Новини
  • Чому не варто пропускати сніданок? 5 порад експерта Чому не варто пропускати сніданок? 5 порад експерта Іноді в ранковій метушні багато хто нехтує сніданком, а даремно – кажуть дієтологи. Згідно з дослідженнями, проведеним в університеті Алабами під керівництвом вченого Мартіна Янга, сніданок, як найперший прийом їжі, програмує наш організм на весь день. Чому і чим варто снідати?
  • Топ-5 зимових розваг у Львові Топ-5 зимових розваг у Львові Приїздити на Різдво до Львова уже стало доброю традицією для багатьох українців та іноземців. Чому варто спланувати поїздку на зимові свята саме до Львова? Що цікавого запропонує Львів цієї зими? 5 найцікавіших пунктів підготувало для Вас Tvoemisto.tv.
  • Майдан триває. Історія четверта Майдан триває. Історія четверта Євромайдан для кожного означав щось своє. Чогось навчив, щось підтвердив чи спростував. Чого ми досягнули на Революції гідності і продовжуємо досягати далі? Tvoemisto.tv розпитало людей, які активно брали участь у подіях Євромайдану, про те, що для них означає Майдан сьогодні, які події їм запам’ятались найбільше, а також що робити, аби не лише не втратити те, що ми здобули, а й примножити наші успіхи.
  • В якій з львівських кав’ярень найкращий сервіс? Голосування В якій з львівських кав’ярень найкращий сервіс? Голосування Любите пити каву у львівських кав’ярнях? Знаєте, де цей ароматний напій готують смачно? А які з кав’ярень Львова, на вашу думку, можуть похвалитись бездоганним сервісом. Tvoemisto.tv розпочинає голосування за кав’ярню Львова з найкращим сервісом.
  • Відомий британський бренд одягу відкрив український онлайн-магазин Відомий британський бренд одягу відкрив український онлайн-магазин Посередники, що доставляли в Україну товари з британських онлайн-магазинів, можуть втратити частину своїх прибутків. Українці отримали можливість купувати одяг та аксесуари одного з найбільших продавців Великобританії напряму – он-лайн.
  • Топ-10 цитат львівського Медіафоруму Топ-10 цитат львівського Медіафоруму У Львові вже другий день триває найбільша медійна подія України – Львівський медіафорум. Журналістика в час війни, Україна на сторінках світових видань, іноземний досвід роботи ЗМІ, журналісти в політиці, боротьба з корупцією «руками» медіа – основні теми, про які активно дискутують більше 40 спікерів з різних регіонів України, а також гості з Білорусії, Німеччини, Польщі, Росії та США.
  • У Львові відкривається ринок вуличної їжі та інкубатор для food-стартапів У Львові відкривається ринок вуличної їжі та інкубатор для food-стартапів 600 квадратних метрів приміщення у центрі Львова, асортимент – від устриць до домашніх пиріжків, потужний мікс ідей та їх реалізаторів. Це не ресторан чи паб, це щось більше – простір-інкубатор та трансформер. Вдень тут працюватиме справжній ринок вуличної їжі, де реалізовуватимуть свою продукцію десятки виробників, а у сутінках це місце перетвориться на клуб з розумною музикою, який працюватиме в режимі «station bar».
  • У неділю у Львові пройдуть козацькі змагання
  • 5 спортивних подій на вихідних у Львові 5 спортивних подій на вихідних у Львові Найближчі листопадові дні будуть щедрі на спортивні події – чемпіонат України з шахів, змагання з велокросу, футзальний матч, турнір з боксу. Це варто побачити, тож не пропустіть!
  • 10 порад, як креативно вивчати іноземну мову 10 порад, як креативно вивчати іноземну мову Як вивчати іноземну мову креативно? Тут не обійтися без практичних порад! Використовуючи їх, ви швидко зможете перейти на вищий рівень володіння іноземною мовою без особливих зусиль.
  • У Львові відкрився ресторан, де можна ловити рибу на вечерю У Львові відкрився ресторан, де можна ловити рибу на вечерю Сьогодні, 13 листопада, у Львові на вул. Стрийській, 352 відкрили ресторан галицької кухні на 400 відвідувачів. Його назва "Голодний Микола".
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Львів’яни зможуть зіграти в шахи з відомими гросмейстерами Львів’яни зможуть зіграти в шахи з відомими гросмейстерами У Львові в межах Чемпіонату України з шахів у понеділок, 17 листопада, о 16:00 приміщенні кафе «Communa» (вул. Галицька, 1) буде проведено сеанс одночасної гри між міжнародними гросмейстерами та усіма охочими.
