Новини
  • Львів’ян запрошують обговорити кандидатів в очільники ДФС регіону Львів’ян запрошують обговорити кандидатів в очільники ДФС регіону У понеділок, 13 липня, відбудеться обговорення кандидатур на посаду керівника ДФС у Львівській області за участю представників громадськості та ДФС України. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України. До обговорення запрошують усіх охочих.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Дорошенка стоять трамваї Ситуація на дорогах Львова: на Дорошенка стоять трамваї Зараз у Львові на вулиці Дорошенка стоять трамваї. Рух вулицею ускладнений.
  • 5 подій «Ночі у Львові», які неможливо пропустити 5 подій «Ночі у Львові», які неможливо пропустити Із 10 до 12 липня у Львові проходитиме традиційна промоційно-туристична акція «Ніч у Львові», яка відбувається двічі на рік – восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Також кожен з трьох днів матиме свою тематику: театр, музика, кіно. Багато місць будуть відкриті вперше для загалу. Tvoemisto.tv пропонує п’ять подій у рамках фестивалю, які варто відвідати.
  • Автор улюбленої пісні львів’ян «Вона» потребує допомоги Автор улюбленої пісні львів’ян «Вона» потребує допомоги Поет, прозаїк, перекладач, літературний критик та музикант Кость Москалець потрапив до лікарні і потребує фінансової допомоги. Оскільки рідних митець не має, то його колеги звертаються до шанувальників творчості Москальця і просто небайдужих людей із проханням його підтримати у боротьбі із недугою.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: містечко під каменем Куди поїхати на вихідні зі Львова: містечко під каменем Напередодні вихідних Tvoemisto.tv пропонує чергову мандрівку до цікавого і атмосферного міста недалекого від Львова – Підкаменя. Цей маршрут підійде як для сімейного відпочинку, так і для тих, хто хоче усамітнитись.
  • Де у Львові обрати чотирилапого друга онлайн? Де у Львові обрати чотирилапого друга онлайн? У Львові студенти Франкового університету зробили свій внесок у вирішення проблеми безпритульних тварин – вони створили веб-сайт притулку, де розмістили повноцінну базу даних про вихованців закладу, інформацію про притулок «Милосердя» та його роботу.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: затор на Городоцькій Зараз у Львові по вулиці Городоцькій дуже ускладнений рух - там утворився значний затор.
  • Студенти Львова – які вони? Інфографіка Студенти Львова – які вони? Інфографіка Інститут міста підготував нову статистичну інформацію щодо кількості студентів у Львові. Дослідження проводилось у рамках моніторингу показників реалізації комплексної стратегії розвитку Львова до 2025 року. Дані щодо кількості студентів та випускників у львівських ВНЗ були отримані на основі офіційних запитів у навчальні заклади.
  • У Львові з’являться три нові фонтани: локації, особливості У Львові з’являться три нові фонтани: локації, особливості У місті взялися відновлювати і встановлювати нові водограї. Невдовзі львів’яни зможуть милуватися кількома фонтанами, які даруватимуть прохолоду в літню спеку та стануть ще однією цікавинкою Львова.
  • Три безкоштовні українські додатки для розвитку дитини Три безкоштовні українські додатки для розвитку дитини Нині планшети та мобільні телефони увійшли в наше повсякдення як звичайна річ і часто діти 2-5 років володіють ними краще, аніж їх батьки. Планшети з їх програмами та іграми стали ще одним способом розваг наших дітей. Пропонуємо вам цікаву підбірку таких додатків від українських розробників.
  • У Львові говоритимуть, як українцям стати щасливою нацією У Львові говоритимуть, як українцям стати щасливою нацією 11 липня, в рамках акції «Ніч духовності у Львові», УКУ запрошує на інтелектуальну розмову про розуміння індивідуального та колективного (не) щастя в українській культурі з соціологом Євгеном Головахою та директором Інституту етики та проблем сучасності УКУ Володимиром Турчиновським.
  • Дорогу Львів – Шегині підлатають за 54,5 мільйони гривень Дорогу Львів – Шегині підлатають за 54,5 мільйони гривень Служба автомобільних доріг у Львівській області замовила поточний середній ремонт дороги Львів-Шегині за 54,5 млн грн у ТОВ «Автомагістраль-Південь». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.
  • Сьогодні стартує вступна кампанія: нагадуємо про найважливіше Сьогодні стартує вступна кампанія: нагадуємо про найважливіше Сьогодні, 10 липня, в Україні розпочинається вступна кампанія до вищих навчальних закладів. У міністерстві освіти і науки повідомили, що подати документи до ВНЗ абітурієнти зможуть з 10 до 31 липня. Пропонуємо найважливішу інформацію про те, що чекає на абітурієнтів цьогоріч.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Городоцькій тролейбус протаранив авто Ситуація на дорогах Львова: на Городоцькій тролейбус протаранив авто На вулиці Городоцькій сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Карта енергоефективності будинків Львова. Де подивитись? Карта енергоефективності будинків Львова. Де подивитись? З’явилася карта, яка допоможе львів’янам дізнатися, наскільки енергоефективним є їхній будинок.
