Новини
  • Де у Львові безпечно купувати кавуни. Сезонні "точки" Де у Львові безпечно купувати кавуни. Сезонні "точки" Сьогодні рішенням виконкому ЛМР, з метою забезпечення мешканців якісними баштанними культурами, було затверджено місця сезонної торгівлі ними на території м. Львова на 2015 рік.
  • У Львові затримали сепаратистів. 5 фактів У Львові затримали сепаратистів. 5 фактів У п’ятницю 24 липня працівники СБУ затримали у Львові двох учасників сепаратистського руху «Галицький яструб». Про це на брифінгу заявила речник СБУ Олена Гітлянська, повідомляє Інтерфакс-Україна.
  • Завтра у Львові - сильна спека Завтра у Львові - сильна спека За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, завтра, 25 липня, у Львові буде гроза, вранці та вдень під час грози град та шквал 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме 16-18º тепла, вдень спека 35º.
  • Що має побачити кожен львів’янин. Бібліотека з оригіналами листів Франка та Гюго Що має побачити кожен львів’янин. Бібліотека з оригіналами листів Франка та Гюго Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікаві факти про визначні місця Львова. Пропонуємо вам 5 цікавих фактів про Львівську національну наукову бібліотеку України імені Василя Стефаника, де зберігаються оригінали листів Богдана Хмельницького, Івана Франка, Лесі Українки, Віктора Гюго, Володимира Короленка, Ольги Кобилянської та інших
  • З’явились безкоштовні е-курси з вивчення польської та білоруської З’явились безкоштовні е-курси з вивчення польської та білоруської Польсько-український портал “Порт Європа” запустив безкоштовний е-курс білоруської мови для українців. Також на сайті функціонує е-курс польської мови, на який вже записалися понад 55 тисяч осіб.
  • У Львові буде відкритий університет. Де подивитись онлайн? У Львові буде відкритий університет. Де подивитись онлайн? 25 липня у Львові в межах християнського фестивалю "Вітер На-дії" "відбудеться Відкритий університет "Відкривай світ!", в межах якого фахівці прочитають лекції про натхнення, соціальні медіа та цінність вчення митрополита Андрея Шептицького. Відкритий університет проходитиме у конференц-залі УКУ з 12.00 до 18.00, онлайн-трансляцію заходів можна буде переглянути на сайті tvoemisto.tv.
  • Чотири індустріальні парки Львова та області: локації, можливості Чотири індустріальні парки Львова та області: локації, можливості На Львівщині - у Львові, Новому Роздолі, Кам’янці-Бузькій та Яворівському районі - створять чотири індустріальні парки. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
  • Скільки насправді Львів заробляє на паркуванні? Скільки насправді Львів заробляє на паркуванні? Щомісяця бюджет міста Львова від 17 паркоматів (загалом таких апаратів у місті 18) отримує 35 тисяч гривень. Узагалі схема організації паркування в місті не є дуже проста. Міська рада виділила площу під паркування і визначила операторів, які надають послугу. А ті встановили паркомати за власні кошти і сплачують у міський бюджет гроші за використання земельної ділянки. Найбільшим оператором є ЛКП «Львівавтодор», який встановив 17 паркоматів, ще один належить ПП «Укравтопарк».
  • Як привчити дитину до самостійності? 12 порад Як привчити дитину до самостійності? 12 порад Практично усі батьки мріють, щоб їхні діти ставали самостійними. У цьому допоможуть 12 порад від психолога.
  • Львів’ян кличуть вшанувати митрополита Шептицького. Програма  Львів’ян кличуть вшанувати митрополита Шептицького. Програма 29 липня у Львові відбудуться урочистості з нагоди 150-их роковин народження митрополита Андрея Шептицького. Зокрема у місті відкриють пам’ятник митрополитові, також у соборі святого Юра відбудеться Архиєрейська Божественнна Літургія, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові буде інтерактивна дошка Герою Небесної Сотні. Фото У Львові буде інтерактивна дошка Герою Небесної Сотні. Фото Сьогодні, 24 липня, о 17 годині у читальному залі бібліотеки Франкового університету презентуватимуть електронну меморіальну дошку. Із неї львів’яни зможуть дізнатися більше про Богдана Сольчаника – Героя Небесної Сотні, який загинув 20 лютого 2014 року під час розстрілів на Майдані.
