Новини
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 21 – 29 червня запам’ятається львів’янам насиченими музичними подіями, новими урбаністичними проектами і цікавими людьми. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим жило наше місто впродовж минулого тижня.
  • У Німеччині відзначили нагородою український фільм про Іловайськ У Німеччині відзначили нагородою український фільм про Іловайськ Український оператор Іван Любиш-Кірдей отримав щорічну німецьку премію для теле- та кінооператорів Deutscher Kamerapreis. Нагороду йому присудили в номінації «кращий новинний сюжет із зони воєнних дій» за телефільм «Втеча з Іловайська», знятий для німецького телеканалу ARD. Церемонія нагородження відбулася у місті Кельн.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на перетині вулиць Ковжуна та Чайковcького Ситуація на дорогах Львова: ДТП на перетині вулиць Ковжуна та Чайковcького Сьогодні у Львові трапилась ДТП на перетині вулиць Ковжуна та Чайковського. Рух цими вулицями наразі усладнений.
  • Як у Львові проходить Alfa Jazz Fest. Фото Як у Львові проходить Alfa Jazz Fest. Фото У Львові триває п'ятий ювілейний Alfa Jazz Fest, завдяки якому в Україну з концертами приїхали найкращі представники цієї музичної течії. Відкрився перший день на головній сцені імені Едді Рознера виступом Майка Стерна з Bill Evans Band.
  • Львів’ян запрошують долучатись до відновлення історичних трамваїв Львів’ян запрошують долучатись до відновлення історичних трамваїв У Львові з липня продовжать відновлення історичних трамвайних вагонів. Цьогоріч планується завершити капітальне відновлення раритетного трамвайного вагону «Gotha T59E» №002 1960 року виготовлення. Це єдиний вагон цієї модифікації в Україні із трьох які зберіглися у всьому світі – два інші вагони залишилися на території окупованого Криму. Протягом 35 останніх років він використовувався у якості службового рейко-зварювального вагону.
  • Які українські національні виші пройшли тест на прозорість: рейтинг Які українські національні виші пройшли тест на прозорість: рейтинг На сьогоднішній день 96 українських ВНЗ мають статус національних, але діяльність тільки 16 з них можна назвати прозорою для широкої аудиторії.
  • У Львові зібрали 300 кг речей для потребуючих. Як долучитись? У Львові зібрали 300 кг речей для потребуючих. Як долучитись? У суботу, 27 червня, у парку імені Івана Франка, а саме біля ротонди, де що вихідних тепер проходить "Сніданковий ярмарок", пройшла благодійна акція "Шафа". Збирали одяг для потребуючих.
  • Благодійний ярмарок-розпродаж картин в’язнів у Львові: де подивитись? Благодійний ярмарок-розпродаж картин в’язнів у Львові: де подивитись? 30 червня о 17.00 відбудеться благодійний ярмарок-розпродаж Національної пересувної експозиції образотворчого і прикладного мистецтва «Преображення Господньою Любов’ю» під патронатом Глави УГКЦ – Блаженнішого Святослава.
  • Поляки створили настільну гру про оборону Львова: 5 цікавих фактів Поляки створили настільну гру про оборону Львова: 5 цікавих фактів Польський Інститут національної пам'яті випустив нову настільну гру «Сімка. Оборона Львова», присвячену 95-й річниці «героїчної оборони Львова в 1920 році від більшовиків». 28 червня відбудеться офіційна презентація гри.
  • Прочитати і не забути книжку: 4 корисні поради Прочитати і не забути книжку: 4 корисні поради Як саме наш мозок зберігає інформацію, які є рівні читання, та як досягти того, щоби прочитана книжка дійсно відкладалася в пам'яті – Tvoemisto.tv подає для цього пояснення та поради експертів.
  • Де навчитись програмуванню: 9 найкращих технічних ВНЗ України Де навчитись програмуванню: 9 найкращих технічних ВНЗ України Перед початком вступної кампанії Tvoemisto.tv пропонує рейтинг кращих вузів країни з акцентом на технічну спеціалізацію. НУ "Львівська політехніка" заслужено отримує «бронзу».
