Новини
  • Український розробник показав ескізи наддешевої теплової станції Український розробник показав ескізи наддешевої теплової станції Винахідник із Миргорода поділився кресленнями, за якими він створював найбільшу в Україні сонячну станцію. Вона призначена для виробництва тепла з сонячної енергії, причому вода без проблем нагрівається до температури кипіння навіть у люті морози.
  • Сьогодні Україна переходить на зимовий час Сьогодні Україна переходить на зимовий час Згідно з постановою Кабінету Міністрів, на території України 25 жовтня скасують літній час з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад. Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.
  • Львів’янка стала найсильнішою боксеркою України Львів’янка стала найсильнішою боксеркою України За титул найсильнішої боксерки України змагалися понад 180 спортсменок. Перемогу здобула львів’янка Вікторія Вірт. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
  • ГО «Розвиток Громади» в Україні створюють свято краси для особливих жінок. Фото ГО «Розвиток Громади» в Україні створюють свято краси для особливих жінок. Фото Для жінок з порушеннями опорно-рухового апарату вперше в Україні було створено свято грації та краси. У рамках соціального проекту «Жіночність без границь» ГО «Розвиток Громади» у кількох містах України відбулися святкові події для особливих жінок, чию красу потрібно правильно розпізнати.
  • ТОП-7 атмосферних подій осені у Львові ТОП-7 атмосферних подій осені у Львові Осінь у Львові вже перейшла свій екватор, залишивши у минулому багато теплих днів та приємних емоцій. Однак на львів’ян ще чекає чимало заходів, які допоможуть зробити цю пору року насиченою та цікавою. Tvoemisto.tv створило для вас підбірку особливих й атмосферних подій у Львові, які ви ще встигнете відвідати цієї осені.
  • Львів Львів'янам нагадують про перехід потягів на зимовий час Із 25 жовтня в Україні відбудеться перехід на зимовий час, тому відправлення та прибуття поїздів на квитках вказується з урахуванням цього переходу. Про це повідомляють у прес-службі Укрзалізниці.
  • Біля Львова відкрили стелу Небесній Сотні Біля Львова відкрили стелу Небесній Сотні У місті Винники, що біля Львова, відкрили стелу пам’яті Героїв Небесної Сотні в обителі чоловічого монастиря св. Зиновія. Освячення відбулось у день свята Покрови та Захисника України.
  • У Львові тривають ремонтні роботи доріг. Перелік вулиць У Львові тривають ремонтні роботи доріг. Перелік вулиць Ремонтні роботи у Львові з покращення стану тротуарів і дорожнього покриття тривають у всіх районах міста, – інформують у прес-служба ЛМР.
  • Львів’янка Марія Музичук виборола друге місце на престижному чемпіонаті з шахів Львів’янка Марія Музичук виборола друге місце на престижному чемпіонаті з шахів У шаховому Гран-прі Монако чемпіонка світу з шахів львів`янка Марія Музичук посіла друге місце на престижних змаганнях з шахів, які вчора завершились у Монте-Карло, – інформують у Львівському обласному відділенні Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.
  • Люди Твого міста: Маріанна Кіяновська про мистецтво, що творить Львів Люди Твого міста: Маріанна Кіяновська про мистецтво, що творить Львів Вона творить свою поезію із трьох років, хоча нині вважає, що справді писати почала лише після двадцяти, критично дивиться на власні вірші і не уявляє свого життя без літератури. Українська поетеса, есеїстка, перекладачка, літературний критик та літературознавиця розповіла Tvoemisto.tv про Львів, Форум видавців як майданчик творення смислів, масову літературу та книжки на війні.
  • Як подружжя майстрів зі Львівщини творить із рогозу дива. Фоторепортаж Як подружжя майстрів зі Львівщини творить із рогозу дива. Фоторепортаж Близько 70 кілограм рогозу, півроку підготовки, місяці плетіння, майже 60 км шляху – і авторські вироби подружжя Муринів можна було побачити на одному з етно-фестивалів у Львові. Пропонуємо вам атмосферні фото, що демонструють, як ремесло перетворюється на мистецтво.
