Новини
  • Іноземці Твого міста: Колишній шпигун Луїджі Скіаво Іноземці Твого міста: Колишній шпигун Луїджі Скіаво Львів – відкритий до світу, і найперше – до людей. Tvoemisto.tv започатковує спецпроект «Іноземці Твого міста», аби показати, чим сучасний Львів приваблює тих, які переїздять сюди жити з інших країн, у чому іноземці-львів’яни себе тут віднаходять та про що мріють.
  • Ми – українці!  У мережі з’явилося унікальне відео з Дня незалежності Ми – українці! У мережі з’явилося унікальне відео з Дня незалежності У своєму новому ролику продакшн-студія Tvoemisto.tv зафіксували святкування 24-ї річниці Незалежності України у Львові. Наступного року – це вже буде історія.
  • Люди Твого міста: Ярослав Грицак про Львів як Нью-Йорк Східної Європи Люди Твого міста: Ярослав Грицак про Львів як Нью-Йорк Східної Європи Історик, публіцист, професор УКУ та публічний інтелектуал Ярослав Грицак каже, що йому знадобилося кілька років, аби полюбити Львів. Нині ж науковець переконаний, що знову обрав би це місто для життя, якби мав таку нагоду. Про Львів минулого і Львів майбутнього Ярослав Грицак розповів в ексклюзивному інтерв’ю Tvoemisto.tv.
  • Рік, як не стало Нестайка. 10 мудрих і сумних цитат веселого письменника Рік, як не стало Нестайка. 10 мудрих і сумних цитат веселого письменника Рік тому помер видатний український письменник Всеволод Нестайко. Пропонуємо вам 10 мудрих, сумних і світлих цитат непересічної людини, яка лишила по собі багато світлого і хорошого.
  • Містян кличуть на Фестиваль переселенців та львів Містян кличуть на Фестиваль переселенців та львів'ян 4-6 вересня у Львові відбудеться «Фестиваль переселенців та львів'ян» — своєрідне зведення культурних мостів, під час якого буде змога дізнатися більше один про одного — як для переселенців, так і для львів'ян.
  • Що можна перевозити через кордон. Правила України та Польщі Що можна перевозити через кордон. Правила України та Польщі 4 серпня на кордоні, у пункті пропуску «Краковець», затримали український автобус, пасажири якого відмовилися декларувати майно з Польщі. Щоб уникнути подібних ситуацій, львів’янам слід знати митні правила з обох сторін. Пропонуємо переглянути, які товари та в яких обсягах можна ввозити в Польщу, а також в Україну без декларування.
  • Топ-5 серпневих подій у Парку культури: програма Топ-5 серпневих подій у Парку культури: програма Влітку не завжди є можливість виїхати за межі міста, однак відпочивати має кожен. Для тих, хто планує активно провести серпень у Львові, пропонуємо програму дозвілля на місяць у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.
  • Які печери варто відвідати в Україні: 5 локацій Які печери варто відвідати в Україні: 5 локацій Спекотний серпень у Львові змушує шукати «прохолодні» варіанти відпочинку. В Україні є чимало цікавих печер, тож пропонуємо добірку 5-ти найцікавіших.
  • У Львові створюють ролики про Божу Мудрість. Відео У Львові створюють ролики про Божу Мудрість. Відео Серію роликів «Молитва про Божу Мудрість» почали створювати у Львові до 150-річчя з дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Перше відео вже опубліковано у соціальних мережах.
  • Уроки галицької кухні: про смаки мульти- культурного Львова Уроки галицької кухні: про смаки мульти- культурного Львова Лазанки по-львівськи завдяки італійцям, форшмак придумали євреї, а пажиброди – вірмени. Феномен галицької кухні – це суміш народів та культур, які витворювали нашу спільну спадщину на цій землі впродовж тривалого часу. В цьому впевнені автори книги «Львівська кухня» Ігор Лильо та Всеволод Поліщук, які описали смаки Львова в історіях людей. Вони розповіли Tvoemisto.tv про те, як рецепти пов’язані з відомими львів’янами, чим особлива та як змінювалася галицька кухня, а також нагадали галичанам про забуті традиційні страви.
