Новини
  • Які парки у Львові впорядкують? Які парки у Львові впорядкують? Депутати Львівської міськради виділили 3 млн 90 тис. грн на упорядкування парків та скверів міста.За відповідні зміни до міського бюджету проголосували 54 депутати.
  • До Львова з До Львова з'їдуться велосипедисти з восьми країн Європи 170 велосипедистів з 8 країн Європи завітають до Львова у рамках Європейського тижня велотуризму.
  • У Львові з’явиться "Креативний квартал": особливості У Львові з’явиться "Креативний квартал": особливості У Львові створять ще один громадський простір «Креативний квартал», де містяни зможуть спілкуватися, відпочивати, працювати та обмінюватися ідеями.
  • Скільки Львів заплатить за нові автобуси й тролейбус? Скільки Львів заплатить за нові автобуси й тролейбус? Депутати ЛМР на сесії внесли зміни до бюджету розвитку міста на 2015 рік. Серед ухвалених рішень - купівля нових автобусів і тролейбуса для міста.
  • Львів витратить майже півмільйона на шахи. Що придбають? Львів витратить майже півмільйона на шахи. Що придбають? На сесії міської ради виділили кошти на Програму розвитку шахів у загальноосвітніх навчальних закладах Львова на 2015-2016 роки.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на площі Митній Ситуація на дорогах Львова: ДТП на площі Митній На площі Митній сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Вулицю Мечникова планують відремонтувати цьогоріч Вулицю Мечникова планують відремонтувати цьогоріч У Львові має відбутися розкриття тендерних пропозицій щодо реконструкції вулиці Мечникова. Ремонт вулиці може розпочатися у серпні й тривати аж до кінця листопада.
  • Як минула ця ніч у Львові? Як минула ця ніч у Львові? У зв’язку із надзвичайними подіями, які трапились вчора у Львові, багато мешканців турбуються про безпеку міста. Tvoemisto.tv запитало, як минула ця ніч у заступника голови ЛОДА Андрія Корната, який очолив координаційний комітет на Львівщині.
  • Чи буде в Україні платна медицина? Три тези міністра Чи буде в Україні платна медицина? Три тези міністра Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі 13 липня провів в Будинку Уряду брифінг, на якому розповів про особливості ініційованих МОЗ України законопроектів по медичній реформі.
  • Львів Львів'ян просять здати кров для постраждалої від вибуху дівчини Дільничному інспектору Шевченківського РВ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області Андрухів Надії, яка сьогодні отримала важкі поранення внаслідок вибуху біля опорного пункту, необхідна велика кількість крові. Група крові не має значення, оскільки її обміняють на необхідну. Про це повідомляють активісти у групі Варта-1.
  • Ситуація на дорогах Львова: у місті встановлять блокпости Ситуація на дорогах Львова: у місті встановлять блокпости Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка закликав громадських активістів до спільної взаємодії із правоохоронцями для забезпечення спокою та безпеки громадян. За його словами, сьогодні, окрім сил і засобів правоохоронних органів, дуже важлива участь громадських організацій та формувань, а також пильність звичайних громадян.
  • Як  зібрати аптечку для відпочинку в горах. Шість порад Як зібрати аптечку для відпочинку в горах. Шість порад Фізичні навантаження та зміни умов життя можуть негативно вплинути на самопочуття, навіть здорової людини. Тому аптечка є необхідним атрибутом будь-якого походу в гори. Tvoemisto.tv нагадує про ліки, які є обов’язковими на відпочинку.
  • На дорогах знову працюватиме відеореєстратор
На дорогах знову працюватиме відеореєстратор 14 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні проект закону, відповідно до якого в Україні запровадять фото- та відеофіксацію порушень правил дорожнього руху. «За» проголосувало 267 народних депутатів.
  • Львівську молодь запрошують на вишкіл у Карпати
Львівську молодь запрошують на вишкіл у Карпати У рамках відзначення Року Андрея та Климентія Шептицьких 20 – 30 липня у Карпатах відбудеться літній вишкільний відпочинковий табір «Дивоцвіт» під гаслом «Ми є Родина 2015».
  • Гірські автоперегони в Карпатах: 10 цікавих фактів Гірські автоперегони в Карпатах: 10 цікавих фактів Не знаєш, де знайти адреналін та екстрим? Віднедавна любителі автоспорту мають унікальну можливість «прокатати» свою автівку на гірських карпатських трасах. Називається цей вид автогонок «хілклаймінг». Tvoemisto.tv пропонує Вам 10 найцікавіших фактів про один із найстарших моторних видів спорту.
