Новини
  • Школа лідерства для переселенців у Львові. Як долучитися? Школа лідерства для переселенців у Львові. Як долучитися? Кримців-переселенців, які наразі проживають у Львові, запрошують на навчання до Школи лідерства. Ініціатива надасть можливість соціально активним громадянам реабілітувати свій проект у нових умовах чи втілити в життя оригінальну бізнес-ідею.
  • Серіал «Картковий будинок» хочуть озвучити українською. Як долучитися? Серіал «Картковий будинок» хочуть озвучити українською. Як долучитися? Cтудія «Hurtom» продовжує займатись українським озвученням та збирає гроші для наступного проекту. Допомогти може кожен небайдужий.
  • Як правильно сортувати пластмасу? 7 підвидів Як правильно сортувати пластмасу? 7 підвидів Для ефективного впровадження роздільного збору сміття в межах країни або ж власного будинку, українцям необхідно вміти розрізняти, принаймні, кілька видів пластмас.
  • Львів’ян кличуть просто неба послухати лекцію про Шептицького Львів’ян кличуть просто неба послухати лекцію про Шептицького Сьогодні, 7 липня, у Сквері святого Юра містяни зможуть послухати лекцію про митрополита Андрея від львівського історика Івана Сварника.
  • Як поводитися в осередках пожеж. 7 порад Як поводитися в осередках пожеж. 7 порад Учора, 6 липня, на вулиці Пулюя, 4 виявили горіння сухої трави на ділянці, площею 10 м2. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради застерігає, що горіння трави загрожує виникненням масштабних пожеж в лісах і населених пунктах.
  • У вишах зміняться правила зарахування на бюджет У вишах зміняться правила зарахування на бюджет Цього року вищі навчальні заклади будуть приймати студентів на бюджет в одну хвилю.
  • Сьогодні – Різдво Івана Хрестителя. 5 фактів про святого Сьогодні – Різдво Івана Хрестителя. 5 фактів про святого Сьогодні, 7 липня, відзначають Різдво Івана Предтечі. Пропонуємо вам кілька фактів про святого, який здійснив обряд хрещення Ісуса Христа.
  • Різдво Івана Хрестителя у Львові. Розклад богослужінь Різдво Івана Хрестителя у Львові. Розклад богослужінь 7 липня християни східного обряду традиційно відзначають празник Різдва Предтечі Івана Хрестителя. Цей Господній угодник був першим, хто почав торувати шлях Ісуса Христа безпосередньо перед Його приходом. Саме завдяки Івану Хрестителю ізраїльтяни почали навертати свій шлях до Бога, охрещуватися і чекати на близький прихід Месії.
  • Поляки модернізуватимуть очисні споруди Львівщини Поляки модернізуватимуть очисні споруди Львівщини Польська сторона зацікавлена інвестувати у системи очисних споруд Львівщини.
  • На перетині Стрийської та Наукової у Львові дороблять з’їзди На перетині Стрийської та Наукової у Львові дороблять з’їзди Відновлюють роботи з будівництва з’їздів на перехресті вулиць Стрийська – Наукова – Хуторівка.
  • Як зміниться прокуратура на місцевому рівні. 8 фактів Як зміниться прокуратура на місцевому рівні. 8 фактів Верховна Рада прийняла закон про призначення місцевих прокурорів за результатами відкритих конкурсів.
  • Як перенести літню спеку. 6 порад Як перенести літню спеку. 6 порад Шалена літня спека приносить багато незручностей. Щоб їх мінімізувати, дотримуйтесь 6 простих порад, які підготувало Tvoemisto.tv.
  • Що про людину говорить її вбрання. 5 фактів Що про людину говорить її вбрання. 5 фактів Як співвідносяться довжина спідниці з тривалістю шлюбу, як молодіжний одяг впливає на здоров'я, та яким кольорам надають перевагу невротики – відповіді на всі ці питання вже давно відомі психологам.