  • Іван Гаврилко: Після АТО я два тижні не хотів виходити з дому Іван Гаврилко: Після АТО я два тижні не хотів виходити з дому Він – учасник АТО, однак не вважає себе героєм. Майже десять місяців своєї служби провів на передовій. 14 жовтня, коли в Україні відзначається День захисника, вважає своїм святом. Львів'янин Іван Гаврилко розповів Tvoemisto.tv про мобілізацію, проблеми в армії, Героїв, які там рятують життя, а також те, як живеться учасникам бойових дій після повернення до «нормального» життя.
  • З ким зіграє збірна України за вихід на Євро-2016. Деталі З ким зіграє збірна України за вихід на Євро-2016. Деталі Вчора завершилися останні футбольні матчі в групах відбору на Євро-2016, яке відбудеться у Франції. Тож збірні, які зайняли треті місця в своїх групах, в тому числі і Україна, дізналися імена своїх можливих суперників у матчах плей-офф з останні місця на футбольному форумі.
  • Президент привітав Захисників України патріотичним відео Президент привітав Захисників України патріотичним відео Президент Петро Порошенко оприлюднив на своїй facebook-сторінці патріотичне відео, приурочене до Дня захисника України, який відзначають сьогодні, 14 жовтня.
  • Празник Покрови Пресвятої Богородиці. Розклад богослужінь у Львові Празник Покрови Пресвятої Богородиці. Розклад богослужінь у Львові У середу, 14 жовтня, відзначаємо давнє українське свято – Покрови Пресвятої Богородиці. Цього дня богослужіння проводитимуть у вісьмох храмах Львова.
  • Де поховають львівського барда і поета Андрія Панчишина Де поховають львівського барда і поета Андрія Панчишина Не стало відомого українського співака, журналіста, поета, громадського діяча й відомого львівського батяра Андрія Панчишина. Поховають митця на Байковому кладовищі у Києві.
  • Із жовтня перетнути українсько-польський кордон можна швидше Із жовтня перетнути українсько-польський кордон можна швидше На пунктах пропуску україно-польського кордону встановили нові системи перевірки документів, які пришвидшують ідентифікацію осіб і спрошують процес внесення їх інформації в базу даних. Відтак пришвидшується весь процес перетину кордону.
  • 5 «смачних» книг, які варто мати на кухні 5 «смачних» книг, які варто мати на кухні Кожен рецепт – окрема історія, яка розповідає про природні умови, соціальне становище, ставлення до природи та до власного тіла, здоров’я. І тому українська кухня водночас проста, але не позбавлена вигадливості й вишуканості. Пропонуємо перелік кулінарних книг, з якими приготування їжі перетворюється на захопливий та незвичайний процес.
  • Автостоп-гонка у Львові. Як взяти участь? Автостоп-гонка у Львові. Як взяти участь? У неділю, 11 жовтня, о 8:00 годині у Львові стартує автостоп-гонка. Учасники матимуть змогу відпочити від рутини, познайомитись із цікавими людьми, спробувати себе в автостопі, а найактивніші навіть отримають призи. Для участі необхідна реєстрація, – інформують організатори.
  • Як безпечно їздити з дитиною в авто. 5 порад Як безпечно їздити з дитиною в авто. 5 порад Кожен водій рано чи пізно стає батьком, і з цього щасливого моменту він стає відповідальним за самих вразливих пасажирів в своєму автомобілі - дітей.
  • Як це - працювати у Facebook? Історія львів Як це - працювати у Facebook? Історія львів'янина Закінчити львівський ВНЗ та потрапити на роботу в facebook? У житті немає нічого неможливого. Остап Коркуна, який навчався на «прикладній математиці» в ЛНУ ім. Івана Франка, розповів Tvoemisto.tv як це працювати програмістом у найбільшій соціальній мережі світу.