  • Львівщина позбудеться перевізників без GPS-навігаторів Львівщина позбудеться перевізників без GPS-навігаторів Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка у четвер, 9 липня, зібрав керівників автотранспортних підприємств, що здійснюють приміські та міжміські пасажирські перевезення.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій На вулиці Городоцькій сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Хто і де має право збирати гроші на армію? 7 фактів Хто і де має право збирати гроші на армію? 7 фактів Кабінет Міністрів визначив перелік осіб, які мають право публічного збору благодійних пожертв для забезпечення бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності та функціонування Збройних Сил України.
  • Як уберегтися від укусу змії. Вісім порад Як уберегтися від укусу змії. Вісім порад Науковці стверджують, що змії намагаються уникати контакту з людиною. Проте, як свідчить статистика, напади плазунів – не така вже й рідкість. Останнім часом усе більше львів’ян звертається до медиків після неприємних зустрічей зі зміями. Tvoemisto.tv підготувало 8 порад, виконання яких убереже вас від укусу.
  • Літературна мандрівка «Їздець у Львові». Коли старт? Літературна мандрівка «Їздець у Львові». Коли старт? 25-26 липня у львів’яни та гості міста можуть долучитися до літературної мандрівки «Їздець у Львові». Про це повідомляє прес-служба ЛМР. Усі охочі мають нагоду познайомитися з людьми, завдяки яким Львів має статус книжкової столиці України.
  • Як львівські ватерполісти запрошували людей на фінал Кубка. Фото Як львівські ватерполісти запрошували людей на фінал Кубка. Фото Завтра у Львові, у відритому басейні СКА, що на Клепарівській, 39/а, стартує «Фінал чотирьох» розіграшу Кубка України 2015 року з водного поло. Почесний трофей виборюватимуть львівське «Динамо», харківський «Слобожанець», дніпропетровський ДНУ та харківський ХПІ. Сьогодні біля Оперного театру львівські ватерполісти провели акцію-запрошення на фінал Кубка.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 10 липня, кілька вулиць Львова залишиться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Як правильно перетинати кордон із товаром. Основні правила Як правильно перетинати кордон із товаром. Основні правила Днями в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Смільниця-Кросценко» українці порушили правила перевезення товару через кордон. Львівською митницею ДФС була вилучена побутова техніка вартістю в майже 227 тис. грн.
  • Львів’ян запрошують провести ніч в аптеці Львів’ян запрошують провести ніч в аптеці У рамках фестивалю «Ніч у Львові» «Таємна аптека» пропонує львів’янам та гостям міста прем’єру ексклюзивної шоу-вистави «Ілюзія чи реальність». Це історія відомого львівського науковця Збігнєва Дуніковського, яка сколихнула Львів у 30-тих роках ХХ століття.
  • Завтра у центрі Львова тимчасово не буде води Завтра у центрі Львова тимчасово не буде води У п’ятницю, 10 липня, ЛМКП «Львівводоканал» проводитиме 2-й етап підключення новозбудованого водопроводу на вулиці Устияновича.
  • Чотири небанальні фестивалі липня: дати, локації, особливості Чотири небанальні фестивалі липня: дати, локації, особливості Бажаєте провести час весело та з користю? Тоді ця підбірка саме для вас. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися з найцікавішими фестивалями липня, що відбудуться у різних куточках України.
  • Пішохідна зона та 125 дерев. Що буде з площею св. Юра у Львові? Пішохідна зона та 125 дерев. Що буде з площею св. Юра у Львові? 29 липня у Львові мають встановити пам'ятник Митрополиту Андрею Шептицькому. Зі скульптурою до дня 150-річчя від уродин митрополита обіцяють встигнути, а ось щодо реконструкції площі св.Юра тривають перемовини, хоча крига між активістами та УГКЦ скресла.
  • Як виглядатиме нова міська локація у центрі Львова Як виглядатиме нова міська локація у центрі Львова У Львові реконструюють площу Митну та відреставрують музей Пінзеля. 1 липня на площі вже розпочалися будівельні роботи – тут упродовж місяця «Львівводоканал» прокладатиме нові водопровідні мережі. Також розпочались підготовчі роботи з заміни даху музею Пінзеля.
