Київ

Експеримент з валідаторами для е-квитків у маршрутках Києва не вдався. Активісти вказують на тиск зацікавлених сторін

1607 0
Робота валідаторів на одному маршруті тривала неповні два місяці.
Фото: Ваня Черниш / Facebook

Фото: Ваня Черниш / Facebook

На маршруті приватного міського перевізника №444 з 20 липня припиняють роботу електронного квитка. Його почали тестувати відносно нещодавно, перші такі валідатори помітили 23 травня 2023 року. Відповідним фото про кінець прозорої оплати опублікував Іван Черниш у Facebook-спільноті ініціативи «Пасажири Києва».

В ініціативі вказують на тиск незацікавлених осіб:

«Департамент транспортної інфраструктури КМДА непублічно розриває договори з єдиним перевізником, який закупив великі автобуси і поставив електронний квиток (Союз-Авто), як сьогодні цей перевізник вирішив відмовитись від подальшого використання е-квитка. Цікаво, як можна очікувати великі автобуси і нормальну оплату проїзду на приватних маршрутах, якщо ви вичавлюєте єдиного перевізника, який міг і хотів це забезпечити?» – йдеться у відповіді «Пасажирів».

Нагадаємо, саме ТОВ «Союз-Авто» стало першим приватним перевізником у Києві, який інтегрував підтримку електронного квитка від міського застосунку «Київ Цифровий». 

Як відомо, Департамент транспортної інфраструктури КМДА наказом від 12 лютого 2020 року зобов’язав усіх приватних міських перевізників Києва до 1 квітня встановити та підключити в автобусах валідатори для зчитування електронного квитка, втім роками перевізники відмовлялися встановлювати пристрої, апелюючи до надто високої ціни.

Попри це, у КМДА наголошували на необхідності запровадження валідаторів, що призвело до того, що приватники будуть змушені показувати офіційну дохідну частину.

Як ми писали раніше, Київ планує придбати ще 100 тролейбусів та 114 автобусів. Ще 25 міських автобусів пообіцяла передати Києву столиця Словаччини – Братислава.

Ігор Ющенко

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!