  • Паломництво «Львівською Дорогою святого Якова». Як долучитись? Паломництво «Львівською Дорогою святого Якова». Як долучитись? Наступних вихідних, 10-11 жовтня, львів’ян запрошують на українсько-польське паломництво відрізком Львівської та Підкарпатської Дороги святого Якова Vіа Regia. Зокрема, 10 жовтня відбудеться паломництво IV етапом Львівської Дороги святого Якова. Шлях пролягатиме через Мостиська – Тщанець – Баличі – Хатки – Шегині, а далі кордонний перехід Шегині/Медика, – інформують у прес-службі ЛМР.
  • Skype запустив функцію миттєвого перекладу голосових дзвінків Skype запустив функцію миттєвого перекладу голосових дзвінків Розробники Skype запустили сервіс Translator, що дозволяє в реальному часі перекладати розмову.
  • (Не)пересічні львів’яни. Шахісти біля Оперного театру (Не)пересічні львів’яни. Шахісти біля Оперного театру Чоловіки, які грають у шахи, доміно та карти на проспекті Свободи уже стали частиною Львова. Гравці розповіли, чому вони не люблять камер та що їх мотивує збиратися щотижня.
  • Для велосипедистів Львова видали посібник. Де знайти? Для велосипедистів Львова видали посібник. Де знайти? У рамках проведення Європейського тижня мобільності у Львові, видали «Посібник велосипедиста. Правила і рекомендації». Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Коли з центрів українських міст приберуть рекламу Коли з центрів українських міст приберуть рекламу Стало відомо, коли історичні центри українських міст можуть очистити від реклами. Про це під час прес-конференції в четвер, 1 жовтня, повідомив міністр культури України В’ячеслав Кириленко.
  • Facebook хоче дозволити завантажувати відео замість фото в профіль. Відео Facebook хоче дозволити завантажувати відео замість фото в профіль. Відео Соціальна мережа Facebook анонсувала ряд оновлень для мобільних сторінок в управлінні профілем користувача.
  • «Велосипедний» Львів у цифрах. Інфографіка «Велосипедний» Львів у цифрах. Інфографіка Львів претендує на звання української "велостолиці" та намагається активно розвиватися у цій сфері. Збільшується протяжність велодоріжок, мешканці міста все частіше пересідають на цей екологічний та дешевий вид транспорту. Активісти «Асоціації велосипедистів Києва» провели дослідження 12 міст із розвиненим велосипедним рухом та візуалізували результати у вигляді інфографіки.
  • Люди Твого міста: Марія Музичук про шахи і любов до Львова Люди Твого міста: Марія Музичук про шахи і любов до Львова Марію Музичук називають українською шаховою королевою. Вона народилася та виросла у Стрию, але вже давно почуває себе львів’янкою. У свої 23 роки вона є Міжнародним Гросмейстером та п’ятнадцятою Чемпіонкою світу з шахів серед жінок. Марія Музичук розповіла Tvoemisto.tv про те, хто її навчив грати у шахи, скільки годин вона присвячує цьому заняттю щодня, як святкує перемоги та переживає поразки, а також у якому віці в дитині можна розгледіти маленького шахіста.
  • У Львові запустили стартап для жіночого онлайн шопінгу У Львові запустили стартап для жіночого онлайн шопінгу Львівський стартап SvitStyle – це маркетплейс, на сторінках якого розміщено сотні інтернет-магазинів жіночого одягу зі всієї України. Тепер можна відвідати 200 різних інтернет-магазинів, не відходячи від комп’ютера, та здійснити оміряну покупку.
  • Науковці підтвердили існування води у рідкому стані на Марсі. Фото Науковці підтвердили існування води у рідкому стані на Марсі. Фото Американське космічне агентство NASA зробило сенсаційну заяву: знайдено докази того, що під час теплих пір року на Марсі тече солона вода. Від того, наскільки солоною є ця вода, залежить, чи можливе життя на Марсі.
