Новини
  • У Львові відреставрують 13 балконів. Адреси У Львові відреставрують 13 балконів. Адреси За інформацією управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, у цьому році заплановано провести реставрацію та капітальний ремонт 13 балконів.
  • Коли у школах Львова з’являться шахові гуртки? Коли у школах Львова з’являться шахові гуртки? Невдовзі школярі Львова зможуть опановувати гру в шахи. Із наступного навчального року в школах запровадять посаду керівника шахового гуртка, а поки що шукають тренерів, які будуть навчати дітей.
  • У Львівській політехніці шукали вибухівку. Оновлено У Львівській політехніці шукали вибухівку. Оновлено Учора, 16 липня, о 20.00 на номер телефону "102" анонім повідомив про замінування головного корпусу Національного університету "Львівська політехніка", що на вулиці Степана Бандери, 12.
  • Українські партії фінансуватимуться з бюджету. 5 фактів Українські партії фінансуватимуться з бюджету. 5 фактів Верховна Рада України планує ввести фінансування партій за рахунок держбюджету. За відповідне рішення проголосували 245 нардепів
  • Правила харчування в спекотному місті. Десять порад Правила харчування в спекотному місті. Десять порад У спеку організм людини серйозно потерпає від зневоднення. Дрібний пил та екотоксиканти, що містяться в міському повітрі, серйозно ускладнюють ситуацію. Вони спричинюють кисневу недостатність, пригнічують імунітет, порушують роботу організму. Пропонуємо ознайомитися із 10 порадами щодо правильного харчування, які допоможуть знизити вплив негативних чинників.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 17 липня, кілька вулиць Львова залишиться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Ідеальне літо: де у Львові зробити епіляцію перед відпочинком? Ідеальне літо: де у Львові зробити епіляцію перед відпочинком? Погодьтеся, коли починається відпустка, хочеться не лише розслабитися від усього, але й добре виглядати. І тут для жінки актуальним постає питання професійної епіляції. Щоб зекономити ваш дорогоцінний час у відпустці на інколи безрезультатні спроби боротьби з небажаним волоссям, Tvoemisto.tv розповість про метод досягнути бажаного ефекту за день чи два до відпустки.
  • Завтра у Львові обіцяють грозу Завтра у Львові обіцяють грозу За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, завтра, 17 липня, буде гроза.
  • Львів Львів'яни опановуватимуть сільське господарство: перелік майстер-класів Соціально-освітній проект «OгoРодина» презентують у суботу, 18 липня, у парку імені Івана Франка. Проект пропонує мешканцям та гостям міста дізнатися більше про сільське господарство.
  • У Львові з’являться безкоштовні аудіогіди: маршрути У Львові з’являться безкоштовні аудіогіди: маршрути Для Центру туристичної інформації закупили 60 аудіогідів. Новенька техніка має надійти вже в кінці літа. Плеєри видаватимуть усім охочим безкоштовно.
  • Львів’ян запрошують на благодійний турнір із міні-футболу Львів’ян запрошують на благодійний турнір із міні-футболу 25-26 липня на полях спортивного комплексу «Електрон» у Львові відбуватимуться спортивні змагання з міні-футболу «ГОл за майбутнє».
  • Де у Львові можна придбати нежитлове приміщення. Адреси
Де у Львові можна придбати нежитлове приміщення. Адреси Управління комунальної власності Львівської міської ради інформує про продаж на аукціоні чотирьох об’єктів малої приватизації комунальної власності Львова. На аукціон виставлено нежитлові приміщення на вул. Д.Донцова, 2, вул. Староєврейській, 26, вул. Городоцькій, 301 та на вул. Личаківській, 7.
  • «Простір Синагог»: у Львові впорядкують єврейський квартал. Фото «Простір Синагог»: у Львові впорядкують єврейський квартал. Фото Цього року в нашому місті з’явиться ще один громадський простір, який виконуватиме три функції: вшановуватиме, інформуватиме та нагадуватиме про минуле євреїв у Львові. Нині площа Арсенальна, де невдовзі постане «Простір Синагог», підперезана металевим парканом та встелена столиками. Tvoemisto.tv з’ясувало, які зміни чекають на цю територію та з якою метою мешканці і гості Львова зможуть сюди приходити.
