Кандидати на голову Львівської ОТГ. Перелік

8988 0
Tvoemisto.tv зібрало важливі факти про тих, хто уже оголосив про своє бажання поборотися за цю посаду.
Фото: Інститут міста

Фото: Інститут міста

5 вересня в Україні стартувала офіційна виборча кампанія. Серед інших – ми вперше обиратимемо голову Львівської ОТГ. Раніше це була посада міського голови Львова. 

Нагадаємо, після виборів до Львова приєднаються Брюховицька, Рудненська, Винниківська, Грибовецька, Грядівська, Дублянська, Малехівська, Зашківська, Лисиничівська та Рясне-Руська громади. І саме голова Львівської  ОТГ візьме на себе управління усіма цими територіями, тому до цієї посади особлива увага – уже зараз кількість тих, хто хоче поборотися за неї перевищує десяток. 

Tvoemisto.tv зібрало важливі факти про тих, хто  уже офіційно оголосив про свої виборчі амбіції. 

Андрій Садовий.

Чинний міський голова Львова 19 серпня оприлюднив відеозвернення, в якому заявив, що братиме участь у виборах мера Львова.

Своє рішення він аргументував тим, що повинен добудувати завод з переробки сміття, вулицю Бандери та Суботівську із Рясне-2 на Левандівку чи лікарню швидкої допомоги. «Оце все кинути напризволяще? Це якось несерйозно. Тому йду», – сказав він.

У випадку перемоги це буде уже четверта каденція Андрія Садового, який керує Львовом із 2006 року. Навесні 2019 року він брав участь у виборах президента, однак напередодні самих виборів зняв свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка.

Тоді ж він заявляв, що більше не братиме участь у виборах міського голови Львова. Також він покинув пост очільника »Об’єднання Самопоміч». 

Руслан Кошулинський.

Заступник голови партії ВО «Свобода, заступник голови Верховної Ради України (2012-2014 рр.), про свій намір балотуватися оголосив під час прямого ефіру толк-шоу «Говорить Великий Львів».

У 2015-му взяв участь у виборах міського голови Львова від ВО «Свобода», зумів пройти в другий тур, де здобув 36,86 % голосів, поступившись перемогою чинному міському голові Львова Андрієві Садовому. З листопада 2015 року – депутат Львівської обласної ради.

У листопаді 2018 року був єдиним кандидатом на пост Президента України від націоналістичних сил.

Каже, що українцям годі надіятися на центральну владу, «треба творити свою владу, ту, яка відповідала би вашим принципам і переконанням».

Олег Синютка.

Народний депутат, член партії «Європейська Солідарність», про свій намір йти на голову Львівської ОТГ заявив біля памятника Тарасові Шевченку під час зустрічі експрезидента Порошенка з львів’янами у неділю, 6 вересня.

У програмі «Настав час Львова» декларує відновлення історичної ролі Львова, як мегаполісу Західної України та одного з центрів всієї Центрально-Східної Європи.

У 2006-2007 роках обіймав посаду заступника міського голови Львова з питань економіки та соціальної політики. У 2007 році – директор департаменту економічної політики ЛМР. 2007-2014 роки – перший заступник мера Львова. У 2014 році говорили про певне напруження у стосунках між ним та чинним міським головою Львова Андрієм Садовим. Цього ж року став головою Львівської ОДА, на цій посаді він перебував до 11 червня 2019 року.

Володимир Гірняк.

Депутат Львівської обласної ради, голова Координаційної ради партії «Громадянська позиція». 1998 - 2001 роках працював у заступником директора у Фонді розвитку Львівщини. Саме у той час головою правління Фонду був чинний міський голова Андрій Садовий.

За свою кар’єру був членом одразу кількох партій: Народного Руху України, Реформи і порядок, Української Народної партії і зараз – Громадянської платформи.

Володимир Гірняк брав участь у 2015 році виборах міського голови, але не потрапив у другий тур, поступившись Андрію Садовому та Руслану Кошулинському. За нього проголосували 11% виборців, які прийшли на дільниці.

Каже, що пріоритетною для себе вважає транспортну проблему, обіцяє, що за п’ять років львівяни забудуть, що таке затори.

Тарас Кльофа.

Заступник начальника Військово-медичного центру Західного регіону з медичної частини – начальник медичної частини, полковник медичної служби, кандидат медичних наук.

Спочатку партія «Слуга народу» висунула трьох кандидатів – Тараса Кльофу, керівника Служби Автомобільних доріг Львівщини Олега Березу та заступника голови Львівської ОДА Юрія Холода. Із них львів’яни своїм голосуванням мали обрати одного. Пізніше Юрій Холод зняв свою кандидатуру, оскільки перебуває на самоізоляції з підозрою на коронавірус.

У 2015 році Тарас Кльофа був обраний депутатом Львівської міськради від «Самопомочі».А у травні 2020 року він разом із ще чотирма іншими депутатами ЛМР вийшли з фракції цієї партії, пояснивши це незгодою із партійною позицією.