  • У Львові у вівторок закриють на ремонт останню частину вул. Гайдамацької У Львові у вівторок закриють на ремонт останню частину вул. Гайдамацької За інформацією відділу капітального ремонту управління інженерного господарства ЛМР, у вівторок, 30 червня з 9 год. на ремонт закриють останню частину вул. Гайдамацької на ділянці від вул. Лобачевського до вул. Замарстинівської та перехрестя вул. Гайдамацька-Замарстинівська.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Tvoemisto.tv пропонує вашій увазі підбірку заходів, які відбуватимуться у Львові упродовж 27-28 червня. Ми відібрали для вас найцікавіші події, серед яких: Alfa Jazz Fest, військово-патріотичний табір "Зашків-2015", низка благодійних проектів, міжнародний фестиваль-турнір серед європейських футбольних фанів «Єврофан-2015», заходи до Дня молоді.
  • Стартувала онлайн-трансляція AlfaJazzFest 2015 Стартувала онлайн-трансляція AlfaJazzFest 2015 На tvoemisto.tv стартувала пряма трансляція виступів артистів AlfaJazzFest 2015 на сцені поруч з Палацом Потоцьких у Львові.
  • Оскароносний режисер може зняти фільм про Крим Оскароносний режисер може зняти фільм про Крим Прем'єр Арсеній Яценюк повідомив, що ведуться переговори з режисером світового рівня, щоб створити правдивий фільм про події у Криму в 2014 році.
  • Автодорогу Київ-Чоп відкрили для проїзду Автодорогу Київ-Чоп відкрили для проїзду На автодорозі Київ – Чоп обхід м. Олесько дорожники під вечір, 26 червня, відкрили рух для автомобільного транспорту.
  • Аварія на водогоні: в Залізничному районі сьогодні не буде води Аварія на водогоні: в Залізничному районі сьогодні не буде води У зв’язку з аварією на магістральному водогоні діаметром 900 мм «Городок – Львів» поблизу села Бартатів, сьогодні, 27 червня, водопостачання Залізничного району здійснюватиметься з пониженим тиском. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.
  • 200-річчя з народження Михайла Вербицького. Що подивитись у Львові? 200-річчя з народження Михайла Вербицького. Що подивитись у Львові? У неділю, 28 червня, у місті Дрогобич Львівської області відкриють виставку “Отець Михайло Вербицький – творець національного гімну”. Захід присвятили до 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького. Його авторству належить мелодія українського національного гімну “Ще не вмерла України”, повідомила прес-служба ЛОДА.
  • Фільм тижня у Львові: «Обличчя янгола» Фільм тижня у Львові: «Обличчя янгола» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує трилер «Обличчя янгола», що заснований на реальних подіях.
  • Профілактика онкозахворювань. 10 простих правил Профілактика онкозахворювань. 10 простих правил Медики переконані, що кількість захворювань на рак можна було б зменшити на половину, якщо б люди дотримувались зовсім простих профілактичних заходів. Вони стосуються як харчування, так і особистої гігієни.
  • Маленьких львів’ян запрошують на оригінальну версію вистави «Попелюшка» Маленьких львів’ян запрошують на оригінальну версію вистави «Попелюшка» Якщо Ви хочете, щоб казка стала реальністю, тоді приходьте зі своїми дітьми в понеділок, 29 червня о 16.00 в центр сімейного дозвілля "Булька". Там показуватимуть безкоштовну виставу «Попелюшка». ®
  • Як курсуватиме громадський транспорт Львова на вихідних Як курсуватиме громадський транспорт Львова на вихідних Цими вихідними громадський транспорт курсуватиме довше.
  • Католицький університет запрошує львів’ян на храмове свято Католицький університет запрошує львів’ян на храмове свято У суботу, 27 червня, Український католицький університет запрошує усіх вірних прийти на храмове свято, долучитися до спільної літургії за мир в Україні та молитовно згадати візит святого Івана Павла ІІ, який рівно 14 років тому відвідав Львів.
  • Онлайн-пошук університетів за предметами ЗНО. Де подивитись? Онлайн-пошук університетів за предметами ЗНО. Де подивитись? Напередодні вступної кампанії сайт Освіта.ua створив спеціальний сервіс, що допоможе абітурієнтам спростити процес пошуку вищих навчальних закладів та спеціальностей.
