Новини
  • Три унікальні заклади Львова з різдвяною атмосферою Три унікальні заклади Львова з різдвяною атмосферою Традиційно у час різдвяно-новорічних свят є багато вихідних. Відтак, цей час хочеться провести по-особливому, аби у всьому відчувати настрій свята та дива. Tvoemisto.tv рекомендує три унікальні заклади Львова, де панує особлива новорічно-різдвяна атмосфера.
  • 10 країн – 10 новорічних традицій 10 країн – 10 новорічних традицій Новий рік – це свято, яке відзначають всі, але кожен по-особливому. Тому Новорічні традиції в різних країнах різняться, але всі вони досить веселі, хоч інколи і чудернацькі. Tvoemisto.tv пропонує дізнатись як зустрічають Новий рік у різних кутках планети.
  • У горах - сніг. Де львів У горах - сніг. Де львів'янам покататись на лижах? Синоптики прогнозують найближчими днями значне зниження температури, яка у горах може досягати навіть 25-ти градусів із позначкою мінус. Але кого точне не лякають морози, так це любителів покататись на лижах. Якраз перед святами, як на замовлення, випав сніг, а це в Україні останнім часом неабияка розкіш – зустрічати Новий рік зі снігом. Тому для затятих гірськолижників настав час «нагострити лижі» і відпочити як слід. Tvoemisto.tv підготувало підбірку зимових гірських курортів у Карпатах та Прикарпатті.
  • У Львові банки не працюватимуть 1-4 січня У Львові банки не працюватимуть 1-4 січня Про такі чотириденні канікули оголосив Національний банк України. Тому, починаючи від завтра, стартують вихідні для вітчизнях банків. Натомість робочою для них буде субота, 17 січня 2015-го.
  • Куди можна податися у Львові, маючи в кишені 50 гривень Куди можна податися у Львові, маючи в кишені 50 гривень Ми звикли, що візит у нове місто обов'язково тягне за собою фінансові витрати. Tvoemisto.tv є переконане, що "познайомитись" зі Львовом можна лише за півсотні гривень. Для туристів насправді відкривається безліч можливостей. Головне – добре розпланувати час та розставити пріоритети.
  • «Меделін»: Ми не сприймаємо людей, як ходячу банкноту «Меделін»: Ми не сприймаємо людей, як ходячу банкноту Понад два місяці на сайті tvoemisto.tv відбувалось голосування за те, у якій кав’ярні Львова найкращий сервіс. В основі підбірки – кав’ярні, які брали участь в останньому святі «На каву до Львова», а також декілька популярних львівських закладів, без яких, на нашу думку, не зміг би обійтися жодний рейтинг.
  • Які продукти подорожчають 2015 року? Прогнози експертів Які продукти подорожчають 2015 року? Прогнози експертів Що буде на новорічному столі в українців через кілька днів і наскільки зміниться асортимент через рік? Чи доведеться українцям відмовитись від багатьох продуктів у наступному році? Що найбільше виросте в ціні? На фоні знеціненої гривні, росту цін і загрози сімейним бюджетам – це питання зараз дуже актуальне. До того ж, економісти та експерти різних галузей прогнозують, що початок року буде досить такий складний, продуктовий ринок залежить від імпорту та стрибків долара, а люди через скруту купуватимуть на 5-10% продуктів менше.
  • Львів Львів'яни обрали кав'ярню з найкращим сервісом На Tvoemisto.tv закінчилось голосування за кав’ярню з кращим сервісом у Львові. Найбільше голосів отримала кав’ярня “Меделін» – 433 голоси, на другому місці – «Світ кави» – 403 голоси, на третьому місці Свічкова кав’ярня – 133 голос.
  • Львiв Львiв'ян запрошують провести 2014 рік у храмах У Львові вкінці року відбудуться подячні богослужіння. Вони розпочинаються пiзно ввечерi, на них священики запрошують тих, хто хоче подякувати Богу за минулий рiк та попросити благословення на щасливий майбутнiй.
