У Львові сильна злива підтопила вулиці та Рустем Умєров стане новим міністром оборони. Підсумки доби

1079 0
Нині 4 вересня та 558 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: УП

Фото: УП

Ситуація на фронті: ЗСУ прорвали першу лінію оборони росії поблизу Запоріжжя. Як заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський, військових стримувало величезне мінне поле, тому сапери кілька тижнів розчищали шлях для штурму. За його словами, рф витратила 60% свого часу та ресурсів на будівництво першої лінії оборони і лише по 20% на другу та третю лінії.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 30 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 9 ударів по районах зосередження противника та 5 – по його ЗРК.  Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 1 ворожий зенітно-ракетний комплекс.

Уночі рф завдала чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши іранські дрони «Shahed-136/131». Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Президент Володимир Зеленський вирішив на місце Олексія Резнікова призначити діючого  очільника Фонду держмайна Рустема Умєрова.

 «Цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити й кадрове рішення. Хочу окреслити це зараз. Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов ці понад 550 днів повномасштабної війни. Я вважаю, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством загалом. Зараз очолити Міністерство має Рустем Умєров».

Та: У Львові висадили клен у пам’ять про військового медика полку «Азов». Герой загинув 20 квітня 2022 року у Маріуполі на «Азовсталі».

Ключові події:

1. Олігарх Коломойський фігурує в матеріалах слідства як громадянин Ізраїлю та Кіпру. Радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко опублікував частину документа про повідомлення Коломойському про підозру, де він вказаний саме як громадянин Ізраїлю та Кіпру та позбавлений громадянства України. А також повідомив, що запитів на екстрадицію олігарха до США, де проти нього веде розслідування ФБР, не надходило в Україну;

2. У Львові підтопило вулиці та зупинився рух транспорту через сильну зливу. «Через сильний дощ маємо кілька підтоплень на вулицях, під’їздах та дахах. Але сильної шкоди негода місту не завдала. Підтоплення зафіксовані на вул. Городоцькій, вул. Тролейбусній, вул. Рубчака, у районі «Іскри», на ул. Під Голоском та ін. Підтоплення ненадовго спричинило зупинки руху тролейбусів №21, 23, 24, 30, 38. Станом на зараз рух тролейбусів відновлено повністю. Щодо роботи трамваїв, то внаслідок негоди підтоплено трамвайну колії біля «Вулецьких пагорбів», через що було зупинено рух трамваю N3. Також на Гарячу лінію надійшло 35 звернень від мешканців щодо протікання дахів та забитої ливневої каналізації у будинках», – розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк;

3. Італія має намір допомогти з оснащенням шкіл на заході України. Спеціальний посланник міністра закордонних справ Італії з питань відбудови та зміцнення стійкості України Давіде Ла Чечіліа заявив, що його країна готова допомогти з оснащенням водовідведення та систем пожежного захисту.

Читайте також: У школі в Львівському районі за понад 32 млн гривень побудували спортзал. У Новому Яричеві школярі розпочинають навчальний рік із новим спортзалом;

4. На Львівщині до кінця року перекриють трасу Жовква-Ковель. Схема об’їзду. Це зроблять у зв’язку з ремонтними роботами.

Читайте також: У Золочеві ліквідували провалля, яке утворилося в центрі міста. «Детально все вивчивши, прийшли до висновку, що ситуація спричинена пливуном. Його вирішили затампувати піском. У вирву ввійшло три фури піску. Комунальники вивезли ґрунт, засипали та втрамбували пісок», – розповів міський голова Золочева Ігор Гриньків;

5. У Львові відбувся благодійний напівмарафон. Фото. Учасниками забігів також були воїни, які пройшли і проходять реабілітацію. Для них була окрема, символічна дистанція. Зокрема, участь у заході взяла Яна Степаненко, яка після протезування нещодавно повернулася з Америки до Львова.

Читайте також: Ветеран війни у кріслі «джульєтка» піднявся на найвищу вершину Львівщини – гору Пікуй. Військовослужбовець втратив кінцівку на війні та піднявся на гору висотою 1409 м.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!