Новини
  • Бензин в Україні подешевшав на 10-20 копійок Бензин в Україні подешевшав на 10-20 копійок Після півторамісячної стабільності на АЗС, які торгують в основному українським бензином, ціни впали на 10-20 копійок за літр А-95 або до 10 -10,10 грн за літр, - повідомляє аналітик консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко
  • Найуспішніший письменник України за рік продав майже 120 тисяч примірників книг Найуспішніший письменник України за рік продав майже 120 тисяч примірників книг Журнал «Фокус» оприлюднив рейтинг 25 найуспішніших письменників України. Очолила його Лада Лузіна.
  • Година парковки у Львові не повинна коштувати більше 4 грн. Адреси парковок Година парковки у Львові не повинна коштувати більше 4 грн. Адреси парковок За даними прес-служби Львівської міської ради у Львові є 100 офіційних паркувальних майданчики на більше ніж 3 тисячі автомобілів. Адреси парковок для медіа-порталу "Твоє місто" надала прес-служба Львівської міської ради.
  • З понеділка "Львівелектротранс" зможе забирати машини з колій евакуаторами З понеділка "Львівелектротранс" зможе забирати машини з колій евакуаторами Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення передати 4 евакуатори на баланс ЛКП «Львівелектротранс». Як повідомив в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимир Олійник, ці евакуатори підприємство зможе використовувати у екстрених випадках – коли водії залишатимуть припарковані автомобілі на трамвайних коліях, що перешкоджатиме руху трамваїв.
  • Найближчими днями власникам сенсорних телефонів радять не говорити по телефону на вулиці Найближчими днями власникам сенсорних телефонів радять не говорити по телефону на вулиці Через майже тридцятиградусні морози в Україні можуть не працюватимуть сенсорні екрани в мобільних телефонах, домофони та банкомати. Про це пише Gazeta.ua.
  • Через морози овочі та фрукти в Україні подорожчають на 5-10%, - експерт Через морози овочі та фрукти в Україні подорожчають на 5-10%, - експерт Через сильні морози в Україні наступного тижня ціни на овочі та фрукти можуть підвищитися на 5-10%. Але з потеплінням ціна знову почне знижуватися. Про це повідомила керівник проекту "Агроогляд: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман.
  • Завтра на Львівщині до 18 градусів морозу. Як уникнути обмороження Завтра на Львівщині до 18 градусів морозу. Як уникнути обмороження У п`ятницю, 27 січня, у західних і південних областях України вночі температура знизиться до 13-18°, вдень - 6-11°. Про це повідомили в Укргідрометцентрі. У зв´язку з таким зниженням добової температури Міністерство охорони здоров´я України звертається до населення з проханням дотримуватися порад медиків, як уникнути шкідливого впливу низьких температур на організм.
  • Урядовці хочуть заборонити українським даіцям перевіряти у водіїв товарні документи Урядовці хочуть заборонити українським даіцям перевіряти у водіїв товарні документи Міністерство соціальної політики розмістило на своєму офіційному веб-сайті для ознайомлення та обговорення проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зменшення державного втручання в господарську діяльність автомобільних вантажоперевізників)", пише FBC.
  • Як "перекусити" з користю для здоров`я Як "перекусити" з користю для здоров`я Коли доводиться працювати по 8-9 годин, планувати правильне харчування стає дуже важко. Дослідження показали, що перекус кожні чотири години допомагає поліпшити обмін речовин і підтримує високий рівень енергії.
  • Як розраховуватись за комуналку у Львові через Інтернет Як розраховуватись за комуналку у Львові через Інтернет Цього тижня у Львові місті запрацювала система оплати комунальних платежів через Інтернет в електронній системі прийому платежів «EasyPay». Як користуватись нововведенням, роз`яснили у Львівській міській раді.