  • Рекордсмен Книги рекордів Гіннеса у Львові: 10 порад для подорожей літаком Рекордсмен Книги рекордів Гіннеса у Львові: 10 порад для подорожей літаком Фред Фінн – рекордсмен Книги рекордів Гіннеса за кількістю польотів літаками серед пасажирів. Британський мандрівник, який 20 років прожив у США, нині своїм домом називає Україну, і з задоволенням відвідує Львів. Tvoemisto.tv зустрілось з мандрівником, який подолав більш, ніж 24 млн км, і розпитало, що треба робити, аби подорож на літаку була максимально комфортною.
  • 10 відомих українців про успіх і те, як його досягнути 10 відомих українців про успіх і те, як його досягнути Що таке успіх? У кого питати про це, як не в відомих та успішних у своїй сфері людей. В найскладніший період новітньої історії популярних українців запитали: як стати успішним? що цьому сприяє? і як розвинути свій талант?
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • У Львові збирають гроші на соціальну art-майстерню
У Львові збирають гроші на соціальну art-майстерню У Львові хочуть запустити творчу майстерню hand made у форматі соціального підприємництва. Таку спільнокошт-кампанію зі збору грошей на реалізацію задуму львів’яни вже розпочали на Biggggidea.
  • 10 продуктів, з яких корисно почати день
10 продуктів, з яких корисно почати день Як зарядитися зранку енергією на весь день і забути про втому посеред робочого тижня? Що варто з’їсти вранці, аби бути продуктивним?
  • Facebook дозволив контролювати стрічку новин Facebook дозволив контролювати стрічку новин Соціальна мережа Facebook впровадила новий спосіб, у який користувачі можуть контролювати те, що відбувається в їхній стрічці новин.
  • Як навчитися їздити на ровері у дорослому віці. Пункти велопрокату у Львові Як навчитися їздити на ровері у дорослому віці. Пункти велопрокату у Львові Чим можна здивувати пересічну людину ХХІ століття? Незвичайною технікою, дивними татуюваннями, неординарними захопленнями, екстравагантною зовнішністю чи, можливо, не вмінням їздити на велосипеді? Як виявилося саме останній пункт дивує людей найбільше.
  • 6 фактів про каву: війна сортів і чому розчинна кава шкодить здоров 6 фактів про каву: війна сортів і чому розчинна кава шкодить здоров'ю Вадим Грановський, фіналіст Чемпіонату світу Cezve World Championship, член Specialty Coffee Association of Europe і засновник компанії Coffee in Action, розповів в рамках TEDx про те, як кава "протверезила" Європу і чому розчинна кава шкодить здоров'ю.
  • Майдан триває. Історія друга Майдан триває. Історія друга Напередодні річниці Євромайдану в Україні ми поставили собі запитання: чи закінчився він? І дійшли висновку, що Революція Гідності триває. Щодня, у кожному вчинку кожного з нас, у діях і бездіяльності, у словах і рішеннях. Відтак, Tvoemisto.tv розпитало людей, які активно брали участь у подіях Євромайдану, про те, що для них означає Майдан сьогодні, які події їм запам’ятались найбільше, а також що робити, аби не лише не втратити те, що ми здобули, а й примножити наші успіхи.
  • Історія успіху: Тимофій Александронець Історія успіху: Тимофій Александронець У 23 роки – начальник управління інформаційних технологій Львівської міської ради, його завдання – розробка і впровадження електронного Львова і е-урядування в місті. Розпочав кар'єру після Євромайдану, аби “зробити щось вагоме для країни”. Тимофій Александронець має дві освіти, проте не перестає розвиватися. Енергетик та любитель точних наук, він вчиться малювати і мріє в майбутньому опановувати нові професії.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • 10 практичних порад з утеплення житла
10 практичних порад з утеплення житла Як ефективно утеплити свою оселю на зиму? Які методи утеплення найвигідніші та найефективніші?
  • Майдан триває. Історія перша Майдан триває. Історія перша Напередодні річниці Євромайдану в Україні ми поставили собі запитання: чи закінчився він? І дійшли висновку, що Революція Гідності триває. Щодня, у кожному вчинку кожного з нас, у діях і бездіяльності, у словах і рішеннях. Відтак, Tvoemisto.tv розпитало людей, які активно брали участь у подіях Євромайдану, про те, що для них означає Майдан сьогодні, які події їм запам’ятались найбільше, а також що робити, аби не лише не втратити те, що ми здобули, а й примножити наші успіхи.
