Новини
  • Як уберегти обличчя взимку? 10 правил здорової шкіри Як уберегти обличчя взимку? 10 правил здорової шкіри Взимку шкіра обличчя потребує особливого захисту та догляду. Найбільшими її ворогами в цю пору є холод, вітер, сухість повітря у приміщенні та постійні перепади повітря, що згубно впливають на стан шкіри.
  • Заклади Львова не отримали відзнак від кращих рестораторів країни
Заклади Львова не отримали відзнак від кращих рестораторів країни До переліку найкращих ресторанів країни цього року не увійшли заклади Львова. Відома ресторанна премія «Соль» вручила щорічні відзнаки у 10 номінаціях, серед них – ресторани Києва, Одеси, Дніпропетровська та Івано-Франківська. Львівські ресторани і кав’ярні хоч і вийшли у фінал, втім не увійшли до цієї десятки.
  • 10 матеріалів для створення незвичних новорічних прикрас своїми руками 10 матеріалів для створення незвичних новорічних прикрас своїми руками Чим ширший асортимент фабричних новорічних прикрас, тим більше цінується hand-made. Ще б пак, адже в такі іграшки вкладена частинка душі. З ними будь-яка домівка виглядає більш затишною і оригінальною. Крім того, до веселого та креативного процесу створення прикрас можна залучити всю сім'ю.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Куди піти на зимові свята у Львові. Програма Куди піти на зимові свята у Львові. Програма Цього року новорічні та різдвяні святкування проводяться під назвою «Різдво під спільним дахом», що символізуватиме прагнення мешканців усіх куточків Львова та України до єднання. Вже традиційно відкриття новорічної ялинки відбудеться 19 грудня перед Оперним театром. А 22 грудня на площі Ринок встановлять Різдвяну шопку.
  • Як шукати дешеві авіаквитки? 10 порад
Як шукати дешеві авіаквитки? 10 порад Багато людей досі не знає, як долетіти до Парижу всього за кількасот гривень. Як шукати лоукостерів, що пропонують дешеві перельоти з Європи у всі кінці світу? Як придбати найдешевший квиток? До яких хитрощів можна вдатися, щоб здешевити власну подорож Європою чи світом? З чого почати?
  • Як економити електроенергію: 7 порад для львів’ян
Як економити електроенергію: 7 порад для львів’ян У Львові постійно вимикають світло і це приносить незручності мешканцям. Енергетики пояснюють, що змушені вимикати подачу електрики, через «дисбаланс між виробництвом і споживанням електроенергії». Як львів’янам економити електроенергію?
  • Топ-7 зимових прощ до Святої Землі та в Європу Топ-7 зимових прощ до Святої Землі та в Європу Новий рік та Різдво – час не лише підбити підсумки року, що минає, а й можливість подумати про майбутнє, прийняти важливі рішення, наважитись на зміни. Найкраще це робиться у святих, відомих та важливих місцях з молитвою та супроводі духівника.
  • 25 причин отримувати освіту за кордоном 25 причин отримувати освіту за кордоном Насправді, не потрібен жодний слушний привід для того, щоби полетіти в далеку країну в якості іноземного студента і здобути освіту світового рівня.
  • 5 спортивних подій на вихідних у Львові 5 спортивних подій на вихідних у Львові На вихідних 6-7 грудня у Львові знову буде розмаїття спортивних подій. Футбол,гирі, карате та хокей – види спорту на будь-який смак.
  • Шевченківський гай проведе нічні екскурсії на Андрія. Розклад
Шевченківський гай проведе нічні екскурсії на Андрія. Розклад 12 грудня у Музеї народної архітектури та побуту вперше відбудеться нічна екскурсія Андріївських розваг та забав «Андріївські вечорниці».
  • Львів’ян навчатимуть обороняти місто. Розклад
Львів’ян навчатимуть обороняти місто. Розклад Для мешканців Львова проводитимуть інструктивно-методичні заняття з самооборони. Це буде друга серія навчань після роботи Інформаційно-практичного центру безпеки міста.
  • 7 способів швидко зігрітися взимку 7 способів швидко зігрітися взимку У Львові стає все холодніше, і лише рукавичками і пуховиками іноді складно зігрітися. Як пристосувати себе до холодів і навчитися швидко зігріватися?