  • Нині й завтра у Львові – дощі, грози і град Нині й завтра у Львові – дощі, грози і град Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає львів’ян про погодні зміни.
  • Думки Твого міста: де львів’яни купаються влітку? Думки Твого міста: де львів’яни купаються влітку? Tvoemisto.tv поцікавилося, де львів’яни шукають прохолоду в спекотну літню пору.
  • У Львові презентуватимуть «Читанковий клуб» для дітей. Де подивитись? У Львові презентуватимуть «Читанковий клуб» для дітей. Де подивитись? Завтра, 7 липня, львів’янам представлятимуть ініціативу «Читанковий клуб», який покликаний заохочувати дітей до читання та пізнання.
  • Від завтра у Львові на Сихові перекриють рух. Схема об’їзду Від завтра у Львові на Сихові перекриють рух. Схема об’їзду Від завтра, 7 липня, обмежать рух транспорту на перетині проспекту Червоної Калини та вулиці Хоткевича.
  • Як уникнути укусів кліщів. Інфографіка Як уникнути укусів кліщів. Інфографіка Із приходом весни та влітку в лісах і парках активізуються кліщі, чиїх укусів людині слід остерігатися під час відпочинку на природі. Пропонуємо вам інфографіку, яка допоможе бути обізнаними і захищеними.
  • Скількох осіб має відправити Львівщина в зону АТО? Скількох осіб має відправити Львівщина в зону АТО? Під час шостої хвилі на Львівщині планують мобілізувати понад 2600 чоловіків. Третина з них вже отримала повістки.
  • Як зробити холодильник-термос у домашніх умовах Як зробити холодильник-термос у домашніх умовах Незвичний холодильник/термос пропонує створити власноруч ресурс TakProsto. Цікавий винахід, на створення якого знадобиться трохи більше п’яти хвилин, буде особливо корисним у літню спеку, коли хочеться, приміром, щоб напої залишалися якомога довше прохолодними.
  • Де львів’яни можуть попрактикувати польську мову? Де львів’яни можуть попрактикувати польську мову? У соцмережі Фейсбук з’явився майданчик, який допомагає краще порозумітися українцям та полякам.
  • З’явився додаток, який відслідковує якість доріг З’явився додаток, який відслідковує якість доріг Команда розробників з Івано-Франківська створила мобільний додаток Navizor, який вміє прокладати маршрути, враховуючи якість доріг.
  • Кінематографісти збирають відео, зняте бійцями АТО. Куди надсилати? Кінематографісти збирають відео, зняте бійцями АТО. Куди надсилати? Група українських кінематографістів «Babylon`13» створила черговий відеоролик, у якому закликають надсилати їм відеозаписи бійців, зняті в мирний час та поза війною.
  • Літня архітектурна школа у Львові. Як взяти участь? Літня архітектурна школа у Львові. Як взяти участь? Стартував набір до Міжнародної літньої архітектурної школи «Новий Львів», яка відбудеться 22-30 серпня у Львові. Ініціативу реалізують Центр міської історії Центрально-Східної Європи та Московська архітектурна школа МАРШ у рамках проекту співпраці «Modernism. Future Continues».
  • Львів’янин створив унікальний корабель Львів’янин створив унікальний корабель Львів’янин Юрій Шпіцер створив мілководне судно, аналогів якому нема ніде у світі. У такий спосіб чоловік намагається відновити річкове судноплавство в Україні. Наразі корабель «Юрій» використовують для екскурсійних турів по Дністру.
  • ДАІвці зі Львова поїхали боронити кордони на Схід. Фото ДАІвці зі Львова поїхали боронити кордони на Схід. Фото Працівники Державтоінспекції Львівщини вкотре вирушили в зону проведення антитерористичної операції. Як інформує прес-служба управління ДАІ у Львівській області, правоохоронці замінять на посту своїх колег, які впродовж місяця несли службу на Сході.