  • Львів Львів'яни можуть поскаржитися на порушників паркування онлайн В Україні запустили сервіс, який допомагає легко й швидко подати скаргу на порушників правил паркування.
  • Польща відкриває станції зарядки для електромобілів, Україна - наступна Польща відкриває станції зарядки для електромобілів, Україна - наступна У 2015 році компанія Tesla Motors, яка займається випуском електромобілів, отримала дозвіл на будівництво першої станції Supercharger у Польщі. Про це свідчить карта наявних та майбутніх станцій зарядки по світу, на якій є точки в Україні.
  • Google пропонує перекладати на українську за допомогою камери Google пропонує перекладати на українську за допомогою камери Компанія Google розширила можливості свого візуального перекладача, який тепер може працювати з 37 мовами, включаючи українську, при цьому не потребуючи Інетрнет-з'єднання.
  • Люди Твого Міста: Батяри Радковці про Львів-Вавилон Люди Твого Міста: Батяри Радковці про Львів-Вавилон Львів’яни звикли помічати на вулицях міста братів Радковців. По-батярськи вбрані, харизматичні та балакучі, – Іван та Петро Радковці знайомлять зі Львовом туристів, а часом і тутешніх мешканців. Брати переконані, що лише пропустивши місто через себе, перейнявшись його проблемами, можна відкривати його для інших. Вони розповіли Tvoemisto.tv не лише про професію екскурсовода, унікальність Львова та батярської субкультури, а й про свою нову книгу, волонтерську діяльність та недоліки нашого міста, яких варто позбуватися.
  • Завтра можна побачити унікальний місяць Завтра можна побачити унікальний місяць 31 липня відбудеться другий повний місяць в цьому місяці - така подія трапляється один раз в 2,7 роки. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Business Insider.
  • На Львівщині створять 10 нових військкоматів: перелік На Львівщині створять 10 нових військкоматів: перелік У Львівській області додатково створять десять районних військових комісаріатів до вже існуючих п'ятнадцяти. Відповідне розпорядження підписав голова Львівської ОДА Олег Синютка.
  • Львів Львів'ян запрошують на велоквест до Дня Незалежності У переддень 24-ї річниці Незалежності України відбудеться загальноміський тематичний велоквест «Незалежна Україна». Управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради запрошує до участі охочі команди.
  • Львівська школа джазу набирає учнів Львівська школа джазу набирає учнів Львівська школа джазу та сучасної музики оголосила додатковий набір учнів на 2015-2016 рр. Молодих талантів запрошують на навчання за спеціальностями вокал, барабани, клавіші, гітара, бас-гітара (контрабас), саксофон.
  • Перетинати кордон через «Шегині» стане легше Перетинати кордон через «Шегині» стане легше Найближчим часом в пункті пропуску «Шегині» українські митники та прикордонники проведуть експеримент, який полегшить виїзд з України. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.
  • Студенти Франкового університету подарують автомобіль бійцям в зоні АТО Студенти Франкового університету подарують автомобіль бійцям в зоні АТО Завтра представники Студентського координаційного центру підтримки АТО ЛНУ ім. Івана Франка передадуть бійцям на фронт автомобіль. Передача відбудеться біля головного корпусу університету.
  • ТОП-5 рецептів з кавуна ТОП-5 рецептів з кавуна У Львові вже розпочався сезон найбільшої літньої ягоди і стиглі, соковиті та солодкі кавуни вже можна придбати на ринках і у супермаркетах міста. Пропонуємо вам 5 незвичних рецептів, які перетворять звичайний кавун у делікатес для гурманів.
  • Літо у долоні: 5 фестивалів  Західної України Літо у долоні: 5 фестивалів Західної України Пропонуємо вам добірку фестивалів, які найближчим часом відбудуться на Західній Україні. У прогамі - музичні виступи, літератур
  • Куди українці можуть їхати без віз? Перелік країн Куди українці можуть їхати без віз? Перелік країн Українцям просто відвідувати як безвізові країни, так і ті, в яких візу оформляють на кордоні. Виявляється, у розпорядженні пересічного українця понад 100 країн, а це майже половина світу, куди можна потрапити без візової бюрократії.
