Новини
  • Сьогодні День донора. 7 фактів про справу, що рятує життя Сьогодні День донора. 7 фактів про справу, що рятує життя Всесвітній день донора крові – нове свято, яке відзначає багато країн. Воно було засноване під егідою ООН у травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров'я в Женеві. Відзначають цей день 14 червня. Пропонуємо вам кілька цікавих фактів про багатолітню традицію пожертви, яка врятувала і продовжує рятувати мільйони життів.
  • Музичні вподобання бідних і багатих. У чому різниця? Музичні вподобання бідних і багатих. У чому різниця? Дослідники виявили цікаву закономірність: соціальний статус людей визначає їхні смаки у музиці.
  • Фільм тижня у Львові «Вартовий місяця» Фільм тижня у Львові «Вартовий місяця» Цього тижня Tvoemisto.tv радить вам трохи зануритися в дитинство, пригадати маленькі радощі та переглянути мультиплікаційний фільм «Вартовий місяця».
  • Twitter збільшує кількість знаків у повідомленнях Twitter збільшує кількість знаків у повідомленнях Сервіс Twitter в липні зніме обмеження на 140 знаків в особистих повідомленнях.
  • Як знайомилися львів Як знайомилися львів'яни 100 років тому: підбірка шлюбних оголошень Нині для знайомств існує безліч можливостей та сервісів: соціальні мережі, сайти знаомств, форуми, вечори швидких побачень тощо. Кожен сам обирає свій спосіб пошуку партнера для життя. А як знайомилися на початку ХХ ст.? Звісно, через родину та друзів, на вечорницях із танцями. Або ж подавали оголошення до онієї із газети. Пропонуємо вам підбірку цікавих шлюбних оголошень, які писали львів'яни багато років тому.
  • Львівський важкоатлет привіз додому золото із Чемпіонату Світу Львівський важкоатлет привіз додому золото із Чемпіонату Світу Вихованець львівської ДЮСШ здобув золото на Чемпіонаті світу з важкої атлетики.
  • Дослідники назвали найпопулярніший колір у світі Дослідники назвали найпопулярніший колір у світі Компанія «YouGov» провела дослідження у 10-ти країнах та на 4-х континентах і визначила, що синій - найулюбленіший колір в усіх напрямках. У дослідженні взяли участь мешканці Британії, Німеччини, США, Австралії, Китаю, Гонконгу, Малайзії, Сінгапуру, Таїланду та Індонезії.
  • Українці стали менше слухати шансон та полюбили рок Українці стали менше слухати шансон та полюбили рок Соціологічне дослідження показало, як змінилися музичні вподобання українців за рік.
  • 5 важливих фактів про крадіжки велосипедів у Львові 5 важливих фактів про крадіжки велосипедів у Львові За останні п’ять років у Львові, за офіційними даними, викрали близько двох тисяч велосипедів. Водночас з початку року, тобто за п’ять місяців, у Львові викрали понад три сотні велосипедів. Такі дані надає прес-служба міліції Львова. У яких районах Львова та які велосипеди крадуть найчастіше і як цього вберегтись.
  • Львівський офіс ІТ-компанії DataArt відзначає першу річницю успішної роботи Львівський офіс ІТ-компанії DataArt відзначає першу річницю успішної роботи Американська ІТ-компанія DataArt, що має представництво у п’яти містах України та за кордоном, рік тому відкрила свій офіс у Львові. За цей рік вона встигла сформувати потужну команду та досягти значних успіхів на ІТ-ринку. У свою команду DataАrt набирає молодих фахівців, які бажають розвиватися та працювати у творчій і неформальній атмосфері. На сьогодні в офісі працює 55 осіб, проте компанія проводить активний набір людей.®
  • Непересічні львів’яни. Інструкторка з йоги та альфагравіті Непересічні львів’яни. Інструкторка з йоги та альфагравіті Відкриті уроки йоги просто неба у парку Богдана Хмельницького – чудова можливість для львів’ян наповнитися літньою енергією та здоров’ям під наглядом професійних інструкторів. Жанна Ващук розповіла про те, чи можливо схуднути займаючись йогою, що таке альфагравіті та чому їй подобається шавасана.