  • В Україні може подешевшати курятина, - експерти В Україні може подешевшати курятина, - експерти Експерти прогнозують, що найближчим часом в Україні знизяться ціни на курятину. За словами експертів Українського клубу аграрного бізнесу, вперше за кілька років в Україні відбулося різке скорочення поголів'я птиці у сільгосппідприємствах, що повинно спричинити падіння ціни.
  • Список українських сирів, в яких знайшли рослинні домішки Список українських сирів, в яких знайшли рослинні домішки Російська санітарна служба провела вибіркове дослідження зразків українських сирів, що є на російському ринку і дійшла до висновку про те, що українські виробники порушують права російських споживачів, надаючи недостовірну інформацію про склад продукції.
  • Евакуатори хочуть віддати "Львівелектротрансу", щоб ті забирали машини з колій Евакуатори хочуть віддати "Львівелектротрансу", щоб ті забирали машини з колій У п`ятницю, 27 січня, на засідання виконавчого комітету Львівської міської ради буде винесено питання про передачу евакуаторів на баланс ЛКП «Львівелектротранс». Якщо відповідне рішення буде прийняте, то з понеділка в місті його "реалізуватимуть", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. А це дозволить евакуаторами забирати приватні автомобілі з колій.
  • Продуктові інтернет-ринки Львова: асортимент, доставка, ціни Продуктові інтернет-ринки Львова: асортимент, доставка, ціни Медіа-портал «Твоє місто» порівняв продуктові інтернет-ринки Львова: «VIP-послуга» («Шувар»), «Гуртівонька» і BezGMO.ua. Серед критеріїв - продукція, яку можна купити, сума мінімального замовлення, плата за доставку, географія доставки, години прийому заявок, час доставки та телефони.
  • Дослідження: в українських сирах пальмової олії немає Дослідження: в українських сирах пальмової олії немає Лабораторні дослідження українського, російського і білоруського сирів показали, що всі вони мають високу якість і жодних рослинних добавок. Експеримент влаштували журналісти ТСН аби з’ясувати якість українських сирів, на яку, минулого тижня було нарікання з боку російських та білоруських чиновників.
  • Апельсини на українському ринку безпечні, - держінспекція з карантину рослин Апельсини на українському ринку безпечні, - держінспекція з карантину рослин Апельсини на українському ринку безпечні. Це заявляє українська Головна державна інспекція з карантину рослин у відповідь на скандал, що тиждень тому вибухнув у США. У цій країні у партіях соку, виготовленого із цитрусів із Бразилії, виявили небезпечну речовину карбендазим, який використовується в сільському господарстві для захисту рослин від "чорної плямистості" і визнаний канцерогеном.
  • У прокат вийшов український фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" У прокат вийшов український фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" 19 січня 2012р. в український прокат вийшов повнометражний фільм українського режисера Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" - перший фільм, створений повністю в Україні без залучення іноземної кіноіндустрії.
  • В понеділок у Львові презентуватимуть україномовну книгу про Стіва Джобса В понеділок у Львові презентуватимуть україномовну книгу про Стіва Джобса У понеділок, 23 січня, у львівській книгарні «Є» представлять книжку Волтера Айзексона “Стів Джобс. Біографія засновника компанії Apple”. Коштуватиме книга, що має 624 сторінки, 152 гривні.
  • Список лабораторій Львова, які надсилають результати аналізів на е-mail Список лабораторій Львова, які надсилають результати аналізів на е-mail Якщо Ви зробили або плануєте зробити медичний аналіз у приватних лабораторіях Львова, «Твоє місто» радить Вам скористатись послугою, яка дозволить Вам не витрачати час та зайвий раз не іти в медустанову за результатами аналізів.
  • Ціна на хліб може підвищитись на 10%, - експерт Ціна на хліб може підвищитись на 10%, - експерт В окремих регіонах України підвищення ціни на газ може спричинити зростання цін на хліб до 10%. Про це сказав засновник однієї з найбільших українських компаній-виробників хлібної продукції Володимир Мисик.