  • На Львівщині пройде фестиваль «Ту Стань! – 2015»: програма, вартість На Львівщині пройде фестиваль «Ту Стань! – 2015»: програма, вартість З 31 липня по 2 серпня відбудеться фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань! – 2015». Традиційно захід проводитимуть у селі Уричі Сколівського району на Львівщині.
  • Які ще російські серіали зникнуть з телеекранів України? Які ще російські серіали зникнуть з телеекранів України? До списку заборонених російських фільмів потрапили ще кілька телесеріалів. Державне агентство України з питань кіно заборонило серіали «Летючий загін», «Звіздар», а також кілька сезонів «Бандитського Петербургу».
  • Для тих, хто любить Україну. 9 унікальних місць Для тих, хто любить Україну. 9 унікальних місць Гори, каньйони, озера, море, затишні міста – не обов’язково перетинати кордон нашої країни, щоби вибрати відпочинок собі до душі і по кишені. Пропонуємо вам 10 мальовничих місць, які доводять, що отримати казкові враження можна, не виїжджаючи з України і не витрачаючи багато коштів.
  • Google Maps тепер може відслідковувати, де і коли був користувач Google Maps тепер може відслідковувати, де і коли був користувач У картах від Google з’явився інструмент Your Timeline, який пам’ятає всі місця, в яких ви були і коли ви там були, і готовий показати це на карті.
  • 5 корисних мобільних додатків для веломандрівок 5 корисних мобільних додатків для веломандрівок Інтерактивна карта велопарковок у вашому місті, пункти прокату, цікаві веломаршрути, статистика велотренувань, детальний довідник із ремонту двоколісного та інші корисні речі ви знайдете у додатках для велосипедистів.
  • Що має побачити кожен львів’янин. Бібліотека з оригіналами листів Франка та Гюго Що має побачити кожен львів’янин. Бібліотека з оригіналами листів Франка та Гюго Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікаві факти про визначні місця Львова. Пропонуємо вам 5 цікавих фактів про Львівську національну наукову бібліотеку України імені Василя Стефаника, де зберігаються оригінали листів Богдана Хмельницького, Івана Франка, Лесі Українки, Віктора Гюго, Володимира Короленка, Ольги Кобилянської та інших
  • Львів’яни та їх транспорт: Історія про дим з-під шин Львів’яни та їх транспорт: Історія про дим з-під шин Не здивуюся, якщо серце Івана б'ється в ритм з двигуном його авто. Двигуном автомобіля, який лічені секунди набирає сотню і ця сила втискає тебе в сидіння. Потужність двигуна неймовірна і ти на власному тілі відчуваєш цю силу. Він живе швидкістю, живе рухом, він є частиною свого автомобіля, як і його авто є частиною Івана. Сьогодні в рубриці львів'яни та їх транспорт Іван Ракус- неодноразоний призер Чемпіонатів України з автомобільних перегонів.
  • У Львові з У Львові з'явилася унікальна пляжна зона. Відео Новим місцем літнього відпочинку у Львові потішив аквапарк «Пляж», відкривши для відвідувачів літню терасу для засмагання.
  • Мандруйте з «Твоїм містом»: три непопсові локації Львова Мандруйте з «Твоїм містом»: три непопсові локації Львова Сучасний Львів став справжнім туристичним центром. Можливо не всім відомо, що унікальність нашого міста сягає далеко за межі площі Ринок та прилеглих до неї вуличок. Tvoemisto.tv розпитало в екскурсовода Констянтина Бережко про три непопсові локації Львова, з історією, де зберігся дух справжнього Львова.
  • Якщо не на морі: 5 локацій для відпустки біля води. Оновлено Якщо не на морі: 5 локацій для відпустки біля води. Оновлено Літо в розпалі, в такому ж розпалі і курортний сезон, але не завжди вдається потрапити на омріяне море. Відчути хвилі та зануритися в морську прохолоду. Та не варто опускати руки і відмовляти собі в задоволенні провести час біля води. Tvoemisto.tv пропонує п'ять водойм де львів'янам можна – хоч і не з таким розмахом як на морі – відпочити на воді.
