Новини
  • На сайті Alfa Jazz Fest з’явилася оновлена програма фестивалю На сайті Alfa Jazz Fest з’явилася оновлена програма фестивалю Організатори Alfa Jazz Fest оприлюднили оновлену програму виступів учасників фестивалю, котрий проходитиме 25-29 червня у різних локаціях міста.
  • Музичні вподобання бідних і багатих. У чому різниця? Музичні вподобання бідних і багатих. У чому різниця? Дослідники виявили цікаву закономірність: соціальний статус людей визначає їхні смаки у музиці.
  • Перший каталог українських документалок. Де завантажити Перший каталог українських документалок. Де завантажити З’явився перший Каталог українського документального кіно, до складу якого увійшли фільми 2013-2015 років. Наразі каталог виданий обмеженим накладом, проте інформує про найкращі новинки українського документального кіно останніх років.
  • Як львів’яни зустрічали десантників «вісімдесятки». Фото Як львів’яни зустрічали десантників «вісімдесятки». Фото Небайдужі мешканці міста, родичі, друзі та близькі зустрічали львівських захисників, які пробули в зоні АТО кілька місяців. Пропонуємо вам фоторепортаж зустрічі, у якому зафіксовані найщиріші емоції.
  • У Львові частуватимуть містян та збиратимуть допомогу армії У Львові частуватимуть містян та збиратимуть допомогу армії Сьогодні, 13 червня, ініціатива «Допоможи фронту» разом із «Львівським кульїнарник клюбом» запрошують мешканців міста на гостину із метою зібрання коштів та речей для військових в зоні АТО.
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними,13-14 червня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: фестиваль автівок у ретро-стилі, виставка раритетних роверів, різнопланові заходи для містян, які мають чотирилапих улюбленців, а також кілька концертів для поціновувачів музики.
  • Львів’яни створять майданчик для вигулу собак. Як долучитися Львів’яни створять майданчик для вигулу собак. Як долучитися Сьогодні, 13 червня, львів’ян закликають спільними зусиллями прибрати місце, де вже цієї осені майданчик для вигулу собак.
  • Докучають комарі? 7 порад, як вберегтися від комах Докучають комарі? 7 порад, як вберегтися від комах Весна цьогоріч видалась дощовою та затяжною. Та й зараз періоди спеки чергуються з опадами. А такі кліматичні умови є сприятливими для підвищеного виплоду комарів. Тому Львівський міський відділ ДУ «Львівський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України нагадує мешканцям, як вберегтися від укусів комарів.
  • Завтра громадський транспорт Львова курсуватиме зі змінами. Оновлено Завтра громадський транспорт Львова курсуватиме зі змінами. Оновлено У суботу, на час перегонів «Leopolis Grand Prix 2015», у місті перекриють деякі вулиці. Пропонуємо вам оновлені маршрути руху громадського транспорту.
  • Фільм тижня у Львові «Вартовий місяця» Фільм тижня у Львові «Вартовий місяця» Цього тижня Tvoemisto.tv радить вам трохи зануритися в дитинство, пригадати маленькі радощі та переглянути мультиплікаційний фільм «Вартовий місяця».
  • Корисні напої у літню спеку: поради приготування Корисні напої у літню спеку: поради приготування Під час літньої спеки пити хочеться більше. Проте, як відомо, солодкі та газовані напої є шкідливими для нашого організму. Альтернатива їм - ягідно-фруктово-трав'яні настої, де зберігаються "живі" вітаміни, антиоксиданти, ефірні олії.
  • Львів Львів'ян кличуть на відкрите тренування збірної України Напередодні матчу Україна-Люксембург відбудеться відкрите тренування гравців збірної України.
  • Скільки можна заощадити, купуючи квиток на поїзд в інтернеті? Скільки можна заощадити, купуючи квиток на поїзд в інтернеті? Від початку цього року пасажири зарезервували та оформили через інтернет близько 4 млн квитків на поїзди. З них понад 3,2 млн – електронні, які можна роздрукувати самостійно на звичайному папері та здійснити посадку в поїзд, не звертаючись до каси.