  • Фільм «Загублена»: Оголена правда про сімейне життя
Фільм «Загублена»: Оголена правда про сімейне життя В межах проекту Tvoemisto.tv «Окрема думка» львівський журналіст і ведучий Андрій Чемес ділиться своїми суб’єктивними враженнями від фільму «Загублена» (Gone girl).
  • Що має бути на столі у Новорічну ніч Що має бути на столі у Новорічну ніч Талісманом 2015-го є Синя Дерев’яна Коза (Вівця), тому її смакам доведеться догодити. Кажуть, якщо задобрити господаря прийдешнього року, увесь рік вас супроводжуватиме удача, щастя й успіх. Головне правило – передусім страви мають бути яскравими та барвистими, “простими, але зі смаком”.
  • 11 новорічних прикрас для дому своїми руками. Фотоінструкція
11 новорічних прикрас для дому своїми руками. Фотоінструкція Якщо ви любите незвичні та красиві речі, зробіть цього року святкові прикраси для дому своїми руками. Адже у вас буде не лише ексклюзивний декор, але й з’явиться змога позбутися непотрібних речей. А ще нагода зекономити кошти і цікаво провести час за творчістю. Ви й не уявляєте, як багато красивих прикрас можна зробити, наприклад, зі старих дисків чи усілякого дрібного непотребу!
  • 10 різдвяно-новорічних подарунків зі Львова. Частина 2 10 різдвяно-новорічних подарунків зі Львова. Частина 2 До Нового Року залишилось лише 5 днів. Саме час для львів’ян та гостей міста купувати подарунки до свят рідним, друзям та колегам. Tvoemisto.tv прогулялось ярмарком та крамницями у центрі міста, аби побачити на власні очі святковий асортимент і створити для вас підбірку 10 популярних тематичних сувенірів зі Львова на будь-який смак.
  • 7 правил здорового харчування в новорічні свята
7 правил здорового харчування в новорічні свята Новорічні свята в нашій країні прийнято святкувати з розмахом і великою кількістю їжі. Готуватися починаємо заздалегідь: купуємо продукти, складаємо меню, прикрашаємо будинок. Новорічні канікули – це приємний відпочинок для душі і тіла, але не приємний удар по системі травлення. Як не переїдати і взагалі розумно харчуватися в ці дні?
  • Українське – в тренді. Що дивитись на Новий рік по ТБ? Українське – в тренді. Що дивитись на Новий рік по ТБ? Хтось обирає гори, хтось воліє поїхати закордон, хтось – виходить у центр міста, і все-таки більшість українців святкує Новий рік традиційно – вдома, за святковим столом. Багато передноворічних приготувань і святкувань відбуваються у супроводі телевізора. Наразі, ще не всі канали оприлюднили свої новорічні програми передач, однак з того, що вже відомо, вимальовується чітка тенденція – патріотизм та українські виконавці у цьогорічну новорічну ніч – в тренді.
  • У Львові запускають школу стартапу. Як записатись?
У Львові запускають школу стартапу. Як записатись? У Львові стартує Startup School. Лише 12 найкращих стартаперів отримують шанс пройти навчання, а найкращі серед найкращих отримають стипендії. Дедлайн для реєстрації – 29 грудня. Старт – у січні.
  • 7 тез промови Папи Франциска з нагоди Різдва 7 тез промови Папи Франциска з нагоди Різдва З нагоди Різдва Папа Франциск традиційно звернувся до вірян під час Нічної Святої Меси Різдва в базиліці Святого Петра у Ватикані 24 грудня. Пропонуємо вам підбірку найцікавіших його думок, виголошених в цю ніч.
  • 5 ранішніх ритуалів, які допоможуть продуктивно провести день 5 ранішніх ритуалів, які допоможуть продуктивно провести день З усіх порад, які допоможуть вам добре і продуктивно провести день, описані в цьому тексті, мабуть, одні з найпростіших. Їх суть полягає у створенні приємних і корисних ритуалів.
