Новини
  • П’ять книг для літнього настрою П’ять книг для літнього настрою Пропонуємо вам підбірку шедеврів світової літератури, що допоможуть забути про важкі робочі будні та зануритись у світ справжніх літніх пригод.
  • Завтра у Львові вручать нагороди військовим та волонтерам Завтра у Львові вручать нагороди військовим та волонтерам Завтра, 23 червня, у Львові, в Палаці Сапєги, відбудеться вручення Ордену «Народний Герой України». Орден вручається за видатні заслуги в обороні незалежності України та волонтерської допомоги збройним силам. Про це повідомив Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.
  • У Львові незрячі змагатумиться у швидкості читання У Львові незрячі змагатумиться у швидкості читання У четвер, 25 червня, у Львові відбудеться конкурс на швидкість читання шрифтом Брайля. Про це повідомила прес-служба міськради.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 23 червня, декілька вулиць Львова залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • У Мережі з’явився відеоролик присвячений Львову і джазу У Мережі з’явився відеоролик присвячений Львову і джазу На офіційному каналі Alfa Jazz Fest розмістили відео присвячене цьогорічному фестивалю.
  • Львів’ян запрошують на День молоді в садах Шептицького
Львів’ян запрошують на День молоді в садах Шептицького До всеукраїнського Дня молоді та Дня Конституції, 28 червня о 17:00 годині в садах митрополита Андрея Шептицького у Львові відбудеться молодіжний концерт-презентація «Kerygma Project».
  • Концерт пам’яті Андрія Кузьменка у Львові. Як це було? Концерт пам’яті Андрія Кузьменка у Львові. Як це було? У неділю, 21 червня, на стадіоні «Арена Львів» відбувся концерт пам'яті лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка. Послухати композиції співака у виконанні його колег та друзів прийшли близько 40 тисяч глядачів. Пропонуємо переглянути, як це було.
  • Зі Львова до Мадрида відкрили новий щотижневий авіарейс Зі Львова до Мадрида відкрили новий щотижневий авіарейс Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» запустила прямі регулярні рейси сполученням Львів-Мадрид. Вони здійснюватимуться на літаках Boeing-737 і Embraer-190 у період із 21 червня по 21 вересня 2015 року.
  • Топ-5 лекцій та дискусій у Львові цього тижня Топ-5 лекцій та дискусій у Львові цього тижня Цього тижня у Львові відбудеться багато цікавих подій у рамках проекту «ДонКульт». Пропонуємо вам підбірку лекцій, які допоможуть розкрити Донбас по-новому.
  • Гурт «Скрябін» не шукатиме нового вокаліста Гурт «Скрябін» не шукатиме нового вокаліста Учора, перед концертом пам’яті Андрія Кузьменка у Львові, музиканти гурту «Скрябін» повідомили, що не збираються шукати нового постійного вокаліста.
  • У Львові на Підзамче створили Вуличну галерею. Фото У Львові на Підзамче створили Вуличну галерею. Фото Відкрита вулична галерея для графіті-художників з’явилася на Замарстинівській, 29. Галерея не лише прикрасила район, але й стане майданчиком, на якому як професійні графіті-художники, так і початківці зможуть повчитися одне в одного й реалізувати власний потенціал.
  • Із 7 липня потяг «Харків-Львів» змінює графік руху Із 7 липня потяг «Харків-Львів» змінює графік руху Потяг № 111/112 Харків – Львів вирушатиме з Харкова о 14:44, а не ввечері, та прибуватиме до Львова раніше – об 11:39.
  • Як виглядали передвоєнні храми Львова. 10 фото Як виглядали передвоєнні храми Львова. 10 фото Один з найвідоміших львівських фотографів-аматорів, випускник відділу інженерії Львівської Політехніки та філологічного факультету університету імені Яна-Казимира, Адам Ленкевич (1888-1941) відомий унікальними серіями фотографій передвоєнного Львова, зокрема, низкою світлин храмів Львова напередодні II Світової війни.
  • Ситуація на дорогах Львова: сильні затори у центрі Ситуація на дорогах Львова: сильні затори у центрі Наразі у Львові на проспектах Свободи та Шевченка затори. Рух транспорту у центрі значно ускладнений.
  • Twitter додасть нову кнопку: що зміниться? Twitter додасть нову кнопку: що зміниться? У мобільному додатку Twitter з'явиться кнопка Lightning. Натиснувши на неї, можна буде перейти до списку найбільш обговорюваних та важливих тем.