  • Львів’яни та їх транспорт: Історія про дим з-під шин Львів’яни та їх транспорт: Історія про дим з-під шин Не здивуюся, якщо серце Івана б'ється в ритм з двигуном його авто. Двигуном автомобіля, який лічені секунди набирає сотню і ця сила втискає тебе в сидіння. Потужність двигуна неймовірна і ти на власному тілі відчуваєш цю силу. Він живе швидкістю, живе рухом, він є частиною свого автомобіля, як і його авто є частиною Івана. Сьогодні в рубриці львів'яни та їх транспорт Іван Ракус- неодноразоний призер Чемпіонатів України з автомобільних перегонів.
  • У Львові встановлять унікальну велопарковку зі свічок У Львові встановлять унікальну велопарковку зі свічок 24-26 липня протягом трьох днів львівські ковалі відновлюватимуть браму Музею історії релігії, а також куватимуть оригінальні авторські підсвічники. Також під час Ковальських днів відбудеться презентація нової велопарковки, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Львів Львів'ян запрошують на військово-польовий табір. Як долучитись? У п’ятницю, 31 липня, в селі Раковець, що у Пустомитівському районі Львівської області розпочне свою роботу молодіжний військово-польовий табір "Патріот".
  • Ситуація на дорогах Львова: на Городоцькій стовп упав на авто. Фото Ситуація на дорогах Львова: на Городоцькій стовп упав на авто. Фото Сьогодні, 24 липня, на вулиці Городоцькій сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Біля собору Святого Юра у Львові реорганізують рух. Схема Біля собору Святого Юра у Львові реорганізують рух. Схема У зв’язку з відкриттям пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому, у місті буде частково змінено організацію дорожнього руху та посилено заходи безпеки.
  • Топ-10 причин відвідати фестиваль «Вітер На-Дії» у Львові Топ-10 причин відвідати фестиваль «Вітер На-Дії» у Львові Львів’ян запрошують відвідати унікальний фестиваль «Вітер На-Дії». Фестиваль відбувається 23-26 липня у Львові. Основний день фестивалю – субота, територія біля Львівської духовної семінарії (вул. Хуторівка, 35).
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій, затор біля АС-2 Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій, затор біля АС-2 Сьогодні, 24 липня, на вулиці Городоцькій сталося ДТП, що спричинило утворення затору. Окрім того, корок формується і на вулиці Кукурудзяній поблизу АС-2
  • У Шевченківському районі Львова відремонтують зупинку та хідники У Шевченківському районі Львова відремонтують зупинку та хідники Із міського бюджету Львова Шевченківській районній адміністрації додатково виділили 3 мільйони гривень для ремонту тротуарів, дворів та міжквартальних вулиць.
  • Як почуваються міліціонери, поранені під час вибухів у Львові Як почуваються міліціонери, поранені під час вибухів у Львові Стан дільничних інспекторів, поранених під час вибухів у Львові, залишається важким. Правоохоронці Львівщини здають кров та організували збір коштів, необхідних для лікування поранених.
  • Де у Львові відновлять дитсадок? Де у Львові відновлять дитсадок? У Львові ремонтують дитячий садок №110, який невдовзі запрацює. Тут на три групи планують прийняти приблизно 90 дітей.
  • Коли в Україні з’явиться 4G? Коли в Україні з’явиться 4G? Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління».
  • Як щоранку прокидатись із задоволенням. 10 порад Як щоранку прокидатись із задоволенням. 10 порад Чимало львів'ян прокидаються рано-вранці. Далеко не кожному вдається робити це без проблем. Але можна зробити пробудження більш приємним, бадьорим і швидким. Сьогодні ми опублікуємо кілька порад, які допоможуть цього досягнути.
  • Як правильно розпоряджатися персональними коштами? 5 порад від експерта Як правильно розпоряджатися персональними коштами? 5 порад від експерта Гроші люблять лік. Це правило стосується як фондів великих компаній, так і фінансів окремої людини. Тож правильно управляти особистими доходами й видатками мають не лише бізнесмени, а й пересічні українці. Як правильно розпоряджатися персональними коштами, Tvoemisto.tv вирішило дізнатися у фінансового директора Львівської бізнес-школи (LvBS) Українського католицького університету. Пропонуємо ознайомитися з 5-ма основними порадами експерта.