  • Львів очима художника. 8 листівок Львів очима художника. 8 листівок Львів очима художників на їх полотнах виглядає по-особливому. Тому кожна така збірка листівок є практично безцінною. Пропонуємо ознайомитись із однією з них.
  • Дитяча розмальовка для вивчення цифр. Де завантажити? Дитяча розмальовка для вивчення цифр. Де завантажити? Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам дітей молодшого віку нове творче завдання – розмальовку «Цифри від 1 до 10», яка є першим кроком до розвитку письма та вивчення простих цифр, а також є чудовим засобом закріпити у дитини знання основних кольорів.
  • Львівський театр ім. Лесі Українки шукає керівника. Перелік вимог Львівський театр ім. Лесі Українки шукає керівника. Перелік вимог Із метою забезпечення неупередженості та прозорості при формуванні кадрового складу художнього та артистичного персоналу Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки, Управління культури оголосило конкурс на заміщення вакантної посади художнього керівника Львівського драматичного театру імені Лесі Українки. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Сьогодні у Львові  –  + 34°С. Чим втамувати спрагу? Сьогодні у Львові – + 34°С. Чим втамувати спрагу? До Львова сьогодні завітало справжнє літо. А з ним і спека, бажання зануритись в прохолодну воду та спрага. Пропонуємо вам 5 напоїв, які найшвидше і з користю для організму втамовують спрагу, на думку вчених.
  • У Львові планують придбати 5 тролейбусів за кошти бюджету міста У Львові планують придбати 5 тролейбусів за кошти бюджету міста Місто оновлює тролейбусний парк. Як розповів у міський голова Львова, місто вже провело тендер на закупівлю трьох тролейбусів. Також на найближчому засіданні сесії міський голова пропонуватиме виділити кошти з бюджету міста для закупівлі ще 5 машин.
  • Українець став чемпіоном світу із п Українець став чемпіоном світу із п'ятиборства Українець Павло Тимощенко здобув «золото» чемпіонату світу із сучасного п'ятиборства, який у неділю, 5 липня, завершився в Берліні.
  • Міст на об’їзній дорозі Львова планують відкрити вже завтра Міст на об’їзній дорозі Львова планують відкрити вже завтра Біля мосту залишається не облаштованою інфраструктура для пішоходів. Дорожники уже завершили будівництво проїзної частини мосту на об’їзній дорозі Львова неподалік с. Холодновідка. Зокрема уклали верхній шар асфальтобетону та закріпили бар’єрне та перильне огородження на самому мості. Відкриття планується вже взавтра.
  • Батьки V. Левицького просять повернути викрадені пісні сина Батьки V. Левицького просять повернути викрадені пісні сина Після аварії, в якій загинув відомий львівський співак Владіслав Левицький, з авто музиканта викрали ноутбук MacBook Pro. На ньому зберігались багато неоприлюднених композицій співака. Батьки просять повернути інформацію із ноутбука за винагороду.
  • Як проходитиме вступна кампанія цьогоріч. 7 змін Як проходитиме вступна кампанія цьогоріч. 7 змін Міністерство освіти і науки внесло зміни до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році. Відповідний наказ зареєстрований у Міністерстві юстиції і вже набрав чинності.
  • 5 ресурсів для творчих людей 5 ресурсів для творчих людей Як зробити барвисті листівки, розвиваючі плакати, іграшкові міста, всесвіт неіснуючих тварин із помпонів, елементи інтер'єру і декору? Відповідь на ці та безліч інших запитань всі, хто шукає творчих ідей, можуть знайти на наступних ресурсах.
