Київ

Власники київських МАФів вийшли на протест проти знесення кіосків. Просять не чіпати їх до закінчення війни

845 0
Учасники ухвалили звернення до президента Володимира Зеленського з проханням зупинити знесення МАФів в столиці.
Фото:Тетяна Петренко

Фото:Тетяна Петренко

Власники малого бізнесу столиці вийшли на вулицю Лютеранську в центрі Києва з протестом проти демонтажу МАФів. Про це заявила співголова Київського міського комітету порятунку бізнесу Тетяна Петренко.

«Президент має знати, що відбувається всередині країни. Як знищують найслабших, зароблять і відбирають тут, в тилу, у звичайних людей. Не можна в період війни лишати людей бізнесу, роботи і заробітку», - заявила вона.

За словами Петренко, у масового зібрання немає організаторів.

Учасники ухвалили звернення до президента України Володимира Зеленського з проханням зупинити закриття МАФів в столиці та не зносити кіоски до закінчення війни. Вони стверджують, що саме малий та середній бізнес допомагає підтримувати економіку в Києві.

Нагадаємо, у червні 2022 року, Рада оборони Києва ухвалила рішення про демонтаж МАФів  біля станцій метро, які перешкоджають доступу людей до укриттів.

КП «Київблагоустрій» вже частково або повністю демонтувало МАФи біля станцій метро: «Політехнічний інститут», «Героїв Дніпра», «Берестейська», «Житомирська», «Кловська», «Дружби народів».

Перед проведенням робіт власники МАФів отримують відповідні протоколи та мають демонтувати споруди у триденний термін. В іншому разі, ці роботи проведуть працівники підприємства «Київблагоустрій», а саму споруду перевозять на штрафмайданчик.

Нещодавно у КМДА та КМВА пообіцяли удосконалити дані правила, що викликало супротив у власників МАФів.

Водночас, як стало відомо, на станції метро «Житомирська» з’явились нові МАФи, які затуляють прохід у підземку. При цьому у власників нібито є усі дозвільні документи.

Нагадаємо, 20-метрова зона біля входів у метро є технічною зоною метрополітену і розміщення МАФів та торгівля в ній заборонені. Крім того, влітку 2022 року Рада оборони міста Києва ухвалила рішення про демонтаж або перенесення МАФів, які розташовані біля станцій метрополітену і перешкоджають доступу до них, оскільки вони використовуються як укриття під час повітряних тривог. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!