  • Які тролейбуси потрібні Львову: один новий чи 10 вживаних? Які тролейбуси потрібні Львову: один новий чи 10 вживаних? Для Львова набагато доцільніше закупляти капітально відремонтовані тролейбуси із Європи, аніж викидати кошти на кілька тролейбусів виробництва «Електрон». Про це під час термінового виїзного засідання транспортної комісії Львівської міської ради, розповів голова депутатської групи «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук.
  • Подаруй мені дім. У Львові "заговорили" собаки. Зворушливе відео Подаруй мені дім. У Львові "заговорили" собаки. Зворушливе відео «Вони такі ж, як і ми!» - головний меседж ролика.
  • У Львові відкрили унікальний реабілітаційний кабінет-басейн. Фото У Львові відкрили унікальний реабілітаційний кабінет-басейн. Фото У Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону відкрили унікальний реабілітаційний кабінет-басейн. Окрім пацієнтів із проблемами опорно-рухового апарату, у ньому зможуть відновлюватися військовослужбовці, які отримали поранення в зоні АТО.
  • У Львові розформували ДАІ: деталі У Львові розформували ДАІ: деталі Під час сесії Львівської обласної ради голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що підрозділ ДАІ Львова розформовано з 1 серпня. Зараз ДАІвці змушені увійти до складу «Нової поліції» або ж попрощатися з професією.
  • Коли в потягах Інтерсіті з’явиться швидкісний інтернет? Коли в потягах Інтерсіті з’явиться швидкісний інтернет? Укрзалізниця оголосила про перехід до фінальної стадії впровадження швидкісного інтернету в потягах Інтерсіті, який дозволить пасажирам користуватися мережею протягом всієї мандрівки.
  • Академія мистецтв на фестивалі «Ніч у Львові». Програма заходів Академія мистецтв на фестивалі «Ніч у Львові». Програма заходів З 10 до 12 липня у Львові проходитиме традиційний промоційно-туристичний проект «Ніч у Львові», який відбувається двічі на рік - восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Також кожен з трьох днів матиме свою тематику: театр, музика, кіно.
  • У Львові горів завод «Іскра». 3 факти У Львові горів завод «Іскра». 3 факти Учора ввечері, 8 липня, виникло займання на заводі «Іскра». Унаслідок пожежі ніхто не постраждав.
  • Де ще у Львові вчора впали дерева? Адреси Де ще у Львові вчора впали дерева? Адреси Через учорашню негоду у місті впало три дерева. Окрім того, служби виявили два дерева в аварійному стані.
  • Як виглядають нові берці для військових. Фото Як виглядають нові берці для військових. Фото Радник президента та помічник міністра оборони Юрій Бірюков показав, як виглядають нові берці для бійців Збройних Сил України.
  • Понад 50 «швидких» на Львівщині обладнали GPS-навігаторами Понад 50 «швидких» на Львівщині обладнали GPS-навігаторами Більше півсотні «швидких» в області тепер мають GPS-навігатори. Таке нововведення допоможе легко відслідковувати місцезнаходження машин.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Левандівській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Левандівській На вулиці Левандівській сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Під час негоди у Львові дерево привалило дві автівки Під час негоди у Львові дерево привалило дві автівки Учора, 8 липня, під час буревію на вулиці Симоненка впало дерево та пошкодило два автомобілі.
  • Коли завершиться ремонт дороги Львів – Мукачеве? Коли завершиться ремонт дороги Львів – Мукачеве? Дорога Львів – Мукачеве, яку розпочали ремонтувати ще в червні цього року, отримає підсилену основу та асфальтобетонне покриття. Завершити її ремонт обіцяють до кінця літа.
  • Чому у вишах скоротять кількість бюджетних місць? Чому у вишах скоротять кількість бюджетних місць? Обсяг держзамовлень для вищих навчальних закладів цьогоріч в Україні скоротили на понад 12%. Про це під час свого перебування у Львові повідомив міністр освіти та науки України Сергій Квіт.
  • Як правильно вибрати сонцезахисні окуляри. Сім порад Як правильно вибрати сонцезахисні окуляри. Сім порад Тільки якісні окуляри можуть захистити від яскравого світла, згубного впливу ультрафіолетового й інфрачервоного випромінювань. Погані лінзи, навпаки, шкодять очам. Tvoemisto.tv підготувало 7 порад, які допоможуть вам знайти ідеальний захист від сонця.
  • Малечу Львова запрошують до «Читанкових клубів» Малечу Львова запрошують до «Читанкових клубів» У Львові офіційно презентували національну річну програму «Читанковий клуб». Маленьких містян запрошують на читання, які відбуватимуться щосуботи о 16:00.