  • Все про нічні маршрутки у Львові: вартість, графік, напрямки Все про нічні маршрутки у Львові: вартість, графік, напрямки 17 червня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив департаменту житлового господарства та інфраструктури організувати вивчення попиту населення на нічні автомобільні перевезення через обстеження пасажиропотоків мережі нічних міських автобусних маршрутів загального користування. Термін обстеження – з 1 липня по 1 листопада, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • На вихідних у Львові перекриватимуть рух На вихідних у Львові перекриватимуть рух У зв’язку з паломництвом копії ікони Матері Божої Неустанної Помочі в неділю, 28 червня, буде ситуативне перекриття руху транспорту
  • ТОП-10 найбільш дружніх для велосипедистів міст ТОП-10 найбільш дружніх для велосипедистів міст Львів претендує на звання української «велостолиці» та намагається активно розвиватися у цій сфері. Збільшується протяжність велодоріжок, мешканці міста все частіше пересідають на цей екологічний та дешевий вид транспорту. Пропонуємо вам перелік міст Західного світу, які є найбільш «friendly» до власників роверів та можуть стати хорошим прикладом для Львова.
  • Від завтра Tvoemisto.tv транслюватиме унікальний джазовий фестиваль Від завтра Tvoemisto.tv транслюватиме унікальний джазовий фестиваль Завтра, 27 червня, на Tvoemisto.tv починається трансляція виступів унікальних джазових виконавців у рамках фестивалю Alfa Jazz Fest. Глядачі матимуть змогу переглянути і прослухати композиції як українських, так і закордонних зірок, що відбуватимуться на сцені біля Палацу Потоцьких.
  • День молоді у Львові: події та локації
День молоді у Львові: події та локації У межах відзначення Дня молоді у Львові запланували низку цікавих заходів: вишкільні табори, фестивалі, велопробіг і квест. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із заходами, які допоможуть молоді міста гідно відсвяткувати своє «професійне свято».
  • На Tvoemisto.tv стартує трансляція розмови з Альфредом Кохом На Tvoemisto.tv стартує трансляція розмови з Альфредом Кохом Сьогодні, 26 червня, вже за 10 хвилин у Львові російський реформатор Альфред Кох та редактор-засновник "Forbes Україна" Володимир Федорін говоритимуть про проблеми та перспективи середнього бізнесу. Переглянути зустріч онлайн можна на Tvoemisto.tv.
  • Львівський дріжджзавод вироблятиме біогаз Львівський дріжджзавод вироблятиме біогаз У Львові на дріжджовому заводі «Компанія Ензим» розпочали будівництво додаткової анаеробної технологічної лінії для ще більш поглибленого очищення стоків. Це унікальний та інноваційний проект для України. В результаті поглибленого очищення стічних вод підприємство буде отримувати вторинний енергоносій — біогаз.
  • Що має побачити кожен львів’янин: будинок Ландау Що має побачити кожен львів’янин: будинок Ландау Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікаві факти про визначні місця Львова. Сьогодні пропонуємо вам 5 цікавинок про один із найгарніших будинків на вулиці Дорошенка, який має свою історію.
  • Між сценами Alfa Jazz Fest у Львові курсуватиме автобус Між сценами Alfa Jazz Fest у Львові курсуватиме автобус У дні Alfa Jazz Fest з 11:00 до 20:00 між офіційними сценами фестивалю курсуватиме відкритий двоповерховий автобус із джаз-бендами на даху. У львів’ян та гостей міста буде унікальна нагода насолодитися чудовою музикою безпосередньо «на борту» транспортного засобу.
  • ТОП-3 особливих локацій Львова ТОП-3 особливих локацій Львова У нашому місті є чимало особливих локацій, до яких не доходять ноги туристів. Унікальність Львова сягає далеко за межі прилеглих до площі Ринок вуличок. Сьогодні ми розповімо про три «непопсові» місцини у Львові, де варто побувати.
  • Facebook розпізнаватиме людей на фото зі спини Facebook розпізнаватиме людей на фото зі спини Невдовзі соціальна мережа Facebook запровадить сервіс, який зможе розпізнати людину на знімку зі спини.
  • Візія розвитку України від Несторівської групи. Де послухати? Візія розвитку України від Несторівської групи. Де послухати? У понеділок, 29 червня, у Львові відбудеться публічна презентація та обговорення напрацювань Несторівської групи під назвою «Візія України-2025: Договір Гідності заради сталого розвитку».
