Новини
  • Католицький університет запрошує львів’ян на храмове свято Католицький університет запрошує львів’ян на храмове свято У суботу, 27 червня, Український католицький університет запрошує усіх вірних прийти на храмове свято, долучитися до спільної літургії за мир в Україні та молитовно згадати візит святого Івана Павла ІІ, який рівно 14 років тому відвідав Львів.
  • Онлайн-пошук університетів за предметами ЗНО. Де подивитись? Онлайн-пошук університетів за предметами ЗНО. Де подивитись? Напередодні вступної кампанії сайт Освіта.ua створив спеціальний сервіс, що допоможе абітурієнтам спростити процес пошуку вищих навчальних закладів та спеціальностей.
  • Все про нічні маршрутки у Львові: вартість, графік, напрямки Все про нічні маршрутки у Львові: вартість, графік, напрямки 17 червня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив департаменту житлового господарства та інфраструктури організувати вивчення попиту населення на нічні автомобільні перевезення через обстеження пасажиропотоків мережі нічних міських автобусних маршрутів загального користування. Термін обстеження – з 1 липня по 1 листопада, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • На вихідних у Львові перекриватимуть рух На вихідних у Львові перекриватимуть рух У зв’язку з паломництвом копії ікони Матері Божої Неустанної Помочі в неділю, 28 червня, буде ситуативне перекриття руху транспорту
  • ТОП-10 найбільш дружніх для велосипедистів міст ТОП-10 найбільш дружніх для велосипедистів міст Львів претендує на звання української «велостолиці» та намагається активно розвиватися у цій сфері. Збільшується протяжність велодоріжок, мешканці міста все частіше пересідають на цей екологічний та дешевий вид транспорту. Пропонуємо вам перелік міст Західного світу, які є найбільш «friendly» до власників роверів та можуть стати хорошим прикладом для Львова.
  • Від завтра Tvoemisto.tv транслюватиме унікальний джазовий фестиваль Від завтра Tvoemisto.tv транслюватиме унікальний джазовий фестиваль Завтра, 27 червня, на Tvoemisto.tv починається трансляція виступів унікальних джазових виконавців у рамках фестивалю Alfa Jazz Fest. Глядачі матимуть змогу переглянути і прослухати композиції як українських, так і закордонних зірок, що відбуватимуться на сцені біля Палацу Потоцьких.
  • День молоді у Львові: події та локації
День молоді у Львові: події та локації У межах відзначення Дня молоді у Львові запланували низку цікавих заходів: вишкільні табори, фестивалі, велопробіг і квест. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із заходами, які допоможуть молоді міста гідно відсвяткувати своє «професійне свято».
  • На Tvoemisto.tv стартує трансляція розмови з Альфредом Кохом На Tvoemisto.tv стартує трансляція розмови з Альфредом Кохом Сьогодні, 26 червня, вже за 10 хвилин у Львові російський реформатор Альфред Кох та редактор-засновник "Forbes Україна" Володимир Федорін говоритимуть про проблеми та перспективи середнього бізнесу. Переглянути зустріч онлайн можна на Tvoemisto.tv.
  • Львівський дріжджзавод вироблятиме біогаз Львівський дріжджзавод вироблятиме біогаз У Львові на дріжджовому заводі «Компанія Ензим» розпочали будівництво додаткової анаеробної технологічної лінії для ще більш поглибленого очищення стоків. Це унікальний та інноваційний проект для України. В результаті поглибленого очищення стічних вод підприємство буде отримувати вторинний енергоносій — біогаз.
  • Що має побачити кожен львів’янин: будинок Ландау Що має побачити кожен львів’янин: будинок Ландау Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікаві факти про визначні місця Львова. Сьогодні пропонуємо вам 5 цікавинок про один із найгарніших будинків на вулиці Дорошенка, який має свою історію.
  • Між сценами Alfa Jazz Fest у Львові курсуватиме автобус Між сценами Alfa Jazz Fest у Львові курсуватиме автобус У дні Alfa Jazz Fest з 11:00 до 20:00 між офіційними сценами фестивалю курсуватиме відкритий двоповерховий автобус із джаз-бендами на даху. У львів’ян та гостей міста буде унікальна нагода насолодитися чудовою музикою безпосередньо «на борту» транспортного засобу.