  • Львів потрапив у ТОП-5 найкомфортніших міст України Львів потрапив у ТОП-5 найкомфортніших міст України Соціологічне дослідження, яке проводила група «Рейтинг», показало лідерів серед українських міст за комфортністю, якістю життя та роботою місцевого керівництва. Переможцями стали Вінниця, Харків, Тернопіль і Львів.
  • Львів’яни та їх транспорт: американізована радянська «Волга» Львів’яни та їх транспорт: американізована радянська «Волга» Пригадуєте довгі блискучі «Вогли» з радянських фільмів? За кермом – неговіркий водій, позаду – чиновник вищого ешелону у чорному класичному костюмі. Саме про таке авто наша сьогоднішня розповідь. Однак його власник – звичайний львівський студент. А замість пісень Алли Пугачової в його машині звучить британський пост-рок.
  • Сьогодні розпочинається Петрів піст. 5 фактів Сьогодні розпочинається Петрів піст. 5 фактів Сьогодні, 8 червня, розпочинається Петрів піст, початок якого залежить від дати святкування Воскресіння Христового, а закінчується завжди 12 липня, коли Церква згадує святих апостолів Петра і Павла.
  • Львів’янка здобула «срібло» під час Кубка світу зі спортивного орієнтування Львів’янка здобула «срібло» під час Кубка світу зі спортивного орієнтування Вихованка львівської школи спортивного орієнтування Надія Волинська зуміла фінішувати із другим результатом і здобути срібну медаль Кубка Світу 2015 року на середній дистанції.
  •  Обличчя Львова: музикант із собачкою Обличчя Львова: музикант із собачкою Tvoemisto.tv починає створювати галерею портретів звичайних львів’ян – людей, з якими щодня бачимось на вулиці, прогулюємось в парку, спілкуємось у черзі чи жартуємо в громадському транспорті. Це люди, для яких Львів – особливе місто. Тут вони черпають натхнення і життєві сили, долають труднощі, захоплюються, радіють, сумують. Саме ці люди створюють обличчя Львова. Це місто – їхнє!
  • Куди поїхати на море в Україні. 6 місць Куди поїхати на море в Україні. 6 місць Літо тільки розпочалось, але всім, хто воліє цього річ поніжитись на хвилях Чорного моря, вже варто підбирати зручні варіанти. Соковиті кавуни, людні пляжі та відлюдькуваті затоки. Пропонуємо вам кілька варіантів, які допоможуть дістатись моря, не виїжджаючи за кодони рідної країни.
  • Блаженніший Любомир Гузар про те, якою повинна бути влада від Бога Блаженніший Любомир Гузар про те, якою повинна бути влада від Бога Нещодавно Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) зустрівся із львівськими підприємцями, щоб поміркувати над тим, як у часі сьогоднішніх реалій будувати рідну хату. Зустріч ініціювала Львівська бізнес школа. Tvoemisto.tv пропонує думку Блаженнішого про те, якою повинна бути справжня влада від Бога.
  • (Не)пересічні львів’яни. Та, що малює медіакомікси (Не)пересічні львів’яни. Та, що малює медіакомікси Учасників цьогорічного Львівського медіа форуму підкорили кумедні наклейки «Я медіакотик». Авторка ілюстрації – Оксана Васьків-Кукул. Вона професійний графічний дизайнер, поетеса та авторка медіакоміксів, які уже стали популярними у соцмережах. Одразу після медіа форуму художниця розповіла про останні роботи та майбутні проекти.
  • Як юні львів’яни підкорювали Дністер. Фото Як юні львів’яни підкорювали Дністер. Фото Напередодні Міжнародного дня захисту дітей юні мандрівники сплавлялися Дністром, подолавши близько 20 кілометрів.
  • Папа Франциск звернувся до Бога українською Папа Франциск звернувся до Бога українською Папа Римський Франциск молиться за Україну. Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін написав на своєму Twitter-акаунті.
  • (Не)пересічні львів’яни. Кельнер з двадцятирічним досвідом (Не)пересічні львів’яни. Кельнер з двадцятирічним досвідом Едуарду 52 роки. Понад двадцять з них він працює кельнером у різних рестораціях Львова. Він розповідає, як проводить вільний час, наскільки змінилась культура споживання в Україні та ділиться тонкощами своєї професії.
