Сквер Скрябіна у Львові, новий завод з переробки льону та чому ростуть ціни. Головне за добу

1108 0
Коротко розповідаємо про важливі події минулої доби.
Фото Michał Lis для Unsplash

Фото Michał Lis для Unsplash

Торік у Львові почали облаштовувати громадський простір «Місця щасливих людей» у пам’ять про Андрія Кузьменка. Йдеться про площу Олекси Гасина, що на перетині вулиць Коперника і Стефаника. Створити там простір вирішили ще у 2015 році, однак роботи стартували лише нещодавно. Втім, цього року обіцяють їх завершити.

Читайте також: Я живу за 36 кілометрів від Росії і вірю в український Харків

Чому в Україні зростають ціни на продукти, товари і послуги? Чи залежать вони від курсу валют та новин про гіпотетичне військове вторгнення Росії, і чи можна очікувати їхнього падіння, Tvoemisto.tv розпитало кандидата економічних наук, автора книги «Як підняти українську економіку» Андрія Новака.

На Львівщині компанія «Флекс Енерджі» планує збудувати завод з переробки льону. Він має розташовуватися в урочищі Ясне Болото біля колишньої військової частини, що у селі Вербляни Золочівського району.

Депутати ЛМР перенесли засідання, яке планували на 3 лютого, через велику кількість хворих обранців із Covid-19. Що мали розглянути на черговій сесії, читайте у новині.

Читайте також: Covid-тисячу можна буде використати на шкільне приладдя

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили про зростання кількості викликів «швидкої» від початку нової хвилі Covid-19. За минулу добу бригади по Україні здійснили близько 20 тисяч виїздів. У Львові кількість викликів, у порівнянні з «непіковим» періодом, зросла приблизно на 40%.

У лютому цього року є кілька «дзеркальних дат», коли деякі львів’яни прагнуть зареєструвати шлюб. Перша дзеркальна дата припадає саме на сьогодні – 02.02.2022. Tvoemisto.tv дізналося, скільки пар вчора одружилися.

Вдалого дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!