  • Справжні французькі макаруни. Де знайти у Львові? Справжні французькі макаруни. Де знайти у Львові? Їх часто можна побачити у фільмах і на телебаченні, їхні кольорові фото привертають увагу у журнальних статтях. Вже понад рік різнобарвне печиво, яке називають макарунами, можна скуштувати у львівських ресторанах і кафе. Однак лише в кількох закладах макаруни виготовляють в оригінальній французькій рецептурі. ®
  • У Львові пройде Місяць авторських читань. Кого послухати? У Львові пройде Місяць авторських читань. Кого послухати? 4 липня у Львові вперше розпочнеться Місяць авторських читань – найбільший транскордонний літературний фестиваль Центральної Європи. Щодня протягом липня паралельно у п’ятьох містах Європи – Брно (Чехія), Остраві (Чехія), Кошице (Словаччина), Вроцлаві (Польща) і Львові відбуватимуться виступи відомих письменників з чотирьох країн-учасниць проекту.
  • Нічні маршрутки Львова: скільки вартуватиме проїзд? Нічні маршрутки Львова: скільки вартуватиме проїзд? Перевізники спільно із управлінням транспорту та зв’язку Львівської міської ради погодили тарифний проїзд для пасажирів у нічний час.
  • Чому загородили пам’ятник Шевченку у Львові? Чому загородили пам’ятник Шевченку у Львові? Начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Микола Захарків розповів Tvoemisto.tv, чому нині пам’ятник Тарасові Шевченку загороджений і як довго це триватиме.
  • Twitter збільшує кількість знаків у повідомленнях Twitter збільшує кількість знаків у повідомленнях Сервіс Twitter в липні зніме обмеження на 140 знаків в особистих повідомленнях.
  • На День молоді львів’ян запрошують відвідати сади Шептицького На День молоді львів’ян запрошують відвідати сади Шептицького 28 червня 2015 р. о 17.00 год. в садах митрополита Андрея Шептицького відбудеться молодіжний концерт-презентація "Kerygma Project" до всеукраїнського Дня молоді та державного свята – Дня Конституції.
  • 5 порад львів’янам, які втратили закордонний паспорт 5 порад львів’янам, які втратили закордонний паспорт Міграційна служба дає чіткі вказівки для львів’ян, які втратили чи загубили закордонний паспорт.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Симоненка-Великого Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Симоненка-Великого На перехресті вулиць Великого та Симоненка сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Як знайомилися львів Як знайомилися львів'яни 100 років тому: підбірка шлюбних оголошень Нині для знайомств існує безліч можливостей та сервісів: соціальні мережі, сайти знаомств, форуми, вечори швидких побачень тощо. Кожен сам обирає свій спосіб пошуку партнера для життя. А як знайомилися на початку ХХ ст.? Звісно, через родину та друзів, на вечорницях із танцями. Або ж подавали оголошення до онієї із газети. Пропонуємо вам підбірку цікавих шлюбних оголошень, які писали львів'яни багато років тому.
  • Львів Львів'ян запрошують на благодійний аукціон Сьогодні, 12 червня, о 16:00 в Музеї етнографії і художнього промислу, що на посп. Свободи, 15 у Львові, відкриють виставку митців та колекціонерів з усієї України, яка передуватиме благодійному аукціону.
  • Львівський важкоатлет привіз додому золото із Чемпіонату Світу Львівський важкоатлет привіз додому золото із Чемпіонату Світу Вихованець львівської ДЮСШ здобув золото на Чемпіонаті світу з важкої атлетики.
  • Літні табори при храмах Львова: 14 пропозицій літа Літні табори при храмах Львова: 14 пропозицій літа Упродовж літа при парафіях Української Греко-Католицької Церкви діятимуть літні табори для дітей. Окрім того, парафії Львівської Архідієцезії Римо-Католицької Церкви та Український Католицький університет планують здійснювати виїзні табори для маленьких львів’ян.