  • Як у світі милувалися «кривавим Місяцем». 8 фото Як у світі милувалися «кривавим Місяцем». 8 фото У ніч на 28 вересня відбулася одна із найпоказовіших подій у нічному небі – повне місячне затемнення, яке не повториться у найближчі 18 років, – нагадує NASA. «Кривавий повний Місяць» або повне місячне затемнення можна було розгледіти у більшій частині Європи, в тому числі й Україні, Африці, Північній та Південній Америці. Пропонуємо вам кілька фото від REUTERS, які демонструють усю надзвичайність події.
  • Що варто знати перед встановленням теплового лічильника: 7 нюансів Що варто знати перед встановленням теплового лічильника: 7 нюансів Установивши тепловий лічильник, мешканці багатоповхового житлового будинку зможуть економити 5-7% коштів на опаленні. Отримати більш суттєвий економічний ефект дозволить лише подальша модернізація системи енергозбереження будинку.
  • Сьогодні – Празник Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Що варто знати? Сьогодні – Празник Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Що варто знати? Сьогодні, 27 вересня, християни Східного обряду святкують Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Ключовою подією празника є віднайдення Чесного Хреста. Адже після того, як здійснилися найбільші події в історії відкуплення людства – Розп’яття Христа, Його поховання, Воскресіння і Вознесіння, святий Хрест, що послужив знаряддям страти Спасителя, було загублено.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: на гостину до графів Лянцкоронських Куди поїхати на вихідні зі Львова: на гостину до графів Лянцкоронських Літо вже здає свої позиції, але це не привід засмучуватись і ховати свої наплічники у шафу. Адже старовинні замки, костели, храми і палаци зовсім інакше і по-особливому звучать в мотивах осені. Одну із таких пам’яток Галичини Tvoemisto.tv пропонує відвідати найближчими вихідними. Палац графів Лянцкоронських, оборонний монастир кармелітів, руїни синагоги – це далеко не всі цікавинки, які приховує селище Розділ, що на Миколаївщині.
  • Що думають про українців мешканці країн Європи. Інфографіка Що думають про українців мешканці країн Європи. Інфографіка Що думають про нас європейці та з чим асоціюється у них Україна – важливе питання, адже політика Заходу щодо нашої держави в значній мірі залежить від того, як підтримують українців пересічні мешканці країн-членів ЄС. Пропонуємо вам інфографіку, яка показує певні закономірності та стереотипи.
  • У Львові відзначать ювілей заснування Спілки української молоді У Львові відзначать ювілей заснування Спілки української молоді 26-27 вересня у Львові відбудуться урочистості з нагоди святкування 90-річчя з часу створення Спілки української молоді (СУМ) – громадської організації, яка об’єднує членство в 10 країнах світу.
  • Весляр зі Львова виборов «золото» на чемпіонаті Європи Весляр зі Львова виборов «золото» на чемпіонаті Європи Випускник Львівського училища фізичної культури Тарас Міщук виборов золоту медаль чемпіонату Європи.
  • Львівські «Карпати» на виїзді розгромно поступились «Олександрії» Львівські «Карпати» на виїзді розгромно поступились «Олександрії» В матчі 8 туру чемпіонату України з футболу львівські «Карпати» проводили свій матч в Олександрії (Кіровоградська обл.) проти однойменної команди. Підсумок матчу – розгром львівської команди.
  • Львів’ян запрошують на спортивний фестиваль на Левандівці. Як взяти участь? Львів’ян запрошують на спортивний фестиваль на Левандівці. Як взяти участь? На фестивалі будуть представлені різного роду змагання як для професійних спортсменів, так і для всіх охочих спробувати свої сили.
  • Як у Львові вперше відзначили День ПАРКУ(вання). Фото Як у Львові вперше відзначили День ПАРКУ(вання). Фото Сьогодні у Львові вперше провели акцію «День ПАРКування» в рамках Європейського тижня мобільності. На вулиці Чайковського, 17 з 12:00 до 20:00 години паркомісця тимчасово перетворили на місце соціальної та культурної взаємодії, шляхом створення тимчасового громадського простору у вигляді парклету.
