Новини
  • Як правильно перетинати кордон із товаром. Основні правила Як правильно перетинати кордон із товаром. Основні правила Днями в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Смільниця-Кросценко» українці порушили правила перевезення товару через кордон. Львівською митницею ДФС була вилучена побутова техніка вартістю в майже 227 тис. грн.
  • Львів’ян запрошують провести ніч в аптеці Львів’ян запрошують провести ніч в аптеці У рамках фестивалю «Ніч у Львові» «Таємна аптека» пропонує львів’янам та гостям міста прем’єру ексклюзивної шоу-вистави «Ілюзія чи реальність». Це історія відомого львівського науковця Збігнєва Дуніковського, яка сколихнула Львів у 30-тих роках ХХ століття.
  • Завтра у центрі Львова тимчасово не буде води Завтра у центрі Львова тимчасово не буде води У п’ятницю, 10 липня, ЛМКП «Львівводоканал» проводитиме 2-й етап підключення новозбудованого водопроводу на вулиці Устияновича.
  • Чотири небанальні фестивалі липня: дати, локації, особливості Чотири небанальні фестивалі липня: дати, локації, особливості Бажаєте провести час весело та з користю? Тоді ця підбірка саме для вас. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися з найцікавішими фестивалями липня, що відбудуться у різних куточках України.
  • Пішохідна зона та 125 дерев. Що буде з площею св. Юра у Львові? Пішохідна зона та 125 дерев. Що буде з площею св. Юра у Львові? 29 липня у Львові мають встановити пам'ятник Митрополиту Андрею Шептицькому. Зі скульптурою до дня 150-річчя від уродин митрополита обіцяють встигнути, а ось щодо реконструкції площі св.Юра тривають перемовини, хоча крига між активістами та УГКЦ скресла.
  • Як виглядатиме нова міська локація у центрі Львова Як виглядатиме нова міська локація у центрі Львова У Львові реконструюють площу Митну та відреставрують музей Пінзеля. 1 липня на площі вже розпочалися будівельні роботи – тут упродовж місяця «Львівводоканал» прокладатиме нові водопровідні мережі. Також розпочались підготовчі роботи з заміни даху музею Пінзеля.
  • Які тролейбуси потрібні Львову: один новий чи 10 вживаних? Які тролейбуси потрібні Львову: один новий чи 10 вживаних? Для Львова набагато доцільніше закупляти капітально відремонтовані тролейбуси із Європи, аніж викидати кошти на кілька тролейбусів виробництва «Електрон». Про це під час термінового виїзного засідання транспортної комісії Львівської міської ради, розповів голова депутатської групи «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук.
  • Подаруй мені дім. У Львові "заговорили" собаки. Зворушливе відео Подаруй мені дім. У Львові "заговорили" собаки. Зворушливе відео «Вони такі ж, як і ми!» - головний меседж ролика.
  • У Львові відкрили унікальний реабілітаційний кабінет-басейн. Фото У Львові відкрили унікальний реабілітаційний кабінет-басейн. Фото У Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону відкрили унікальний реабілітаційний кабінет-басейн. Окрім пацієнтів із проблемами опорно-рухового апарату, у ньому зможуть відновлюватися військовослужбовці, які отримали поранення в зоні АТО.
  • У Львові розформували ДАІ: деталі У Львові розформували ДАІ: деталі Під час сесії Львівської обласної ради голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що підрозділ ДАІ Львова розформовано з 1 серпня. Зараз ДАІвці змушені увійти до складу «Нової поліції» або ж попрощатися з професією.
  • Коли в потягах Інтерсіті з’явиться швидкісний інтернет? Коли в потягах Інтерсіті з’явиться швидкісний інтернет? Укрзалізниця оголосила про перехід до фінальної стадії впровадження швидкісного інтернету в потягах Інтерсіті, який дозволить пасажирам користуватися мережею протягом всієї мандрівки.
  • Академія мистецтв на фестивалі «Ніч у Львові». Програма заходів Академія мистецтв на фестивалі «Ніч у Львові». Програма заходів З 10 до 12 липня у Львові проходитиме традиційний промоційно-туристичний проект «Ніч у Львові», який відбувається двічі на рік - восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Також кожен з трьох днів матиме свою тематику: театр, музика, кіно.
  • У Львові горів завод «Іскра». 3 факти У Львові горів завод «Іскра». 3 факти Учора ввечері, 8 липня, виникло займання на заводі «Іскра». Унаслідок пожежі ніхто не постраждав.