  • У Мережі з’явились мультики присвячені Шептицькому. Де подивитись? У Мережі з’явились мультики присвячені Шептицькому. Де подивитись? Анімаційна студія «Арт-Відео» спільно із Катехитичною комісією Української греко-католицької церкви (УГКЦ) завершили роботу над циклом анімаційних фільмів «Духовне намисто», приуроченим до 150-річчя дня народження митрополита Андрея Шептицького.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 6 липня, кілька вулиць Львова залишиться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Якими соцмережами не радить користуватись СБУ. Перелік Якими соцмережами не радить користуватись СБУ. Перелік Із 1 серпня у Росії набирає чинності новий антитерористичний закон, що надає повне право на отримання Федеральній службі безпеки РФ практично всіх особистих даних користувачів інтернет-ресурсів, зареєстрованих у РФ.
  • 7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим він запам’ятався львів’янам.
  • У Львові переселенці потребують дитячих речей. Як допомогти? У Львові переселенці потребують дитячих речей. Як допомогти? Сьогодні, 5 липня, із 12:00 до 18:00 на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку, що на проспект Свободи, львівські волонтери збиратимуть необхідні речі для сімей, що постраждали від війни.
  • У Львові відремонтують фонтан на вулиці Хмельницького У Львові відремонтують фонтан на вулиці Хмельницького Відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, департаменту житлового господарства та інфраструктури надано функції замовника і дозвіл на проектування та капітальний ремонт фонтану на вулиці Богдана Хмельницького біля будинку № 56. Фінансуватимуть роботи за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова.
  • 10 фактів про серце Львова – площу Ринок 10 фактів про серце Львова – площу Ринок Про неї знають усі: і ті, хто народився у Львові, і ті, хто вперше потрапив до міста Лева. Але мало кому відомо, що у славетних фонтанах козаки напували своїх коней, а на площі – привселюдно виконували судові вироки. Пропонуємо вам 10 цікавих фактів з історії площі Ринок.
  • Сьогодні – останній день перебування древньої ікони у Львові Сьогодні – останній день перебування древньої ікони у Львові Упродовж тижня копію ікони Матері Божої Неустанної Помочі вшановують у різних храмах міста. Сьогодні, до 15:00 ікона перебуватиме у Соборі святого Юра УГКЦ, що площі св. Юра, 5, звідки буде перевезена у Городок для продовження паломництва храмами Львівщини.
  • Сьогодні Львів прощатиметься з Владіславом Левицьким. Деталі змінено Сьогодні Львів прощатиметься з Владіславом Левицьким. Деталі змінено Прощання із львівським виконавцем Владіславом Левицьким відбудеться у суботу та неділю, 4-5 липня, вдома у співака у селі Муроване, що за декілька кілометрів від Львова. Саме там останні роки жив Василь. Розпочнеться прощання сьогодні, 4 липня, о 21:00 і триватиме до 06:00 неділі, 5 липня.
  • Що лікують літні ягоди. Інфографіка
Що лікують літні ягоди. Інфографіка Літній сезон можна перетворити на 3-місячне оздоровлення, омолодження, профілактику та лікування від більшості існуючих проблем зі здоров'ям. Для цього потрібно лише щодня вживати ягоди.
  • Гарнізонний храм апостолів Петра і Павла запрошує на нічні екскурсії Гарнізонний храм апостолів Петра і Павла запрошує на нічні екскурсії Із 10 по 12 липня у Львові триватиме традиційна промоційно-туристична акція «Ніч у Львові», яка відбувається двічі на рік – восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Багато місць будуть відкриті вперше для загалу, у тому числі й хори у Гарнізонному храмі святих апп. Петра і Павла.
  • Стало відомо, коли у Львові запрацює нова поліція Стало відомо, коли у Львові запрацює нова поліція Нова патрульна поліція в Одесі та Львові може з'явитися вже наприкінці серпня. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков.
  • Львів’ян просять здати кров дівчині, що потрапила під потяг Львів’ян просять здати кров дівчині, що потрапила під потяг У Львові 18-річній Софії Кузнєцовій, яка потрапила під потяг на станції «Підзамче», потрібна кров. Наразі дівчина перебуває у комі.