  • 5 думок Ірен Роздобудько про читачів, улюблені міста і Львів 5 думок Ірен Роздобудько про читачів, улюблені міста і Львів Нещодавно Ірен Роздобудько презентувала у Львові свою нову книгу «Ґудзик-2». Письменниця вважає наше місто центром європейської культури, і „паном”, до якого не можна їхати абияк. На її думку, Львів не впускає до себе будь-кого. Про це письменниця розповіла в інтерв’ю Zaxid.net. Пропонуємо вам кілька її тез про Львів, творчість та «свої» міста.
  • Кінологічному навчальному центру 70 років. Сім фактів Кінологічному навчальному центру 70 років. Сім фактів У Кінологічному навчальному центрі відбувся святковий мітинг з нагоди дня частини. Нині установа відзначає 70 років. Tvoemisto.tv розповість вам кілька фактів про конологічний центр, який готує особливих прикордонників.
  • Сотні волонтерів у Львові утворили живий ланцюг. Відео Сотні волонтерів у Львові утворили живий ланцюг. Відео Учора, 23 травня, біля пам'ятника Шевченку зібралось близько 300 представників львівських волонтерських організацій, які допомагають військовим. Вони утворили живий ланцюг як знак підтримки української армії.
  • Що їли галичани 100 років тому: книга рецептів Що їли галичани 100 років тому: книга рецептів Рецепти з кулінарної книжки, виданої українською мовою ще за австро-угорських часів, оприлюднив франківський художник і журналіст Ігор Роп'яник. Серед чудернацьких назв страв: щупак по-жидівськи, шельфіш печений, перепелиця з рижом, кваічоли, бекаси, чмілюхи, паштет з раків, каляфіори.
  • Як бійці на передовій святкували День вишиванки. Фото Як бійці на передовій святкували День вишиванки. Фото Цього року вишиванки одягнули чимало людей із різних куточків країни. Наші герої-захисники на Сході теж долучилися до всеукраїнського флеш-мобу.
  • Сьогодні християни відзначають Вознесіння. 5 фактів про свято Сьогодні християни відзначають Вознесіння. 5 фактів про свято Сьогодні, 21 травня, християни східного обряду відзначають Вознесіння Господнє. Пропонуємо вам кілька фактів про одне з найважливіших свят у церковному році.
  • Сьогодні українці вдягають вишиванки. 5 фактів про свято Сьогодні українці вдягають вишиванки. 5 фактів про свято 21 травня 2015 року – День вишиванки. Відтак, усіх запрошують у цей день одягнути вишиванку.
  • Люди Твого Міста: Олег Цьона про Львів як дім Люди Твого Міста: Олег Цьона про Львів як дім Олег Цьона – актор, який у свідомості львів'ян нерозривно пов'язаний із театром імені Леся Курбаса, а театр нерозривно пов'язаний із ним. Заслужений артист України, лауреат обласної премії в галузі театрального мистецтва імені Бориса Романицького. Разом із тим, Олег Цьона активно освоює і галузь кіно – він знімався у фільмах «Тіні незабутих предків», «Політ золотої мушки», «Данило Галицький» тощо. У розмові із tvoemisto.tv актор розповів про труднощі для українського кіно, про особливості їзди на велосипеді та про свої вистави у першому класі.
  • Old Lviv. Львів Old Lviv. Львів'янина обурила обшарпана забігайлівка у Чикаго Львівський ресторатор Вардкес Арзуманян розчарований чиказьким закладом, який має назву «Старий Львів», але зовсім не відповідає стандартам якості.
  • Духівники Твого міста: Медичний капелан про те, коли не варто говорити Духівники Твого міста: Медичний капелан про те, коли не варто говорити Отець Володимир Мощич – медичний капелан при Львівській обласній інфекційній лікарні та Львівській обласній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ», а також голова комісії у справах душпастирства охорони здоров'я Львівської архиєпархії. У розмові із tvoemisto.tv отець Володимир розповів про чудо зцілення та про те, чого можна навчитися у хворих.
