Новини
  • Великдень у Львові. Топ-7 традицій Великдень у Львові. Топ-7 традицій Освятити паску, з'їсти святковий сніданок, відвідати родину, піти на могили рідних, піти на гаївки у Шевченківський гай, пообливатись водою в обливаний понеділок та обмінятись писанками. Які з цих традицій притаманні місту Львову? Tvoemisto.tv зібрало думки відомих екскурсовода, львовознавця та етнографа про львівські традиції святкування Великодня.
  • Завтра львів’яни можуть зустрітися з чемпіонкою світу Марією Музичук Завтра львів’яни можуть зустрітися з чемпіонкою світу Марією Музичук Львівщина чекає на повернення чемпіонки світу із шахів Марії Музичук. Дівчина повернеться на батьківщину у вівторок, 7 квітня.
  • (Не)пересічні львів’яни. Той, що схожий на Далі (Не)пересічні львів’яни. Той, що схожий на Далі Володимир Розбицький – не художник, але його часто порівнюють з Сальвадором Далі. Організація концертів, викладання французької, виставки, розпис церкви та панк-клуб – адміністратор мистецької галереї УКУ розповів про те, чим він захоплюється у житті, за що любить Караваджо та Рембрандта та які львівські художники його надихають.
  • Про Львів із  Андерсенових казок Про Львів із Андерсенових казок Помічник головного рабина громад прогресивного юдаїзму України, рабин общини прогресивного юдаїзму «Тейва» Сіва Файнерман приїхав до Львова з батьками в 1946 році і одразу ж полюбив це місто. Рабин цікавиться світовими релігіями та може скільки завгодно розповідати дивовижні історії про старовинний Львів. У розмові із tvoemisto.tv Сіва Файнерман розповів про те, чому Львів йому нагадує дитинство і казки Андерсена.
  • У Львові обрали найкращого спортсмена області У Львові обрали найкращого спортсмена області Заслужений майстер спорту Маркіян Івашко, за підсумками традиційного голосування членів виконкому відділення Національного Олімпійського комітету у Львівській області та членів колегії управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, став найкращим спортсменом Львівщини у березні 2015 року.
  • Сьогодні Квітці  Цісик було б 62. Життя співачки у фотографіях Сьогодні Квітці Цісик було б 62. Життя співачки у фотографіях ЇЇ голос звучав у оперних та естрадних залах, рекламних роликах, але найширше визнання вона отримала як виконавиця українських народних пісень. Касети з її альбомами «Пісні України» та «Два кольори» поширювалися між людьми на Радянській Україні. Американській співачці українського походження сьогодні б виповнилося 62 роки.
  • Особливості 3G-мережі: п’ять нюансів Особливості 3G-мережі: п’ять нюансів Очікуючи та щиро радіючи появі новітнього для України виду 3G-інтернету, ми знаємо далеко не про всі недоліки й особливості цієї мережі. Наприклад, під час поїздки в автомобілі мобільний інтернет буде набагато повільнішим, аніж при ходьбі. Tvoemisto.tv радить прочитати й детальніше розібратися у цих та інших нюансах.
  • Духівники Твого міста: рабин про Львів та націоналізм
Духівники Твого міста: рабин про Львів та націоналізм Помічник головного рабина громад прогресивного юдаїзму України, рабин общини прогресивного юдаїзму «Тейва» Сіва Файнерман приїхав до Львова з батьками в 1946 році і одразу ж полюбив це місто. Рабин цікавиться світовими релігіями та може скільки завгодно розповідати дивовижні історії про старовинний Львів. У розмові із tvoemisto.tv Сіва Файнерман розповів про те, що у його розумінні означає націоналізм, чи варто боротися з ксенофобією та чому в незалежній Україні він почувається вдома.