  • Як захистити себе в мережі? 6 порад від блогера Як захистити себе в мережі? 6 порад від блогера Нещодавно група канадських хакерів, які називають себе The Impact Team, зламала базу даних сервісу Ashley Madison – соціальної мережі для людей, які шукають нових інтимних знайомств, вже перебуваючи в стосунках. На даному ресурсі зареєстровано 37 мільйонів користувачів і особиста інформація деяких з них вже з’явилася у відкритому доступі. Хакери вимагають припинити роботу сайту. Якщо умови не буде виконано, вони погрожують відкрити дані про всіх зареєстрованих користувачів. Невже в мережі не можна залишатися анонімним? Про те, як захистити свою персональну інформацію від кібер-злочинців, Tvoemisto.tv розпитало у відомого блогера Петра Нека.
  • Ідеальне літо: де у Львові зробити епіляцію перед відпочинком? Ідеальне літо: де у Львові зробити епіляцію перед відпочинком? Погодьтеся, коли починається відпустка, хочеться не лише розслабитися від усього, але й добре виглядати. І тут для жінки актуальним постає питання професійної епіляції. Щоб зекономити ваш дорогоцінний час у відпустці на інколи безрезультатні спроби боротьби з небажаним волоссям, Tvoemisto.tv розповість про метод досягнути бажаного ефекту за день чи два до відпустки.
  • Як наважитися на відпустку в Індії: 11 практичних порад Як наважитися на відпустку в Індії: 11 практичних порад Три літери на авіаквитку і океан вражень. Ось що чекає на тих, то наважиться поїхати на Гоа. Це місце якнайкраще підходить як для охочих відпочити, так і для охочих попрацювати в зовсім нових умовах. Стефанія Сукач місяць відпочивала на Гоа із чоловіком та друзями. Для рубрики «Мандрівка із Твого міста» вона розповіла Tvoemisto.tv про те, чому в Індії краща вода, ніж на Сихові, а Місяць завше посміхається. Пропонуємо вам дізнатися більше про те, як наважитись на омріяну подорож.
  • Львів’янам презентували новинку Audi Q7. Три цікаві факти Львів’янам презентували новинку Audi Q7. Три цікаві факти Нещодавно у Львові відбувся унікальний захід - Audi Q7 Challenge. Любителі бренду чотирьох кілець мали змогу «прокатати» новинку і відчути машину в дії. Tvoemisto.tv пропонує 3 цікаві факти про автівку та дійство.
  • Гірські автоперегони в Карпатах: 10 цікавих фактів Гірські автоперегони в Карпатах: 10 цікавих фактів Не знаєш, де знайти адреналін та екстрим? Віднедавна любителі автоспорту мають унікальну можливість «прокатати» свою автівку на гірських карпатських трасах. Називається цей вид автогонок «хілклаймінг». Tvoemisto.tv пропонує Вам 10 найцікавіших фактів про один із найстарших моторних видів спорту.
  • Люди Твого міста: Уляна Явна про старовинні українські строї Люди Твого міста: Уляна Явна про старовинні українські строї Львів’янка Уляна Явна колекціонує давній український одяг віддавна. Із часом захоплення молодої дівчини переросло у сімейний бізнес. Сьогодні частина віднайдених строїв потрапляє до приватної збірки, решту родина виставляє на продаж у львівській крамниці «Давній народний одяг». Де шукають старовинний одяг, як реставруються давні речі, які особливості мають убрання наших предків, Уляна Явна розповіла в інтерв’ю Tvoemisto.tv.
  • Що українці найчастіше «гуглять» в інтернеті. Інфографіка Що українці найчастіше «гуглять» в інтернеті. Інфографіка Пропонуємо вам пізнавальну інфографіку та інформацію про те, що найчастіше «гуглять» українці перед тим, як здійснити покупку, а також що ще їх найбільше цікавить під час інтернет-пошуку.