  • Чому варто любити Львів. Кілька думок мандрівника Богдана Логвиненка Чому варто любити Львів. Кілька думок мандрівника Богдана Логвиненка Журналіст та мандрівник Богдан Логвиненко уміє так швидко подорожувати і змінювати одну країну на іншу, що дехто не встигає так швидко змінювати сорочки. Проте він також полюбляє залишатись у новому середовищі та знайомитись із його культурою, і завжди із радістю повертається додому. Tvoemisto.tv поспілкувалось із мандрівником, який вже в Бухаресті шукає нових пригод і шляхів, але ще під враженням від недавнього візиту до Львова.
  • Як українські клуби та гравці стартували у Лізі чемпіонів. Деталі Як українські клуби та гравці стартували у Лізі чемпіонів. Деталі Гол Коноплянки, результативний пас від львів’янина Шведа та виїзна розгромна поразка донецького «Шахтаря» – такий короткий підсумок першого дня групового турніру Ліги чемпіонів.
  • Львів’ян кличуть на зустріч із учасниками навколосвітньої експедиції Львів’ян кличуть на зустріч із учасниками навколосвітньої експедиції Сьогодні, 16 вересня, до Львова завітають учасники навколосвітньої експедиції «Ukrain'es open heart».
  • Сергій Жадан у Львові розповів про Донбас та маніпуляцію свідомістю Сергій Жадан у Львові розповів про Донбас та маніпуляцію свідомістю На думку поета і прозаїка Сергія Жадана, на Донбасі не було жодних передумов для масового сепаратизму, а бажання донеччан і луганчан відокремитись від України – це мас-медійне кліше, яке певною мірою запустило конфлікт. Про це він говорив під час дискусії на тему «Культура на тлі війни та війна на тлі культури» в межах 22 Форуму видавців у Львові. Поет розповів також Tvoemisto.tv про беззахисність перед маніпуляцією, сепаратистів та поїздки на Донбас.
  • Скільки серед українців facebook-користувачів? Графік Скільки серед українців facebook-користувачів? Графік Кількість користувачів Facebook в Україні за рік зросла на 30%.
  • Львів Львів'ян кличуть на вуличний лекторій про способи пересування містом. Програма У рамках Європейського тижня мобільності (ЄТМ), у Львові відбудеться вуличний лекторій.
  • Про унікальність Майдану та повернення до реальності: 8 тез Пітера Померанцева Про унікальність Майдану та повернення до реальності: 8 тез Пітера Померанцева «Відповідальність громадянського суспільства, необхідність аналізувати історію критично й повертатися до реальності – це виклики, які зараз стоять перед Україною», – вважає Пітер Померанцев, британський журналіст, письменник, який народився у Києві. Під час своєї інавгураційної промови в УКУ він розповів, якими бачить українські реалії, чому захоплюється Майданом та наскільки важливою в критичні моменти є моральна відповідальність.
  • 7 фактів про сучасних українців від Ярослава Грицака у Львові 7 фактів про сучасних українців від Ярослава Грицака у Львові Ярослав Грицак у своїй праці «Куди рухається світ» намагається пояснити феномен сучасного суспільства та основні тенденції його розвитку. Tvoemisto.tv пропонує 7 ключових тез історика про сучасне українське покоління, фрагментарність світу, хіпстерство і феномен Євромайдану.
  • Сьогодні – початок церковного року в греко-католиків та православних Сьогодні – початок церковного року в греко-католиків та православних Місяць вересень - не тільки календарний початок осені, нової пори року. Він має важливе значення для християн східного обряду. Саме 1 вересня (14 за новим стилем, світським календарем, тобто в ці дні) православна і греко-католицька Церква святкує початок, «новоліття», або «найменування», Нового церковного року, який розпочинає своєрідне коло літургійних богослужінь.