  • Львів Львів'янка на Всесвітніх Іграх серед незрячих виборола дві медалі у Росії Представниця Львівщини Уляна Ціздин виборола дві золоті медалі на Всесвітніх Іграх серед незрячих спортсменів.
  • (Не)пересічні львів’яни. Майстер гравюри (Не)пересічні львів’яни. Майстер гравюри Майстерню художника Олександра Бриндікова можна знайти на останньому поверсі однієї з небагатьох багатоповерхівок у центрі Львова. Олександр виготовляє гравюри, а також робить оригінальні вибійки на одязі. Митець розповідає, як обробляти липи та груші, які дерева використовують американці і чому українські гравери колись не підписували своїх робіт.
  • Сьогодні Вакарчуку – 40. Сім фактів про улюбленця мільйонів Сьогодні Вакарчуку – 40. Сім фактів про улюбленця мільйонів Святослав Вакарчук, незмінний фронт-мен гурту «Океан Ельзи» вже давно став легендарною особистістю українського шоу-бізнесу. Слова найпопулярніших пісень «Океанів» знають та наспівують мільйони. Сьогодні Tvoemisto.tv розповість вам кілька фактів про Славка як про непересічну особистість.
  • Родина Твого міста: шляхетні Ільницькі Родина Твого міста: шляхетні Ільницькі Звання «Шляхетної львівської родини» цього року присвоїли родині Ільницьких. Його отримало відразу три покоління: Микола Ільницький (літературознавець, критик, поет, перекладач) та його дружина Луїза (бібліограф, книгознавець); донька Мар’яна Комариця (поетеса, літературознавець) та син Ярослав (доктор фізико-математичних наук), а також онуки, серед яких – музиканти та науковці. У розмові із tvoemisto.tv Ільницькі розповіли про свої родинні традиції, про сімейні толоки, а також про те, як вони виховували своїх дітей.
  • (Не)пересічні львів’яни. Відтінки музики PIANO (Не)пересічні львів’яни. Відтінки музики PIANO «Покатай мене по Україні», «Ангели», «Ядерна війна» – нещодавно учасники гурту PIANO випустили свій перший альбом «Пристані». Згодом вони вирушать у концертний тур по Україні. Солістка PIANO Христина Головко розповідає, чому люди схожі на Янголів, як «закинути якір» у душі слухачів та чому музикант в Україні перетворюється на касира.
  • То є Львів! Максим, вуличний художник
То є Львів! Максим, вуличний художник Tvoemisto.tv продовжує створювати колекцію портретів звичайних львів’ян, яких щодня бачимо на вулиці, зустрічаємо у магазині чи в громадському транспорті. Кожен з них – зі своїми думками і переживаннями, радощами й сумом. Сьогоднішнішнього героя нашого проекту «То є Львів!» звати Максим. Він – вуличний художник.
  • Львів’яни та їх транспорт: легендарний Harley Davidson Львів’яни та їх транспорт: легендарний Harley Davidson Справжній галицький байкер є сьогоднішнім героєм нашого постійного проекту про львів’ян та їх транспорт. Його «залізний монстр», як називає власник свого улюбленця, належить до сімейства найлегендарніших мотоциклів у світі. Об’їздив на ньому всю Європу, «намотав» понад 46 тисяч кілометрів. Про свій вік і вік свого мотоцикла Ґєник відповідає по-львівськи: «Нам вже троха є!».
  • (Не)пересічні львів’яни. Та, хто малює сни (Не)пересічні львів’яни. Та, хто малює сни Львівська художниця Галина Дудар встигає все: готувати виставки своїх робіт, розмальовувати батік та вивчати французьку. Вона розповідає, як намалювати картину за допомогою виделки та гребінця, дає поради початківцям та ділиться тим, де шукати натхнення
  • У Львові медикам розкажуть, як поїхати на навчання в Австрію і Німеччину У Львові медикам розкажуть, як поїхати на навчання в Австрію і Німеччину У середу, 6 травня, у Львові відбудеться безкоштовний семінар для студентів-медиків та лікарів на тему «Вища медична освіта та стажування в Австрії та Німеччині для українців».