  • Троє львів Троє львів'янок ведуть блог про вагітність з Ізраїлю, Іспанії та України Троє майбутніх матусь, львів'янок, випускниць факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка, що мешкають зараз в Ізраїлі, Пальмі де Майорці та у Львові створили блог, присвячений темі першої вагітності під назвою “Вагітність на три країни”.
  • DayLook у Львові
DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Модні тренди зими-2015. Поради львівського дизайнера
Модні тренди зими-2015. Поради львівського дизайнера Як львів’янкам цієї зими не змерзнути і залишитися в тренді? Tvoemisto.tv запитало про це у відомої львівської дизайнерки Олени Даць.
  • У Львові відомі люди готуватимуть наживо, щоб зібрати гроші на АТО У Львові відомі люди готуватимуть наживо, щоб зібрати гроші на АТО З 4 грудня щочетверга на Ринку зброї «Під Арсеналом» відомі люди готуватимуть наживо, щоб зібрати кошти для українських вояків. Вже у цей четвер, 4 грудня, борщ з м'ясом готуватиме Олег Гнатів (МОХ) з гурту «Перкалаба».
  • 6 майстер-класів у Львові: різдвяні декори і прикраси для дому. Доповнено
6 майстер-класів у Львові: різдвяні декори і прикраси для дому. Доповнено Львів’ян вчитимуть робити прикраси для домівок на свята власноруч: різдвяні свічки, віночки, іграшки для ялинки... Як не пропустити цікавий майстер-клас? Tvoemisto.tv зібрало 6 корисних майстер-класів, які пройдуть у Львові в грудні.
  • Які зачіски модні цієї зими. Поради львiвського перукаря Які зачіски модні цієї зими. Поради львiвського перукаря Цієї зими перукарі радять львiв’янкам фарбувати волося у техніцi амбре, власницям i довгих, i коротких зачiсок робити хаотичну укладку та надавати перевагу прямому пробору. А от обирати занадто асиметричну стрижку професiонали цього сезону не радять.
  • 10 важливих цитат Євгена Сверстюка 10 важливих цитат Євгена Сверстюка 1 грудня на 86-му році життя помер після тривалої хвороби український письменник, політв’язень радянських часів та громадський діяч Євген Сверстюк.
  • 10 місць, де можна покататися на лижах на Львівщині. Оновлено
10 місць, де можна покататися на лижах на Львівщині. Оновлено Взимку найкращим активним відпочинком є лижі. Куди можна поїхати цього сезону на Львівщині, аби покататися на лижах?
  • Зимовий макіяж: як львів Зимовий макіяж: як львів'янкам за 15 хвилин створити новий образ В моді наступного сезону - природність. Обличчя має сяяти, а губи бути об'ємними. Візажисти радять робити макіяж у пастельних кольорах, надаючи перевагу персиковим, бежевим і шоколадним відтінкам.
  • Вихідні з дітьми у Львові: ярмарок і майстер-класи
Вихідні з дітьми у Львові: ярмарок і майстер-класи Цими вихідними у Львові пройде виставка-ярмарок «Дитячий світ 2014». Тут крім товарів для дітей заплановано багато розваг: малювання, танці, ліпка, майстрування та інші ігри. В межах експозиції працює «Територія дитячого дозвілля», великий навчально-розвивальний центр, Школа майбутніх та молодих мам. На «Території дитячого дозвілля» навчатимуть робити іграшки, браслети, прикраси, орігамі, квілінг, бісероплетіння, паперопластику, декупажу та ще багато іншого, а також пройдуть зоовиставка, літературні вікторини, зустрічі з письменниками.
  • Новий нічний клуб у Львові – «Лялька» №2? Новий нічний клуб у Львові – «Лялька» №2? Сьогодні увечері у Львові відкриють новий нічний клуб "Ринок зброї. Під Арсеналом" club . Він діятиме в підвалі музею Арсенал. Тут обіцяють крутити музику для розумної аудиторії та неофіційно називають клуб новою «Лялькою» (відомий культовий клуб у Львові, зараз не працює).
  • Які магазини у “чорну п Які магазини у “чорну п'ятницю” обіцяють знижки 28 листопада – чорна п'ятниця ( Black Friday) – день, коли магазини влаштовують розпродажі. Ця традиція зародилася на східному узбережжі США, однак деякі українські і навіть львівські магазини долучаються до цієї традиції.