  • Львів хочуть перетворити на безпечне місто Львів хочуть перетворити на безпечне місто «Програма «Львів - безпечне місто» має знизити ризики тероризму у Львові», – переконані члени депутатської групи «Народний Контроль».
  • 10 затишних та маловідомих європейських міст 10 затишних та маловідомих європейських міст Ми звикли до Львова і його атмосфери. Та все ж часом хочеться побачити інші місця і міста, котрі були би схожі на Львів. Таких міст і містечок в Європі чимало, та не всі про них знають. Tvoemisto.tv пропонує Вам зануритися в атмосферу історичної Європи та дослідити маловідомі факти затишних міст.
  • Скільки на Львівщині є підприємців-«спрощенців»? Скільки на Львівщині є підприємців-«спрощенців»? Підприємці -«спрощенці» Львівщини сплатили понад 212 млн. гривень у бюджет.
  • До Львова масово з’їдуться паломники: перекриватимуть рух До Львова масово з’їдуться паломники: перекриватимуть рух Уже цього тижня у Львові з’явиться пам’ятник Шептицькому. До нашого міста прибуде багато паломників. Під час їхньої ходи прилеглі до площі Святого Юра вулиці закриють для руху транспорту.
  • У Львові учасників АТО діагностуватимуть на гепатит С. Де перевіритися? У Львові учасників АТО діагностуватимуть на гепатит С. Де перевіритися? У межах акції благодійна програма для учасників антитерористичної операції (АТО): безоплатна діагностика за допомогою експрес-тестів на виявлення гепатиту С.
  • Фільм «Тіні забутих предків» відреставрують Фільм «Тіні забутих предків» відреставрують Кабінет Міністрів схвалив розпорядження «Про підготовку та відзначення у 2015 році 50-річчя прем'єри художнього фільму «Тіні забутих предків».
  • У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити? У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити? Сьогодні, 23 липня, біля пам'ятника Королю Данилу стартує черговий збір. Як повідомляють волонтери громадської ініціативи «Допоможи фронту», зараз наші захисники найбільше потребують ліхтариків.
  • У Львові з У Львові з'явилася унікальна пляжна зона. Відео Новим місцем літнього відпочинку у Львові потішив аквапарк «Пляж», відкривши для відвідувачів літню терасу для засмагання.
  • Океан Ельзи знімає кліп. Як взяти участь у зйомках? Океан Ельзи знімає кліп. Як взяти участь у зйомках? У неділю, 26 липня в Києві відбудуться зйомки кліпу на другий сингл нового альбому ОЕ, пісню під назвою "Життя починається знов".
  • У Львові крадуть ровери: як вберегтися? У Львові крадуть ровери: як вберегтися? З кожним роком кількість велосипедистів на дорогах росте, так само, як і зростає кількість крадіжок велосипедів. Це й не дивно, адже велосипед значно легше вкрасти, ніж, скажімо, мобільний телефон. Правоохоронці Львівщини пропонують кілька правил, які допоможуть вам уберегти свій ровер.
  • Нічні маршрутки у Львові: оновлені графіки руху. Доповнено Нічні маршрутки у Львові: оновлені графіки руху. Доповнено За інформацією начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктора Щира, у графіки роботи нічних маршрутів внесено незначні зміни.
  • Мандруйте з «Твоїм містом»: три непопсові локації Львова Мандруйте з «Твоїм містом»: три непопсові локації Львова Сучасний Львів став справжнім туристичним центром. Можливо не всім відомо, що унікальність нашого міста сягає далеко за межі площі Ринок та прилеглих до неї вуличок. Tvoemisto.tv розпитало в екскурсовода Констянтина Бережко про три непопсові локації Львова, з історією, де зберігся дух справжнього Львова.