  • Як наважитися на відпустку в Індії: 11 практичних порад Як наважитися на відпустку в Індії: 11 практичних порад Три літери на авіаквитку і океан вражень. Ось що чекає на тих, то наважиться поїхати на Гоа. Це місце якнайкраще підходить як для охочих відпочити, так і для охочих попрацювати в зовсім нових умовах. Стефанія Сукач місяць відпочивала на Гоа із чоловіком та друзями. Для рубрики «Мандрівка із Твого міста» вона розповіла Tvoemisto.tv про те, чому в Індії краща вода, ніж на Сихові, а Місяць завше посміхається. Пропонуємо вам дізнатися більше про те, як наважитись на омріяну подорож.
  • Львівський центр екстреної допомоги придбає швидку в «Електрону» Львівський центр екстреної допомоги придбає швидку в «Електрону» Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф замовив у заводу «ЕлектронМаш» ПАТ «Концерн-Електрон» автомобіль швидкої медичної допомоги з медичним обладнанням за ₴985 тис. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».
  • Думки Твого міста: Як львів’яни сприйняли появу 3G у місті? Думки Твого міста: Як львів’яни сприйняли появу 3G у місті? Віднедавна 3G з’явився в Україні. Tvoemisto.tv поцікавилось у львів’ян, як вони реагують на появу нового мобільного Інтернету у рідному місті.
  • Львів’ян запрошують на благодійний Handmade-ярмарок Львів’ян запрошують на благодійний Handmade-ярмарок Ярмарок «Добро своїми руками» відбудеться 2 серпня у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. Із 12 години усі охочі зможуть придбати вироби ручної роботи львівських майстрів і, таким чином, долучитися до порятунку життя Насті Крупик. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.
  • У Львові шукають очевидців вибухів
У Львові шукають очевидців вибухів Прокуратура Львівської області звертається до громадян з проханням надати допомогу правоохоронним органам у встановленні організаторів терористичних актів, вчинених 14 липня біля дільничних пунктів міліції у Шевченківському районі міста. Про це інформує прес-служба прокуратури Львівщини.
  • Ситуація на дорогах Львова: затори на Торговій Ситуація на дорогах Львова: затори на Торговій Наразі у Львові дуже ускладнений рух вулицею Торговою.
  • Львів’ян запрошують до Гарнізонного  храму. Розклад екскурсій Львів’ян запрошують до Гарнізонного храму. Розклад екскурсій Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла відкрили для львів’ян та гостей міста. Відтепер усі охочі зможуть зможуть відвідати старовинні галереї у будь-який день.
  • Як почуватися безпечно на залізниці. 5 правил Як почуватися безпечно на залізниці. 5 правил Протягом першого півріччя 2015 року на території Львівської залізниці зафіксовано 43 випадки невиробничого травматизму, у яких загинули 22 осіб. Тому у час відпусток і численних мандрівок потягами нагадуємо вам правила поведінки на залізниці.
  • Як ресторану стати доступнішим для широкого кола львів Як ресторану стати доступнішим для широкого кола львів'ян? 3 тези шеф-кухаря Добрий настрій у затишному ресторані, привітний персонал, приємне передчуття смачного обіду чи вечері… І мимоволі виникає бажання зазирнути туди… за таємничі лаштунки, у саме серце ресторану – до його кухні. Tvoemisto.tv пропонує 3 тези про ресторанну справу «зі скоринкою» від Юрія Ткаченка, шеф-кухаря ресторану «MonChef», що знаходиться в готелі «Асторія».
  • Поблизу Львова виявили цінні археологічні знахідки Поблизу Львова виявили цінні археологічні знахідки Могильник ранньозалізного часу знайшли археологи «Рятівної археологічної служби» у селі Ременів поблизу Львова. Знахідку виявили під час нагляду за будівельними роботами на території нового житлового кварталу. Похованням щонайменше 2,5 тис. років.