  • Електронні книжки українською: де придбати? Електронні книжки українською: де придбати? Про піратство у галузі авторського права сьогодні говориться багато, але не завжди потенційним споживачам такої продукції відомо, де можна купити її ліцензійні відповідники. Навіть Google при пошуку книжки, фільму, музики тощо видає у першу чергу купу піратських сайтів, де їх можна скачати безкоштовно. Тож для тих бібліоманів, які не хочуть порушувати авторські права, пропонуємо книгарні, де можна придбали ліцензійні електронні книжки. І так: там є навіть безкоштовні примірники.
  • Львівські фотографи – серед переможців міжнародного конкурсу Львівські фотографи – серед переможців міжнародного конкурсу Нещодавно в мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» відбулося нагородження переможців І міжнародного конкурсу репортерської фотографії «Life Press Photo – 2015», організатор якого – рівненський фотохудожник Олександр Харват. Серед фотографів, котрі отримали нагороди, - четверо зі Львова
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: водоспад Кам’янка Куди поїхати на вихідні зі Львова: водоспад Кам’янка Шукаєте маршрут для одноденного відпочинку? Водоспад Кам’янка ідеально підійде і для спокійного родинного відпочинку, і для активного дозвілля в колі друзів. Tvoemisto.tv розповість вам як туди дітатись, що подивитись і де зупинитись.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Мельника стоять трамваї Ситуація на дорогах Львова: на Мельника стоять трамваї На вулиці Мельника сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Візи до ЄС можуть скасувати вже наступного року Візи до ЄС можуть скасувати вже наступного року Скасування віз для громадян України може бути реалізовано вже в 2016 році.
  • Франковий університет закликає владу унормувати правопис Франковий університет закликає владу унормувати правопис Вчена рада Львівського національного університету імені Івана Франка написала звернення до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка із закликом удосконалити український правопис та нарешті зробити його унормованим. Пропонуємо вам текст звернення.
  • Доба замінувань у Львові. Три факти Доба замінувань у Львові. Три факти Учора, 25 червня, у Львові відбулася низка подій: вибух патрульної автівки поблизу відділку міліції, повідомлення про замінування «Альфа-Банку» та будівлі ДАІ. Пропонуємо вам найважливіші факти про інциденти, які вчора сколихнули наше місто.
  • Поблизу Львова відновили Скнилівський міст Поблизу Львова відновили Скнилівський міст Будівельники завершили роботи по відновленню Скнилівського моста та перейшли до облаштування під’їзних шляхів.
  • Коли термінали у Львові знову почнуть видавати квитки Коли термінали у Львові знову почнуть видавати квитки Термінали, за допомогою яких можна купувати квитки на електротранспорт, тимчасово не видають білетів.
  • Малий та середній бізнес ще кілька років «дихатиме вільно» Малий та середній бізнес ще кілька років «дихатиме вільно» Кабінет міністрів України продовжив дію мораторію на перевірки малого та середнього бізнесу до кінця 2016 року.
  • Де найлегше застудитись улітку Де найлегше застудитись улітку Лікарі переконують, що застудитися влітку набагато легше, ніж у холодну пору. Пропонуємо 5 місць, де найлегше дістати захворювання в теплу пору.
  • Як у Львові готують найбільший джазовий фестиваль. Відео Як у Львові готують найбільший джазовий фестиваль. Відео За кілька днів до початку Alfa Jazz Fest Tvoemisto.tv побувало закулісами фестивалю і поспілкувалось із членом оргкомітету Володимиром Камінським про особливості цьогорічної підготовки.
  • Як зміниться площа перед Оперою у Львові. 3 факти Як зміниться площа перед Оперою у Львові. 3 факти Фонтан не виступатиме над рівнем площі, взимку на його місці стоятиме ялинка, а численні атракції із площі приберуть лише на період реконструкції. Про те, як відбуватиметься ремонт фонтану перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької на проспекті Свободи Tvoemisto.tv розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 26 червня, декілька вулиць Львова залишаться без електроенергії у зв’язку із плановими ремонтами. Tvoemisto.tv пропонує вам їх перелік.