  • На площі Ринок з’явиться нове місце для фотографування На площі Ринок з’явиться нове місце для фотографування Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив ПАТ «Київстар» встановлення з 3 липня по 1 листопада цього року архітектурної композиції на площі Ринок, 1. Композицію розмісять на газоні з північної сторони площі.
  • Маршрути нічних автобусів у Львові відкорегують Маршрути нічних автобусів у Львові відкорегують Як поінформував начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, нічними маршрутами щоночі користується в середньому 300 осіб. Він переконаний, що в майбутньому пасажиропотоки у нічних маршрутах зростатимуть, адже до управління надходить багато дзвінків від мешканців, які цікавлять графіками та маршрутами нічного громадського транспорту. Наразі працюють над удосконаленням маршрутів й інтервалів руху автобусів.
  • Тріо священиків запрошує львів’ян на благодійний концерт Тріо священиків запрошує львів’ян на благодійний концерт У неділю, 5 липня, о 16:00 годині у храмі Собору св. Івана Хрестителя, що на вулиці Зубрівськаій, 1а, відбудеться урочиста відпустова Літургія, з нагоди пошанування копії чудотворної ікони «Богородиці, що розв’язує вузли». Після молитви, о 18:00 годині, у Кінотеатрі ім. Довженка відбудеться благодійний концерт під назвою «Разом з Вами і для Вас».
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Прийдешні вихідні приготувати для львів’ян багато музичних цікавинок, кіноновинок та захоплюючих активностей. Пропонуємо вам їх перелік.
  • Як правильно обрати книгу для дитини. 6 порад Як правильно обрати книгу для дитини. 6 порад Привчати дітей до читання слід із перших років життя. При цьому слід зважати на якість пропонованої малечі літератури. Tvoemisto.tv підготувало 6 порад, які допоможуть підібрати ідеальну книгу для дошкільняти.
  • Фільм тижня у Львові: «Подалі від шаленої юрми» Фільм тижня у Львові: «Подалі від шаленої юрми» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду драму «Подалі від шаленої юрми» відзняту за мотивами однойменного роману Романа Томаса Гарді.
  • Маленьких львів’ян запрошують до «міста професій»
Маленьких львів’ян запрошують до «міста професій» Завтра парк імені Івана Франка перетвориться на «місто професій», а вхід туди з 13:00 до 16:00 години буде лише за паспортами, щоправда – дитячими, які там же й видаватимуть усім маленьким відвідувачам.
  • Думки Твого міста: Як львів’яни ставляться до нічних маршруток? Думки Твого міста: Як львів’яни ставляться до нічних маршруток? Із 1 липня на дорогах Львова з’явилися нічні маршрутки. Вони курсують містом у тестовому режимі. Вартість проїзду складає 8 гривень. Tvoemisto.tv дізнавалося, як львів’яни сприйняли це нововведення.
  • Львів’ян закликають об’єднуватись навколо принципів Майдану Львів’ян закликають об’єднуватись навколо принципів Майдану «Громадський рух «Народний контроль» пропонує найактивнішим громадським організаціям Львівщини об’єднатись на спільній платформі, разом взяти участь у найближчих місцевих виборах із метою запровадити в українську політику принципи Майдану: відкритість, самоврядність, справедливість. Про це розповів координатор «ГР «Народний Контроль» у Личаківському районі Андрій Ткачук. ®
  • У Львові змінились деякі зупинки транспорту. Перелік
У Львові змінились деякі зупинки транспорту. Перелік Внесено зміни у додаток до рішення виконавчого комітету від 27.06.2014 № 487 «Про затвердження переліку зупинок громадського транспорту загального користування».
  • Завтра львів’яни прибиратимуть Скниліський парк. Як долучитись? Завтра львів’яни прибиратимуть Скниліський парк. Як долучитись? Завтра, 4 липня, львівські активісти прибиратимуть «Скнилівський парк». Небайдужих львів’ян запрошують долучатись до толоки.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!