  • Юних читачів Львова запрошують до участі у конкурсі Юних читачів Львова запрошують до участі у конкурсі «Видавництво Старого Лева» та Національна молодіжна мережа загальноосвітніх закладів «Світ молоді» оголошують конкурс для юних читачів. Просто прочитавши книгу із переліку та залишивши про неї відгук, кожен охочий зможе отримати цінний подарунок.
  • Сихів офіційно ввійде до складу Львова: що зміниться? Сихів офіційно ввійде до складу Львова: що зміниться? Депутати Львівської міськради на сесії 14 липня погодили зміну і встановлення меж Львова. Таким чином, ЛМР офіційно включає до Львова Сихів та стару частину Білогорщі. Tvoemisto.tv запитало у начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Сергія Коровайника про те, що ці зміни означатимуть для мешканців цих територій.
  • Зміни в оплаті газу: пільги отримають не всі львів’яни Зміни в оплаті газу: пільги отримають не всі львів’яни З 1 липня поточного року пільги на розрахунок з енергокомпанією за спожитий газ будуть надані споживачам на Львівщині за умови, якщо доходи на одну особу у родину не перевищують певну межу. Згідно з новими правилами отримання пільг на газ, тепер їх не зможуть отримувати деякі верстви населення.
  • Надію зі Львова рятуватимуть закордонні фахівці Надію зі Львова рятуватимуть закордонні фахівці Про це у середу, 15 липня, повідомив Петро Порошенко, коли відвідував постраждалих від вибуху. Також Порошенко вручив міліціонерам державні нагороди.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуку чоловіка Львів’ян просять допомогти у пошуку чоловіка Мешканців Львова просять допомогти у пошуку Борового Богдана, 1989 року народження. Чоловік зник безвісти 13 липня.
  • Як антикорупційний закон вплине на українців? 3 особливості Як антикорупційний закон вплине на українців? 3 особливості Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції». Пропонуємо основні його особливості.
  • Сезонні ягоди й алергія. Що треба знати? Сезонні ягоди й алергія. Що треба знати? Ягоди є одними із найкорисніших літніх, вітамінних ласощів. Вони позитивно впливають на організм, насичують його необхідними речовинами. Проте іноді після споживання цих дарів літа можуть виникати неприємні відчуття. Tvoemisto.tv поцікавилося у лікаря-алерголога Львівської обласної клінічної лікарні Анізії Бандрівської, які ягоди безпечні, а які можуть викликати алергію, і як діяти при появі перших симптомів алергії.
  • Які водойми у Львові приведуть до ладу вже цього року Які водойми у Львові приведуть до ладу вже цього року На сесії міськради внесли зміни у перелік природоохоронних заходів, які цьогоріч фінансуватимуть за рахунок загального фонду міського бюджету, що дало можливість поліпшити стан водойм у двох львівських парках. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Джейсон Франциско про «Золоту Розу», львівських євреїв та ідентичність
Джейсон Франциско про «Золоту Розу», львівських євреїв та ідентичність «Легко зробити красиву виставку в приємному середовищі, а от зробити щось гарне у просторі конфліктному – не так просто», – говорить американський фотограф Джейсон Франциско. 15 липня о 18.00 год. він відкриває для львів’ян свою виставку на металевому паркані, який огороджує те, що лишилося від синагоги «Золота Роза». Tvoemisto.tv поспілкувалося з митцем напередодні та дізналося, чому його експозиція є особливою, якої реакції фотограф очікує від львів’ян та якою бачить українську ідентичність.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 17 липня, кілька вулиць Львова залишиться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • NASA опублікувала історичні фото Плутону NASA опублікувала історичні фото Плутону Хвилю позитиву в інформаційному просторі сьогодні викликали знімки Плутону, до якого людству вперше вдалося підібратися настільки близько. Користувачі Інтернету одразу звернули увагу на пляму у вигляді серця на поверхні планети і жартома кваліфікували її як приязне послання до землян. У науковому світі це досягнення також спричинило фурор, але вже з інших причин.
  • Мовна екзотика. Де у Львові навчають китайської та японської Мовна екзотика. Де у Львові навчають китайської та японської Найбільшою популярністю у полі міжнародної комунікації користується англійська мова. Однак, окрім європейських мов, стає модно й популярно володіти незвичними для нас мовами: китайською, японською та корейською. Tvoemisto.tv з’ясувало, де у Львові можна навчитися цих східних мов.
