7 речей про Львів. Найголовніше за тиждень

1562 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 26 лютого по 4 березня.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

City Life

В понеділок в усіх школах Львова відновили навчання, щоправда в четвер у двох школах його знову призупинили через грип. В п’ятницю у Львові було зачинено вже 3 школи.

Також у Львові активісти вирішили блокувати творчий вечір Дмитра Гордона та концерт Ірини Білик, співачка скасовувала концерт не збирається. У вівторок мешканці міста виступили проти будівництва паркінгу біля Стрийського ринку. Також в цей день у Львові відкрили перший IT-house та затримали водія з рекордним рівнем сп’яніння.

В середу синоптики пообіцяли у Львові мороз до -30°. І не набрехали, в місті справді було прохолодно. Потім вони спрогнозували, що весняна погода прийде ще нескоро.

Також в середу у Винниках, Брюховичах та Рудно запрацювала «Гаряча лінія Львова».

В четвер у Львові зросла квартплата, а суд знову дозволив затримати Петра Димінського. В цей день стало відомо, що у Львові може з’явитися новий житловий мікрорайон, а в міськраді розповіли Tvoemisto.tv як і чим прибирають сніг взимку.

В п’ятницю, 2 березня, в ЛМР повідомили про тимчасові заходи для зменшення споживання газу упродовж кількох найближчих днів. Львів’ян закликали перейти на ощадливий режим використання опалення. В суботу низка університетів Львова призупинила навчання через економію газу. Рішення ухвалювались відповідно до рекомендацій Міністерства освіти та науки. Вже увечері в МОН закликали відновити нормальний режим навчання в закладах освіти. За 2 березня у Львові зекономили 5% газу.

Також цього тижня в Україні тимчасово заборонили болгарську вакцину БЦЖ, щоправда вже за декілька днів заборону рекомендували скасувати. У Львові подорожчали ритуальні послуги. Окрім того, стало відомо, як виглядатиме та чим займатиметься сміттєпереробний комплекс у Львові.

Транспорт

Цього тижня у Львові запланували пустити трамвай до північного автовокзалу та показали, як виглядають трамваї, які Львів хоче закупити у німців. В п’ятницю стало відомо, що Ryanair спочатку почне літати з Києва, а вже потім – зі Львова.

В суботу на Львівщині змінився графік руху приміських поїздів, а «Укрзалізниця» оголосила про додаткові потяги через Львів на дні святкування Міжнародного жіночого дня.

Ремонт та реставрація

Цього тижня в районній адміністрації розповіли Tvoemisto.tv, що саме заплановано відремонтувати у Личаківському районі Львова. В четвер на ремонт була закрита вулиця Рутковича.

Також стало відомо, що першу платну дорогу в Україні побудують зі Львова до Краковця, а львів’янам розповіли, як зміниться площа св. Теодора.

Реформи, освіта і бізнес

Цього тижня трьох найбільших операторів України допустили до тендера на 4-G частоти. Також Верховна Рада закликала уряд створити міністерство у справах ветеранів. У вівторок Олег Петренко очолив Національну службу здоров’я, запуск роботи якої вкрай необхідний для успіху реформи медицини.

Соціальні проекти та цікавинки

В четвер в мережі з’явилися маршрути практичних іспитів з ПДР, а в п’ятницю стало відомо, що скласти іспит відтепер можна буде і англійською. Також у львівян з’явилася можливість спробувати себе в інтерактивній грі про фейки в медіа, а в Україні запустили перше радіо, що цілодобово транслює казки.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Від першого зуба. Що треба знати батькам і дітям про догляд за зубами

Цього тижня Tvoemisto.tv запитало засновницю мережі стоматологічних центрів для дітей та майбутніх мам «Смайлик» Ліану Шульган про те, коли дітям треба починати чистити зуби, яку пасту вибрати та як підготувати дитину до візиту в стоматологічний кабінет.

Буки розточчя: як дбають про природну спадщину ЮНЕСКО поблизу Львова

На Яворівщині розташована одна з ділянок букових лісів, які охороняються ЮНЕСКО. Щоб побачити багато буків, кореспондентка Tvoemisto.tv вирушила до містечка Івано-Франкового й далі, у заповідник «Розточчя».

Тільки не завод! Міфи та реальні проблеми львівської профтехосвіти

Низькі зарплати, рутинна робота, застарілі технології, ніяких перспектив та престижу. Що з цього правда, а що лише стереотипи щодо профтехосвіти?

Проблема не в грошах і не в правилах. Як держава робитиме дороги безпечнішими

Менеджер реформ Міністерства інфраструктури Віктор Загреба про війну між радянською та європейською інженерними школами, нові підходи та розподіл коштів на дороги.

Духівники твого міста. Римо-католицький священник про потребу в інших

Як отець Олександр Кусий у львівській Катедрі благословляє африканських студентів і допомагає дорослим людям пізнати ази християнства.

Щоб потім не кусати лікті. Коли і як слід проходити загальне обстеження організму

Профілактика дешевша за лікування, допомагає уникнути ускладнень, а часом - рятує життя. Львівські лікарі розповіли, чому варто ходити на огляд бодай раз на рік, до яких саме спеціалістів і чому таблетка з аптеки не врятує.

Покарати водіїв? Як зробити дороги у Львові безпечними

Медіа-кампанії, інфраструктурні новації, нове обладнання для патрульної поліції — як ще можна підвищити безпеку руху на дорогах

Зустрітись з собою. Отець Богдан Прах про те, чому варто постити

Отець-ректор Українського католицького університету Богдан Прах розповів про те, навіщо нам постити.

Точка зору: колонки

Чисто і без піску. Як у Вінниці вирішили проблеми слизьких тротуарів

Складно уявити зиму без брудної сніжно-піщаної каші під ногами. Чи справді без цього ніяк не можна обійтися? Львівський блогер Олександр Шутюк пише про те, як цю проблему вирішили у Вінниці.

Дитина в телевізорі. Чому не варто віддавати своїх дітей у полон телеекрану

На думку журналіста Тараса Базюка, важко уявити, що діється тепер у головах дітей, які запопадають пульт від дивосвіту зі стома телеканалами в свої руки. Але, насправді, доброго в тій «каші» майже немає.

Скільки заробили львівські перевізники на пенсіонерах

Понад місяць тому автобусні перевізники Львова та області розпочали брати оплату від пенсіонерів. Зараз вони мали б розповісти про результати нововведень, щоби громадськість побачила, наскільки був виправданий цей крок, пише журналіст Сергій Смірнов.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!