  • 10 різдвяно-новорічних подарунків зі Львова. Частина 1 10 різдвяно-новорічних подарунків зі Львова. Частина 1 До Нового Року залишилось лише 7 днів. Саме час для львів’ян та гостей міста купувати подарунки до свят рідним, друзям та колегам. Tvoemisto.tv прогулялось ярмарком та крамницями у центрі міста, аби побачити на власні очі святковий асортимент і створити для вас підбірку 10 популярних тематичних сувенірів зі Львова на будь-який смак.
  • Топ-7 рецептів гарячих напоїв, що смакують взимку Топ-7 рецептів гарячих напоїв, що смакують взимку В холодну погоду так хочеться зігрітися не просто чорним чи зеленим чаєм з лимоном, але чимось ще кориснішим та ще більш ароматним. Імбирний, обліпиховий, м’ятний чи ромашковий – існує безліч різноманітних рецептів запашного напою. Ми пропонуємо вам підбірку саме тих рецептів, які будуть корисні взимку.
  • Активісти перевірять, чи купуватимуть львів’яни феєрверки Активісти перевірять, чи купуватимуть львів’яни феєрверки Львівські надзвичайники проведуть експеримент на одному з ринків міста: перевірять, чи купуватимуть львів’яни на свята феєрверки, які на час проведення АТО у місті заборонені.
  • 10 продуктів, які покращують настрій
10 продуктів, які покращують настрій Дієтологи вважають, що настрій людини залежить від багатьох факторів, проте не останнє місце посідає їжа, яку ми їмо. Аби підняти собі натрій, варто їсти не лише шоколад, що піднімає рівень ендорфінів у крові. Є ще банани, шпинат і навіть м'ясо індички.
  • У Львові в підвалі Ратуші відкрили ресторан. Фото
У Львові в підвалі Ратуші відкрили ресторан. Фото У підвалі львівської Ратуші відкрили ресторан. Міські чиновники запевняють, що ресторан діє там цілком законно і сплачує орендну платню, проте власника ресторану наразі не називають. Tvoemisto.tv вирішило з'ясувати ситуацію.
  • Гривня побила черговий рекорд падіння курсу. Що далі?
Гривня побила черговий рекорд падіння курсу. Що далі? Нацбанк ослабив курс гривні до нового історичного мінімуму – встановив курс гривні на рівні 15,85 за долар.
  • 5 хобі, які допоможуть розвиватися 5 хобі, які допоможуть розвиватися Кінець року – час підбити підсумки і запланувати нові цілі. Чому б до цілей не внести нове хобі? Воно допоможе розвиватися і робити життя цікавішим!
  • На Львівщині запрацює 7 "заправок" для електрокарів. Де решта? На Львівщині запрацює 7 "заправок" для електрокарів. Де решта? В Україні відкриваються 34 нових електрозаправних пункти. Всі заправки перебувають на території ресторанів АЗС ОККО і розкидані по всій Україні. Щоб підзарядитися, потрібно просто попросити в офіціанта відповідний тип кабелю.
  • Топ-10 заповідних місць українських Карпат. Частина 2 Топ-10 заповідних місць українських Карпат. Частина 2 Tvoemisto.tv продовжує розповідь про наймальовничіші заповідники і ландшафтні парки українських Карпат.
  • Відомий ресторатор назвав свої 9 улюблених закладів у Львові Відомий ресторатор назвав свої 9 улюблених закладів у Львові Відомий ресторатор Вардкес Арзуманян назвав 9 своїх улюблених ресторанів і кав’ярень у Львові. До переліку не увійшли заклади, якими володіє сам Арзуманян. «Мої закладу відсутні в цьому списку виключно через мою скромності», – зауважив він з посмішкою.