  • Львівську залізницю ремонтують. Як зміниться рух поїздів? Львівську залізницю ремонтують. Як зміниться рух поїздів? У середу, 1 липня з 10:25 до 17:30 на 396 кілометрі перегону Мощена-Вижва залізничники ремонтуватимуть міст. Рух потягів на цій ділянці буде припинено. Тому приміський поїзд сполученням Заболоття-Ковель-Заболоття цього дня не курсуватиме. Про це повідомила Львівська залізниця.
  • Львів’ян запрошують на хресну ходу до Страдча Львів’ян запрошують на хресну ходу до Страдча У п’ятницю, 26 червня вірні зі всієї України рушать до відпустового місця в селі Страдч, що на Яворівщині. Хресна хода відбудеться з нагоди Дня мирянина та Року митрополита Андрея Шептицького.
  • У Львові стало простіше отримати шенгенську візу. Що змінилось? У Львові стало простіше отримати шенгенську візу. Що змінилось? Від вівторка, 23 червня, аби отримати шенгенську візу, потрібно здати ще й біометричні відбитки пальців. У зв’язку з цим навколо оформлення віз виник деякий ажіотаж. Проте зараз, як розповів Tvoemisto.tv консул з питань двосторонньої співпраці Генерального консульства республіки Польщі в Україні Марцін Зінєвіч, черг при здачі відбитків пальців немає.
  • Завтра на Tvoemisto.tv – онлайн-розмова реформатора з Росії та екс-редактора Forbes Завтра на Tvoemisto.tv – онлайн-розмова реформатора з Росії та екс-редактора Forbes Завтра, 26 червня, у Львові російський реформатор Альфред Кох та редактор-засновник "Forbes Україна" Володимир Федорін говоритимуть про проблеми та перспективи середнього бізнесу. Переглянути зустріч онлайн можна буде на Tvoemisto.tv.
  • Як Львів відзначить 19-ту річницю Конституції Як Львів відзначить 19-ту річницю Конституції Із нагоди 19-ї річниці Конституції України, завтра, 26 червня, у Львівській обласній філармонії відбудеться мистецький захід. А в неділю, 28 червня, відбудеться покладання квітів до пам’ятників В. Чорноволу та М. Грушевському.
  • Екскурсія по Alfa Jazz Fest від Святослава Вакарчука Екскурсія по Alfa Jazz Fest від Святослава Вакарчука В цьому році музичний фестиваль Alfa Jazz святкує ювілей. На честь п’ятиріччя на його сцені виступатимуть найвідоміші джазові музиканти світу. Відкриє фестиваль дует знаменитостей – Майка Стерна і Білла Еванса, а також в перший день виступить легендарний піаніст, власник 14 Греммі Гербі Генкок. Протягом Alfa Jazz на львівську сцену піднімуться й не менш відомі зірки Джордж Бенсон, Уейн Шортер і Хіромі Уехара. Святослав Вакарчук розповідв про своїх улюблених джазових виконавців, що приїдуть на фестиваль
  • Об Об'їзну Золочева ремонтують: діятиме реверсний режим руху Сьогодні, 25 червня, відновлено дорожні роботи на автомобільній дорозі Н-02 Львів-Тернопіль на ділянці км 68+000 - км 68+600 обхід м. Золочів.
  • Молодь Львова запрошують до військово-патріотичного табору Молодь Львова запрошують до військово-патріотичного табору На вихідні, 27-28 червня, на Львівщині відбудеться військово-патріотичний табір «Зашків-2015», спрямований на патріотичне виховання молоді, популяризацію оздоровчого туризму, екологічне виховання, ознайомлення з історією краю.
  • Alfa Jazz Fest у Львові: як курсуватиме транспорт Alfa Jazz Fest у Львові: як курсуватиме транспорт Відповідно до розпорядження міського голови Львова Андрія Садового, у дні проведення V Міжнародного джазового фестивалю «Alfa Jazz Fest» громадський транспорт у місті курсуватиме до 24:00 години.
  • Єврофан-2015 у Львові. Програма матчів Єврофан-2015 у Львові. Програма матчів Із 25 до 28 червня у Львові відбудеться міжнародний фестиваль-турнір серед європейських футбольних фанів «Єврофан-2015», який вже став традиційним для Львова. Організаторами заходу є ГО «Карпати» разом з управлінням молоді, сім’ї та спорту ЛМР.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!