  • "Брюссель" Святослава Вакарчука виступатиме у Львові у квітні "Брюссель" Святослава Вакарчука виступатиме у Львові у квітні Концерт проекту Святослава Вакарчука "Брюссель" у Львові відбудеться у квітні 2012 року. Про це повідомили на офіційній сторінці проекту у Facebook.
  • Що робити, якщо в супермаркеті у Вас вимагають показати особисті речі? Що робити, якщо в супермаркеті у Вас вимагають показати особисті речі? Що робити, якщо охоронцеві здалося, що Ви сховали за пазухою або в кишені якийсь товар, і на виході з магазину від Вас вимагають показати сумку або вміст кишень? Поради юриста читайте далі.
  • За парковки без паркоматів українцям треба буде платити до кінця березня
За парковки без паркоматів українцям треба буде платити до кінця березня Уряд відтермінував обов'язкове встановлення на парковках паркоматів або автоматичних в'їзних-виїзних терміналів. Про це у понеділок, 16 січня, заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, представляючи проект відповідного рішення на засіданні уряду .
  • Від сьогодні на якісних українських продуктах з`явиться емблема «З турботою про українське!» Від сьогодні на якісних українських продуктах з`явиться емблема «З турботою про українське!» Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів і Центральний союз споживчих товариств України (Укоопспілка) розробили спеціальне маркування для якісних українських продуктів харчування. Про це повідомив голова Держспоживінспекції Сергій Орєхов. За його словами, продукти, марковані новою емблемою зі словами «З турботою про українське!», з'являться в продажу від сьогодні, 18 січня. Нова позначка гарантуватиме те, що продукт якісний і вироблений з української сировини на українському підприємстві.
  • Транспортну мережу Львова змінили. Оновлена таблиця маршрутів 
Транспортну мережу Львова змінили. Оновлена таблиця маршрутів До нової транспортної мережі Львова внесли зміни - відкореговано рух 28 маршрутів. Оновлений графік руху львівських автобусів оприлюднила прес-служба Львівської міської ради. Зміни наберуть чинності у суботу, 21 січня 2012 року.
  • Російські та білоруські посадовці визнали низьку якість українського сиру Російські та білоруські посадовці визнали низьку якість українського сиру Міністр сільського господарства і продовольства Білорусії Михайло Русявий розділив занепокоєння Росспоживнагляду з приводу якості поставлених до Росії українських сирів. Про це інформує видання "Тиждень".
  • Замість даївців на дорогах працюватиме техніка, - міністр внутрішніх справ Замість даївців на дорогах працюватиме техніка, - міністр внутрішніх справ Чисельність співробітників ДАІ на українських дорогах буде скорочено, а самих даішників замінять техзасоби фіксації порушень правил дорожнього руху. Як передає кореспондент «Коментарів», про це глава Міністерства внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив в ході розширеного засідання колегії МВС України, присвяченого підсумкам оперативно-службової діяльності органів і підрозділів внутрішніх справ України за 2011 рік та завданням щодо посилення боротьби зі злочинністю в 2012 році.
  • Продукти збережуть цінову стабільність до кінця зими Продукти збережуть цінову стабільність до кінця зими Таку думку висловлюють фермери, повідомляє ТСН. Однак, неприємно здивувати може хіба що картопля з морквою, адже о цій порі запас українських овочів традиційно вичерпується.
  • В українській курятині виявили сальмонелу
В українській курятині виявили сальмонелу У продукції найбільших українських виробників курятини виявили збудник сальмонели. Зокрема, експерти знайшли бактерію у курятині двох марок. Про це ексклюзивно УНН повідомили у Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України.
  • Водійські права в Україні стали вдвічі дешевшими Водійські права в Україні стали вдвічі дешевшими Як розповів заступник начальника ДАІ України Володимир Резніков, згідно з новою постановою Кабміну, з 1 січня вдвічі знижено, наприклад, вартість водійських прав для тих, хто отримує їх вперше, обійдеться у 273,5 гривні замість 380 гривень.