  • Безкоштовне вивчення польської онлайн. Де зареєструватись Безкоштовне вивчення польської онлайн. Де зареєструватись Польський інтернет-портал «Порт Європа» організував безкоштовний онлайн-курс вивчення польської мови для українців та української для поляків.
  • Кому субсидії нараховуватимуться автоматично? Кому субсидії нараховуватимуться автоматично? Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам).
  • Театр ім. Курбаса у Львові дочекався ремонту Театр ім. Курбаса у Львові дочекався ремонту Депутати Львівської міськради на сесії надали згоду на виконання ремонтних та будівельно-монтажних робіт у будівлях, що належать на праві власності територіальній громаді м. Львова.
  • Нові правила отримання «шенгенки». 7 фактів Нові правила отримання «шенгенки». 7 фактів Від завтра, 23 червня, відповідно до вимог Візового кодексу ЄС, у дипломатичних представництвах та консульських установах країн-членів ЄС в Україні буде запроваджено обов’язкову процедуру збору біометричних даних заявників при оформленні шенгенських віз.
  • Інструкції з виготовлення сонячного концентратора. Де завантажити? Інструкції з виготовлення сонячного концентратора. Де завантажити? Відтепер кожен охочий може зробити собі власний сонячний концентратор, використовуючи вже готову технічну документацію. Таку можливість надала проектна група EnergyTorrent, виклавши у відкритому доступі креслення та інструкції по збірці концентратора «Diversity».
  • До Львова з’їдуться фани з 17 країн Європи До Львова з’їдуться фани з 17 країн Європи У четвер, 25 червня, у Львові стартує фестиваль «Єврофан 2015», який вже став традиційним для нашого міста.
  • До кінця року Україна отримає «відкрите небо» До кінця року Україна отримає «відкрите небо» Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський переконаний, що Україна підпише договір про «відкрите небо» з Європейським Союзом до кінця 2015 року.
  • Сьогодні польське консульство у Львові не видає шенгенських віз Сьогодні польське консульство у Львові не видає шенгенських віз Сьогодні, 22 червня, польське консульство у Львові не видаватиме шенгенських віз.
  • Проспект Червоної Калини у Львові відремонтують уже цьогоріч Проспект Червоної Калини у Львові відремонтують уже цьогоріч Депутати Львівської міської ради внесли зміни до бюджету розвитку, за якими передбачено виділити майже 18 мільйонів гривень на ремонт проспекту Червоної Калини.
  • В Україні хочуть запровадити накопичувальну пенсійну систему В Україні хочуть запровадити накопичувальну пенсійну систему У Верховній Раді зареєстровано законопроект №2767, що передбачає запровадження накопичувальної системи загальнодержавного обов’язкового пенсійного страхування. Поки що у Верховній Раді цей законопроект не включили на розгляд у порядок денний.
  • 7 помилок під час вивчення англійської: як уникнути? 7 помилок під час вивчення англійської: як уникнути? Вивчення англійської мови – процес нескладний, проте коли щось пішло не так, задоволення та прогресу від набуття нових знань ви можете і не отримати. Пропонуємо вам найпоширеніші помилки тих, хто таки взявся вивчати іноземну мову, а також кілька рецептів, як цих помилок не допустити.
  • Завтра у Львові перекриють вулицю Гайдамацьку. Схема об’їзду Завтра у Львові перекриють вулицю Гайдамацьку. Схема об’їзду За інформацією відділу капітального ремонту управління інженерного господарства ЛМР, у понеділок, 22 червня з 8:00 години на ремонт закриють частину Гайдамацької на ділянці від вулиці Хмельницького до вулиці Лобачевського.
  • 10 інтернет-заповідей, яким варто навчити своїх дітей 10 інтернет-заповідей, яким варто навчити своїх дітей На відміну від дорослих, діти мають нижчу планку критичного ставлення до сайтів, відео, ігор та іншої інформації, яку зустрічають у мережі. Пропонуємо вам перелік правил поведінки в Інтернеті, із якими варто ознайомити своїх дітей.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 15-21 червня.
  • Рекламні щити зникнуть з українських доріг Рекламні щити зникнуть з українських доріг Урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури підтримав законопроект щодо заборони розміщення рекламних носіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування.
  • В Україні з’явилася черепиця, яка виробляє електроенергію В Україні з’явилася черепиця, яка виробляє електроенергію Торговельне представництво в Україні концерну TEGOLA Canadese (виробництво будматеріалів) презентувало цікаву альтернативу сонячним панелям, які встановлюють на дахах будинків.