  • У Львові створять єдиний центр для приватизації житла У Львові створять єдиний центр для приватизації житла Депутати на сесії Львівської міськради 14 липня проголосували за створення комунальної установи «Львівський міський центр приватизації державного житлового фонду». «За» відповідне рішення проголосувало 57 депутатів.
  • Чому на Сихові немає гарячої води? Чому на Сихові немає гарячої води? Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», у зв'язку з ремонтними роботами припинено подачу гарячої води до 25 будинків, які обслуговує Сихівський район теплових мереж ЛМКП «Львівтеплоенерго».
  • Обласні маршрутки не їздитимуть центром Львова Обласні маршрутки не їздитимуть центром Львова Обласні маршрутки матимуть кінцеві зупинки на найближчих автостанціях у межах Львова. У центр та на головний вокзал заїжджатимуть лише маршрутки туристичних напрямків. Про це заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка на зустрічі із перевізниками.
  • Як допомогти пораненим від вибухів у Львові? Як допомогти пораненим від вибухів у Львові? Працівники міліції, котрі 14 липня отримали важкі поранення під час вибухів на дільничних пунктах міліції у Львові, досі перебувають у лікарні. Стан поранених стабільно важкий. Львів'ян просять долучатись до збору крові для міліціонерів. Також поранені потребують фінансової допомоги.
  • Львів’янам презентували новинку Audi Q7. Три цікаві факти Львів’янам презентували новинку Audi Q7. Три цікаві факти Нещодавно у Львові відбувся унікальний захід - Audi Q7 Challenge. Любителі бренду чотирьох кілець мали змогу «прокатати» новинку і відчути машину в дії. Tvoemisto.tv пропонує 3 цікаві факти про автівку та дійство.
  • Змагання з дворового футболу у Львові. Як долучитися? Змагання з дворового футболу у Львові. Як долучитися? 24 липня у Львові у спорткомплексі «Електрон» розіграють Кубок Львівської області з дворового футболу «Футбол у кожен двір». Бажаючі ще мають змогу зареєструвати свою команду, або ж поспостерігати за боротьбою.
  • Де у Львові зробити селфі з Леніним? Фото Де у Львові зробити селфі з Леніним? Фото Хоча місто Лева першим позбулося пам’ятника Леніну на головній площі, все ж у Львові залишилося місце, де ще досі можна натрапити не лише на Леніна, а й на інші атрибути радянського часу. Старі вулиці Львова і місцеві дворики ще мають чим здивувати не лише гостей міста, а й мешканців Львова.
  • Львів Львів'яни першими отримають розмальовку для дорослих "Дивовижні міста" Дедалі більшої популярності у світі набирають видання-розмальовки для дорослих. Так звані антистресові видання допомагають відволікатися від повсякденної рутини, розвивати свої творчі навики та просто отримувати задоволення від процесу малювання. Львів’яни першими у світі матимуть нагоду розмальовувати географічні калейдоскопи Стамбула, Амстердаму, вишукані вулички Нью-Йорка, Лондона, Токіо, Парижа та інших міст світу побачених та вигаданих у розмальовці для задоволення на відпочинку.
  • Які парки у Львові впорядкують? Які парки у Львові впорядкують? Депутати Львівської міськради виділили 3 млн 90 тис. грн на упорядкування парків та скверів міста.За відповідні зміни до міського бюджету проголосували 54 депутати.
  • До Львова з До Львова з'їдуться велосипедисти з восьми країн Європи 170 велосипедистів з 8 країн Європи завітають до Львова у рамках Європейського тижня велотуризму.
  • У Львові з’явиться "Креативний квартал": особливості У Львові з’явиться "Креативний квартал": особливості У Львові створять ще один громадський простір «Креативний квартал», де містяни зможуть спілкуватися, відпочивати, працювати та обмінюватися ідеями.