  • Чому до літа 2015 року Україна не матиме безвізового режиму з ЄС? Чому до літа 2015 року Україна не матиме безвізового режиму з ЄС? До літа 2015 року безвізового режиму для України не буде, вважає керівник громадської ініціативи «Європа без бар’єрів» Ірина Сушко. «Він (режим) можливий лише тоді, коли ми виконаємо всі завдання, дочекаємось їх фіксації на офіційному рівні європейськими інституціями. Вердикт у візовому питанні Україна може отримати восени наступного року. Це більш реалістичний сценарій», – каже вона.
  • Топ-8 спікерів Медіафоруму у Львові Топ-8 спікерів Медіафоруму у Львові 13-14 листопада на «Арені-Львів» пройде ІІ Медіафорум на тему «Війна, політика, корупція. Медіа: гравець чи інструмент?». Форум знову збере декілька сотень учасників та понад 30 спікерів – професійних медійників із 7 країн світу (Україна, США, Данія, Польща, Росія, Німеччина, Білорусь). Tvoemisto.tv пропонує топ-8 спікерів, яких варто почути медійникам на цьогорічному форумі.
  • 8 різдвяних ярмарків, які варто відвідати в Європі 8 різдвяних ярмарків, які варто відвідати в Європі У переддень різдвяних свят кожного року у містах Європи проводять традиційні святкові ярмарки. На них можна не лише купити подарунки та сувеніри і скуштувати різдвяні смаколики, а й відчути справжню атмосферу зимових свят.
  • Мирослав Маринович про те, коли Львів позбудеться совковості
Мирослав Маринович про те, коли Львів позбудеться совковості Львів має багато ознак совковості, і головна з них – це страх перед іншою ідентичністю, вважає Мирослав Маринович, правозахисник та віце-ректор УКУ. Як це подолати він розповів Tvoemisto.tv.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Львів’яни та їх собаки: цілувака Фрай, м’язистий Манук та вредний Алтай
Львів’яни та їх собаки: цілувака Фрай, м’язистий Манук та вредний Алтай Важка атлетика для собак, показові виступи з перетягування канату, осінні змагання з їздового спорту– у пошуках нових цікавих історій про чотирилапих улюбленців Tvoemisto.tv завітало на благодійний захід «DogDays». Спортивні пітбультер’єри, бульдоги, кане-корсо, милі та грайливі хаскі, маленькі той-тер’єри та мопси – різна, але дуже цікава львівська собача спільнота зібралася на минулих вихідних у Скнилівському парку.
  • Білоруські фани у Львові розкажуть про свою культуру і традиції Білоруські фани у Львові розкажуть про свою культуру і традиції 5 листопада у Львові на стадіоні «Арена Львів» донецький «Шахтар» зіграє свій другий матч з білоруським «БАТЕ» групового етапу Ліги Чемпіонів. Підтримати свою команду до Львова приїде чимала кількість вболівальників із Білорусії.
  • Як злітати зі Львова до Києва і назад за 290 грн?
Як злітати зі Львова до Києва і назад за 290 грн? Як дешево злітати до Києва зі Львова і назад? А як це зробити за 290 грн?
  • Rock’n’rail: На рейковому велосипеді через парк Rock’n’rail: На рейковому велосипеді через парк Львів став на крок ближчим до Європи. Принаймні, так кажуть винахідники рейкового велосипеду, який почав курсувати регіональним ландшафтним парком «Знесіння». Тепер кожен охочий, який приїхав в парк на велосипеді, може прикріпити свого залізного коня до рейкової платформи і їздити рейками.
  • Осінь на тарілці: три незвичних гарбузових рецепти Осінь на тарілці: три незвичних гарбузових рецепти Цієї неділі львів’ян запрошували спробувати осінь на смак у Парк Культури імені Богдана Хмельницького. Там для містян приготували справжній пікнік з гарбузами, лабіринтами з сіна та червоним листям. Однак насолоджуватись жовтогарячим настроєм можна прямо у себе на кухні, озброївшись гарбузом та прянощами. Tvoemisto.tv зібрало для вас декілька незвичайних гарбузово-осінніх рецептів.