  • На автодорозі Київ – Чоп до вересня обмежили рух транспорту
На автодорозі Київ – Чоп до вересня обмежили рух транспорту Із 7 липня поточного року у зв’язку з початком ремонтних робіт на автомобільній дорозі Київ – Чоп на ділянці біля села Гамаліївка та Малі Підліски буде обмежено рух транспортних засобів.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 9 липня, кілька вулиць Львова залишиться без світла. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Ситуація на дорогах Львова: значний затор на вулиці Героїв УПА Ситуація на дорогах Львова: значний затор на вулиці Героїв УПА Зараз у Львові утворився значний затор на вулиці Героїв УПА, що тягнеться від вулиці Бандери.
  • У Львові шукають батьків-вихователів для будинків сімейного типу
У Львові шукають батьків-вихователів для будинків сімейного типу Відділ у справах дітей Львівської міської ради шукає батьків-вихователів для двох дитячих будинків сімейного типу, які планують відкрити у 2015 році.
  • Як у Львові зустрічали прикордонників з АТО. Фото Як у Львові зустрічали прикордонників з АТО. Фото Близько 70 прикордонників прибули до Львова. З лютого вони несли чергування на блокпостах поблизу та вздовж лінії розмежування в Донецькій області. Більшість прикордонників, що повернулися – мобілізовані і проходять службу в Кінологічному навчальному центрі у Великих Мостах на Львівщині.
  • Топ-10 легальних онлайн-кінотеатрів Топ-10 легальних онлайн-кінотеатрів Переваги непіратського кіно досить прості: ви отримуєте якісний фільм, не порушуючи ніяке законодавство і насолоджуючись переглядом. Також таким чином ви підтримуєте виробників світового та українського кіно і допомагаєте поширенню українського дубляжу. Tvoemisto.tv підібрало одні з найкращий українських та світових кінопорталів на будь-який смак.
  • Чому варто поїхати на «ТуСтань! – 2015». Три причини Чому варто поїхати на «ТуСтань! – 2015». Три причини Із 31 липня до 2 серпня на Львівщині проходитимуть ювілейні дні української середньовічної культури «Ту Стань! – 2015». Відвідувачі зможуть насолодитися прекрасними краєвидами та відчути дух українського середньовічного життя. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися із попередньою програмою вже десятого Фестивалю.
  • Зі Львова до Одеси пустять додатковий поїзд Зі Львова до Одеси пустять додатковий поїзд Із 10 липня до 30 серпня курсуватиме додатковий поїзд №238/237 сполученням Львів – Одеса. Він має задовольнити попит на південний напрямок. Про це повідомляє Укрзалізниця.
  • Частина Львова залишиться без гарячої води до 10 липня
Частина Львова залишиться без гарячої води до 10 липня Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», у зв’язку з підготовкою до опалювального сезону 2015-2016 р., проводяться ремонтні роботи на теплових мережах.
  • Львів’ян кличуть стерегти озеро на Погулянці Львів’ян кличуть стерегти озеро на Погулянці Вночі невідомі зловмисники зрізали замок на дамбі озера на Погулянці у Львові та виламали дошки – внаслідок чого озеро практично повністю спущене. Лише трохи бракувало до повної загибелі риби.
  • П‘ять тез Мар’яни Савки про українського читача П‘ять тез Мар’яни Савки про українського читача Українська поетеса, дитяча письменниця, публіцистка, головна редакторка і співзасновниця «Видавництва Старого Лева» розповіла про особливості книговидання в сучасній Україні. Пропонуємо 5 тез літературознавиці про українського читача.
  • Ситуація на дорогах Львова: по Зеленій не курсують тролейбуси Ситуація на дорогах Львова: по Зеленій не курсують тролейбуси Наразі у Львові по вулиці Зеленій не курсує електротранспорт. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • Як вираховується конкурсний бал вступника цьогоріч. Інфографіка Як вираховується конкурсний бал вступника цьогоріч. Інфографіка Цьогорічна вступна кампанія має ряд суттєвих відмінностей порівняно з попередніми роками.
  • Кіноніч у Львові: 7 пропозицій для перегляду Кіноніч у Львові: 7 пропозицій для перегляду З 10 до 12 липня у Львові проходитиме традиційний промоційно-туристичний проект «Ніч у Львові», який відбувається двічі на рік – восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Також кожен з трьох днів матиме свою тематику: театр, музика, кіно.
  • Нічні маршрутки у Львові: оновлені графіки руху Нічні маршрутки у Львові: оновлені графіки руху Із 1 липня на дорогах Львова з’явилися нічні маршрутки. Вони курсують містом у тестовому режимі. Пропонуємо вам оновлені графіки руху.
  • У Львові виставили на аукціон чотири приміщення. Перелік У Львові виставили на аукціон чотири приміщення. Перелік Управління комунальної власності Львівської міської ради інформує про продаж на аукціоні чотирьох об’єктів малої приватизації комунальної власності Львова.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!