  • Львівський мовознавець пропонує замінити слово «Like» на «Вподобайко» Львівський мовознавець пропонує замінити слово «Like» на «Вподобайко» Львівський мовознавець, перекладач, автор англо-українських словників Тарас Береза запропонував свій переклад слів «like» та «unlike» для Facebook.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Що насправді змінює Facebook з 1 січня? Що насправді змінює Facebook з 1 січня? Вже другий день користувачі соціальних мереж активно обговорюють зміни у Facebook, які вступають в дію з 1 січня. Низка українських ЗМІ з посиланням на російське видання повідомила, що з 1 січня Facebook начебто передаватиме дані користувачів «третім особам» без спеціального дозволу.
  • Коли у Львові з’явиться Дім молитви для кримських татар?
Коли у Львові з’явиться Дім молитви для кримських татар? У Львові може з’явитися мусульманський дім молитви, адже через анексію Криму тут поселилося багато кримських татар. З ідеєю створення такого закладу до міської влади звернулась ініціатива «Крим SOS».
  • 28 промо-кодів на знижки у готелях Європи та світу 28 промо-кодів на знижки у готелях Європи та світу Промо-коди стануть вам у пригоді, якщо ви, подорожуючи Європою чи світом, часто зупиняєтеся в готелях. Знаючи промо-код ви зможете отримати знижки до 25%, або бонуси до 200 доларів.
  • Найбільше мене лякають байдужі люди, – о. Ростислав Пендюк Найбільше мене лякають байдужі люди, – о. Ростислав Пендюк Ми продовжуємо серію публікацій спецпроекту «Майдан триває». Ще один наш герой – голова Комісії УГКЦ у справах молоді отець Ростислав Пендюк. Він вважає, що Майдан – це не місце чи площа, – це стан людей. «Чому ми кажемо Майдан Гідності? Бо люди зрозуміли, що хтось хоче потоптати їхню гідність і боролись за неї. Ми вийшли і сказали, що у нас є власна гідність і ми будемо за неї боротись», – резюмує отець.
  • Від шапки до берета: фотоісторія популярних головних уборів Від шапки до берета: фотоісторія популярних головних уборів Одну з найважливіших ролей в зимовому гардеробі кожної жінки відіграють теплі головні убори. Тут важливо, аби вони не лише зігрівали, а й прикрашали свою власницю. Саме тому в крамницях зараз є безліч моделей та фасонів шапок. Однак не всі знають, що новомодні аксесуари мають свою давню історію.
  • 14 мобільних додатків, які будуть корисними в дорозі 14 мобільних додатків, які будуть корисними в дорозі Раніше для подорожей потрібна була купа паперових карт, компаси, роздруковані каталоги та розклади. Тепер все набагато простіше – всі речі, які вам потрібно знати під час подорожі, легко зберігаються на смартфоні.
  • Що варто знати львів’янам про кримських татар? 20 традицій Що варто знати львів’янам про кримських татар? 20 традицій З березня на Львівщині живуть сотні переселенців з Криму – їх значна частина це – кримські татари. Минуло понад півроку, однак ми все ще дуже мало знаємо про їх культуру, звичаї та традиції. Відтак, кримськотатарський етнолог Ульвіє Аблаєва розповіла слухачам Першої львівської Медіатеки про особливості життя кримських татар. Поговорили про найважливіші етапи життя – народження, весілля та похорон.
  • Друге дихання: у Львові відновили балкони на пам’ятках. Фото Друге дихання: у Львові відновили балкони на пам’ятках. Фото У центрі Львова відновили балкони в низці будинків. Зокрема, балкон театру імені Леся Курбаса реставрували в межах проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста».
  • Думки Твого міста: Як львів’яни економлять у час кризи? Думки Твого міста: Як львів’яни економлять у час кризи? Ціни ростуть, комунальні послуги дорожчають, але зарплати – далеко не завжди збільшуються. Tvoemisto.tv запитало львів’ян, чи доводиться їм економити і на чому саме вони заощаджують?
