Чи будуть цієї зими Пункти Незламності та у Львові закрили проєкт алеї «Вишиванки». Підсумки доби

961 0
Нині 26 серпня та 549 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав шість разів. Перший раз о 17:05, відбій – о 17:35. Другий – о 18:05, відбій – о 18:43. Третій – о 20:23, відбій – 20:35. Четвертий – о 21:23, відбій – 21:52. П'ятий – о 22:22, відбій – о 22:53. Шостий – о 23:27, відбій - о 23:48. В усіх випадках фіксувалися зльоти МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось понад 40 бойових зіткнень. Українська авіація за добу завдала 12 ударів по районах зосередження противника та 1 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили ворожий зенітно-ракетний комплекс та 3 артилерійських засоби на вогневих позиціях.

Читайте також: Приміщення першого центру для ветеранів у Львові вирішили збільшити. Простір запрацює на вулиці Генерала Чупринки, 85.

Акцент дня: Свідок минулого. Про які історичні факти розповідає Софійська площа в Києві. Софійська площа входить до десяти найпривабливіших для туристів місць Києва. Її архітектурною домінантою є дзвіниця Софійського собору. З 1888 року Софійську площу прикрашає кінний монумент гетьману Богданові Хмельницькому – найвідоміший пам’ятник у столиці. Дигер та екскурсовод Кирило Степанець спеціально для «Твого міста. Київ» здійснив мандрівку в минуле і розповідає про дивовижні перипетії історії, яка творилася на цій площі впродовж усього часу її існування.

Ключові події:

1. Львів збільшить видатки на армію до 2 мільярдів гривень. Очікувано це буде 16% і становитиме 2,1 мільярди гривень, про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко під час дискусії Tvoemisto.tv на тему «Видатки Львова і Львівщини у час війни. Як формується бюджет та чому важлива прозорість».

Читайте також: Мешканцям зруйнованого росіянами будинку у Львові виплачуватимуть компенсацію на оренду житла. Відселення потребували мешканці 20 квартир будинку на вулиці Каховській. Усі вони подали відповідні заяви на відшкодування коштів. Відтак із бюджету міста на ці потреби щомісячно виплачуватимуть 276 тис. грн;

2. «Пункти Незламності» в пріоритеті. Як Львівщина готується до опалювального сезону. Громади області мають провести інвентаризацію наявного у них обладнання, перевірити справність, а в разі будь-яких порушень виправити їх, передбачити запаси паливно-мастильних матеріалів для безперебійної роботи генераторів. До 1 вересня громади мають прозвітувати обласному департаменту з питань цивільного захисту.

Читайте також: У Львівському районі ремонтують заклади освіти. У Дублянах в ліцеї відремонтували стелю їдальні, у Лисиничах огородили подвір’я гімназії. А у Великих Грибовичах ще ремонтують шкільні туалети;

3. Проєкт алеї «Вишиванки» за 17 мільйонів гривень у Львові закрили. «Цей проєкт є зупинений та він неможливий до реалізації наразі. По-перше, все, що можна, потрібно перепрофільовувати на підтримку військових. З іншого боку є конкретні речі, які потрібно глибинно проаналізувати», – зазначив під час дискусії Tvoemisto.tv перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте також: Одну із вулиць Львова перекриють для руху транспорту. Схема об’їзду. Громадський транспорт з понеділка по вул. Академіка Підстригача не курсуватиме.

Та: На Львівщині планують «середній» ремонт автомобільної дороги за 265 мільйонів грн. Йдеться про дорогу загального користування місцевого значення О140401 Дрогобич – Довголука;

4. Готель, школа чи реабілітаційний центр. Що планують створити на базі палацу XIII століття на Львівщині. Фонд держмайна продав на приватизаційному аукціоні за 20 млн грн палац Жевуських-Лянцкоронських.

Читайте також: В одному із львівських парків встановили великі яворівські забавки. «Від 24 серпня 2023 року парк На Валах прикрашають три великі фігури – збільшені розміри справжніх яворівських забавок – пташки, коника та скрипки», – йдеться у повідомленні ЛОВА.

Та: У Львові з вересня стартує набір заявок на реставрацію історичних вікон і брам. Як взяти участь. Заявки потрібно подавати через Центри надання адміністративних послуг з 1 до 15 вересня;

5. Куди поїхати на вихідні зі Львова. До соколиного міста. Цього тижня Tvoemisto.tv пропонує відвідати Сокаль – місто над Бугом.

Читайте також: Французька музика та комедійне шоу. Куди піти у Львові на вихідних. 

Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій.

Погода у Львові: У Львові прогнозують погіршення погодних умов. На Львівщині 26 серпня погоду визначатиме вплив та атмосферні фронти із заходу. Синоптики прогнозують грозу та шквал.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!