  • Де ще у Львові вчора впали дерева? Адреси Де ще у Львові вчора впали дерева? Адреси Через учорашню негоду у місті впало три дерева. Окрім того, служби виявили два дерева в аварійному стані.
  • Як виглядають нові берці для військових. Фото Як виглядають нові берці для військових. Фото Радник президента та помічник міністра оборони Юрій Бірюков показав, як виглядають нові берці для бійців Збройних Сил України.
  • Понад 50 «швидких» на Львівщині обладнали GPS-навігаторами Понад 50 «швидких» на Львівщині обладнали GPS-навігаторами Більше півсотні «швидких» в області тепер мають GPS-навігатори. Таке нововведення допоможе легко відслідковувати місцезнаходження машин.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Левандівській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Левандівській На вулиці Левандівській сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Під час негоди у Львові дерево привалило дві автівки Під час негоди у Львові дерево привалило дві автівки Учора, 8 липня, під час буревію на вулиці Симоненка впало дерево та пошкодило два автомобілі.
  • Коли завершиться ремонт дороги Львів – Мукачеве? Коли завершиться ремонт дороги Львів – Мукачеве? Дорога Львів – Мукачеве, яку розпочали ремонтувати ще в червні цього року, отримає підсилену основу та асфальтобетонне покриття. Завершити її ремонт обіцяють до кінця літа.
  • Чому у вишах скоротять кількість бюджетних місць? Чому у вишах скоротять кількість бюджетних місць? Обсяг держзамовлень для вищих навчальних закладів цьогоріч в Україні скоротили на понад 12%. Про це під час свого перебування у Львові повідомив міністр освіти та науки України Сергій Квіт.
  • Як правильно вибрати сонцезахисні окуляри. Сім порад Як правильно вибрати сонцезахисні окуляри. Сім порад Тільки якісні окуляри можуть захистити від яскравого світла, згубного впливу ультрафіолетового й інфрачервоного випромінювань. Погані лінзи, навпаки, шкодять очам. Tvoemisto.tv підготувало 7 порад, які допоможуть вам знайти ідеальний захист від сонця.
  • Малечу Львова запрошують до «Читанкових клубів» Малечу Львова запрошують до «Читанкових клубів» У Львові офіційно презентували національну річну програму «Читанковий клуб». Маленьких містян запрошують на читання, які відбуватимуться щосуботи о 16:00.
  • На автодорозі Київ – Чоп до вересня обмежили рух транспорту
На автодорозі Київ – Чоп до вересня обмежили рух транспорту Із 7 липня поточного року у зв’язку з початком ремонтних робіт на автомобільній дорозі Київ – Чоп на ділянці біля села Гамаліївка та Малі Підліски буде обмежено рух транспортних засобів.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 9 липня, кілька вулиць Львова залишиться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Ситуація на дорогах Львова: значний затор на вулиці Героїв УПА Ситуація на дорогах Львова: значний затор на вулиці Героїв УПА Зараз у Львові утворився значний затор на вулиці Героїв УПА, що тягнеться від вулиці Бандери.
  • У Львові шукають батьків-вихователів для будинків сімейного типу
У Львові шукають батьків-вихователів для будинків сімейного типу Відділ у справах дітей Львівської міської ради шукає батьків-вихователів для двох дитячих будинків сімейного типу, які планують відкрити у 2015 році.
  • Як у Львові зустрічали прикордонників з АТО. Фото Як у Львові зустрічали прикордонників з АТО. Фото Близько 70 прикордонників прибули до Львова. З лютого вони несли чергування на блокпостах поблизу та вздовж лінії розмежування в Донецькій області. Більшість прикордонників, що повернулися – мобілізовані і проходять службу в Кінологічному навчальному центрі у Великих Мостах на Львівщині.
  • Топ-10 легальних онлайн-кінотеатрів Топ-10 легальних онлайн-кінотеатрів Переваги непіратського кіно досить прості: ви отримуєте якісний фільм, не порушуючи ніяке законодавство і насолоджуючись переглядом. Також таким чином ви підтримуєте виробників світового та українського кіно і допомагаєте поширенню українського дубляжу. Tvoemisto.tv підібрало одні з найкращий українських та світових кінопорталів на будь-який смак.
  • Чому варто поїхати на «ТуСтань! – 2015». Три причини Чому варто поїхати на «ТуСтань! – 2015». Три причини Із 31 липня до 2 серпня на Львівщині проходитимуть ювілейні дні української середньовічної культури «Ту Стань! – 2015». Відвідувачі зможуть насолодитися прекрасними краєвидами та відчути дух українського середньовічного життя. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися із попередньою програмою вже десятого Фестивалю.