  • Шоста хвиля мобілізації на Львівщині. 5 фактів Шоста хвиля мобілізації на Львівщині. 5 фактів В Україні стартував шостий і цього разу останній етап часткової мобілізації. Упродовж кількох місяців до війська мають призвати тисячі українців, які замінять своїх товаришів на передовій.
  • Buzzfeed: 22 причини закохатися в Україну. Фото Buzzfeed: 22 причини закохатися в Україну. Фото Видання BuzzFeed назвало 22 причини для того, аби закохатися в Україну. Пропонуємо вам унікальні фото, які переконують, що наша країна справді неповторна.
  • В Україні з’явиться міністерство IT. Три факти В Україні з’явиться міністерство IT. Три факти У рамках реформ для IT-галузі в Україні влада пропонує створити міністерство, яке буде центральним органом виконавчої влади для цієї галузі.
  • 12 «нерозкручених» фестивалів цього літа 12 «нерозкручених» фестивалів цього літа Пропонуємо вам перелік фестивалів літа 2015 року, про які українці знають менше, ніж варто було б.
  • У школах Львова дітей вчитимуть грати в шахи У школах Львова дітей вчитимуть грати в шахи Із наступного навчального року в усіх львівських школах запровадять уроки гри в шахи.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Tvoemisto.tv пропонує вам підбірку заходів, які відбуватимуться у Львові протягом 20-21 червня. Ми відібрали для вас найцікавіші події, серед яких: концерт пам’яті Андрія Кузьменка, фестиваль давньої музики, культурний форум «ДонКульт».
  • Як зробити Львів кращим: 4 пропозиції від дітей Як зробити Львів кращим: 4 пропозиції від дітей Родзинкою дитячої програми Майстерні міста стала серія заходів зі створення анімацій на міську тематику. Маленькі львів’яни пропонували свої варіанти покращення громадського простору міста.
  • Одна зі шкіл Львова носитиме ім’я героя Небесної Сотні Одна зі шкіл Львова носитиме ім’я героя Небесної Сотні Школі № 27 присвоїли ім’я Юрія Вербицького, героя Небесної Сотні, якого закатували 2014 року в околицях села Гнідин Бориспільського району.
  • Фільм тижня у Львові: «Світ Юрського періоду» Фільм тижня у Львові: «Світ Юрського періоду» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду фантастично-пригодницький бойовик «Світ Юрського періоду».
  • ТОП-10 країн, що охоче видають шенген-візи українцям ТОП-10 країн, що охоче видають шенген-візи українцям Напередодні літніх відпусток журнал «Фокус» склав рейтинг лояльності посольств шенгенської зони до українців.
  • У Львові облаштують дві нові автостанції У Львові облаштують дві нові автостанції У Львові затвердили інвестиційний проект будівництва автобусних станцій для відправлення маршруток у Бібрському, Ходорівському та Городоцькому напрямках.
  • У Львові виділять гроші для спортивних тренерів. Як отримати? У Львові виділять гроші для спортивних тренерів. Як отримати? Сьогодні, 19 червня, на сесії Львівської міської ради затвердили програму «Дитячий тренер» на 2015 рік, метою якої є розвиток та популяризація фізичної культури та спорту у Львові, збільшення кількості спортивних секцій та залучення молодих тренерів до роботи з дітьми та молоддю. Програма повинна підтримувати талановитих дитячих тренерів через надання їм разових грошових винагород.
  • У Львові на ремонт закриють частину вул. Гайдамацької У Львові на ремонт закриють частину вул. Гайдамацької За інформацією відділу капітального ремонту управління інженерного господарства ЛМР, у понеділок, 22 червня з 8:00 години на ремонт закриють частину Гайдамацької на ділянці від вулиці Хмельницького до Лобачевського.
  • Коли нардепам скасують недоторканість. Висновок суду Коли нардепам скасують недоторканість. Висновок суду Конституційний суд визнав конституційним законопроект про скасування депутатської та суддівської недоторканності.
  • Tvoemisto.tv визначило переможця розіграшу квитків на концерт-триб’ют Tvoemisto.tv визначило переможця розіграшу квитків на концерт-триб’ют Учора на Tvoemisto.tv розпочався розіграш двох квитків на концерт-триб’ют пам’яті Андрія Кузьменка, що відбудеться вже цієї неділі, 21 червня, на «Арені Львів». Отримати перепустку на унікальний концерт мав змогу кожен, лише поширивши допис у Фейсбуку і залишивши у коментарях улюблену цитату співака.