  • Скільки Львів заплатить за нові автобуси й тролейбус? Скільки Львів заплатить за нові автобуси й тролейбус? Депутати ЛМР на сесії внесли зміни до бюджету розвитку міста на 2015 рік. Серед ухвалених рішень - купівля нових автобусів і тролейбуса для міста.
  • Львів витратить майже півмільйона на шахи. Що придбають? Львів витратить майже півмільйона на шахи. Що придбають? На сесії міської ради виділили кошти на Програму розвитку шахів у загальноосвітніх навчальних закладах Львова на 2015-2016 роки.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на площі Митній Ситуація на дорогах Львова: ДТП на площі Митній На площі Митній сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Вулицю Мечникова планують відремонтувати цьогоріч Вулицю Мечникова планують відремонтувати цьогоріч У Львові має відбутися розкриття тендерних пропозицій щодо реконструкції вулиці Мечникова. Ремонт вулиці може розпочатися у серпні й тривати аж до кінця листопада.
  • Як минула ця ніч у Львові? Як минула ця ніч у Львові? У зв’язку із надзвичайними подіями, які трапились вчора у Львові, багато мешканців турбуються про безпеку міста. Tvoemisto.tv запитало, як минула ця ніч у заступника голови ЛОДА Андрія Корната, який очолив координаційний комітет на Львівщині.
  • Чи буде в Україні платна медицина? Три тези міністра Чи буде в Україні платна медицина? Три тези міністра Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі 13 липня провів в Будинку Уряду брифінг, на якому розповів про особливості ініційованих МОЗ України законопроектів по медичній реформі.
  • Львів Львів'ян просять здати кров для постраждалої від вибуху дівчини Дільничному інспектору Шевченківського РВ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області Андрухів Надії, яка сьогодні отримала важкі поранення внаслідок вибуху біля опорного пункту, необхідна велика кількість крові. Група крові не має значення, оскільки її обміняють на необхідну. Про це повідомляють активісти у групі Варта-1.
  • Ситуація на дорогах Львова: у місті встановлять блокпости Ситуація на дорогах Львова: у місті встановлять блокпости Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка закликав громадських активістів до спільної взаємодії із правоохоронцями для забезпечення спокою та безпеки громадян. За його словами, сьогодні, окрім сил і засобів правоохоронних органів, дуже важлива участь громадських організацій та формувань, а також пильність звичайних громадян.
  • Як  зібрати аптечку для відпочинку в горах. Шість порад Як зібрати аптечку для відпочинку в горах. Шість порад Фізичні навантаження та зміни умов життя можуть негативно вплинути на самопочуття, навіть здорової людини. Тому аптечка є необхідним атрибутом будь-якого походу в гори. Tvoemisto.tv нагадує про ліки, які є обов’язковими на відпочинку.
  • На дорогах знову працюватиме відеореєстратор
На дорогах знову працюватиме відеореєстратор 14 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні проект закону, відповідно до якого в Україні запровадять фото- та відеофіксацію порушень правил дорожнього руху. «За» проголосувало 267 народних депутатів.
  • Львівську молодь запрошують на вишкіл у Карпати
Львівську молодь запрошують на вишкіл у Карпати У рамках відзначення Року Андрея та Климентія Шептицьких 20 – 30 липня у Карпатах відбудеться літній вишкільний відпочинковий табір «Дивоцвіт» під гаслом «Ми є Родина 2015».
  • Гірські автоперегони в Карпатах: 10 цікавих фактів Гірські автоперегони в Карпатах: 10 цікавих фактів Не знаєш, де знайти адреналін та екстрим? Віднедавна любителі автоспорту мають унікальну можливість «прокатати» свою автівку на гірських карпатських трасах. Називається цей вид автогонок «хілклаймінг». Tvoemisto.tv пропонує Вам 10 найцікавіших фактів про один із найстарших моторних видів спорту.
  • Львів посилює безпеку. Куди дзвонити при потребі. Оновлено Львів посилює безпеку. Куди дзвонити при потребі. Оновлено У Львові виділять додаткові кошти на функціонування міського центру безпеки. Про це заявив сьогодні під час брифінгу міський голова Андрій Садовий.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 15 липня, кілька вулиць Львова залишиться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!