  • Десантники "вісімдесятки" повертаються до Львова. Де зустріти? Десантники "вісімдесятки" повертаються до Львова. Де зустріти? Львів’ян кличуть зустріти військовослужбовців 80-ї окремої аеромобільної бригади, які нині повертаються до Львова.
  • Пункт пропуску Угринів–Долгобичув на Львівщині стане пішим Пункт пропуску Угринів–Долгобичув на Львівщині стане пішим Пропускний пункт «Угринів – Долгобичув» на українсько-польському кордоні від 1 липня буде доступний для пішого переходу. Експериментальне дослідження триватиме до кінця цього року.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Виговського Ситуація на дорогах Львова: затор на Виговського На вулиці Виговського зламалися дві автівки. Можливим є утворення затору.
  • Пам’ятник львів’янину Вербицькому збудують на місці його загибелі Пам’ятник львів’янину Вербицькому збудують на місці його загибелі Пам’ятник львів’янину, Герою України, Юрію Вербицькому збудують на місці його загибелі – у селі Гнідин Бориспільського району Київщини.
  • Пільги на оплату води у Львові. Як рахувати? Пільги на оплату води у Львові. Як рахувати? В умовах підвищення тарифів на енергоресурси, споживачі намагаються максимально використовувати всі державні програми, які дозволяють зменшити вартість комунальних послуг.
  • Вулиця Снопківська у Львові стане односторонньою Вулиця Снопківська у Львові стане односторонньою Згідно з проектом, після реконструкції вулиці Стуса, рух на вулиці Снопківській буде одностороннім. На цій вулиці завершують облаштовувати пішохідний перехід нового зразка.
  • В Україні з’являться сучасні європейські в’язниці В Україні з’являться сучасні європейські в’язниці Керівництво Міністерства юстиції України інспектує слідчі ізолятори, щоб у майбутньому році скоротити їх кількість. Це допоможе заощадити кошти держбюджету та спрямувати фінанси на створення в'язниць за європейським зразком.
  • 5 цікавих деталей для літньої фотосесії 5 цікавих деталей для літньої фотосесії Сьогодні у швидкому ритмі ми часто не встигаємо смакувати життям, але найкращі його моменти все ж можна лишити із собою назавжди – у світлинах. Пропонуємо підбірку простих ідей, що зроблять вашу літню фотосесію незабутньою.
  • «Чудо-бусів» у Львові може стати менше «Чудо-бусів» у Львові може стати менше 11 червня, у Львівській міській раді відбулись громадські слухання проекту рішення виконавчого комітету «Про затвердження Порядку щодо надання погоджень на в’їзд туристичних транспортних засобів до пішохідних зон міста та затвердження місць стоянок для відповідних транспортних засобів».
  • Львів Львів'ян запрошують на виступ музичної капели із Австрії У суботу, 13 червня о 14:00 годині на площі Ринок перед Ратушею відбудеться музичний виступ оркестру та Австрійської духовної музичної капели Швендт і вручення подарунка Львову.
  • У Львові для мешканців двох районів відкрили нову амбулаторію У Львові для мешканців двох районів відкрили нову амбулаторію Для мешканців Залізничного та Франківського районів Львова відкрили нову амбулаторію сімейної медицини центру первинної медичної допомоги Комунальної 5-ї міської клінічної поліклініки на вул. Любінській, 94. Відтак, ще 9 тисяч мешканців відтепер зможуть отримувати первинну медичну допомогу у свого сімейного лікаря неподалік від дому.
  • Дослідники назвали найпопулярніший колір у світі Дослідники назвали найпопулярніший колір у світі Компанія «YouGov» провела дослідження у 10-ти країнах та на 4-х континентах і визначила, що синій - найулюбленіший колір в усіх напрямках. У дослідженні взяли участь мешканці Британії, Німеччини, США, Австралії, Китаю, Гонконгу, Малайзії, Сінгапуру, Таїланду та Індонезії.