  • ТОП-3 особливих локацій Львова ТОП-3 особливих локацій Львова У нашому місті є чимало особливих локацій, до яких не доходять ноги туристів. Унікальність Львова сягає далеко за межі прилеглих до площі Ринок вуличок. Сьогодні ми розповімо про три «непопсові» місцини у Львові, де варто побувати.
  • Facebook розпізнаватиме людей на фото зі спини Facebook розпізнаватиме людей на фото зі спини Невдовзі соціальна мережа Facebook запровадить сервіс, який зможе розпізнати людину на знімку зі спини.
  • Візія розвитку України від Несторівської групи. Де послухати? Візія розвитку України від Несторівської групи. Де послухати? У понеділок, 29 червня, у Львові відбудеться публічна презентація та обговорення напрацювань Несторівської групи під назвою «Візія України-2025: Договір Гідності заради сталого розвитку».
  • Електронні книжки українською: де придбати? Електронні книжки українською: де придбати? Про піратство у галузі авторського права сьогодні говориться багато, але не завжди потенційним споживачам такої продукції відомо, де можна купити її ліцензійні відповідники. Навіть Google при пошуку книжки, фільму, музики тощо видає у першу чергу купу піратських сайтів, де їх можна скачати безкоштовно. Тож для тих бібліоманів, які не хочуть порушувати авторські права, пропонуємо книгарні, де можна придбали ліцензійні електронні книжки. І так: там є навіть безкоштовні примірники.
  • Львівські фотографи – серед переможців міжнародного конкурсу Львівські фотографи – серед переможців міжнародного конкурсу Нещодавно в мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» відбулося нагородження переможців І міжнародного конкурсу репортерської фотографії «Life Press Photo – 2015», організатор якого – рівненський фотохудожник Олександр Харват. Серед фотографів, котрі отримали нагороди, - четверо зі Львова
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: водоспад Кам’янка Куди поїхати на вихідні зі Львова: водоспад Кам’янка Шукаєте маршрут для одноденного відпочинку? Водоспад Кам’янка ідеально підійде і для спокійного родинного відпочинку, і для активного дозвілля в колі друзів. Tvoemisto.tv розповість вам як туди дітатись, що подивитись і де зупинитись.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Мельника стоять трамваї Ситуація на дорогах Львова: на Мельника стоять трамваї На вулиці Мельника сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Візи до ЄС можуть скасувати вже наступного року Візи до ЄС можуть скасувати вже наступного року Скасування віз для громадян України може бути реалізовано вже в 2016 році.
  • Франковий університет закликає владу унормувати правопис Франковий університет закликає владу унормувати правопис Вчена рада Львівського національного університету імені Івана Франка написала звернення до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка із закликом удосконалити український правопис та нарешті зробити його унормованим. Пропонуємо вам текст звернення.
  • Доба замінувань у Львові. Три факти Доба замінувань у Львові. Три факти Учора, 25 червня, у Львові відбулася низка подій: вибух патрульної автівки поблизу відділку міліції, повідомлення про замінування «Альфа-Банку» та будівлі ДАІ. Пропонуємо вам найважливіші факти про інциденти, які вчора сколихнули наше місто.
  • Поблизу Львова відновили Скнилівський міст Поблизу Львова відновили Скнилівський міст Будівельники завершили роботи по відновленню Скнилівського моста та перейшли до облаштування під’їзних шляхів.
  • Коли термінали у Львові знову почнуть видавати квитки Коли термінали у Львові знову почнуть видавати квитки Термінали, за допомогою яких можна купувати квитки на електротранспорт, тимчасово не видають білетів.
  • Малий та середній бізнес ще кілька років «дихатиме вільно» Малий та середній бізнес ще кілька років «дихатиме вільно» Кабінет міністрів України продовжив дію мораторію на перевірки малого та середнього бізнесу до кінця 2016 року.
  • Де найлегше застудитись улітку Де найлегше застудитись улітку Лікарі переконують, що застудитися влітку набагато легше, ніж у холодну пору. Пропонуємо 5 місць, де найлегше дістати захворювання в теплу пору.