  • Зі Львова до Одеси пустять додатковий поїзд Зі Львова до Одеси пустять додатковий поїзд Із 10 липня до 30 серпня курсуватиме додатковий поїзд №238/237 сполученням Львів – Одеса. Він має задовольнити попит на південний напрямок. Про це повідомляє Укрзалізниця.
  • Частина Львова залишиться без гарячої води до 10 липня
Частина Львова залишиться без гарячої води до 10 липня Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», у зв’язку з підготовкою до опалювального сезону 2015-2016 р., проводяться ремонтні роботи на теплових мережах.
  • Львів’ян кличуть стерегти озеро на Погулянці Львів’ян кличуть стерегти озеро на Погулянці Вночі невідомі зловмисники зрізали замок на дамбі озера на Погулянці у Львові та виламали дошки – внаслідок чого озеро практично повністю спущене. Лише трохи бракувало до повної загибелі риби.
  • П‘ять тез Мар’яни Савки про українського читача П‘ять тез Мар’яни Савки про українського читача Українська поетеса, дитяча письменниця, публіцистка, головна редакторка і співзасновниця «Видавництва Старого Лева» розповіла про особливості книговидання в сучасній Україні. Пропонуємо 5 тез літературознавиці про українського читача.
  • Ситуація на дорогах Львова: по Зеленій не курсують тролейбуси Ситуація на дорогах Львова: по Зеленій не курсують тролейбуси Наразі у Львові по вулиці Зеленій не курсує електротранспорт. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • Як вираховується конкурсний бал вступника цьогоріч. Інфографіка Як вираховується конкурсний бал вступника цьогоріч. Інфографіка Цьогорічна вступна кампанія має ряд суттєвих відмінностей порівняно з попередніми роками.
  • Кіноніч у Львові: 7 пропозицій для перегляду Кіноніч у Львові: 7 пропозицій для перегляду З 10 до 12 липня у Львові проходитиме традиційний промоційно-туристичний проект «Ніч у Львові», який відбувається двічі на рік – восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Також кожен з трьох днів матиме свою тематику: театр, музика, кіно.
  • Нічні маршрутки у Львові: оновлені графіки руху Нічні маршрутки у Львові: оновлені графіки руху Із 1 липня на дорогах Львова з’явилися нічні маршрутки. Вони курсують містом у тестовому режимі. Пропонуємо вам оновлені графіки руху.
  • У Львові виставили на аукціон чотири приміщення. Перелік У Львові виставили на аукціон чотири приміщення. Перелік Управління комунальної власності Львівської міської ради інформує про продаж на аукціоні чотирьох об’єктів малої приватизації комунальної власності Львова.
  • Як «Океани» творять новий альбом: 10 фото Як «Океани» творять новий альбом: 10 фото Невдовзі шанувальники гурту «Океан Ельзи» отримають приємний подарунок. А поки пропонуємо вам переглянути кілька фото, на яких музиканти творять новий альбом.
  • Львівська бізнес-школа запрошує обговорити нову міфологію України Львівська бізнес-школа запрошує обговорити нову міфологію України Завтра, 9 липня, Львівська бізнес-школа УКУ запрошує на відкриту зустріч з Тетяною Ждановою, координатором проекту «Нова міфологія України», експертом із брендінгу.
  • У Львові з У Львові з'явилися три відреставровані балкони У рамках програми «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», що реалізовується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та Львівською міською радою, відреставрували балкони.
  • Інтерактивна карта декомунізації України. Де подивитися? Інтерактивна карта декомунізації України. Де подивитися? Спеціалісти інформаційно-аналітичного центру "Info-Light", на основі даних моніторингу Українського інституту національної пам’яті, створили інтерактивну карту з 877 українських населених пунктів, які мають перейменувати до 21 листопада.
  • Який із нічних маршрутів став найпотрібнішим для львів Який із нічних маршрутів став найпотрібнішим для львів'ян? Із 1 липня на дорогах Львова з’явилися нічні маршрутки. Вони курсують містом у тестовому режимі, однак, львів’яни вже дали знати, який із маршрутів для них найбільш необхідний.
  • У Личаківському районі Львова відремонтували покрівлі. Адреси У Личаківському районі Львова відремонтували покрівлі. Адреси Із січня до липня у Личаківському районі Львова проводили ремонт покрівель. Пропонуємо вам перелік адрес.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Володимира Великого зламався світлофор Ситуація на дорогах Львова: на Володимира Великого зламався світлофор На вулиці Володимира Великого не працює один зі світлофорів.