  • ТОП-5 унікальних місць Західної України ТОП-5 унікальних місць Західної України Цієї весни tvoemisto.tv вже писало про Топ-3 міста, які обов’язково варто побачити навесні. Ми вирішили продовжити відпочинкову серію, тож, пропонуємо ще 5 місць Західної України, які зроблять вашу цьогорічну весну яскравою та незабутньою.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv не забуває знайомити своїх читачів із львів’янами, які стильно одягаються. Нам, як ви, мабуть, вже пересвідчились, цікаві не фешн-заходи і не тижні моди. Ми робимо акцент на людях, яких можна зустріти на вулиці, в кафе чи кіно. Але їхнє відчуття стилю не залишає байдужим нікого. Сьогоднішня наша розповідь буде про дівчину, для якої одяг – обов’язкова складова хорошого настрою.
  • Сьогодні Міжнародний день театру. Топ-3 прем’єри у Львові Сьогодні Міжнародний день театру. Топ-3 прем’єри у Львові 27 березня усі працівники театру відзначають професійне свято. Цей міжнародний день традиційно проходить під девізом «Театр як спосіб взаєморозуміння та зміцнення миру у світі». Місто Лева пишається багатьма театрами з власною неординарною історією. Пропонуємо вам кілька театральних прем’єр, на які варто сходити найближчим часом.
  • Як Львів зустрічав Вакарчука. Фоторепортаж Як Львів зустрічав Вакарчука. Фоторепортаж У понеділок, 23 березня, у Львові відбувся перший із трьох запланованих концертів Святослава Вакарчука «Вночі». Львів’яни двічі викликали земляка на біс та проводжали зі сцени стоячи. Tvoemisto.tv пропонує переглянути, як це було.
  • Сьогодні Білозіру виповнилося би 60. П’ять фактів про артиста Сьогодні Білозіру виповнилося би 60. П’ять фактів про артиста Ігоря Білозіра українці пам’ятають як талановитого композитора й виконавця, лідера вокально-інструментального ансамблю «Ватра». Його неочікувана трагічна смерть у 2000 році шокувала багатьох. Пропонуємо пригадати, якою була ця особистість.
  • Вечеря від шеф-кухаря у Львові. Як замовити? Вечеря від шеф-кухаря у Львові. Як замовити? Львів завжди славився різноманіттям різних кухонь. Сьогодні ми розповімо вам про сучасну європейську кухню від професійного шеф-кухаря, який шалено любить експериментувати, а також проводить майстер-класи для відвідувачів.
  • (Не)пересічні львів’яни. Монахиня з лічниці Шептицького (Не)пересічні львів’яни. Монахиня з лічниці Шептицького Львівська «Народна лічниця» з початку ХХ століття стала центром медичної допомоги та духовної підтримки. Саме у шпиталі імені митрополита Шептицького досі збережена благодійна традиція – тут працюють сестри милосердя зі згромадження святого Вінкентія. Сьогодні наша героїня – сестра Димитрія Губарчук, яка розповіла нам про те, чим для неї є лікарня.
  • 10 весняно-літніх тенденцій жіночого гардеробу 10 весняно-літніх тенденцій жіночого гардеробу Навесні прийнято замислюватися над тим, як освіжити свій гардероб. Пропонуємо основні тенденції, які допоможуть у виборі одягу різної вартості: від класу «люкс» до демократичних марок.
  • Львів’яни та їх транспорт: англійський урбаністичний «фікс» Львів’яни та їх транспорт: англійський урбаністичний «фікс» Їзда на велосипеді з кожним роком все більше приваблює львів’ян. Зважаючи на підняття цін на паливо, ровер ставатиме ще популярнішим. Сьогоднішнім героєм нашої постійної рубрики є дівчина, для якої велосипед – основний транспортний засіб. Свого «залізного коня» вона ніжно називає «Лесик», а родом він – з туманного Лондона.
  • Вийшов документальний фільм про Скрябіна Вийшов документальний фільм про Скрябіна Телеканал ICTV презентував документальний фільм "Скрябін. Постскриптум" про Андрія Кузьменка (Кузьму). У фільмі про Кузьму розповідають його батько і мама, сестра, колеги, також тут можна почути уривки з інтерв'ю співака, побачити його дитячі фотографії, почути історії з дитинства та молодості.