  • Як у Львові готують найбільший джазовий фестиваль. Відео Як у Львові готують найбільший джазовий фестиваль. Відео За кілька днів до початку Alfa Jazz Fest Tvoemisto.tv побувало закулісами фестивалю і поспілкувалось із членом оргкомітету Володимиром Камінським про особливості цьогорічної підготовки.
  • Як зміниться площа перед Оперою у Львові. 3 факти Як зміниться площа перед Оперою у Львові. 3 факти Фонтан не виступатиме над рівнем площі, взимку на його місці стоятиме ялинка, а численні атракції із площі приберуть лише на період реконструкції. Про те, як відбуватиметься ремонт фонтану перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької на проспекті Свободи Tvoemisto.tv розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 26 червня, декілька вулиць Львова залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Львівську залізницю ремонтують. Як зміниться рух поїздів? Львівську залізницю ремонтують. Як зміниться рух поїздів? У середу, 1 липня з 10:25 до 17:30 на 396 кілометрі перегону Мощена-Вижва залізничники ремонтуватимуть міст. Рух потягів на цій ділянці буде припинено. Тому приміський поїзд сполученням Заболоття-Ковель-Заболоття цього дня не курсуватиме. Про це повідомила Львівська залізниця.
  • Львів’ян запрошують на хресну ходу до Страдча Львів’ян запрошують на хресну ходу до Страдча У п’ятницю, 26 червня вірні зі всієї України рушать до відпустового місця в селі Страдч, що на Яворівщині. Хресна хода відбудеться з нагоди Дня мирянина та Року митрополита Андрея Шептицького.
  • У Львові стало простіше отримати шенгенську візу. Що змінилось? У Львові стало простіше отримати шенгенську візу. Що змінилось? Від вівторка, 23 червня, аби отримати шенгенську візу, потрібно здати ще й біометричні відбитки пальців. У зв’язку з цим навколо оформлення віз виник деякий ажіотаж. Проте зараз, як розповів Tvoemisto.tv консул з питань двосторонньої співпраці Генерального консульства республіки Польщі в Україні Марцін Зінєвіч, черг при здачі відбитків пальців немає.
  • Завтра на Tvoemisto.tv – онлайн-розмова реформатора з Росії та екс-редактора Forbes Завтра на Tvoemisto.tv – онлайн-розмова реформатора з Росії та екс-редактора Forbes Завтра, 26 червня, у Львові російський реформатор Альфред Кох та редактор-засновник "Forbes Україна" Володимир Федорін говоритимуть про проблеми та перспективи середнього бізнесу. Переглянути зустріч онлайн можна буде на Tvoemisto.tv.
  • Як Львів відзначить 19-ту річницю Конституції Як Львів відзначить 19-ту річницю Конституції Із нагоди 19-ї річниці Конституції України, завтра, 26 червня, у Львівській обласній філармонії відбудеться мистецький захід. А в неділю, 28 червня, відбудеться покладання квітів до пам’ятників В. Чорноволу та М. Грушевському.
  • Екскурсія по Alfa Jazz Fest від Святослава Вакарчука Екскурсія по Alfa Jazz Fest від Святослава Вакарчука В цьому році музичний фестиваль Alfa Jazz святкує ювілей. На честь п’ятиріччя на його сцені виступатимуть найвідоміші джазові музиканти світу. Відкриє фестиваль дует знаменитостей – Майка Стерна і Білла Еванса, а також в перший день виступить легендарний піаніст, власник 14 Греммі Гербі Генкок. Протягом Alfa Jazz на львівську сцену піднімуться й не менш відомі зірки Джордж Бенсон, Уейн Шортер і Хіромі Уехара. Святослав Вакарчук розповідв про своїх улюблених джазових виконавців, що приїдуть на фестиваль
  • Об Об'їзну Золочева ремонтують: діятиме реверсний режим руху Сьогодні, 25 червня, відновлено дорожні роботи на автомобільній дорозі Н-02 Львів-Тернопіль на ділянці км 68+000 - км 68+600 обхід м. Золочів.
