Київ

В Ірпені побудують меморіальний комплекс у пам’ять про загиблих захисників міста

568 0
Комплекс планують звести на території храму Парафія Покрови Божої Матері ПЦУ

В Ірпені на території храму Парафія Покрови Божої Матері ПЦУ планують побудувати меморіальний комплекс з вшанування пам'яті загиблих захисників міста.

Про це поінформувала керівниця відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міської ради Євгенія Антонюк.

«Провели дуже конструктивну зустріч щодо створення комплексу з вшанування пам'яті загиблих ірпінців — захисників нашого міста та тих, хто віддав життя за незалежність України, а також цивільних мешканців громади, чиє життя забрала війна», — йдеться у дописі посадовиці.

Вона розповіла, що комплекс планують звести на території храму Парафія Покрови Божої Матері ПЦУ у м.Ірпінь та навколо неї.

«Саме тут, поруч, на сучасній Алеї Героїв АТО, розпочалася історія вшанування подвигів наших загиблих земляків — захисників України», — зазначила Євгенія Антонюк.

За її словами, територія храму має об'єднатися в один ансамбль з Алеєю Героїв АТО, місцем, де встановлено пам'ятник Територіальній Обороні та площею поруч з меблевим магазином.

Нагадаємо, в Ірпені встановлять пам'ятник «Воля», який створили із залишків російських ракет, що летіли на Київщину на початку повномасштабного вторгнення, у лютому-березні 2022 року.
Раніше в ірпінському мікрорайоні Романівка демонтували пам’ятник радянському солдату, біля якого внаслідок російських обстрілів загинула жінка з двома дітьми і волонтер.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!