  • Українські посольства не допоможуть. Секрети мандрівника від Андрія Міськіва Українські посольства не допоможуть. Секрети мандрівника від Андрія Міськіва Tvoemisto.tv продовжує збирати розповіді про Мандрівки із Твого міста і сьогодні нашим гостем буде колишній телеведучий, режисер та мультиплікатор, львів’янин Андрій Міськів. Він розповів про власний досвід під час далеких мандрівок, про те, як пристрасть до подорожей стала його професією і що робити молодим людям, аби наважитися на мандрівку своєї мрії.
  • (Не)пересічні львів’яни. Мисткиня витинанок (Не)пересічні львів’яни. Мисткиня витинанок Перші витинанки в Україні виробляли на шкірі. Згодом українські жінки навчилися витинати на папері та перетворили це на справжнє мистецтво – кожна завитушка щось символізувала, кожна деталь мала свою функцію. Про магію витинанки розповідає львівська майстриня Дарія Альошкіна.
  • Руслана презентувала фільм-спогад про Кузьму Руслана презентувала фільм-спогад про Кузьму Співачка Руслана разом зі своїм чоловіком зняла та опублікувала музичний фільм-присвяту для свого загиблого друга Андрія Кузьменка.
  • Тарас Прохасько і Віктор Неборак про старість Тарас Прохасько і Віктор Неборак про старість Після тривалої перерви львівський літературно-дискусійний клуб «Кабінет» відновив свою діяльність. Новим модератором став поет Віктор Неборак, а першим гостем – письменник Тарас Прохасько. 12 березня ці два, геть не старі, чоловіки говорили про старість.
  • Що має побачити кожен львів’янин: Вірменський квартал Що має побачити кожен львів’янин: Вірменський квартал Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікаві факти про визначні місця Львова. Сьогодні пропонуємо вам 7 фактів про один із унікальних осередків національного життя у Львові – Вірменський квартал.
  • Сьогодні Андруховичу - 55. П’ять думок письменника про Україну Сьогодні Андруховичу - 55. П’ять думок письменника про Україну Сьогодні, 13 березня, виповнюється 55 років українському поету, прозаїку, перекладачу та співзасновнику поетичної групи «Бу-Ба-Бу» Юрію Андруховичу. До ювілею літературного діяча Tvoemisto.tv публікує 5 його тез про Україну та її майбутнє.
  • 3 тези бельгійця Бернара Вілема про українське село, бізнес та корупцію 3 тези бельгійця Бернара Вілема про українське село, бізнес та корупцію Бернар Вілем народився в Бельгії. У 19 років мав свій бізнес. Займався самоосвітою. Здав іспити й отримав диплом за спеціальністю ”архітектура інтер’єру та загальне підприємництво в будівництві”. Приїхав в Україну 1999 року як консультант інвестиційного проекту. Зараз є консультантом і торговим представником близько 10 французьких фірм у галузі сільського господарства. П’ять років тому разом із дружиною, українкою Марією Хом’як, створив фермерське господарство ”Шеврет” у селі Дмитровичі Мостиського району на Львівщині. Бернар Вілем розповів Gazeta.ua про те, як його зустріла Україна. Пропонуємо три його найцікавіші тези.
  • Історія успіху: Святослав Щур про "coffee to go" у Львові Історія успіху: Святослав Щур про "coffee to go" у Львові Здобувши освіту за спеціальністю «Міжнародна інформація», Святослав Щур не побоявся змінити діяльність і робити те, що до душі. Результат – додаткова освіта у Львівській бізнес-школі і створення першої «Альтернативної кави» у Львові. Молодий підприємець каже, що понад усе його надихає команда, яку об'єднала спільна мета – навчити львів’ян пити смачну каву. Святослав Щур розповів Tvoemisto.tv, з чого все починалось і що потрібно для досягнення успіху.
  • Пам Пам'яті Кузьми. У торговому центрі хор заспівав "Мовчати". Відео У одному з ТРЦ Хмельницького відбувся флешмоб пам'яті Андрія Кузьменка. Муніципальний Камерний Хор виконав пісню Кузьми "Мовчати".