  • У Львові на Підзамче облаштували дворик. Фото У Львові на Підзамче облаштували дворик. Фото Цього тижня у Львові Інститут міста представив відновлений дворик у рамках проекту «Ревіталізація Підзамче». Двір будинку, розташованого за адресою вулиця Богдана Хмельницького 105-105а, відновлювали протягом 6 місяців, загальна вартість виконаних робіт понад 150 тис грн.
  • Опери європейських театрів онлайн. Де подивитись? Опери європейських театрів онлайн. Де подивитись? «The Opera Platform» – спільний інтернет-проект компанії «Opera Europa», культурного медіа «ARTE» та європейських театральних компаній. Цей ресурс є безкоштовним і дозволяє переглядати оперні вистави з 15 театрів Європи протягом 6 місяців.
  • У суботу частина львівських маршруток курсуватимуть зі змінами У суботу частина львівських маршруток курсуватимуть зі змінами З 12 до 14 червня у Львові традиційно пройде автомобільний фестиваль «Leopolis Grand Prix 2015», який цього року приурочений до 85-ї річниці перших кільцевих автоперегонів у Львові. В програмі фестивалю багато різноманітних акцій. Для проведення фестивалю частково перекриватимуть рух.
  • Конкурс на кращу різдвяну шопку і дідуха у Львові. Як долучитись? Конкурс на кращу різдвяну шопку і дідуха у Львові. Як долучитись? Управління культури департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та Музей народної архітектури та побуту у Львові оголошують конкурсний відбір на кращу інноваційну концепцію міського різдвяного дідуха та міської різдвяної шопки у Львові із дійовими персонажами. Організатори конкурсу пропонують учасникам переглянути погляд на традиційні елементи Різдва – шопку та дідух, і зробити їх у дусі сучасності з використанням не лише традиційних матеріалів.
  • «Zaxidfest» може піти зі Львова «Zaxidfest» може піти зі Львова Музичний опен-ейр фестиваль «Zaxidfest», який традиційно проходить неподалік Львова, хочуть перенести з України до Польщі. Про це розповів організатор фестивалю Яків Матвійчук.
  • У Львові створили унікальний безпілотник для військових. Фото.Відео. У Львові створили унікальний безпілотник для військових. Фото.Відео. «Звичайною зброєю війни у 21 столітті не виграти», - переконаний SoftServe Security Consultant та координатор розробки безпілотників Назар Тимошик. Для того, аби забезпечити бійців на передовій удосконаленими безпілотниками, львівські програмісти та авіамоделісти об’єднались у творчу групу.
  •  Найказковіший літній фестиваль Львова запрошує волонтерів
Найказковіший літній фестиваль Львова запрошує волонтерів Вже традиційний фестиваль «Ніч у Львові» цього разу відбудеться 10-12 липня. Організатори розпочинають набір волонтерів.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуку дівчини із Червонограда Львів’ян просять допомогти у пошуку дівчини із Червонограда Червоноградський міський відділ міліції розшукує безвісті зниклу 16-річну Мар’яну Зорянівну Яремечко, повідомляє прес-служба ГУ МВС України у Львівській області. Востаннє дівчину бачили у Львові.
  • Від сьогодні у Львові змінився маршрут тролейбуса №13 Від сьогодні у Львові змінився маршрут тролейбуса №13 Сьогодні після 13:00 години тролейбуси №13 поїдуть на проспект Свободи: на перехресті проспекту та вулиці Гнатюка зміниться схема організації дорожнього руху.
  • Методична рада при Мінкульті схвалила реконструкцію скверу св. Юра Методична рада при Мінкульті схвалила реконструкцію скверу св. Юра За інформацією начальника управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, вчора, 10 червня, Науково-методична рада з питань охорони культурної спадщини Міністерства культури України прийняла рішення рекомендувати Міністерству погодити історико-містобудівне обґрунтування реконструкції скверу св. Юра.