  • Топ-9 місць, де у Європі відпочивають львів’яни: ціни і пропозиції Топ-9 місць, де у Європі відпочивають львів’яни: ціни і пропозиції Хоча й ціни “кусаються”, але у Львові охочих відпочити у Європі таки достатньо. Відтак, пропонуємо вам рейтинг популярних зимових турів та вакацій за кордоном. Сподіваємося, ви зможете вибрати щось для себе.
  • Чи готові львів’яни обійматись з незнайомцями? Відеоексперимент
Чи готові львів’яни обійматись з незнайомцями? Відеоексперимент Активісти, об’єднані у групу «Project PeyeV», провели у Львові соціальний експеримент під назвою «Free hugs & kisses». Ідея експерименту полягала в тому, щоб зафільмувати реакцію перехожих на запрошення дівчини обійняти та поцілувати її, і реакцію перехожих на таке ж запрошення хлопця.
  • Топ-10 заповідних місць українських Карпат. Частина 1
Топ-10 заповідних місць українських Карпат. Частина 1 Українські Карпати – це не лише гори. Це заповідні території, цінні ліси і неповторна природа. А ви знаєте про усі найважливіші та наймальовничіші заповідники та ландшафтні парки рідних Карпат? Їх варто відвідати усі!
  • 5 порад, як зберегти гроші закордоном 5 порад, як зберегти гроші закордоном Навіть у бюджетних поїздках потрібні гроші. І чим менша ця сума, тим більше потрібно її берегти, адже ця фінансова подушка може врятувати вас у надзвичайній ситуації.
  • Топ-10 подарунків на Миколая, які можна купити в останній момент
Топ-10 подарунків на Миколая, які можна купити в останній момент Так багато треба встигнути до свят, але робота чи навчання забирають стільки часу! А так хочеться зробити близьким чи коханим не просто приємний, але й корисний подарунок. Tvoemisto.tv склало для вас підбірку тих речей, пошук яких у Львові не забере багато часу, а святковий настрій вам і вашим дорогим людям вони точно забезпечать!
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Я не вважаю Львів п Я не вважаю Львів п'ємонтом українства, – Андрій Великий «Я дуже хочу, щоб львів'яни розуміли, що вони цікаві і дуже класні... Але я не вважаю своє місто п'ємонтом українства, як багато хто вважає», – каже відомий львівський журналіст, радіоведучий та шоумен Андрій Великий.
  • Чим замінити ранкову каву? 5 корисних альтернатив Чим замінити ранкову каву? 5 корисних альтернатив Багатьом ранова кава допомагає прокинутися і бути бадьорими, втім, не всім цей запашний напій корисний. Пропонуємо вам корисну і смачну альтернативу для звичної кави.
  • 7 речей, які треба побороти, аби стати щасливим 7 речей, які треба побороти, аби стати щасливим Ви ніколи не задумувалися, чому так багато людей мріють про якісно новий рівень життя, і так мало цього досягають? Нам здається, що ми станемо щасливішими, коли купимо собі новий BMW, схуднемо на 5 кілограмів або поїдемо жити в Лондон. Та насправді все дещо складніше. Ці матеріальні радощі життя зроблять нас щасливими лиш тимчасово. Справжня ж таємниця гармонійного життя знаходиться всередині кожного з нас, і існують перешкоди на шляху до цього, про які ми іноді навіть не здогадуємося.
  • 20 найкращих книг цьогоріч для дітей та підлітків. Рейтинг 
20 найкращих книг цьогоріч для дітей та підлітків. Рейтинг Щорічний «Рейтинг критика: найкращі дитячі та підліткові книжки року» оприлюднив довгий список найкращих українських видань для дітей і підлітків за 2014 рік. До списку ввійшли 20 художніх книжок, а також чотири перевидання у мистецькому оформленні класики та чотири науково-популярні видання.