  • Українські герої - на обкладинці австрійського журналу Українські герої - на обкладинці австрійського журналу Австрійський журнал biber опублікував матеріал про українських героїв, які втратили ноги під час війни на Донбасі. Фото героїв із протезами розмістили на обкладинці журналу зі словами “Дякуємо, Путін”.
  • 95-річного тренера зі Львова внесли до книги рекордів України 95-річного тренера зі Львова внесли до книги рекордів України У стрілецькому тирі Львівського державного медичного університету сьогодні вручили диплом найстарішого діючого тренера в Україні 95-річному тренеру зі стрільби із лука Михайлові Хусківадзе.
  • Львів Львів'янин переміг росіян у шаховому турнірі Легендарний український гросмейстер Василь Іванчук посів перше місце на престижному міжнародному змаганні «Меморіал Володимира Петрова», що проходив днями в Юрмалі.
  • В суботу минає 40 днів без Кузьми Скрябіна. Оновлено В суботу минає 40 днів без Кузьми Скрябіна. Оновлено 14 березня минає сорок днів від моменту трагічної загибелі Андрія Кузьменка (Кузьми) – культового українського музиканта, незмінного лідера гурту «Скрябін». Нині тексти його пісень, музика та вислови набувають нової популярності, актуальності та зовсім іншого, часом пророчого, сенсу.
  • Топ-3 ностальгічні кав Топ-3 ностальгічні кав'ярні Львова Богемна "Вірменка", фірмове морозиво у кафе "Пінгвін" та відомі пиріжки у "Пиріжковій" на Словацького. Три заклади, які працюють у Львові ще з минулого століття.
  • (Не)пересічні львів’яни. Жива скульптура (Не)пересічні львів’яни. Жива скульптура Вперше живі скульптури з’явилися на бульварі Ла-Рамбла в Барселоні. У Львові теж є ці казкові персонажі – купідони, королеви, фотограф, королі та придворні дами. Сьогодні у проекті «(Не)пересічні львів’яни» Катерина Чубенко розкаже, що відчуває людина, яка вперше перевтілюється у золотаву скульптуру.
  • Топ-7 палаців у центрі Львова Топ-7 палаців у центрі Львова Колишня резиденція австрійських губернаторів Галичини, кам'яниця з дельфінами, палац вірменських архієпископів, родинне гніздо стародавнього роду литовсько-руських князів. Пропонуємо вам підбірку колишніх палаців у центрі Львова, які збереглись до наших часів.
  • Львів’ян запрошують піднятись на Говерлу Львів’ян запрошують піднятись на Говерлу Управління молоді та спорту обласної державної адміністрації спільно з обласною федерацією спортивного туризму та туристсько-альпіністським центром «Скеля» запрошують до участі у масовому туристичному заході «ГОВЕРЛЯНА-2015», що відбудеться з 28 березня 2015 року.
  • Сьогодні Івасюку би виповнилося 66. П’ять фактів про композитора Сьогодні Івасюку би виповнилося 66. П’ять фактів про композитора Володимир Івасюк знаний в Україні як надзвичайно талановита людина з трагічною долею. Сьогодні, 4 березня, – день народження композитора. Tvoemisto.tv пропонує вам кілька фактів про життя і творчість нашого генія.
  • Як прожити на 40 гривень в день. Експеримент львівського блогера Як прожити на 40 гривень в день. Експеримент львівського блогера Львів’янин Андрій Зінкевич вирішив перевірити, чи реально зараз вижити на прожитковий мінімум в 1218 гривень.
  • (Не)пересічні львів’яни. Помічник таємного аптекаря (Не)пересічні львів’яни. Помічник таємного аптекаря Напій «Соса-Соla», туш для вій «Maybelline», лікер «Бехерівка» – усе це «вигадки» світових фармацевтів. А львівським майстрам належать гасова лампа, «Крем Султанна», «Крем східної краси» та ще багато ліків, винаходів та впроваджень. Сьогодні у «(Не)пересічних львів’янах» ми спілкуємось з помічником таємного аптекаря Анатолієм Гуриним, який розкаже багато цікавого про історію львівської фармації.