  • Про що цього року писали на Twitter львів’яни Про що цього року писали на Twitter львів’яни Із липня 2013 року до липня 2014 року кількість Twitter-акаунтів і у Львівській області, і в Україні загалом зросла, а їхня активність збільшилася. Найімовірніше, це пов'язано з Євромайданом та подіями на Сході. У Львівській області кількість акаунтів за рік збільшилась у 2,4 раза — з 13 тис. до 31 тис., причому 4,5 тис. нових акаунтів з’явилися у липні 2014 року. Зараз область — сьома в Україні за кількістю акаунтів у цій соцмережі. Про що пишуть мешканці Львова і області у своїх мікроблогах на Twitter?
  • Новорічний ярмарок handmade пройде у Львові в грудні Новорічний ярмарок handmade пройде у Львові в грудні Унікальний ярмарок виробів ручної роботи збере у Львові майстрів handmade з різних куточків України. Досвідчені майстри зможуть представити тут свої роботи, новачки – проявити себе та набратися досвіду, а дорослі і маленькі львів’яни – вибрати оригінальні подарунки до зимових свят. Захід відбуватиметься 20-21 грудня.
  • «Галичанка» у Львові позмагається з голландськими гандболістами «Галичанка» у Львові позмагається з голландськими гандболістами Після кількарічної перерви в палаці спорту «Галичина» знову відбудуться гандбольні єврокубки. У суботу, 22 листопада, «Галичанка» прийме голландський «Вірто Квінтус»
  • Три дні у Львові змагатимуться молоді боксери зі всієї України Три дні у Львові змагатимуться молоді боксери зі всієї України Сьогодні, 21 листопада, у Львові стартує всеукраїнський юнацький турнір з боксу «Кубок Шувару».
  • 5 ранкових ритуалів, які допоможуть бути продуктивними весь день 5 ранкових ритуалів, які допоможуть бути продуктивними весь день Аби стандартний робочий день зробити якомога продуктивнішим і максимально оптимізувати робочий час, пропонуємо впровадити в щоденну ранкову рутину п'ять ритуалів. Вони допоможуть прокинутись і отримати позитивний заряд енергії.
  • 20 порад, які полегшать життя мандрівникам 20 порад, які полегшать життя мандрівникам Ви любите подорожувати, однак дрібниці, на кшталт, пом'ятого у валізі одягу, сплутані дроти навушників чи пролитий шампунь, псують вам враження від відпочинку? Ми пропонуємо 20 простих, але дієвих порад, які суттєво полегшать життя мандрівникам.
  • 10 тез Романа Вінтоніва про український рагулізм, що гірший за "совок" 10 тез Романа Вінтоніва про український рагулізм, що гірший за "совок" Український журналіст Роман Вінтонів (Майкл Щур) розповів у Львові, хто такі рагулі, чим вони відрізняються від homo sovetiсus і як з ними боротися.
  • DayLook у Львові DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Львів’янка представить Україну на конкурсі Міс світу-2014. Фото Львів’янка представить Україну на конкурсі Міс світу-2014. Фото Сьогодні, 20 листопада, в Лондоні починається конкурс Міс світу-2014. За корону переможниці змагатимуться учасниці з 126 країн. Україну на конкурсі представить 19-річна Адріана Хасаншин зі Львова
  • Львів’ян запрошують на дегустації вина та сигар Львів’ян запрошують на дегустації вина та сигар З 19 листопада у Львові в готелі «Леополіс» відбуватимуться дегустації французького молодого вина з сомельє та елітних сигар.
  • Як покращити роботу мозку? 7 технік запам’ятовування Як покращити роботу мозку? 7 технік запам’ятовування Як постійно розвиваючись, більше запам’ятовувати? Лекції, терміни, книги, правила, факти… Як ефективно вчитись і пригадувати вивчене, радить Євген Мірошниченко, бізнес-тренер і президент Асоціації практичних психологів.
  • 10 інструментів для Gmail, які полегшать ваше життя 10 інструментів для Gmail, які полегшать ваше життя Gmail давно переріс рамки служби з доставки кореспонденції і сьогодні для багатьох є одночасно засобом комунікації, джерелом новин, планувальником. Однак на цьому спроби вдосконалення улюбленого сервісу не припиняються, і розробники пропонують нам все нові і нові рішення, які дозволяють використовувати Gmail зручніше, швидше і продуктивніше.