  • Посадка з адреналіном: 5 фото небезпечних аеропортів Посадка з адреналіном: 5 фото небезпечних аеропортів Пропонуємо вам кілька фото летовищ, вигляд котрих уже сам по собі викликає мурашки по шкірі.
  • 13 маловідомих фактів про Андрея Шептицького 13 маловідомих фактів про Андрея Шептицького Про митрополита Андрея Шептицького, особливо цьогоріч, вийшло дуже багато різноманітних публікацій, видана навіть книга його біографії авторства Кирила Королевського. Однак, іноді читати томи текстів банально не вистачає часу. Тож пропонуємо познайомитися з митрополитом через цікаві факти з його життя, які назвав владика Борис Ґудзяк під час промови на відкритті Літньої школи «Соціальна думка митрополита Андрея Шептицького» в УКУ.
  • Втекти від туристів: у якій кав’ярні львів’янам найкомфортніше? Втекти від туристів: у якій кав’ярні львів’янам найкомфортніше? Львів - місто туристичне. І не секрет, що львів’яни часто губляться з вибором: куди втекти від галасу на каву? В одній із вуличок в центрі Львова нещодавно відчинилась кав’ярня «Like eat». Такий заклад сміливо можна назвати рестораном швидкого харчування. Як можливе таке поєднання? Tvoemisto.tv розповість про це детальніше. ®
  • Львів’ян запрошують провести ніч в аптеці Львів’ян запрошують провести ніч в аптеці У рамках фестивалю «Ніч у Львові» «Таємна аптека» пропонує львів’янам та гостям міста прем’єру ексклюзивної шоу-вистави «Ілюзія чи реальність». Це історія відомого львівського науковця Збігнєва Дуніковського, яка сколихнула Львів у 30-тих роках ХХ століття.
  • П‘ять тез Мар’яни Савки про українського читача П‘ять тез Мар’яни Савки про українського читача Українська поетеса, дитяча письменниця, публіцистка, головна редакторка і співзасновниця «Видавництва Старого Лева» розповіла про особливості книговидання в сучасній Україні. Пропонуємо 5 тез літературознавиці про українського читача.
  • Як правильно сортувати пластмасу? 7 підвидів Як правильно сортувати пластмасу? 7 підвидів Для ефективного впровадження роздільного збору сміття в межах країни або ж власного будинку, українцям необхідно вміти розрізняти, принаймні, кілька видів пластмас.
  • Що про людину говорить її вбрання. 5 фактів Що про людину говорить її вбрання. 5 фактів Як співвідносяться довжина спідниці з тривалістю шлюбу, як молодіжний одяг впливає на здоров'я, та яким кольорам надають перевагу невротики – відповіді на всі ці питання вже давно відомі психологам.
  • Як зробити холодильник-термос у домашніх умовах Як зробити холодильник-термос у домашніх умовах Незвичний холодильник/термос пропонує створити власноруч ресурс TakProsto. Цікавий винахід, на створення якого знадобиться трохи більше п’яти хвилин, буде особливо корисним у літню спеку, коли хочеться, приміром, щоб напої залишалися якомога довше прохолодними.
  • Хліб та дієта: руйнуємо міфи Хліб та дієта: руйнуємо міфи Для людей, які дотримуються дієти, борошняні вироби часто потрапляють під табу. Та чи справді хліб сприяє збільшенню ваги? Tvoemisto.tv пропонує розглянути 3 найпопулярніші міфи про хліб під час дієти. ®
  • Львів’янка, яка мешкає в центрі міста, перейшла на енергію сонця Львів’янка, яка мешкає в центрі міста, перейшла на енергію сонця Мешканка дворівневої квартири у центрі Львова, Оксана Денис, значну частину електроенергії та тепла отримує від сонця, а природного газу не використовує взагалі.
  • Унікальні етно-вишиванки від Караванської у Львові. Фото Унікальні етно-вишиванки від Караванської у Львові. Фото «Торкнутися «вишиваної» історії в Садах майбутності» - таким був леймотив ексклюзивного fashion-show від Оксани Караванської. Дизайнер вперше показала в Україні свою колекцію вишиванок третього тисячоліття – Vyshyvanka Couture.