  • Спортивні аксесуари українського виробництва. Як знайти? Спортивні аксесуари українського виробництва. Як знайти? Сьогодні, у час економічної кризи, невеликим українським підприємствам живеться не солодко. Чимало з них навіть припиняють свою діяльність.
  • 7 важливих тез Любомира Гузара про те, що буде з Україною 7 важливих тез Любомира Гузара про те, що буде з Україною Часто чуємо клич "Ідемо вперед у краще майбутнє". Та чи справді рухаємося вперед? Старожили, які пам’ятають минулі часи, кажуть, що, властиво, мало що змінюється.Справді? Може, так. Але чому? Бо хочемо рухатися вперед, але йдемо задивлені в минуле.
  • Андрій Худо про правило трьох місяців та одного автобуса Андрій Худо про правило трьох місяців та одного автобуса Львівський ресторатор та співзасновника Холдингу емоцій «!FEST» Андрій Худо має великий досвід у реалізації ідей та формуванні колективу. Деякими своїми секретами і правилами він поділився із Tvoemisto.tv.
  • Три історії про львів’ян на передовій Три історії про львів’ян на передовій Попри те, що на Львівщині план мобілізації ще не виконали, львів’яни на передовій вже лікують, годують та воюють. Пропонуємо вам три історії про вихідців зі Львівщини, які на фронті зуміли знайти призначення своїм умінням і не втратили родинних зв’язків.
  • Глава МЗС Естонії одягла гуцульський стрій Глава МЗС Естонії одягла гуцульський стрій Міністр закордонних справ Кейт Пентус-Розіманнус відвідала прийом на честь Дня незалежності Естонії в гуцульському народному вбранні.
  • Словник для туриста: від Поділля до Закарпаття Словник для туриста: від Поділля до Закарпаття Tvoemisto.tv продовжує публікувати словник для туриста, який збирає і пояснює колоритні міські говірки. Отож знайомтесь: Поділля та Закарпаття.
  • Любомиру Гузару - 82. П Любомиру Гузару - 82. П'ять тез Блаженнішого Сьогодні, 26 лютого, Архиєпископу-емериту Блаженнішому Любомиру (Гузару) виповнюється 82. Tvoemisto.tv пропонує 5 думок колишнього Глави Української Греко-Католицької Церкви про віру, війну і президента.
  • Три способи перетнути кордон із дитиною вже сьогодні Три способи перетнути кордон із дитиною вже сьогодні Днями ЗМІ поширювало інформацію про те, що із 1 квітня 2015 року дітей вивести за кордон можна буде лише за наявності у них дитячого закордонного паспорту, який видаватимуть одразу після народження дитини. Проте, як пояснила Tvemisto.tv речниця Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області Світлана Хитрова, ця інформація частково не відповідає дійсності.
  • Не дивіться, що долар по 38. Готуйтеся, що буде по сто. Але не це головне Не дивіться, що долар по 38. Готуйтеся, що буде по сто. Але не це головне 1991 року в мене був один светр. Але він у мене був. Той, хто входив у доросле життя на початку 1990-х років, знає, що все, що відбувається нині з гривнею – не те, що не смертельно і не трагічно, а просто нормально для українців. Криза – це нормально. Все ХХ століття – це суцільна криза. Українець навчився жити в стані кризи. Його вимога-мінімум – не вбивайте. Його вимога-максимум – не заважайте жити. Все інше українець зробить сам.
  • Унікальні старі фото з «Вірменки» у Львові Унікальні старі фото з «Вірменки» у Львові Кав’ярню «Вірменку» полюбляють як самі львів’яни, так і гості міста. Tvoemisto.tv пропонує вам оригінальні старі фото 1980-х років, зроблені відвідувачами цього вже майже культового закладу.
  • (Не)пересічні львів’яни. Хто такий брадобрей (Не)пересічні львів’яни. Хто такий брадобрей «Барбер» чи «брадобрей» - це майстер, який стриже та бриє бороди та вуса, робить зачіски чоловікам. У давні часи барбер лікував поранення, пускав кров. Хто ж тепер професійно підстригає бороди чоловікам у Львові? У проекті «(Не)пересічні львів’яни» tvoemisto.tv розповість про Святослава Зайця, який мріяв поїхати у США, а натомість працює у єдиному у Львові барбершопі.