  • Куди піти у Львові на вихідні. Відеоанонс 14-15 січня Куди піти у Львові на вихідні. Відеоанонс 14-15 січня Завтра, 14 січня, у Львові Ви зможете відвідати фестивалі «Українське Різдво», «Рок-Коляда» та переглянути виставу «Амнезія, або Маленькі подружні злочини». А у неділю, 15 січня «Твоє місто» рекомендує Вам подивитись балет «Лебедине озеро» або - поринути у світ танго.
  • Кабмін контролюватиме ціни на 15 продуктів. Список Кабмін контролюватиме ціни на 15 продуктів. Список Мінекономрозвитку в рамках роботи над законом «Про внутрішню торгівлю» визначило перелік продуктів, які будуть відноситися до соціально значущих. Усього в списку 15 товарів. Нагадаємо, що цей статус означає, що уряд має право регулювати ціни на ці товари, зокрема обмежувати торговельні надбавки, встановлювати нормативи рентабельності та вимагати декларування зміни ціни.
  • Україна контролюватиме якість харчових продуктів за зразком ЄС Україна контролюватиме якість харчових продуктів за зразком ЄС Через збільшення випадків отруєння та виявлення неякісної продукції харчування в Україні постало питання посилення системного контролю за продуктами харчування від виробництва до реалізації. У зв'язку з цим Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо утворення моделі продовольчого контролю за зразками Євросоюзу, повідомив голова Держветфітослужби України Іван Бісюк.
  • Рух на вулиці Старознесенській у Львові буде перекрито до 31 січня  Рух на вулиці Старознесенській у Львові буде перекрито до 31 січня Сьогодні, 10 січня, на вулиці Старознесенській, 70 розпочали влаштовувати зовнішні мережі водовідведення до місця зливу на вул.Польовій (перехрестя з вул.Бродівською). У зв`язку з цим, на частині вулиці буде перекрито рух.
  • Названі продукти, які «заганяють» в депресію Названі продукти, які «заганяють» в депресію Медики прийшли до висновку, що депресії у людини викликають не шкідливі для здоров‘я продукти (фаст-фуд, чіпси і т.д.), а, навпаки, досить натуральні. На думку фахівців, саме вони надають найбільш згубну дію та пригнічують нервову систему.
  • 8 січня на території "Арени Львів" їздитимуть машини 8 січня на території "Арени Львів" їздитимуть машини У неділю, 8 січня, на «Арені Львів» зберуться найпалкіші прихильники адреналіну – автолюбителі-гонщики. У цей день стоянки стадіону перетворяться на декілька захоплюючих трас, де можна буде випробувати власний водійський хист та силу свого автомобіля.
  • У Львові є лише дві парковки, на яких водіїї повинні платити, - юрист У Львові є лише дві парковки, на яких водіїї повинні платити, - юрист У Львові функціонує лише 2 паркувальних майданчики, на яких водії повинні платити гроші. На інших 86, на яких немає паркоматів, брати гроші з водіїв не мають права. Так прокоментував медіа-порталу «Твоє місто» прийняття 14 пункту постанови Кабміну №1342 від 3 грудня 2009 року керівник програм Львівського центру юридичного захисту населення Олександр Атаманів.
  • Продажі нових авто в Україні за рік зросли на третину Продажі нових авто в Україні за рік зросли на третину Продажі нових легкових автомобілів в Україні в 2011 році, за попередніми даними, зросли на 33% порівняно з 2010 роком, перевищивши 216 тис. од., повідомляє інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting.
  • За реєстрацію вітчизняного авта у 2012 році водії платитимуть 150 грн За реєстрацію вітчизняного авта у 2012 році водії платитимуть 150 грн Кабінет міністрів України своєю постановою № 1098 "Деякі питання надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ і Державної міграційної служби платних послуг" встановив з 1 січня 2012 р. перелік платних послуг, які дозволяється надавати підрозділам ДАІ. Постанова КМУ опубліковано на офіційному сайті уряду.