  • Англійська мова в Україні отримає державну підтримку Англійська мова в Україні отримає державну підтримку Програму розвитку англійської мови в Україні фінансуватиме держава, заявив 7 липня у Львові міністр освіти та науки Сергій Квіт.
  • Як обрати хобі до душі. Шість порад Як обрати хобі до душі. Шість порад Хочете проводити вільний час приємно і з користю? Знайдіть заняття до душі. Хобі допоможе відволіктися від буденних справ, зніме напругу і позбавить від стресу. Tvoemisto.tv підготувало 6 порад, які допоможуть обрати захоплення.
  • Українські школярі навчатимуться 12 років Українські школярі навчатимуться 12 років Цьогорічні першокласники ймовірно навчатимуться 12 років. Про це у Львові повідомив міністр освіти та науки Сергій Квіт під час візиту.
  • Завтра у Львові – спека, гроза та  шквальний вітер Завтра у Львові – спека, гроза та шквальний вітер Львівський регіональний центр з гідрометеорології інформує, що завтра вдень буде гроза, сильна злива, під час грози шквал 25 м/с, град. Вночі без істотних опадів. Температура повітря вночі становитиме 17-19º тепла, вдень 30-32º тепла, подекуди спека сягатиме 35°.
  • Львів’янам пропонують взяти участь у фотоконкурсі про звичаї Львів’янам пропонують взяти участь у фотоконкурсі про звичаї Програма транскордонного співробітництва Польща-Білорус-Україна оголошує фотоконкурс «На сході, на заході – Польща, Білорусь, Україна». Проект покликаний показати унікальність, звичаї, культурне та ландшафтне багатство східних регіонів Польщі та західних регіонів Білорусі й України.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 8 липня, кілька вулиць Львова залишиться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Від сьогодні львів Від сьогодні львів'яни можуть їздити Скнилівським мостом Дорожники уже практично завершили будівництво проїзної частини мосту на об’їзній Львова, тому від сьогодні мостом вже їздять автівки. Ремонтники ще дещо добудовуватимуть упродовж кількох днів, але переконують, що водіям це не заважатиме. Міст ремонтували більше року, нині на ньому облаштувати три смуги для транспортного руху.
  • Мінкульт шукає креативні ідеї. Як запропонувати львів Мінкульт шукає креативні ідеї. Як запропонувати львів'янам? Міністерство культури України запустило онлайн-опитування «Креативна Україна». Із його допомогою планують відшукати ініціативи, які б сприяли розвитку сучасної української культури.
  • 10 міфів про каву: чи варто вірити? 10 міфів про каву: чи варто вірити? Насолодитися філіжанкою запашної кави нам інколи заважають численні міфи, що оточують цей напій. Тому пропонуємо вам 10 хибних тверджень про каву.
  • Завтра частина Львова залишиться без води Завтра частина Львова залишиться без води Завтра, 8 липня, ЛМКП «Львівводоканал» підключатиме ділянку новозбудованого магістрального водопроводу у селі Лисиничі.
  • Львівські депутати пропонують розділити область на 160 громад Львівські депутати пропонують розділити область на 160 громад У вівторок, 7 липня, на черговій сесії Львівської облради депутати підтримали проект Перспективного плану формування спроможних територіальних громад Львівщини. За рішення про схвалення проекту проголосували 60 обранців.
  • Львів’ян запрошують зустріти з АТО прикордонників Львів’ян запрошують зустріти з АТО прикордонників У середу, 8 липня, о 12:40 на залізничному вокзалі міста Львова відбудеться урочиста зустріч прикордонників, які повернуться із зони АТО. Львів'ян запрошують зустріти героїв разом.
  • У Львові на два дні обмежать рух транспорту по вулиці Хімічній У Львові на два дні обмежать рух транспорту по вулиці Хімічній За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, 8 та 9 липня ПАТ «Електро» проводитиме роботи з переоснащення діючих електромереж.
  • В Одесі тимчасово радять не відвідувати пляжі В Одесі тимчасово радять не відвідувати пляжі Санітарно-епідеміологічна служба не рекомендує водокористування на всіх пляжах Одеси до отримання результатів бактеріологічного контролю морської води.
  • Топ-7 галерей сучасного мистецтва у центрі Львова. Фото Топ-7 галерей сучасного мистецтва у центрі Львова. Фото Виставки картин у Львові – це дещо більше, ніж просто виставка – це окрема сторінка життя міста. Пропонуємо вам 7 галерей сучасного мистецтва у центрі, що допоможуть краще зрозуміти Львів.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!