  • Молодь Львова запрошують до військово-патріотичного табору Молодь Львова запрошують до військово-патріотичного табору На вихідні, 27-28 червня, на Львівщині відбудеться військово-патріотичний табір «Зашків-2015», спрямований на патріотичне виховання молоді, популяризацію оздоровчого туризму, екологічне виховання, ознайомлення з історією краю.
  • Alfa Jazz Fest у Львові: як курсуватиме транспорт Alfa Jazz Fest у Львові: як курсуватиме транспорт Відповідно до розпорядження міського голови Львова Андрія Садового, у дні проведення V Міжнародного джазового фестивалю «Alfa Jazz Fest» громадський транспорт у місті курсуватиме до 24:00 години.
  • Єврофан-2015 у Львові. Програма матчів Єврофан-2015 у Львові. Програма матчів Із 25 до 28 червня у Львові відбудеться міжнародний фестиваль-турнір серед європейських футбольних фанів «Єврофан-2015», який вже став традиційним для Львова. Організаторами заходу є ГО «Карпати» разом з управлінням молоді, сім’ї та спорту ЛМР.
  • Львів’яни єднатимуться у молитві під аудіозапис Івана Павла ІІ Львів’яни єднатимуться у молитві під аудіозапис Івана Павла ІІ На честь річниці візиту св. Івана Павла ІІ львів’яни проведуть спільну молитву на іподромі.
  • У Львові ремонтують площу Митну. Що зміниться? У Львові ремонтують площу Митну. Що зміниться? Стартували роботи з реконструкції та оновлення площі біля Музею скульптури Йогана Георга Пінзеля.
  • Які школи та садки відремонтують у Львові цьогоріч. Перелік Які школи та садки відремонтують у Львові цьогоріч. Перелік Цього року ухвалою сесії Львівської міської ради від 19 січня «Про міський бюджет м. Львова на 2015 рік» передбачено обсяг видатків на 184 об’єкти до фінансування на загальну суму 84 984 361,37 грн. Пропонуємо вам ознайомитись, які заклади освіти у Львові відремонтують цього річ.
  • У Львові підірвали патрульне авто. 5 фактів У Львові підірвали патрульне авто. 5 фактів Сьогодні, 25 червня, вранці поблизу Франківського райвідділу міліції стався вибух, унаслідок якого поранений та госпіталізований правоохоронець.
  • Без черг за довідками: українців чекають кардинальні зміни Без черг за довідками: українців чекають кардинальні зміни Від 1 жовтня 2015 року жоден державний орган не матиме права вимагати довідки.
  • Львівська школа джазу стане частиною Alfa Jazz Fest Львівська школа джазу стане частиною Alfa Jazz Fest Після вдалого дебюту на цьогорічних «Флюгерах Львова», вихованці Львівської школи джазу та сучасної музики виступлять на міжнародному джазовому фестивалі «Alfa Jazz Fest».
  • Шевченківський гай у Львові матиме відремонтовану алею Шевченківський гай у Львові матиме відремонтовану алею У Музеї народної архітектури та побуту планують відремонтувати центральну алею.
  • Нові правила отримання «шенгенки»: у Львові ростуть черги Нові правила отримання «шенгенки»: у Львові ростуть черги Через нові правила отримання шенгенської візи на прийом документів тепер витрачають більше часу. Адже від вівторка, 23 червня, аби отримати візу, потрібно здати ще й відбитки пальців.
  • Усе, що треба знати про вручення повісток. 10 фактів Усе, що треба знати про вручення повісток. 10 фактів 19 червня розпочалась шоста хвиля мобілізації. Цього разу мобілізовуватимуть і військовозобов’язаних, які до цього не служили. Однак процедура вручення повісток в законодавстві детально не прописана.
  • Дмитро Добродомов відзвітував перед львів’янами® Дмитро Добродомов відзвітував перед львів’янами® У вівторок, 23 червня, відбувся звіт народного депутата України Дмитра Добродомова. Під час зустрічі з виборцями Сихівського мажоритарного округу, який Добродомов представляє у парламенті, лідер «Громадського руху «Народний Контроль» відзвітував про свою піврічну працю у Верховній Раді. Зокрема, мова йшла про законодавчу роботу, діяльність в якості Секретаря парламентського комітету протидії корупції, внутрішньо-парламентські обов’язки та громадсько-політичні ініціативи.