  • Де дізнатись, якими маршрутками у Львові можна доїхати з однієї точки в іншу Де дізнатись, якими маршрутками у Львові можна доїхати з однієї точки в іншу "Твоє місто" публікує оновлений список маршрутів нової транспортної мережі у Львові та адреси ресурсів, за допомогою яких можна зорієнтуватись, на які автобуси сідати, щоб доїхати з однієї точки в іншу.
  • Завтра для руху транспорту у Львові відкриють вулицю Коновальця Завтра для руху транспорту у Львові відкриють вулицю Коновальця Як поінформував директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, завтра, 30 грудня, для руху транспорту відриють вулицю Коновальця та частину вул.Мельника. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові замість масла продають спред У Львові замість масла продають спред Антимонопольний комітет України оштрафував ПрАТ «Галичина» (м. Радехів, Львівська обл.) на 50 тис. грн за поширення неповної інформації про спреди «Дві корівки» та «Буський», що вводила споживачів в оману, повідомила прес-служба АМКУ.
  • Вулицю Бортнянського планують відкрити до Різдва Вулицю Бортнянського планують відкрити до Різдва Як поінформував директор ЛКП «ШРП Личаківського району» Теодор Олексин, дорожнє покриття на вул.Бортнянського уже відремонтоване, залишились тільки тротуари. За сприятливої погоди усі роботи планують закінчити до Різдва. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Як вдягатись, що приготувати та як декорувати стіл на Новий рік Як вдягатись, що приготувати та як декорувати стіл на Новий рік За східним календарем 2012-й — рік Дракона, тому й готуватися до зустрічі цієї містичної «тварини» потрібно серйозно. Принаймні в цьому нас переконують фахівці фен-шую. Оскільки дракон любить блиск та мішуру, а харчується перлами, вдягатись потрібно у все яскраве, а на столі мають переважати страви у вигляді кола.
  • На Новий рік у Львові відкриють вулиці Коновальця та частину Мельника На Новий рік у Львові відкриють вулиці Коновальця та частину Мельника Як поінформував директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, до кінця тижня для руху транспорту відкриють вул. Коновальця та частину вул.Мельника.
  • На святкові столи українці витратять зайві півмільярда гривень На святкові столи українці витратять зайві півмільярда гривень Під час новорічних свят українці викидають на смітник продукти на 470 млн. грн. За результатами опитування агентства AgriSurvey Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), до 12% продуктів харчування, закуплених міським населенням України до новорічного столу, не споживається і псується, повідомила прес-служба УКАБ.
  • Як одягатись діловим жінкам у позаробочий час Як одягатись діловим жінкам у позаробочий час На Lviv Fashion Week весна-літо 2012 дизайнер Deniza (Латвія) представила колекцію, у якій на першому плані - романтизм та жіночність. Які силуети, кольори та тканини повинна вдягати ділова жінка, щоб виглядати чуттєво та елегантно - дивіться.
  • Влада обіцяє, що з нового року маршрутки у Львові  їздитимуть швидше Влада обіцяє, що з нового року маршрутки у Львові їздитимуть швидше З нового року у Львові запрацює нова маршрутна мережа, розроблена фахівцями компанії «Луїс Бергер» та НУ «Львівська політехніка». Відповідно до нової транспортної мережі, загальна кількість автобусних маршрутів зведена з 78 до 46. При цьому забезпечено покриття маршрутами всієї території міста, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Поділись інформацією з гір - отримай квитки на хокей! Поділись інформацією з гір - отримай квитки на хокей! З приходом справжньої зими все більше людей зі Львова починають збиратись на відпочинок у Карпати. Медіа-портал «Твоє місто» пропонує Вам поділитись інформацією з гір і напередодні Нового року отримати за це 2 квитки на хокейний матч.
  • Сьогодні у Львові відкрили після ремонту вулицю Чупринки Сьогодні у Львові відкрили після ремонту вулицю Чупринки Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, сьогодні, 23 грудня, для руху транспорту відкрили відремонтовану вул.Генерала Чупринки - від вул.Мельника до вул.Київської.