  • 10 відомих українців про те, як і для чого треба мріяти 10 відомих українців про те, як і для чого треба мріяти Про що треба пам'ятати, якщо хочеш, аби мрії збувалися? Ми пропонуємо вам низку цінних порад та настанов від Миколи Княжицького, Мирослави Гонгадзе, отця Богдана Праха, Євгена Сверстюка, Олександри Бакланової, Андрія Садового, Богдана Гаврилишина, Мирослава Мариновича, Блаженнішого Любомира Гузара та Ярослава Грицака.
  • Елітні гросмейстери з Елітні гросмейстери з'їдуться до Львова на фінал Чемпіонату України з шахів З 10 до 22 листопада у нашому місті відбудеться фінал Чемпіонату України 2014 року з шахів. У змаганнях візьмуть участь 22 учасника (12 чоловіків та 10 жінок). Склад команд є найсильнішим в історії незалежної України, адже зібрав елітних гросмейстерів та лідерів українських шахістів.
  • Українці видали додаток з порадами, як спілкуватися з міліцією
Українці видали додаток з порадами, як спілкуватися з міліцією В Україні з’явився мобільний додаток, який містить довідкову інформацію про те, що робити, якщо у вас виникли проблеми з правоохоронними органами. Його розробили волонтери з «Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів» (Асоціація УМДПЛ). Програма існує в трьох версіях – для Android, iOS і настільних ПК.
  • Львів’янам розкажуть про бюджетні подорожі Львів’янам розкажуть про бюджетні подорожі 2 листопада, у неділю, у Першій львівській медіатеці відбудеться Школа бюджетних мандрів.
  • Три швидкі способи зняти стрес. Поради психолога
Три швидкі способи зняти стрес. Поради психолога Щодня ми попадаємо у різні стресові ситуації. Комусь вдається швидко з них виходити, іншим потрібно для цього більше часу та зусиль. Tvoemisto.tv запитало у практикуючого психолога Анни Зайцевої, як швидко самостійно вийти із стресового стану та заспокоїтись.
  • Львів’ян запрошують на зустріч з владикою Венедиктом
Львів’ян запрошують на зустріч з владикою Венедиктом Іконописна школа УКУ «Радруж» сьогодні, 31 жовтня, організовує зустріч з владикою Венедиктом (Алексійчуком), єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ та іконописцем. Зустріч відбудеться о 18.00 в приміщенні корпусу Філософсько-богословського факультету УКУ, (вул. Хуторівка, 35а ІІ поверх, каплиця).
  • Три оригінальні рецепти кави від львівських баріста
Три оригінальні рецепти кави від львівських баріста Яку каву ви замовляєте у львівських кав’ярнях? Звичні еспресо, американо, лате чи капучіно? А чи знаєте ви про те, скільки цікавих рецептів ви ще не куштували? Tvoemisto.tv зібрало три незвичні рецепти кави, яку готують львівські баріста.
  • 5 спортивних подій на вихідних у Львові 5 спортивних подій на вихідних у Львові Традиційно у Львові вихідні не обійдуться без спорту. Екстремали, велолюбителі, шанувальники футболу – для всіх знайдеться спортивна подія до душі у перші дні листопада.
  • Нічний веломарафон у Львові збере гроші для військових Нічний веломарафон у Львові збере гроші для військових Вночі з 1 на 2 листопада на території Винниківського лісництва відбудеться веломарафон Night Madness 2014. Цього року захід пройде для підтримку українських військових, які беруть участь в АТО на Сході України. Марафон триватиме близько 6 годин.
  • DayLook у Львові
DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Довготермінові німецькі візи з 1 листопада безкоштовні Довготермінові німецькі візи з 1 листопада безкоштовні Федеративна Республіка Німеччина скасувала з 1 листопада 2014 року оплату за оформлення національних довгострокових віз з метою працевлаштування, навчання, возз’єднання сім’ї тощо.
  • 8 кроків до успіху. Поради НЛП-практика
8 кроків до успіху. Поради НЛП-практика НЛП – нейро-лінгвістичне програмування – популярне віяння у практичній психології. Це – набір інструментів, які дозволяють не лише ефективно лікувати психологічні недуги, але й у повсякденному житті допомагає змінювати мислення людини у позитивному напрямку, активніше розвивати здібності розуму. Tvoemisto.tv запитало в НЛП-практика, що треба робити, аби досягти успіху у різних сферах життя.
  • Три тези Юрія Винничука про міф «львівської ґвари»
Три тези Юрія Винничука про міф «львівської ґвари» Чи існує особлива і неповторна львівська мова? Чи її придумали лише для туристів?
