У Львові працює компанія батька олігарха Фрідмана та нічна повітряна атака по Україні. Підсумки доби

1152 0
Нині 6 вересня та 560 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 05:36, відбій – о 06:14. Відбувся запуск крилатих ракет типу Х-101/555/55, та, ймовірно, балістичних. У Львові та області без «прильотів».

За даними КМВА, усі ворожі цілі, які рухалися в напрямку Києва були знищені силами і засобами ППО. Попередньо у столиці без жертв та руйнувань. Як згодом повідомили в ДСНС, 6 вересня було ліквідовано пожежу на території торговельного підприємства на Київщині, що виникла через падіння уламків ворожої ракети, жертв і потерпілих немає.

Уночі майже три години росіяни атакували Ізмаїльський район Одещини іранськими «Шахедами», загинула людина. Як повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, пошкоджено об’єкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури.

Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, уночі ворог завдав удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними дронами. Усього зафіксовано 33 ворожі повітряні цілі, вдалося знищити – 23.

Ситуація на фронті: Верховна Рада звільнила Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк, ухвалення відповідної постанови підтримали 327 парламентаріїв.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 28 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередження противника та 2 – по його ЗРК. Уражено 14 артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та ворожий зенітно-ракетний комплекс.

Читайте також: У Києві обікрали могилу легендарного пілота «Джуса». Після похорону українського льотчика його побратими залишили на могилі безліч шевронів на знак пам’яті. Дівчина пілота Меланія просить того, хто вкрав, повернути їх, вона пообіцяла не говорити імені злодія.

Ключові події:

1. У Верховній раді не прийняли правку про відкриття цього року публічних декларацій. Проте за законопроєкт №9534, у якому йдеться про відновлення подання декларацій та проведення спеціальних перевірок, передбачених Законом України «Про запобігання корупції», нардепи таки проголосували.

На цю ж тему: Львівщина – перша серед областей у реєстрі корупціонерів. Найменше зафіксованих корупційних справ у Херсонській, Миколаївській та Луганській областях;

2. У Львові працює підприємство батька російського олігарха Фрідмана, яке виробляло обладнання для МіГів. Компанія «Автоконтроль» виробляла засоби контролю бортового обладнання літаків, зокрема МіГ-29. У 2022 році підприємство отримало 1,472 млн грн доходу.

Читайте також: Які вакансії на Львівщині є актуальними та яку зарплату пропонують. Найбільший попит на робітників за сферами діяльності: переробна промисловість (23,3%), сфера торгівлі (15,0%), сфера освіти (12,0%), транспорт (9,3%), тимчасове розміщування й організація харчування (5,9%), державне управління й оборона; обов’язкове соцстрахування та сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство (по 4,6%), охорона здоров’я (4,1%), тощо;

3. Які вулиці тимчасово закриті для проїзду у Львові. Перелік. Зокрема: Яворницького, Східна і Квітова, Караїмська та Академіка Підстригача від вулиці Наукової до будинку №2.

На цю ж тему:

А також: У Стоянці на Київщині відкрили відновлений міст через Ірпінь. Міст на трасі Київ-Чоп був зруйнований на початку повномасштабного вторгнення рф.

Та: У якому львівському транспорті діє «Леокарт» для студентів та як отримати знижку. Пояснення. Оскільки безготівкова оплата не діє у всьому громадському транспорті Львова, наразі студенти оплачують повну вартість проїзду в автомобільному громадському транспорті (це автобусні маршрути №1А, 3А, 10, 5А, 62 та 39) та 50% вартості проїзду у електротранспорті, за наявності студентського квитка;

4. На Київщині вже відновлено 67 пошкоджених під час окупації дитсадків. В області залишилось відновити ще 19 дошкільних закладів.

Читайте також: На ремонт столичного Головпоштамту планують витратити майже 3 млн грн. Згідно з тендером, планують відремонтувати хол, коридори, туалет та трубопровід каналізації. Також хочуть оновити освітлення, замінити двері, розетки, вимикачі та укласти ламінат на підлогу;

Та: У Львові лазню «Бадьорість», яка працює понад 40 років, реконструюють під реабілітаційний центр. Її передали у постійне користування КНП «Львівське ТМО 2».

5. Де у Львові подивитися на експериментальні галявини з різнотрав’ям. Їх вперше створили в місті цьогоріч.

Читайте також: На Сихові спустили одне із озер. Яка причина. За словами голови Сихівської РА Андрія Зозулі, воду із озера викачали для покращення його технічного стану, проведення очистки та відновлення берегів.

Та: Чим дивуватимуть львівські театри у вересні. Афіша вистав. 

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!