  • Львівські сім’ї кличуть на духовний фестиваль «Вітер На-Дії». Програма Львівські сім’ї кличуть на духовний фестиваль «Вітер На-Дії». Програма Вже сьогодні, 23 липня, стартує всеукраїнський фестиваль «Вітер На-Дії». Організатори готують для учасників багато цікавого. Духовна програма, тренінги, творчі майстерні, флеш-моб «Розкажи Папі про Україну», мотузковий парк, квест «У пошуках львівських левів», вечірня ватра, нічний музичний марафон, спортивні локації, дитячий майданчик. Кожен учасник зможе знайти щось для себе.
  • Незрячі люди слухатимуть вистави львівських театрів Незрячі люди слухатимуть вистави львівських театрів У Львові реалізовано проект з аудіодискрипції творів мистецтва. Відтепер театральні вистави для дорослих і дітей таких театрів, як Львівський академічний обласний театр ляльок і Львівський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Юрія Дрогобича будуть доступні для людей з глибоким ураженням зору – повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Замарстинівській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Замарстинівській Сьогодні, 23 липня, на вулиці Замарстинівській сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Отруєння грибами: 10 фактів, які важливо знати львів’янам Отруєння грибами: 10 фактів, які важливо знати львів’янам Кожного року влітку і восени люди вирушають у ліс по гриби. Львівський міський відділ ГУ Держсанепідслужби у Львівській області застерігає, що навіть досвідчені грибники мають ретельно дотримуватись правил безпеки, бо крім отруйних грибів (бліда поганка, мухомори, опеньки несправжні), які можуть викликати сильні отруєння, а іноді і смерть, бувають неспецифічні отруєння їстівними грибами, які акумулювали трупну отруту, хімічні речовини, отрутохімікати, радіонукліди, що потрапили у зони їх росту.
  • Як змінилася територія поблизу амбулаторії у Львові Як змінилася територія поблизу амбулаторії у Львові У Львові біля амбулаторії на вулиці Лінкольна, 53 облагородили територію.
  • Як львів’янам реагувати на підозрілі предмети. 7 порад Як львів’янам реагувати на підозрілі предмети. 7 порад Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради надає рекомендації щодо дій населення в разі виявлення підозрілих предметів, які можуть бути використані для вчинення терористичного акту.
  • Як у Львові ловили крадія велосипеда. Фото Як у Львові ловили крадія велосипеда. Фото У Львові «на гарячому» затримали чоловіка, який намагався викрасти ровер.
  • За що звільнятимуть із патрульної поліції? За що звільнятимуть із патрульної поліції? Минулого тижня з патрульної поліції Києва було звільнено чотирьох співробітників. Львівські патрулювальники, які невдовзі вийдуть на вулиці нашого міста, мають взяти до уваги помилки своїх колег зі столиці.
  • Львів Львів'яни натрапляють на відкриті люки: як реагувати? На пішохідному переході міста львів'яни виявили відкритий каналізаційний люк.
  • Кому з підприємців дозволили не використовувати касовий апарат? Кому з підприємців дозволили не використовувати касовий апарат? Президент підписав закон, що дозволяє підприємцям не використовувати касові апарати.
  • Як зберігати овочі та фрукти влітку. 7 порад Як зберігати овочі та фрукти влітку. 7 порад Літо дарує нам величезну кількість свіжих фруктів та овочів. Звичайно, краще намагатися їсти їх свіжими. Але як бути, коли треба зберегти їх довше, ніж один день?Пропонуємо 7 порад про те, як правильно зберігати овочі та фрукти.
  • Вхід із дитиною – заборонено. Історії трьох львів’янок. Оновлено Вхід із дитиною – заборонено. Історії трьох львів’янок. Оновлено В Україні існує негласне правило, за яким вхід із малою дитиною у громадські місця не завжди є бажаним. Tvoemisto.tv зафіксувало три історії львів'янок про те, як сім'ю з дитиною відмовились поселити в готелі; натякнули, що дітям не місце в ресторанах та що їх не варто брати в банківські установи.