  • Четверо львів’ян візьмуть участь у шаховому Кубку світу в Баку Четверо львів’ян візьмуть участь у шаховому Кубку світу в Баку Вісім українських шахістів розпочнуть сьогодні виступи на одному з найпрестижніших змагань року — Кубку світу FIDE в Баку. Четверо з них – львів’яни.
  • У Львові жінок запрошують до лав Збройних сил України: деталі У Львові жінок запрошують до лав Збройних сил України: деталі У Львові жінки, які виявили бажання пройти військову службу, можуть вступати до лав Збройних сил України. Як розповіли TvoeMisto.tv у Львівському обласному військовому комісаріаті, головне, окрім бажання – відповідати мінімальним вимогам.
  • Монарх, яка найдовше править Британією. Інфографіка про королеву Єлизавету ІІ Монарх, яка найдовше править Британією. Інфографіка про королеву Єлизавету ІІ У середу, 9 вересня, королева Єлизавета II стане монархом, який найдовше правив Сполученим Королівством, відібравши пальму першості у королеви Вікторії.
  • Львів зсередини: 10 унікальних фото під’їздів Львів зсередини: 10 унікальних фото під’їздів Фотограф зі Львова Анастасія Іванова-Малявіна тішить своїм новим проектом підписників в Instagram. Під ніком otricau Анастасія щодня публікує знимки унікальних під’їздів Львова, позначаючи їх хештегом #подъездquest.
  • Як легко спланувати подорож Карпатами? Два сервіси Як легко спланувати подорож Карпатами? Два сервіси Два ресурси, один з яких допомагає планувати подорожі Карпатами, а другий – прокласти маршрути між містами, об’єдналися, щоб користувачі могли якісно відпочити в українських горах.
  • Шість здорових звичок, якими не варто зловживати Шість здорових звичок, якими не варто зловживати Вживати в їжу корисні жири, пити соки та смузі, закінчувати тренування розтяжкою – усе це дуже корисно, якщо не надто захоплюватися. Голодування в гонитві за бездоганною фігурою може вилитися в розлад харчової поведінки, а виснажливі фізичні навантаження – призвести до травми чи занапастити здоров'я. В усьому потрібно знати міру, і у здорових звичках теж. Пропонуємо перелік поведінковх моделей із якими варто бути обережними.
  • Невідома Україна: 19 унікальних сіл Невідома Україна: 19 унікальних сіл Плануючи відпочинок, багато хто з нас мріє про популярні курорти, забуваючи про більш доступне дозвілля, як, наприклад, поїздка в українське село. Що може бути краще первозданної природи і смачної здорової їжі? Зрештою, Україна завжди славилася своїми природними багатствами. Якщо ви в цьому ще не переконалися, то у вас є всі шанси.
  • Важливіше бути стильним, аніж бути модним. Львівська дизайнерка про вбрання Важливіше бути стильним, аніж бути модним. Львівська дизайнерка про вбрання Визнана у світі дизайнерка одягу Оксана Караванська переконана, що одягатися гарно, стильно і водночас недорого – можливо. Для цього, на її думку, варто просто докласти певних зусиль і пам’ятати, що набагато важливіше бути стильним, аніж бути модним.
  • Люди Твого міста:  Оксана Караванська про моду та не галицький Львів Люди Твого міста: Оксана Караванська про моду та не галицький Львів Визнана у світі дизайнерка одягу Оксана Караванська багато працює у Києві, але зумисне не купує в столиці квартири, бо вважає своїм домом винятково Львів. Про те, чому не залишила рідного міста, як навчала галичанок стилю і чому почала робити вишиванки стилістка розповіла Tvoemisto.tv.
  • 37 найкращих сайтів для навчання онлайн 37 найкращих сайтів для навчання онлайн Наявність комп'ютера та доступу до всесвітньої мережі інтернет є достатнім, щоб кожен день вивчати щось нове.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!