  • Люди Твого міста: Андрій Великий Люди Твого міста: Андрій Великий Журналіст, радіоведучий та шоумен Андрій Великий здатний розговорити в ефірі всіх. Своїм секретом успіху він вважає щирість, не боїться помилятись, бачить недоліки в собі і навіть у рідному місті, в яке закоханий без тями. Андрій Великий поділився із Tvoemisto.tv спогадами, які в нього викликають найсильніші емоції і розповів, чому не може розлучитися зі Львовом...
  • Як зберегти бадьорість? 6 простих порад
Як зберегти бадьорість? 6 простих порад Через нестачу сонячного світла, постійну погану погоду і коротку тривалість світлового дня взимку ми часто почуваємося втомленими і виснаженими. Як же зберегти бадьорість та енергійність у найхолодніший сезон і бути продуктивним впродовж дня.
  • 10 тез про важливість сну і те, як правильно спати 10 тез про важливість сну і те, як правильно спати Від постійного недосипання виникають дратівливість, забудькуватість і навіть такі, здавалось би, незначні неприємності, як зниження ефективності організації та планування роботи. Такі зміни призводять до того, що вам значно важче протистояти черговим викликам наступного дня, а у прагненні щось покращити, мозок, не позбувшись попередніх навантажень, просто не справляється з новими.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Facebook атакував новий вірус. Що робити? Facebook атакував новий вірус. Що робити? У вівторок, 16 грудня, Facebook піддався атаці нового вірусу. За останні декілька годин він почав активно поширюватися у соцмережі. Користувачі отримують від своїх друзів посилання у повідомленнях зі своєю аватаркою і написом "OMG".
  • Топ-10 продуктів, які корисно їсти взимку
Топ-10 продуктів, які корисно їсти взимку Як зробити свій зимовий раціон збалансованим та що варто їсти, аби залишатися здоровим впродовж усієї холодної пори року?
  • 9 книжок, що допоможуть дітям полюбити читання
9 книжок, що допоможуть дітям полюбити читання Львівські школярі мають більше місяця зимових канікул, тож саме час читати цікаві та корисні книги. Але як заохотити дитину до читання? Пропонуємо вам підбірку книг, які у цьому допоможуть.
  • Як побороти хронічну втому і стрес? 10 практичних порад
Як побороти хронічну втому і стрес? 10 практичних порад Ми живемо в динамічному світі, завжди щось не встигаємо, поспішаємо, робимо більше, аніж вчора. Синдром постійної втоми знайомий багатьом. Основні ознаки перевтоми – загальна слабкість, втома, почуття тривоги, зміна настрою, апатія, дратівливість, сонливість, погане самопочуття тощо. Як їх позбутися постійної втоми і відновити здоров'я та сили за короткий час?
  • Велосипедом по Львову взимку: «за» і «проти»
Велосипедом по Львову взимку: «за» і «проти» Львівський велоактивіст Орест Олеськів розповів Tvoemisto.tv про досвід зимової їзди у "сніжних" північних країнах та про те, чи варто їздити Львовом на велосипеді взимку.
  • 5 цікавих фактів про Свято пампуха-2015 у Львові
5 цікавих фактів про Свято пампуха-2015 у Львові Різдво у Львові важко уявити без коляди та пампухів. Саме тому у розпал святкової містерії у центрі міста 7 січня стартує уже VIІІ міське свято пампуха. Впродовж п’яти днів на площі Ринок відвідувачі свята матимуть нагоду поколядувати, скуштувати найрізноманітніші види пампушків та пізнати давні українські традиції. Tvoemisto.tv зібрало для вас 5 цікавих фактів про Свято пампуха-2015.
  • Львів’янин став абсолютним чемпіоном світу з бодібілдингу Львів’янин став абсолютним чемпіоном світу з бодібілдингу Культурист зі Львова Андрій Кухарчук став абсолютним чемпіоном світу з класичного бодібілдингу. Спортсмен виступав у категорії «понад 180 см». Це одна з найвищих нагород, здобутих українськими бодибілдерами на міжнародних турнірах.
  • Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує На вихідні у Львові завжди багато цікавого. Ми обрали для вас події, які варто відвідати!
  • Бельгійський пивовар про жінок, великий живіт і те, чому пиво має бути гірким Бельгійський пивовар про жінок, великий живіт і те, чому пиво має бути гірким Бельгієць Ніно Баселле заснував власну пивоварню Де Ранке у 80-х роках. Він хотів створити пиво, яке робили ще у 1920-1940-х роках. Основний секрет його виробництва – це використання справжніх шишок хмелю, а також відсутність фільтрації та пастеризації. Він експортує свій напій у 30-ти країнах світу, а з цього року бельгійське пиво можуть куштувати і українці.
  • Львів’янин через суд змусив банк і ресторан видавати чеки українською мовою
Львів’янин через суд змусив банк і ресторан видавати чеки українською мовою Суд визнав дії «ПриватБанку» та ресторану «Пузата Хата» неправомірними і зобов'язав видавати чеки українською мовою, пише у себе на Facebook львів’янин Святослав Літинський, який нещодавно через суд домігся, аби з його паспорта громадянина України прибрали російськомовну сторінку.
  • Ніч на Андрія: 16 українських традицій
Ніч на Андрія: 16 українських традицій 13 грудня – день святого Андрія Первозванного. Стародавня християнська легенда каже, що апостол Андрій Первозванний проповідував християнство в самому Царгороді, на побережжях Чорного моря та в околицях нашої столиці – Києва. Хоч Андрій Первозванний і християнський святий, але в народній традиції звичаї і обряди в цей день мають дохристиянський характер: угадування майбутньої долі, заклинання, ритуальне кусання «калити». Пропонуємо вам цікаві факти про андріївські традиції українців.
  • Книги-антидепресанти. Що читати взимку?
Книги-антидепресанти. Що читати взимку? Погода на вулиці не сприяє вечірнім прогулянкам. Новини по ТБ не зажди хороші. Хочеться чогось приємного і теплого. Допоможе хороша книжка! Tvoemisto.tv підготувало для вас підбірку книг, які варто читати взимку, аби знайти в душі гармонію і мати гарний настрій.
  • Патріотична ялинка: 7 українських майстерень, де роблять прикраси Патріотична ялинка: 7 українських майстерень, де роблять прикраси Прикраси для дому та ялинки напередодні Різдвяних свят нині можна придбати у будь-якому найближчому супермаркеті. Однак оригінальні іграшки ручної роботи та ще й українського виробництва - хіт сезону.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • 16 порад, як простими вчинками допомогти нашій планеті. Інфографіка 16 порад, як простими вчинками допомогти нашій планеті. Інфографіка Для більшості «екологія» – це щось таке далеке, незрозуміле, те, про що говорять міжнародні організації по телевізору, і що, здавалося б, ніяк не стосується пересічного українця, який не має атомної електростанції, не викидає відходи в річку і тому подібне. Проте, це не так. Щоденними простими вчинками однієї людини можна зекономити багато ресурсів природи або хоча б не забруднювати її.
  • 5 ідей для зимового відпочинку
5 ідей для зимового відпочинку Зима приходить щороку на радість лижникам, сноубордистам та дітлахам. Якщо вам нецікаво відпочивати вдома з мандаринками, оберіть серед незвичних 5 ідей зимового відпочинку.
  • Лильо у Львові приготує благодійну вечерю за рецептами Ольги Франко
Лильо у Львові приготує благодійну вечерю за рецептами Ольги Франко У четвер, 11 грудня, у Львові відбудеться благодійна вечеря з Ігорем Лильо. Кошти, зібрані на вечері, підуть на допомогу українським військовим, що воюють на Сході.
  • Топ-5 рецептів смачних зимових сніданків
Топ-5 рецептів смачних зимових сніданків Не пропускайте ранковий сніданок, адже він дає заряд енергії на весь день! Обирайте той рецепт, що Вам найбільше до смаку.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!