  • Лабораторія соціальних інновацій у Львові. Як долучитися? Лабораторія соціальних інновацій у Львові. Як долучитися? 7-11 липня у Львові відбудеться Лабораторія соціальних інновацій – навчальна програма для молоді по перетворенню їх ідей у соціальні підприємства із фокусом на вирішення проблем громад та спільнот міст.
  • У соборі св. Юра виставили унікальну ікону. Як потрапити? У соборі св. Юра виставили унікальну ікону. Як потрапити? У Соборі св. Юра впродовж червня львів’яни та гості міста мають можливість поклонитися образу Христа Чоловіколюбця та помолитися до нього. Ікону намалювала мати Андрея Шептицького, Софія Фредро, і подарувала синові у 1901 році, коли він став митрополитом. Ікона виставлена до вшанування щодня з 7.00 до 19.00 год.
  • Українці стали менше слухати шансон та полюбили рок Українці стали менше слухати шансон та полюбили рок Соціологічне дослідження показало, як змінилися музичні вподобання українців за рік.
  • На українсько-польському кордоні нині черги На українсько-польському кордоні нині черги На західному кордоні утворилися автомобільні затори на трьох пропускних пунктах.
  • Яким буде готель на розі Вірменської та Краківської Яким буде готель на розі Вірменської та Краківської За кілька тижнів на розі вулиць Краківської-Вірменської розпочнуть будувати готель. Він відтворюватиме архітектуру XIX століття, а залишки кам'яниць XVI-XVII століть збережуть та музеєфікують.
  • Католицький університет у Львові відкриє ще одну навчальну програму Католицький університет у Львові відкриє ще одну навчальну програму Міністерство освіти акредитувало бакалаврську програму з соціології УКУ. Керівництво університету покладає великі надії на нову програму та збирає команду соціологів-професіоналів.
  • Львів’яни стоять у черзі за номерними знаками Львів’яни стоять у черзі за номерними знаками Львівське МРЕВ вичерпало свої запаси державних номерів, залишилися лише тимчасові. Однак їздити на «транзитах» хочуть не всі, тому спалахнув ажіотаж на вживану реєстрацію.
  • У Львові ремонтують вулицю Богданівську: автобус №19 змінює маршрут У Львові ремонтують вулицю Богданівську: автобус №19 змінює маршрут Від сьогодні, 11 червня, і до 13 червня вулиця Богданівська буде перекрита через ремонтні роботи.
  • Іменами «кіборгів» називатимуть вулиці та школи Іменами «кіборгів» називатимуть вулиці та школи Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди захисникам Донецького аеропорту й запропонував називати на честь Героїв українські школи та вулиці.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 11 червня, одна з вулиць у Залізничному районі залишиться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами.
  • У центрі Львова змінять організацію руху. Схема. Оновлено У центрі Львова змінять організацію руху. Схема. Оновлено З 12 червня на перехресті проспекту Свободи та вул. Академіка В.Гнатюка зміниться схема організації дорожнього руху. Зокрема, для водіїв відкривається двосторонній рух на проїзді через просп. Свободи.
  • У Львові обговорять права людини в окупованому Криму У Львові обговорять права людини в окупованому Криму У понеділок, 15 червня, в Українському католицькому університеті відбудеться круглий стіл «Права людини на окупованій території: на прикладі Криму.» Обговорення аналітичного звіту підготовленого групою міжнародних юристів для громадської організації «Разом», в рамках якого буде запрезентовано і продискутовано аналітичний звіт, підготовлений групою правників з Нью-Йорку, зокрема і з України
  • Львів’ян запрошують на благодійний футбольний аукціон Львів’ян запрошують на благодійний футбольний аукціон Із 25 до 28 червня у нашому місті відбудеться міжнародний фестиваль-турнір серед європейських футбольних фанів «Єврофан 2015», який вже став традиційним для Львова. У рамках проведення фестивалю у суботу, 27 червня, о 19:00 годині у приміщенні великої сесійної зали Львівської міської ради відбудеться благодійний аукціон.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!