  • Чому варто зайнятись йогою. 7 причин Чому варто зайнятись йогою. 7 причин Бажаєте вдосконалити свій фізичний і духовний стан? Спробуйте зайнятися йогою. Постійна практика позитивно вплине на весь організм. Пропонуємо ознайомитися з 7 головними вигодами від занять йогою.
  • У Львові створили Музичну карту міста У Львові створили Музичну карту міста Ідея проекту полягає у позначенні на карті музичної інфраструктури міста та створенні можливості «прослухати» кожну локацію.
  • У Львові HR-спеціалістів запрошують допомогти новій поліції У Львові HR-спеціалістів запрошують допомогти новій поліції У п’ятницю, 26 червня, Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) організовує майстерню, де розроблятиметься положення про організацію роботи з персоналом для регіонального підрозділу МВС України. До участі запрошують експертів із HR.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 25 червня, декілька вулиць Львова залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Польща хоче спростити прикордонний рух з Україною Польща хоче спростити прикордонний рух з Україною Варшава хоче розширити зону Місцевого прикордонного руху (МПР) з Україною на три населенні пункти у Волинській та один – у Львівській області.
  • Львів’ян запрошують на знайомство з «Добрим левом» Львів’ян запрошують на знайомство з «Добрим левом» У п’ятницю, 26 червня, у Львові стартує унікальний проект «Добрий лев». На експозиції будуть представлені роботи одночасно двох авторів.
  • Паперовий Ватикан та Титанік. Де подивитися у Львові? Паперовий Ватикан та Титанік. Де подивитися у Львові? Виставку із картонних замків та соборів привезли у Дитячий центр розвитку і дозвілля «Під спільним дахом» на вулиці Василя Симоненка. Автор робіт – 58-річний Петро Щербак із Нового Роздолу. Усього тут – близько ста копій соборів Франції, Німеччини, середньовічні замки, споруди Риму, а також літальні апарати.
  • Фототабір від National Geographic. Як потрапити? Фототабір від National Geographic. Як потрапити? Внутрішньо переміщених осіб із Кримського півострова, Донецької та Луганської областей запрошують до молодіжного фототабору National Geographic у Харкові. Учасників протягом 6 днів навчатимуть робити якісні кадри. Команда National Geographic забезпечить молодь усім необхідним обладнанням.
  • У Львові молодь напише найдовший лист Папі Римському У Львові молодь напише найдовший лист Папі Римському Поєднання цікавого відпочинку та духовного розвитку пропонує молодіжний фестиваль «Вітер На-Дії», який відбудеться у Львові 23-26 липня. Сучасна християнська музика, «Вільний університет», духовна програма, вечірня ватра, нічний музичний марафон та ще багато інших сюрпризів готують для молоді зі всієї України.
  • Показ колекції вишиванок у Львові. Де подивитися? Показ колекції вишиванок у Львові. Де подивитися? У Митрополичих садах Андрея Шептицького Оксана Караванська представить нову колекцію українських сорочок. Дизайнерка покаже львів’янам більше 30 унікальних вишиванок.
  • Львів’ян запрошують на унікальний майстер-клас із приготування страв на мангалі Львів’ян запрошують на унікальний майстер-клас із приготування страв на мангалі Якщо Ви не знаєте, який маринад підібрати до м'яса, у Вас не завжди вдається приготувати його соковитим, але Ви хочете навчитися «знаходити спільну мову» зі стейками, тоді виїзний майстер-клас від Кулінарних курсів саме для Вас. Вже в цю суботу, 27 червня, в Озерному краї. ®
  • Життя львівських брам  після реставрації. 7 фото Життя львівських брам після реставрації. 7 фото У Львові в межах проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» проводиться реставрація дверей, брам, вікон, балконів будинків. Проект по відновленню старих будівель втілюється Львівською міською радою та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH на замовлення Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ).
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!