  • В Україні значно подорожчає імпортний алкоголь В Україні значно подорожчає імпортний алкоголь Кабінет Міністрів запровадив мінімальні оптово-роздрібні ціни на окремі види імпортного алкоголю, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.
  • Як вибрати та зберігати ікру? Як вибрати та зберігати ікру? Напередодні Нового року, коли українці починають купувати продукти на святковий стіл, читайте "Поради Твого міста" про те, як вибирати червону ікру.
  • У Львові оголошено конкурс на проведення культурних подій міста на наступний рік
У Львові оголошено конкурс на проведення культурних подій міста на наступний рік Львівська міська рада залучає мистецькі та громадські колективи до формування культурних подій міста на наступний рік. В місті оголошено прийом проектів для формування загальноміських централізованих заходів на 2012 рік. Кінцевий термін подання заявок – 15 січня 2012 року.
  • Сьогодні вночі частина проспекту Свободи буде перекрита Сьогодні вночі частина проспекту Свободи буде перекрита Сьогодні, в ніч з середи на четвер 22 грудня у Львові з 24.00 до 06.00 рух транспорту по проспекту Свободи (від Оперного театру до вулиці Гнатюка) буде перекрито. Про це
  • Депутати пропонують штрафувати водіїв за зупинку на смузі для маршруток Депутати пропонують штрафувати водіїв за зупинку на смузі для маршруток Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Закону «Про внесення змін до статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності водіїв транспортних засобів за порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів» (№ 9028).
  • Новорічно-різдвяні святкування у Львові триватимуть до кінця січня. План заходів Новорічно-різдвяні святкування у Львові триватимуть до кінця січня. План заходів Із запаленням святкових вогнів на новорічній ялинці у Львові розпочалися новорічно-різдвяні святкування. Вони триватимуть протягом грудня 2011 року аж до 20-х чисел січня 2012 року. Прес-служба Львівської міської ради подає список заходів, які заплановані у місті
  • У Львові на ринках продавали зіпсуті сир, масло та каву У Львові на ринках продавали зіпсуті сир, масло та каву На території Львова у складському приміщенні в антисанітарних умовах виявили продукти харчування іноземного походження, які реалізовувалися гуртовим покупцям, а вже звідти потрапляли на львівські ринки.
  • У Львові вже встановили пам`ятник Володимиру Івасюку (ФОТО. ОНОВЛЕНО) У Львові вже встановили пам`ятник Володимиру Івасюку (ФОТО. ОНОВЛЕНО) Сьогодні, 20 грудня, о 12.00 у Львові відкрили пам’ятник видатному композитору та поету Володимиру Івасюку. Ініціатором та меценатом, коштом якого відбулося створення пам’ятника, є музикант, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.
  • З 1 січня довести вину водія маршрутки у Львові буде так само непросто З 1 січня довести вину водія маршрутки у Львові буде так само непросто За травмування пасажирів, недотримання графіку руху, паління чи розмови по телефону за кермом відповідальність водіїв громадського транспорту перед пасажирами після впровадження нової транспортної мережі буде така ж, як і до того. Про це медіа-порталу «Твоє місто» розповів заступник начальника управління транспорту та зв`язку ЛМР Андрій Білоус. За словами посадовця, зараз львів`янам довести правдивість своїх звинувачень у бік водіїв вдається вкрай рідко.
  • З новою транспортною мережею у Львові на усіх кінцевих зупинках будуть вказівники з графіком руху З новою транспортною мережею у Львові на усіх кінцевих зупинках будуть вказівники з графіком руху До кінця січня на усіх кінцевих зупинках у Львові будуть встановлені вказівники із графіком та схемою руху маршруток. Про це медіа-порталу «Твоє місто» повідомив заступник начальника управління транспорту та зв`язку ЛМР Андрій Білоус. На усіх зупинках, за словами посадовця, позначки з`являться вже за декілька місяців.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!