Чи діятимуть у Львові абонементи на проїзд у громадському транспорті

1547 0
У Львові з 11 грудня впровадять автоматизовану систему оплати проїзду у всьому громадському транспорті.
Фото: лмр

Фото: лмр

У Львові з 11 грудня впровадять автоматизовану систему оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування на території Львівської МТГ. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету ЛМР 8 листопада.

Як пояснили у міськраді, на цьому етапі абонементи на проїзд у громадському транспорті, як і можливість безкоштовної пересадки, ще не будуть доступними.

«Абонементи на проїзд у громадському транспорті, як і можливість безкоштовної пересадки, будуть доступні на наступному етапі, коли місто оплачуватиме перевізникам за транспортну роботу. Зараз же пасажир оплачує за проїзд перевізнику саме того маршруту, яким скористався», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Львів буде першим містом, де буде діяти е-квиток», – Садовий

Нагадаємо, що з дня впровадження автоматизованої системи оплати проїзду, етапу безготівкової оплати проїзду, право на пільговий проїзд у пасажирському транспорті загального користування на території Львівської міської територіальної громади надається виключно за умови наявності персоналізованої транспортної картки ЛеоКарт з чинним пільговим абонементом, зареєстрованим в автоматизованій системі оплати проїзду у салоні транспортного засобу.

Додамо, що нещодавно Tvoemisto.tv поспілкувалося з директором Львівського комунального підприємства «Львівавтодор» Миколою Власюком та представником компанії «SoftServe» Олегом Засадним про результати тестового етапу впровадження безготівкої оплати, коли саме повноцінно працює е-квиток, чому його так довго впроваджують і що заважає це зробити. Детальніше читайте у нашому матеріалі за посиланням.

Додамо, що тестування безготівкової оплати проїзду триває на автобусних маршрутах №1А, 3А та 10, які обслуговує комунальне АТП-1. На лініях працюють великі низькопідлогові автобуси. Також безготівкова оплата доступна на маршрутах № 5А, № 62, №39, №11, №58, №59, №61.

Зауважимо, що Андрій Садовий під час сесійного засідання у вересні заявив, що якщо у Львові до кінця 2023 року не впровадять електронний квиток, то департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради припить роботу. 

Ірина Давосир

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!