  • Церква пропонує львів’янам альтернативу Хелловіну
Церква пропонує львів’янам альтернативу Хелловіну «Церква цьогоріч пропонує альтернативний захід до Хелловіну та культу смерті. Адже для молоді це буде своєрідний вибір. Що ти обираєш: смерть чи життя? Ми й так перебуваємо в обіймах смерті, тому чи не варто вже нарешті відкинути це все і звернутися до Бога? Ми закликаємо поговорити про життя», – повідомив капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.
  • Чи їздитимуть чиновники Львова на електрокарах? Чи їздитимуть чиновники Львова на електрокарах? Чиновники Львівської міської ради впродовж жовтня тестували два електромобілі Nissan Leaf. Досліджували, чи дозволять електрокари зменшити витрати, які йдуть на пальне, та чи підходить таке авто для специфіки роботи чиновників. Рішення про те, чи закупить для власного користування міська рада такі автомобілі, наразі не прийняли.
  • Словник «гарної української мови» видали у Львові. Фото
Словник «гарної української мови» видали у Львові. Фото У Львові вийшов друком сучасний словник української мови із серії «Говорімо гарно!» під назвою «Мова – не калька». Його упорядники – Юрко Зелений, Ірина Зубрицька та Тарас Береза.
  • 10 тез про успіх в бізнесі від Адріана Сливоцького
10 тез про успіх в бізнесі від Адріана Сливоцького Як збудувати бренд № 1 у своїй галузі за 3,5 роки, як збільшити шанс на успіх запуску нового продукту з 10% до 90%, навіщо розуміти своїх клієнтів? Пропонуємо 10 тез від провідного бізнес-мислителя світу Адріана Сливоцького, який консультує керівників компаній зі списку Fortune-500.
  • Візи для українців: вимоги, особливості, спрощення Візи для українців: вимоги, особливості, спрощення Станом на 29 жовтня українці можуть в’їжджати без віз на територію 41 країни. При в’їзді ще до 48 держав візу можна отримати на кордоні. Наразі Україна готує підписання угод про лібералізацію візового режиму з Ісландією, Колумбією, Кувейтом та Південною Кореєю. Торік МЗС анонсувало лібералізацію візового режиму з Венесуелою, Сінгапуром, Чилі і Швейцарією, але наразі цього не сталося.
  • Ресторанні прем’єри Львова: пиво на експорт та вулична їжа
Ресторанні прем’єри Львова: пиво на експорт та вулична їжа До кінця року у Львові відкриють два нові ресторани. «Холдинг емоцій «!Фест» обіцяє, що вони будуть незвичними: один буде відтворювати кращі світові традиції Street food, а інший – першим в Україні – продавати пиво власного виробництва навіть до закордонних ресторанів. Щодо інших новинок – також у Львові в жовтні вже почав роботу перший ресторан морепродуктів Bar Mushlya.
  • Топ-5 теплих книг для осіннього читання Топ-5 теплих книг для осіннього читання Кожен по-своєму переживає осінь знаходиться: хтось бачить лише дощі, похмуре небо, напівголі дерева, а хтось бачить осінь натхненною, яскравою, трохи прохолодною, й від цього трохи ніжною. Осінь має свій настрій, свої відтінки чаю та кави. І, звісно ж, свої книжки. Теплі книжки.
  • У Львові з’явилася перша станція, де можна зарядити електромобіль У Львові з’явилася перша станція, де можна зарядити електромобіль Відтепер безкоштовно зарядити авто можна в ресторані кавказької кухні «Тарон» на вул. Кузневича 16а.
  •  Як створити власний скляний світ і заробляти на цьому Як створити власний скляний світ і заробляти на цьому Щось скляне, щось кольорове і нове - так можна описати галерею скла Роксолани Худоби. Мистецтво випікання, та не пирогів – з молодою художницею ми поспілкувались про те, як робити «Щось цікаве» зі скла та як заробити на творчості.
  • 5 правил успіху від засновника Twitter 5 правил успіху від засновника Twitter Еван Вільямс, інтернет-підприємець та засновник популярних сервісів – таких як Blogger i Twitter, поділився короткими формулами успіху, які будуть корисні всім, хто розвиває власну справу.
  • Як виглядали українці 100 років тому. Фото Як виглядали українці 100 років тому. Фото Основні елементи українського народного вбрання були сформовані ще в княжі часи та пізніше майже не змінювалися. Одяг українців залежав від місця проживання та матеріального становища населення. Пропонуємо вам ознайомитися з тим, як одягалися українці 100 років тому.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!