  • Львів посилює безпеку. Куди дзвонити при потребі. Оновлено Львів посилює безпеку. Куди дзвонити при потребі. Оновлено У Львові виділять додаткові кошти на функціонування міського центру безпеки. Про це заявив сьогодні під час брифінгу міський голова Андрій Садовий.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 15 липня, кілька вулиць Львова залишиться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • У Львові припинили будівництво багатоповерхівки на Голубовича У Львові припинили будівництво багатоповерхівки на Голубовича Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області зупинив виконання будівельних робіт щодо спорудження багатоквартирних житлових будинків у Львові по вулиці Голубовича, 37. Проектна документація забудовників порушує містобудівне законодавство.
  • Що відбувається у Львові? Ключові факти про вибухи
Що відбувається у Львові? Ключові факти про вибухи Сьогодні, у зв’язку з двома вибухами, які відбулись у Шевченківському районі Львова, правоохоронні органи міста переведені у посилений режим несення служби. Про це під час екстреної прес-конференції у Львівській міській раді повідомив Павло Гарасим, начальник Львівського міського управління міліції.
  • У Львові  перевірять школи, де учні не підтвердили медалі на ЗНО У Львові перевірять школи, де учні не підтвердили медалі на ЗНО Департамент освіти і науки Львівської облдержадміністрації проводить перевірку у школах області. Порівнюють, чи відповідають оцінки при випуску дітей результатам ЗНО.
  • Львів’яни по-новому  платитимуть за газ Львів’яни по-новому платитимуть за газ Із 1 липня ПАТ «Львівгаз» займається тільки обслуговуванням газових мереж та обліком блакитного палива. Постачатиме газ споживачам Львівщини нове підприємство – ТОВ «Львівгаз збут». Про це сьогодні, 14 липня, на прес-конференції розповів перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Король.
  • Люди Твого міста: Уляна Явна про старовинні українські строї Люди Твого міста: Уляна Явна про старовинні українські строї Львів’янка Уляна Явна колекціонує давній український одяг віддавна. Із часом захоплення молодої дівчини переросло у сімейний бізнес. Сьогодні частина віднайдених строїв потрапляє до приватної збірки, решту родина виставляє на продаж у львівській крамниці «Давній народний одяг». Де шукають старовинний одяг, як реставруються давні речі, які особливості мають убрання наших предків, Уляна Явна розповіла в інтерв’ю Tvoemisto.tv.
  • Як львів’янам реагувати на підозрілі предмети. 5 правил Як львів’янам реагувати на підозрілі предмети. 5 правил Міліція Львівщини нагадує львів’янам правила поведінки у разі виявлення підозрілих чи небезпечних предметів.
  • Тіло львів Тіло львів'янина, якого шукали більше місяця, знайшли у кар'єрі Водолази витягнули із води тіло 21-річного львів'янина, якого впродовж місяця розшукували рідні, близькі та рятувальники.
  • Найкращими ватерполістами України стали львівські «динамівці» Найкращими ватерполістами України стали львівські «динамівці» Протягом трьох днів у відкритому басейні СКА на Клепарівській проходив «Фінал чотирьох» розіграшу Кубка України з водного поло. Кращого у двобої за срібло змогли визначити лише після серії пенальті, а от переможці заявили про себе одразу.
  • Міліція звернулась до львів’ян через вибухи у Львові Міліція звернулась до львів’ян через вибухи у Львові Сьогодні вранці у Львові пролунали два вибухи - щонайменше двоє поранених. Наразі всі сили правоохоронних органів спрямовані на те, щоб знайти зловмисників. Із цього приводу начальник ГУМВС України у Львівській області Дмитро Загарія звернувся до львів’ян із закликом не панікувати та співпрацювати із правоохоронцями, щоб зробити вулиці рідного міста безпечними.
  • Що українці найчастіше «гуглять» в інтернеті. Інфографіка Що українці найчастіше «гуглять» в інтернеті. Інфографіка Пропонуємо вам пізнавальну інфографіку та інформацію про те, що найчастіше «гуглять» українці перед тим, як здійснити покупку, а також що ще їх найбільше цікавить під час інтернет-пошуку.
  • Вибухи біля пунктів міліції у Львові: деталі. Оновлюється Вибухи біля пунктів міліції у Львові: деталі. Оновлюється Сьогодні, 14 липня, у місті спрацювали дві розтяжки з гранатами у дільничних відділках міліції на вулиці Плуговій та Липи. Постраждало щонайменше двоє людей.
  • Львівські «Електрони» їздитимуть столицею Львівські «Електрони» їздитимуть столицею Корпорація «Електрон» виготовлятиме для Києва сучасні трамваї.