  • Топ-10 привабливих робітничих професій серед українців. Інфографіка Топ-10 привабливих робітничих професій серед українців. Інфографіка Шестеро з семи офісних працівників в Україні готові залишити своє зручне крісло та зайнятися ручною працею. Для більшості – це можливість вижити під час кризи або мати додаткове джерело доходу. Такими є результати опитування кадрового порталу HeadHunter Україна.
  • То є Львів! Брат Боніфатій То є Львів! Брат Боніфатій Він не збирався бути монахом. Богдан у молодості мріяв про велику сім’ю: люблячу дружину і кількох дітей. Однак, як сам зізнається, Бог приготував для нього інше завдання. Свій буденний одяг хлопець змінив на монаший габіт. Тепер його звуть брат Боніфатій. Він – наступний герой проекту «То є Львів!», у якому Tvoemisto.tv познайомить вас із людьми, яких ви щодня бачите на вулиці, зустрічаєте у магазині або у громадському транспорті, людьми зі своїми проблемами, радощами й сумом.
  • З’явився сайт, на якому можна визначати вік людини на фото З’явився сайт, на якому можна визначати вік людини на фото Компанія Microsoft представила сервіс How-Old.net, який дозволяє приблизно оцінити вік людини за фотографією, а також визначити стать особи.
  • Активісти «Допоможи Фронту» про рік волонтерства у Львові Активісти «Допоможи Фронту» про рік волонтерства у Львові Сьогодні, 2 травня, виповнюється рік від початку діяльності волонтерської ініціативи «Допоможи Фронту». Активістки руху розповіли Tvoemisto.tv, яким для них був цей непростий період, наскільки складно поєднувати волонтерство зі звичайним життям та чому вони не можуть не допомагати.
  • 5 тез до українців від мислителя Адріана Сливоцького 5 тез до українців від мислителя Адріана Сливоцького Адріан Сливоцький – єдиний українець, який двічі входив до топ-50 бізнес-мислителів світу та визнаний одним з кращих бізнес-консультантів сучасності. Tvoemisto.tv відібрало для вас кілька тез із його натхненної промови під час курсу «Місія нездійсненна» у Львівській бізнес-школі УКУ.
  • То є Львів! Пані Наталя з Кнопою То є Львів! Пані Наталя з Кнопою Кажуть, що обличчя Львова формує його давня історія, неперевершена архітектура чи багата ресторанна індустрія. Однак Львів – це насамперед люди, які тут мешкають. У новому проекті під назвою «То є Львів!» журналісти Tvoemisto.tv познайомлять вас із людьми, яких ви щодня бачите на вулиці, зустрічаєте у магазині або у громадському транспорті, людьми зі своїми проблемами, радощами й сумом. Героєм проекту можете стати і Ви.
  • (Не)пересічні львів’яни. Та, що не втомлюється допомагати (Не)пересічні львів’яни. Та, що не втомлюється допомагати Святослава Фединяк уже півроку кожного дня плете «кікімори». Її однокімнатна квартира до стелі завалена викрійками маскувальних сіток для снайперів. Львівська волонтерка про дзвінок від Бороди з Айдару, мішки з сердечками та про те, чому люди не помічають війни
  • Як львів’янам вберегти свій ровер від крадіжки? Як львів’янам вберегти свій ровер від крадіжки? Через теплу погоду зростає кількість не лише велосипедистів, але й охочих поцупити цей транспорт у господаря. Пропонуємо вам кілька варіантів, як мінізувати можливість викрасти ваш ровер.
  • Google відкрив історію пошукових запитів для користувачів Google відкрив історію пошукових запитів для користувачів Google оприлюднив новий сервіс, який дозволяє подивитись абсолютно всі ваші пошукові запити за весь період користування його службами. Тепер свою історію запитів можна не лише подивитись, а й скачати повний архів.
  • Львів’яни та їх транспорт: найшвидша Honda в Україні Львів’яни та їх транспорт: найшвидша Honda в Україні Траса довжиною у чотириста метрів. Дві спортивні автівки. Рев двигунів і несамовита швидкість. Ні, це не сюжет чергового «Форсажу». Це стиль життя сьогоднішнього героя нашої постійної рубрики. Його пристрасть – автомобільні перегони. Знайомтесь – Назар Зіник, львів’янин, 29 років. Попри молодий вік, входить у десятку найкращих українських автогонщиків.