  • Одяг від українських виробників зібрали в одному онлайн-магазині Одяг від українських виробників зібрали в одному онлайн-магазині Одяг та аксесуари від понад трьох десятків модних українських брендів тепер можна придбати в одному місці – новому інтернет-магазині LikeByLook.
  • Топ-5 волонтерських програм на зиму у теплих країнах Топ-5 волонтерських програм на зиму у теплих країнах Хочеться втекти від зими у теплі краї та зробити при цьому добру справу? Пропонуємо 5 способів перезимувати з користю подалі від української зими.
  • 10 правил хорошого сервісу, або що має знати уважний офіціант 10 правил хорошого сервісу, або що має знати уважний офіціант Ресторанний ринок Львова насичений різноманітними закладами на колір і смак. Більшість з них ґрунтуються на цікавій ідеї або смачних чи незвичних стравах, однак далеко не всі звертають увагу на бездоганний сервіс. Тож часто культура обслуговування у Львові залишає бажати кращого.
  • У центрі Львова облаштували новий велопаркінг. Фото У центрі Львова облаштували новий велопаркінг. Фото Працівники Центру міської історії у Львові облаштували новий велопаркінг у центрі міста – на вулиці Богомольця.
  • Daylook у Львові Daylook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • 10 тез Блаженнішого Святослава про хабарі та перемогу без зброї 10 тез Блаженнішого Святослава про хабарі та перемогу без зброї Корупція в Україні зі зміною влади не зникла, лише змінила своє обличчя, вважає глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук. Тепер вона виявляється ще й тоді, «коли матері дають хабар військовим службовцям, щоб їхніх дітей не забрали в АТО». Це явище треба викорінювати, наголошує глава УГКЦ. Як це зробити і чому у війні з Росією світ має підтримати Україну – розповідає Блаженніший Святослав.
  • Що Google знає про вас: 6 корисних сервісів Що Google знає про вас: 6 корисних сервісів Сучасні компанії заробляють на тому, що багато знають про користувачів і про те, що їм можна продати. Не всі користувачі задоволені тим фактом, що дані про їх поведінку зберігаються на серверах якоїсь компанії. На щастя, є можливість подивитися, що саме про вас знає, наприклад, Google.
  • 25 порад, як легко прокидатись зранку 25 порад, як легко прокидатись зранку Ми вже давно розділили людей на «сов» і «жайворонків» за тим часом, коли вони прокидаються і коли їм краще працюється. Але натхнення натхненням, а життя диктує свої правила і не завжди ми можемо лягати спати і вставати, коли нам буде завгодно. Прокидатися рано вранці все одно доводиться.
  • 30 корисних звичок, що збережуть екологію 30 корисних звичок, що збережуть екологію Купувати шоколадки без фольги або ж приймати душ замість ванни – навіть такі нескладні побутові звички можуть позитивно вплинути на екологію. Особливо, якщо стануть постійною практикою великої кількості людей. Учасник дніпропетровського руху ЭкоДнепр Дмитро Гаврош під час виступу у Betaplace. Коворкінг у Львові, розповів львів’янам, як кожен із нас на побутовому рівні може поліпшити екологічну ситуацію.
  • Львівський рок-гурт у США зібрав гроші на потреби українських вояків Львівський рок-гурт у США зібрав гроші на потреби українських вояків Молодий український рок-гурт «Патриція» повернувся з міні-туру у Сполучених Штатах Америки. На запрошення місцевої української громади в Чикаго музиканти зіграли благодійний концерт, під час якого зібрали 35 000 гривень на потреби солдатів, які воюють на Сході України.
  • 7 правил смачної кави від Вадима Грановського 7 правил смачної кави від Вадима Грановського Вадим Грановський – цінитель натуральної кави, чемпіон Великобританії з приготування кави в джезві UK Cezve Championship, дворазовий фіналіст чемпіонату світу і засновник компанії Coffee in Action. Він поділився сімома простими правилами, як приготувати смачну каву без дорогого обладнання та надзвичайних навиків.
  • Як доїхати зі Львова до Вільнюса за 24 євро?
Як доїхати зі Львова до Вільнюса за 24 євро? Як порівняно недорого дістатися зі Львова до Вільнюса? Для цього обираємо маршрут Львів-Варшава-Вільнюс. Дорога всього з одною пересадкою та жодних піших переходів у Шегинях.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!