  • Де у Львові відремонтують хідники та покладуть асфальт Де у Львові відремонтують хідники та покладуть асфальт Із 18 липня планують влаштовувати верхній шар асфальту на вулиці Пасічній, а також на цій вулиці відремонтують хідники.
  • З’явиться місце, де львів’яни знайомитимуться з тваринами З’явиться місце, де львів’яни знайомитимуться з тваринами ЛКП «ЛЕВ» розробило проект реконструкції приміщення колишнього гаражу під центр адопції безпритульних тварин – місце, де кожен охочий зможе познайомитись із тваринкою, яку захоче прихистити.
  • Виші оприлюднять кількість бюджетних місць Виші оприлюднять кількість бюджетних місць Міністерство освіти і науки звернулося до керівників вищих навчальних закладів з проханням розмістити на офіційних сайтах навчальних закладів інформацію щодо доведеного обсягу державного замовлення на прийом і випуск фахівців.
  • У Львові відремонтують ще два балкони. Адреси У Львові відремонтують ще два балкони. Адреси У Галицькому районі відремонтують два балкони за 217 тисяч гривень.
  • Де у Львові відновлять дитсадок? Де у Львові відновлять дитсадок? За інформацією директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Галини Слічної, рішення про вивільнення приміщення колишнього ДНЗ має бути вирішено вже сьогодні, 14 липня.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП біля «Галицького перехрестя» Ситуація на дорогах Львова: ДТП біля «Галицького перехрестя» Поблизу ринку «Галицьке перехрестя» на вулиці Богдана Хмельницького сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Замість звичних паспортів українці матимуть картки громадянина Замість звичних паспортів українці матимуть картки громадянина Замість старих паспортів радянського зразка будуть видавати картку громадянина України.
  • Як вибрати безпечний пластиковий посуд Як вибрати безпечний пластиковий посуд Пластиковий посуд уже давно міцно увійшов до повсякденного життя. Та у багатьох ще залишилися питання щодо безпечності матеріалів, із яких він виготовляється. Як з’ясувалося, потенційну шкоду можна визначити за знаками, розміщеними на пляшках і упаковках. Пропонуємо ознайомитися з основними різновидами пластикового посуду і особливостями його використання.
  • Форум видавців запрошує режисерів для тижня драматургії Форум видавців запрошує режисерів для тижня драматургії Під час 22 Форуму видавців у Львові вперше буде представлено програму, присвячену сучасній драматургії. Над нею працюють Мистецька майстерня «Драбина» спільно з Львівським академічним театром імені Леся Курбаса. Організатори Форуму запрошують до співпраці режисерів.
  • Жовчнокам’яна хвороба. Куди звертатись львів’янам? Жовчнокам’яна хвороба. Куди звертатись львів’янам? В Україні постійно зростає кількість недужих з діагнозом «жовчнокам’яна хвороба». Камені у жовчному міхурі та жовчних протоках найчастіше виявляють у жінок (особливо після 35 років). Tvoemisto.tv дізнавалось, як боротися з цією недугою.
  • До Львова з АТО повернулись нацгвардійці. Фото До Львова з АТО повернулись нацгвардійці. Фото Військовослужбовці львівського полку Національної гвардії України повернулись із зони АТО. Понад два місяці нацгвардійці виконували службово-бойові завдання на сході країни.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 14 липня, кілька вулиць Львова залишиться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Фінансова допомога для підприємців. Як отримати у Львові? Фінансова допомога для підприємців. Як отримати у Львові? Сьогодні 13 липня, у межах проекту для переселенців «Новий відлік» відбулася презентація можливостей Львівського обласного центру зайнятості. Так, Центр готовий підтримати підприємців, які тільки починають власну справу, одноразовим грантом у розмірі від 5000 до 48 000 гривень.
  • У Львові біля цирку облаштують простір для дітей: деталі У Львові біля цирку облаштують простір для дітей: деталі Уже через кілька місяців парк з дитячим майданчиком біля львівського цирку почнуть змінювати. У міськраді ще вирішують, що там залишати і чим доповнювати, а тому закликають львів'ян долучитися до цього обговорення.
  • Львівський дворик на вулиці Дрогобича озеленили. Фото Львівський дворик на вулиці Дрогобича озеленили. Фото За інформацією управління охорони історичного середовища ЛМР, впорядковано зелену зону у внутрішньому подвір’ї будинку №10 на вулиці Дрогобича.
  • Все, що треба знати про безпеку у Львові сьогодні Все, що треба знати про безпеку у Львові сьогодні У зв’язку із надзвичайними подіями, які трапились у Мукачеві, багато львів’ян турбуються про безпеку міста. Tvoemisto.tv з’ясувало, чи вживають у Львові заходи посиленої безпеки і чи є у них потреба.