  • (Не)пересічні львів’яни. Молодий дзиґармайстер найстарішої майстерні (Не)пересічні львів’яни. Молодий дзиґармайстер найстарішої майстерні Роман Перетятко, мабуть, наймолодший годинникар у Львові. У свої 28 він встиг полагодити годинник за 30 тисяч доларів, розібрати та зібрати докупки тисячі механізмів та стати майстром. За своїм робочим столом у майстерні «Хронограф» Роман розповідає про секрети роботи дзиґармайстра, ділиться порадами щодо догляду за годинником та пояснює, чому годинникарі добре заробляють.
  • Російський блогер про поїздку до Львова: 14 висновків Російський блогер про поїздку до Львова: 14 висновків Поїздка до Львова шокувала російського блогера Романа Юхновця. Своїми враженнями та спостереженнями він поділився у Facebook-дописі, який отримав широкий розголос. Tvoemisto.tv поспілкувалося з Романом та запитало, чи очікував він на такий резонанс.
  • Сьогодні - Провідна неділя. П’ять фактів про свято Сьогодні - Провідна неділя. П’ять фактів про свято Перша неділя після Воскресіння - Провідна неділя. Ця свято також носить чимало інших назв у різних регіонах України, зокрема, Гробки, Дарна неділя, Могилки, Радониця, Томина неділя, Хомина неділя. Tvoemisto.tv пропонує п’ять фактів про історію свята та традиції у цей день.
  • Люди Твого міста: Павло Шеремета про Львів як центр ідей Люди Твого міста: Павло Шеремета про Львів як центр ідей Екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета народився у Львові, тут отримав диплом спеціаліста з економіки у Львівському національному університеті ім. І. Франка. Після тривалої освіти за кордоном та будівництва успішної кар’єри у столиці України він повернувся до Львова. Тепер Павло Шеремета очолює Школу управління (School of Public Management), яку відкриває Український католицький університет і яка готуватиме висококваліфікованих менеджерів для роботи в центральних і регіональних органах державної влади та місцевого самоврядування.
  • Свято Воскресіння Господнього. 7 фактів з історії Свято Воскресіння Господнього. 7 фактів з історії Цьогоріч свято Пасхи — Воскресіння Господнього — у східній традиції святкується 12 квітня. Це свято найбільш давнє та радісне з усіх великих свят церковного року.
  • Люди Твого міста. Митрополит Мокшицький про відповідальність за Львів Люди Твого міста. Митрополит Мокшицький про відповідальність за Львів Архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви живе у нашому місті уже упродовж восьми років. Каже, що Львів мало відрізняється від Риму, проте львів’янам бракує відповідальності. Про римо-католицьку громаду, уроки від Папи Римського Івана Павла II, заборонені прогулянки із собакою та російськомовну службу у Львові читайте в ексклюзивній розмові з tvoemisto.tv.
  • Де відпочити на Львівщині. Інтерактивна карта Де відпочити на Львівщині. Інтерактивна карта Карта відпочинкових місць в лісах Львівської області тепер доступна онлайн.
  • (Не)пересічні львів’яни. Пані Рузя (Не)пересічні львів’яни. Пані Рузя На ринку «Новий», що на Петлюри, 11, цю пані знають всі. Якщо потрібно купити вудженини до святкового столу або просто почастувати рідних шинкою чи ковбасками – одразу шукайте пані Рузю, яка легким помахом руки викладе перед вами увесь асортимент м’ясних продуктів.
  • Де у Львові з’явиться «Місце щасливих людей»
Де у Львові з’явиться «Місце щасливих людей» Сьогодні в приміщенні міської ратуші обговорили розміщення відкритого громадського простору в пам'ять про Кузьму Скрябіна. У подальшому, після доопрацювання висловлених ідей, у соцмережі Facebook проведуть відкрите голосування, де кожен охочий зможе зробити вибір серед представленого чи запропонувати щось своє.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!