  • У Львові закриють на 10 днів вулицю Тролейбусну У Львові закриють на 10 днів вулицю Тролейбусну У зв’язку з ремонтними роботами, від завтра для руху автомобілів закривають вул. Тролейбусну на ділянці від вул. В.Великого до вул. Рубчака, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Як швидко позбутися розтяжок? Новий метод для львів’ян
Як швидко позбутися розтяжок? Новий метод для львів’ян Кожна жінка хоче похизуватися ідеальними ногами в улюбленому купальнику. Та розтяжки і целюліт цьому заважають. Часто ми чуємо фразу, що позбутися їх – нереально. Та чи знали ви, що у Львові можна швидко і недорого подолати розтяжки? Новинка називається карбокситерапія. Tvoemisto.tv вирішило розібратися, що це таке і як воно працює.
  • Якщо не на морі: 5 локацій для відпустки біля води. Оновлено Якщо не на морі: 5 локацій для відпустки біля води. Оновлено Літо в розпалі, в такому ж розпалі і курортний сезон, але не завжди вдається потрапити на омріяне море. Відчути хвилі та зануритися в морську прохолоду. Та не варто опускати руки і відмовляти собі в задоволенні провести час біля води. Tvoemisto.tv пропонує п'ять водойм де львів'янам можна – хоч і не з таким розмахом як на морі – відпочити на воді.
  • 13 фото, які пояснюють, чому Україна не Росія 13 фото, які пояснюють, чому Україна не Росія У світі українців та росіян часто ототожнюють. Українці придумали серію постерів "Україна не Росія", щоб розвіяти сумніви про те, що українці та росіяни – це одне й те ж. Плакати з'явилися на сторінці фейсбук-спільноти In Ukraine.
  • Які львівські школи у рейтингу найкращих? Які львівські школи у рейтингу найкращих? У рейтингу загальноосвітніх закладів за результатами зовнішнього оцінювання з української мови і літератури, який цього року склав Український центр оцінювання якості освіти, лідирує Львівська обл.
  • Як створити успішний проект і отримати грант? Інфографіка Як створити успішний проект і отримати грант? Інфографіка Tvoemisto.tv пропонує корисну інфографіку про те, як написати успішний проект для отримання гранту.
  • У Львові змінено рух трамваїв: маршрути, мапа У Львові змінено рух трамваїв: маршрути, мапа КП «Львівелектротранс» оголосило про зміни у русі певних трамваїв у Львові через ремонтні роботи. Про це tvoemisto.tv повідомили на підприємстві.
  • У Львові писатимуть листа Папі Римському. Як долучитись? У Львові писатимуть листа Папі Римському. Як долучитись? На фестивалі «Вітер На-Дії», який розпочинається вже завтра, відбудеться унікальна акція «Розкажи Папі про Україну». Представники молодіжних християнських спільнот напишуть найдовший лист Папі Римському Франциску про нашу країну. Така акція, за словами організаторів, відбудеться вперше в Україні.
  • Як захистити себе в мережі? 6 порад від блогера Як захистити себе в мережі? 6 порад від блогера Нещодавно група канадських хакерів, які називають себе The Impact Team, зламала базу даних сервісу Ashley Madison – соціальної мережі для людей, які шукають нових інтимних знайомств, вже перебуваючи в стосунках. На даному ресурсі зареєстровано 37 мільйонів користувачів і особиста інформація деяких з них вже з’явилася у відкритому доступі. Хакери вимагають припинити роботу сайту. Якщо умови не буде виконано, вони погрожують відкрити дані про всіх зареєстрованих користувачів. Невже в мережі не можна залишатися анонімним? Про те, як захистити свою персональну інформацію від кібер-злочинців, Tvoemisto.tv розпитало у відомого блогера Петра Нека.
  • Українські бібліотеки поповняться новими книгами Українські бібліотеки поповняться новими книгами Міністерство культури відновило закупівлю українських книжок для бібліотек за рахунок бюджету. Цього року на це виділили дев’ять мільйонів гривень.
  • У Львові збудують велодоріжку за майже 6 мільйонів У Львові збудують велодоріжку за майже 6 мільйонів Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради акцептував пропозицію «Компанія К-Інвест» у сумі майже 5,8 млн грн в торгах на будівництво велосипедної доріжки в мікрорайоні Рясне-1.
  • Як львів’янам узаконити самобуд: відеоінструкція Як львів’янам узаконити самобуд: відеоінструкція Державна архітектурно-будівельна інспекція України розробила інформаційнийвідеоролик, який допоможе громадянам скористатися їхнім правом на так звану «будівельну амністію».
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!