  • У Львові створили притулок для хижих птахів У Львові створили притулок для хижих птахів Громадська організація «Сапсан» на базі Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру створила перший в Україні реабілітаційний центр для хижих птахів. Зараз у ньому знаходиться вже одинадцять птахів. Серед яких такі рідкісні види, як білоголовий орлан, орел-змієїд та степовий канюк. Члени організації стверджують, що більшість птахів принесені людьми, знайдені пташенятами або вилучені у браконьєрів.
  • Як пройшла «Ніч у Львові». Фото
Як пройшла «Ніч у Львові». Фото Цих вихідних, з 10 до 12 липня, тривав промоційно-туристичний проект «Ніч у Львові». Впродовж трьох ночей музеї, храми, театри та інші локації міста відкрили свої двері для відвідувачів.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Стрийській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Стрийській Наразі у Львові на початку вулиці Стрийської трапилась ДТП. Рух вулицею ускладнений.
  • Онлайн-база центрів реабілітації для поранених в АТО. Де подивитись? Онлайн-база центрів реабілітації для поранених в АТО. Де подивитись? Волонтери громадської організації «Поруч» підготували базу з контактами закладів, де поранені під час проведення АТО військовослужбовці можуть отримати професійні послуги з фізичної реабілітації.
  • Зі Львова курсуватимуть додаткові потяги. Перелік Зі Львова курсуватимуть додаткові потяги. Перелік На літо Укрзалізниця призначила додаткові поїзди та збільшила періодичність курсування низки цілорічних поїздів. Серед них – чимало у львівському напрямку.
  • У Львові шукають очевидців ДТП, у якій загинув  Левицький У Львові шукають очевидців ДТП, у якій загинув Левицький Правоохоронці Львівщини просять зголоситися всіх, кому відомі обставини ДТП, яка трапилася 2 липня, приблизно о 22:00, на автодорозі Львів–Тернопіль, у селі Велика Вільшаниця, що на Золочивщині, у якій загинули львівський співак Владіслав Левицький та його сестра з донькою.
  • Набір до патрульної поліції Львова продовжили Набір до патрульної поліції Львова продовжили Набір кандидатів до поліції Львова, Харкова, Одеси продовжено на три тижні з огляду на збільшений інтерес до структури.
  • Ті, що хочуть змінити Львів. На tvoemisto.tv стартує нова рубрика Ті, що хочуть змінити Львів. На tvoemisto.tv стартує нова рубрика 25 жовтня 2015 року в Україні мають відбутися місцеві вибори. Вже зараз політики активно звітують про свої досягнення та розповідають, що зміниться за умови, якщо вони стануть депутатами міських рад. У зв’язку на tvoemisto.tv стартує нова рубрика «CityChange».
  • Завершення ремонту вулиці Шухевича у Львові відтермінували Завершення ремонту вулиці Шухевича у Львові відтермінували За інформацією управління інженерного господарства Львівської міської ради, ремонт вулиці Шухевича продовжили на декілька днів.
  • У Львові поділили 192 мільйони. Кому скільки дістанеться? У Львові поділили 192 мільйони. Кому скільки дістанеться? Львівський виконком прийняв рішення про перерозподіл 192 млн грн, отриманих від збільшення плану податкових надходжень.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Чупринки Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Чупринки На вулиці Чупринки сталося ДТП, що спричинило утворення затору. Окрім того, трамвай №2 тимчасово не курсуватиме за своїм маршрутом.
  • Міністерство освіти запустило гарячу лінію для абітурієнтів Міністерство освіти запустило гарячу лінію для абітурієнтів Оператори телефонної лінії надають консультації з питань вступу до вищих навчальних закладів.
  • У яких переходах Львова з’являться торговельні майданчики У яких переходах Львова з’являться торговельні майданчики У кількох підземних переходах облаштують торговельні майданчики. Новоствореним об’єктам дозволять базуватися в цих місцях упродовж п’яти років.
  • Порядок на Львівщині забезпечуватиме спеціальний комітет Порядок на Львівщині забезпечуватиме спеціальний комітет Для забезпечення порядку на Львівщині створили координаційний комітет. Аби уникнути провокацій, віднині облдержадміністрація координуватиме СБУ, МВС та Нацгвардії.
  • Уряд вирішив, як оплачуватиметься лікарняний. Три факти Уряд вирішив, як оплачуватиметься лікарняний. Три факти Кабінет Міністрів затвердив порядок оплати перших п'яти днів лікарняного.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!