  • Свято млинців: чи святкують Масляну у Львові? Свято млинців: чи святкують Масляну у Львові? З 16 по 22 лютого в Україні святкують Масляну – древнє слов’янське свято, яким традиційно проводжали зиму і зустрічали весну з язичницьких часів.
  • 7 думок про Львів від запорізького руфера 7 думок про Львів від запорізького руфера 21-річний сміливець із Запоріжжя розповів про своє день народження на даху оперного театру, найяскравіше враження від Львова та особливості спільноти руферів в Україні.
  • Три поради, як  позбутися стресу після перегляду новин Три поради, як позбутися стресу після перегляду новин Більше року українці живуть у стані постійного стресу. І немає значення, чи ви переглядаєте новини про війну, чи ні – від негативу під час війни не вдасться сховатися. Як діяти у такій ситуації, як позбутися від стресу та залишатися психологічно стійким розповіли експерти.
  • Відеоінтерв Відеоінтерв'ю з тим, хто змінив сучасний Львів Відомий львівський ресторатор та співзасновник Холдингу емоцій «!FEST» Андрій Худо розповів Tvoemisto.tv про любов до Львова, креативний простір, вдачу та інтуїцію. А також поділився планами про створення нового унікального креативного закладу у Львові, де можна буде поєднувати роботу і відпочинок.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • У Львові створять «FEST Republic» У Львові створять «FEST Republic» У Львові створять креативний простір «FEST Republic». Це буде своєрідне містечко з офісами і майстернями. Про це tvoemisto.tv повідомив Андрій Худо, львівський ресторатор, співзасновник Холдингу емоцій «!FEST».
  • Люди Твого міста: Андрій Худо про Львів емоційний Люди Твого міста: Андрій Худо про Львів емоційний Червоний диван, червоні стіни – такою, здавалося б, напруженою є атмосфера у кабінеті відомого львівського ресторатора, співзасновника Холдингу емоцій «!FEST» Андрія Худо. Однак розмова з Tvoemisto.tv була дружньою і невимушеною. Андрій Худо поділився спогадами з дитинства, а також розповів про харизму Львова, креативний простір, ставлення до критики, вдачу та інтуїцію.
  • Антидепресант по-львівськи. 3 рецепти львівського сирника Антидепресант по-львівськи. 3 рецепти львівського сирника Не секрет, що солоденьке допомагає легше перенести зміну погоди, зміни в особистому житті, а інколи – і зміни в країні. Проте мало хто знає, що випічка може бути не тільки смачною, а й корисною. Саме до таких кондитерських виробів належить сирник, який «народився» саме у Львові і є багатим на кальцій та інші корисні для нашого організму речовини. Ми пропонуємо вам три рецепти сирника, які не потребують багато часу і затрат.
  • Львівські дахи. Фото з-під небес Львівські дахи. Фото з-під небес 21-річний руфер із Запоріжжя, приїхавши до Львова, фотографував місто із висоти місцевих дахів. Серед об’єктів, на які забрався хлопець: оперний театр, Франковий університет, італійський дворик та міська Ратуша.
  • Українцям відшкодовуватимуть витрати на енергозбереження. Як це діє Українцям відшкодовуватимуть витрати на енергозбереження. Як це діє Держенергоефективності розробило проект постанови Кабміну, спрямований на стимулювання населення та ОСББ до впровадження енергоефективних заходів. Він передбачає впровадження механізму відшкодування населенню частини кредиту до 30% на встановлення склопакетів, придбання енергозберігаючих матеріалів, встановлення приладів обліку тощо.
  • Борис Ґудзяк про Україну, гідність росіян та майбутнє Борис Ґудзяк про Україну, гідність росіян та майбутнє 13 лютого в УКУ відбулась зустріч з нагоди 7-ліття Спільноти Львівської бізнес-школи (LvBS). Tvoemisto.tv пропонує вам кілька тез Бориса Ґудзяка, які владика висловив під час заходу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!