У «Київстар» з'явиться новий код для абонентів. Що відомо

1467 0
Київстар зможе використовувати цей код для надання електронних комунікаційних послуг по всій території України
Умовне фото

Умовне фото

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (НКЕК) надала дозвіл Київстар на користування кодом мережі призначення 77. Оператор зможе розширити свою абонентську базу на 10 мільйонів не географічних номерів. Наразі компанія використовує п'ять кодів.

Київстар зможе використовувати цей код для надання електронних комунікаційних послуг по всій території України. Не географічні номери – це номери, які не прив’язані до певного місця розташування. Їх можна використовувати для послуг мобільного зв’язку в будь-якій точці України.

Читайте також: Збій у Київстар. Абоненти не можуть змінити оператора через нацроумінг

Згідно з дозволами на використання номерного ресурсу для надання послуг мобільного зв’язку, Київстаром використовується п’ять національних кодів мережі рухомого (мобільного) зв’язку: 67, 68, 96, 97 та 98. Однак, на даний час частка використання кодів оператора дорівнює 79% їх загальної місткості. При цьому оператор постійно проводить ревізію абонентської бази в результаті якої вивільнені абонентами номери використовуються повторно. Вільного номерного ресурсу, що залишився, недостатньо для задоволення потреб споживачів у перспективі найближчих двох років.

«Виділення додаткового коду +380 77 мережі дозволить розв’язати питання із забезпеченням абонентів зв’язком у випадку виходу з ладу мережі одного з операторів мобільного зв’язку, з поточним дефіцитом номерного ресурсу для розвитку чинних послуг, а також встановити достатній карантинний період для наявного ресурсу нумерації задля зменшення скарг від абонентів», – йдеться у заяві Київстар.

Нагадаємо, 12 грудня 2023 року стався технічний збій у мобільній мережі «Київстар»  Через це тимчасово недоступні послуги зв'язку та доступу в інтернет. У компанії повідомили, що вони стали мішенню потужної хакерської атаки. Після атаки 14 грудня «Київстар» завершив підключення голосового сервісу та майже повністю відновив домашній інтернет. 

Проте зранку 20 грудня користувачі мережі «Київстар» знову повідомили про відсутність мобільного зв’язку та інтернету. Того ж дня мобільний зв'язок відновили. 

Загалом збитки становлять на загальну суму майже 100 мільйонів доларів ( близько 3,6 млрд гривень).

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!