  • Стартувала онлайн-трансляція AlfaJazzFest 2015 Стартувала онлайн-трансляція AlfaJazzFest 2015 На tvoemisto.tv стартувала пряма трансляція виступів артистів AlfaJazzFest 2015 на сцені поруч з Палацом Потоцьких у Львові.
  • ТОП-10 найбільш дружніх для велосипедистів міст ТОП-10 найбільш дружніх для велосипедистів міст Львів претендує на звання української «велостолиці» та намагається активно розвиватися у цій сфері. Збільшується протяжність велодоріжок, мешканці міста все частіше пересідають на цей екологічний та дешевий вид транспорту. Пропонуємо вам перелік міст Західного світу, які є найбільш «friendly» до власників роверів та можуть стати хорошим прикладом для Львова.
  • (Не)пересічні львів’яни. Акторка театру тіней (Не)пересічні львів’яни. Акторка театру тіней Анна Чавус уже вісім років працює у львівському театрі тіней. Без спеціальної освіти вона зіграла у понад десяти виставах та образах. Анна розповідає про особливості львівського театру тіней, про те, що відбувається за кулісами під час виступу, та чим ця робота є для неї самої.
  • Buzzfeed: 22 причини закохатися в Україну. Фото Buzzfeed: 22 причини закохатися в Україну. Фото Видання BuzzFeed назвало 22 причини для того, аби закохатися в Україну. Пропонуємо вам унікальні фото, які переконують, що наша країна справді неповторна.
  • 12 «нерозкручених» фестивалів цього літа 12 «нерозкручених» фестивалів цього літа Пропонуємо вам перелік фестивалів літа 2015 року, про які українці знають менше, ніж варто було б.
  • Які ресторації львів’яни відвідували сто років тому. Фото Які ресторації львів’яни відвідували сто років тому. Фото Із кожним днем у Львові більшає кав’ярень та ресторанів, багато закладів подібні між собою. Не всім вдається створити справді оригінальну місцину. І ця ситуація триває ось уже друге століття. Як і зараз, сто років тобі були успішні ресторації – цікаві, престижні оригінальні, а були й менш успішні. Сьогодні пропонуємо вашій увазі п’ятірку найвідоміших ресторацій старого Львова.
  • Люди Твого міста. Владика Борис Ґудзяк про Львів та недовіру
Люди Твого міста. Владика Борис Ґудзяк про Львів та недовіру Борис Ґудзяк – президент Українського католицького університету, єпископ Паризької єпархії УГКЦ. До Львова вперше приїхав у 17 років. Зараз своїм домом називає Париж та радо повертається до Львова – міста, яке завдяки його праці змінилось назавжди. Про дискурс та прозорість УКУ, кагебістів у Львові, образ доброго львів'янина та пам'ятник Шептицькому - читайте у мультимедійному проекті tvoemisto.tv "Люди Твого міста".
  • (Не)пересічні львів’яни. Бургомістр пан Орест (Не)пересічні львів’яни. Бургомістр пан Орест Львів’янин у третьому коліні, майстер сантехніки, хореограф, випускник Львівської Політехніки, а тепер – концептуаліст. Кожного дня Пан Орест перевтілюється у львівського бургомістра Бартоломея Зіморовича і зустрічає гостей в одному із закладів міста. Він розповідає, чому йому немає конкуренції у Львові та чому львів’яни не цінують власної історії.
  • Коли вулицю Богданівську у Львові відкриють для проїзду? Коли вулицю Богданівську у Львові відкриють для проїзду? Від 11 червня вулицю Богданівську у Львові перекрили через ремонтні роботи. Закінчити влаштування верхнього шару асфальту планували до 13 червня, але наразі вулиця і досі перекрита. Tvoemisto.tv запитало у виконуючого обов’язки начальника управління капітального будівництва ЛМР Володимира Кметика із чим пов’язане перетермінування робіт і коли вулицю відкриють для проїзду.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!