляревського На перетині вулиць Котляревського та Богуна сталося ДТП. Тимчасово не курсують трамваї у напрямку залізничного вокзалу.
  • Коли нові патрульні з’являться на вулицях Львова? Коли нові патрульні з’являться на вулицях Львова? Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав міста, у яких нова патрульна поліція запрацює найближчим часом. Спершу нові патрульні вийдуть на вулиці Львова, Києва, Харкова та Одеса. На черзі після цих міст — Миколаїв і Луцьк.
  • Від сьогодні у Львові на Сихові перекриють рух. Схема об’їзду Від сьогодні у Львові на Сихові перекриють рух. Схема об’їзду На два тижні обмежать рух транспорту на проспекті Червоної Калини на перехресті з вулицею Скрипника через будівництво трамвайної колії.
  • Українці, які мають дорогі авто, платитимуть 25 тис. грн податку Українці, які мають дорогі авто, платитимуть 25 тис. грн податку В Україні з 1 липня 2015 року автомобілісти сплачуватимуть транспортний податок у розмірі 25 тис. грн на розкішні авто з об’ємом двигуна понад 3 л і віком не більше як п’ять років.
  • Чим розважити дітей влітку. П Чим розважити дітей влітку. П'ять ідей У літній час у дітей з’являється багато вільного часу, а от у батьків з’являються запитання – як їх розважити? Пропонуємо вам 5 ідей, які допоможуть провести літній час із дітьми весело і з користю.
  • Пасажирів нічних маршруток у Львові охоронятимуть Пасажирів нічних маршруток у Львові охоронятимуть Від сьогодні у Львові курсуватимуть нічні автобуси. Безпеку у транспорті забезпечуватиме «Муніципальна дружина».
  •  «Ніч у Львові»: що приготував фестиваль цьогоріч?
«Ніч у Львові»: що приготував фестиваль цьогоріч? Із 10 до 12 липня у Львові проходитиме традиційна промоційно-туристична акція «Ніч у Львові», яка відбувається двічі на рік – восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Також кожен з трьох днів матиме свою тематику: театр, музика, кіно. Багато місць будуть відкриті вперше для загалу.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 2 липня, декілька вулиць у трьох районах Львова залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Європейський Тиждень велотуризму. Як долучитись у Львові? Європейський Тиждень велотуризму. Як долучитись у Львові? 12-19 липня на Львівщині відбуватиметься Європейський Тиждень велосипедного туризму. Він уперше за десять років своєї історії перетне межі Євросоюзу. Веломаршрути пролягатимуть повз визначні місця Львівщини.
  • У Львові на ходу загорівся тролейбус № 2. Оновлено У Львові на ходу загорівся тролейбус № 2. Оновлено У Львові на вулиці Кульпарківській на мосту загорівся тролейбус.
  • Три тези від Несторівської групи про  Україну сьогоднішню Три тези від Несторівської групи про Україну сьогоднішню У Львові представники Несторівської групи презентували свої напрацювання під назвою «Візія України-2025: Договір Гідності заради сталого розвитку». Tvoemisto.tv підготувало 3 тези спілки українських інтелектуалів та громадських діячів про сьогодення України.
  • Топ-5 незвичайних лавочок Львова. Фото Топ-5 незвичайних лавочок Львова. Фото На львівських вуличках є багато різноманітних лавочок – круглі та прямокутні, довгі та короткі, найпростіші та стилізовані до атмосфери міста. Деякі з лавок – особливі. Про них і піде мова.
  • Львів’ян запрошують на виставку всесвітньо відомого фотографа Львів’ян запрошують на виставку всесвітньо відомого фотографа Львівський Палац Мистецтв презентує персональну виставку Дмитра Собокаря «Silentium». Відкриття відбудеться 3 липня о 16:00 годині. Пізнаючи людину, фотограф ставить перед собою складну мету – розгадати феномен мовчання, феномен вічної тиші і недомовленості, інформують організатори.
  • Нічні маршрутки у Львові: точні маршрути й інтервали руху. Частина 2 Нічні маршрутки у Львові: точні маршрути й інтервали руху. Частина 2 Виконавчий комітет Львівської міської погодив департаменту житлового господарства та інфраструктури організувати вивчення попиту населення на нічні автомобільні перевезення через обстеження пасажиропотоків мережі нічних міських автобусних маршрутів загального користування. Маршрутки почнуть курсувати вже сьогодні.
  • Нічні маршрутки у Львові: точні маршрути й інтервали руху. Частина 1 Нічні маршрутки у Львові: точні маршрути й інтервали руху. Частина 1 Виконавчий комітет Львівської міської погодив департаменту житлового господарства та інфраструктури організувати вивчення попиту населення на нічні автомобільні перевезення через обстеження пасажиропотоків мережі нічних міських автобусних маршрутів загального користування. Маршрутки почнуть курсувати вже сьогодні.
  • Ремонт дороги за 6-м маршрутом у Львові закінчать восени
Ремонт дороги за 6-м маршрутом у Львові закінчать восени Учора, 30 червня, на ремонт закрили останню частину вул. Гайдамацької на ділянці від вулиці Лобачевського до Замарстинівської та перехрестя вулицьГайдамацька - Замарстинівська.
  • Чотири унікальні громадські простори Львова: локації, особливості Чотири унікальні громадські простори Львова: локації, особливості Цьогоріч у Львові стартувало багато проектів, що мають на меті ревіталізацію вже існуючих або ж створення нових відкритих громадських просторів. Серед них ремонт фонтану і оновлення площі перед Оперним театром та створення пішохідної зони на вулиці Курбаса. Tvoemisto.tv пропонує дізнатись більше про чотири відкриті громадські місця для відпочинку, що невдовзі з’являться у Львові.
  • Дахи Львова стали тлом для музичного кліпу. Відео Дахи Львова стали тлом для музичного кліпу. Відео Інді-група The Castle опублікувала кліп на пісню Water Guns, який був знятий на даху однієї з будівель у Львові. Як зізналися музиканти, забратися вище їх підштовхнуло бажання показати в ролику дахи інших будівель рідного міста.
  • Зі Львова до Рима запустили прямий авіарейс Зі Львова до Рима запустили прямий авіарейс Авіакомпанія «»Міжнародні авіалінії України» (МАУ) почала здійснювати прямі сезонні рейси між Львовом та Римом.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!