  • Львів’ян запрошують долучатись до Всеукраїнської прощі Львів’ян запрошують долучатись до Всеукраїнської прощі Наступної п’ятниці, 26 червня 2015 року, з нагоди Дня мирянина та Року митрополита Андрея Шептицького, у відпустовому місці в с. Страдч, що на Яворівщині, зберуться вірні з усіх куточків України.
  • Львів може стати шаховою столицею України
Львів може стати шаховою столицею України Українська сторона має ще 2-3 тижні для того, аби зробити заявку на проведення матчу за титул чемпіонки світу з шахів. Про це заявив президент Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов, який перебуває у Львові з візитом.
  • У Львові на автівку обвалились фрагменти будинку. Фото У Львові на автівку обвалились фрагменти будинку. Фото Сьогодні, 19 червня, на вулиці О. Нижанківського у Львові обвалилась частина будинку, пошкодивши припарковане на вулиці авто.
  • Львів’ян запрошують на нічний перегляд фільмів. Програма Львів’ян запрошують на нічний перегляд фільмів. Програма Фестиваль «Відкрита ніч – Дубль 18» у Львові пройде 27 червня . Мета фестивалю – підтримка національного кінематографу, а також фільмів спільного та іноземного виробництва, які сприяють розвитку українського кіно.
  • Які ресторації львів’яни відвідували сто років тому. Фото Які ресторації львів’яни відвідували сто років тому. Фото Із кожним днем у Львові більшає кав’ярень та ресторанів, багато закладів подібні між собою. Не всім вдається створити справді оригінальну місцину. І ця ситуація триває ось уже друге століття. Як і зараз, сто років тобі були успішні ресторації – цікаві, престижні оригінальні, а були й менш успішні. Сьогодні пропонуємо вашій увазі п’ятірку найвідоміших ресторацій старого Львова.
  • Як дістатись на концерт пам’яті Кузьми у Львові: все про рух транспорту Як дістатись на концерт пам’яті Кузьми у Львові: все про рух транспорту У неділю, 21 червня, у зв’язку із концертом-триб’ютом пам’яті Андрія Кузьменка рух громадського транспорту, що курсує до «Арени Львів», продовжили. Також поціновувачі творчості Кузьми зможуть дістатись на концерт шатл-басами.
  • Львів’ян запрошують до почитання древньої ікони Львів’ян запрошують до почитання древньої ікони До 150-річчя ікони Матері Божої Неустанної Помочі, ювілей якої відбудеться у 2016 році, Львівська Провінція Редемптористів вперше в Україні та у Львові організовує зустріч паломників із Чудотворною іконою. Із 28 червня ікону відкриють для почитання.
  • У Львові пройде Фестиваль давньої музики У Львові пройде Фестиваль давньої музики 21-29 червня у Львові пройде ХІІІ Фестиваль давньої музики.
  • На реалізацію ідеї переможцям дадуть 16 тис. грн. Як податись? На реалізацію ідеї переможцям дадуть 16 тис. грн. Як податись? Ініціативну молодь, яка хоче змінити життя на краще, має ідею і знає, як її реалізувати, запрошують до участі у всеукраїнському конкурсі соціальних проектів «Хочу! Можу! Зроблю!»
  • У Львові знайшли артефакти давньоруської доби. Фото У Львові знайшли артефакти давньоруської доби. Фото Віднайдені львівськими археологами матеріали підтверджують наукову теорію про те, що територія нашого міста була розпланована ще за давньоруських часів.
  • У Львові діти розшукують зниклу маму У Львові діти розшукують зниклу маму У Львові розшукують жінку, яка пішла з дому 17 червня і не повернулася. Небайдужих мешканців міста просять про допомогу.
  • Безкоштовні лічильники тепла: кому встановлять у Львові? Адреси Безкоштовні лічильники тепла: кому встановлять у Львові? Адреси У Львівській міській раді анонсували встановлення лічильників тепла у будинках деяких районів міста.
  • Яке фото перемогло у конкурсі «Місто, що надихає книгу»? Яке фото перемогло у конкурсі «Місто, що надихає книгу»? Завершився конкурс від управління культури Львівської міської ради «Місто, що надихає книгу». Пропонуємо вам переглянути світлину, яку журі назвало найкращою.
  • У Львові на вулиці Стуса почали будувати колектор У Львові на вулиці Стуса почали будувати колектор У місті тривають роботи з будівництва трамвайної лінії до житлового масиву «Сихів». Замовником робіт виступає ЛКП «Львівавтодор», виконавцем – компанія ОNUR. Протяжність колектора складатиме понад півтора кілометра, а глибина подекуди сягатиме 12 метрів.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!