Бачить своєю метою, зробити Львів «не в опозиції до чинної влади, а залучити сюди державні кошти з державного бюджету».

Ярослав Рущишин.

Львівський бізнесмен, громадський діяч та голова Львівської обласної організації «Голос», про свій намір йти на голову Львівської ОТГ заявив під час ефіру на Радіо Свобода. На початку 1990-х був одним з організаторів Студентського голодування на Майдані Незалежності. Співзасновник Мистецького об’єднання «Дзиґа».

На початку 2005 року Ярослав Рущишин був одним із співорганізаторів «бульдозерної» акції львівських підприємців під львівською ДПА, яка стала ядром майбутнього Комітету підприємців Львівщини. Директор ВАТ «Троттола» – мережі швейних фабрик у Західній Україні. Співзасновник Львівської бізнес школи LVBS.

Заявив, що Львів потрібно виводити на мапу світу. «Потрібно йти в світову економіку, конкурувати, перемагати і тягнути за собою інші міста України. Ми ставимо собі такі великі цілі».

Оксана Юринець.

Йде на вибори від партії УДАР Віталія Кличка. Про свій намір кандидувати вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

Кандидатка економічних наук, професорка НУ «Львівська політехніка». У Верховній Раді минулого скликання була депутаткою від БПП, хоча є безпартійною.

У 2015 році – на місцевих виборах кандидувала на посаду міського голови Львова. Набрала 4,4% голосів львів’ян, зайнявши 5-те місце.

На останніх парламентських виборах із незначною різницею програла у мажоритарному окрузі №117 кандидатові від «Голосу» підприємцю Ярославу Рущищину.

«Мені набридло спостерігати за тим, як місцева так звана опозиція загралася в одну гру із чинною міською владою», – пояснила Оксана Юринець своє бажання йти на вибори.

Ігор Зінкевич.

Депутат Львівської міськради, лідер партії «Варта» та керівник львівської спільноти «Варта-1», що налічує понад 270 тисяч учасників. Її творили для логістики у час Майдану. З її допомогою львів’яни інформували один одного та правоохоронців про правопорушення в місті. 

Популярність «Варти-1» зростала також завдяки інформації про кримінальні та надзвичайні події в місті. Ігорю Зінкевичу, який тоді працював інженером-програмістом Нацполіції у Львівській області, вдавалось першим повідомляти про такі випадки. 

У червні цього року Ігор Зінкевич та депутат ЛМР із фракції «Народний контроль», керівник «Народної самооборони» Валерій Веремчук заявили, що підуть на вибори під брендом нової партії – «Варта».

Він вже вдруге братиме участь у виборах мера Львова. У 2015 році був одним із 11 кандидатів і зайняв тоді шосте місце із результатом 3,3%.

Заявив, що готовий «ухвалювати ключові рішення на користь Львова, його мешканців».
 

Ігор Васюник.

Перший, хто офіційно повідомив про свою участь у виборах голови Львівської ОТГ. Нардеп сьомого та восьмого скликання, перший раз пройшов у парламент від партії «Батьківщина», другий – «Народний фронт». За другої каденції – перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

У 2009-2010 роках працював у структурі Держадміністрації залізничного транспорту України, був представником “Укрзалізниці” у Кабінеті Міністрів України.

У 2015 році кандидував на посаду міського голови Львова як самовисуванець, за нього тоді проголосувало 3,2% виборців.

Раніше запам'ятався тим, що обіцяв зробити транспорт безкоштовним, тепер хоче зробити Львів «першим містом в Україні за рівнем і якістю життя». 

Юлія Гвоздович.

Депутатка Львівської міськради з 2015 року, голова постійної комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова, кандидатка економічних наук.

Українська Галицька Партія, від якої і кандидує Гвоздович, особливими заслугами її бачить те, що вона  разом із колегами по фракції активно воювала з дерибаном землі та комунального майна, особливо «проти забудови Григорія Козловського на Дорошенка, 2».

До ЛМР запам'яталась тим, що була головою ГО «Батьки в дії», співініціаторкою громадського руху активних батьків «Львів дружній до сімей і дітей».

Каже, що йде на вибори, тому що не може «віддати найкраще місто країни людям, які сприймають його як джерело персонального збагачення».

Ігор Кузьмак.

Член правління Національної Спілки архітекторів України та член Спілки архітекторів Львівської області архітектор. Його висуває «Народний Рух України».

Очолював Львівське міське управління земельних ресурсів (Держкомзем України). Лідер – ГО «Форум Львів і майбутнє», керівник робочої групи «Перспектива».

Кузьмак під час свого представлення заявив, що Львів має значний ресурсний потенціал. Зокрема, на його думку, це стосується енергетики, екології, будівництва, медицини, культури тощо. Сьогодні бюджет міста складає 8 млрд грн, однак «він повинен становити 14,2-14,3 млрд грн».

Юрій Бунь.

Як сам про себе розповів у відеозверненні, лікар, кандидат медичних наук, доцент, підприємець, завідувач кафедри хірургічної стоматології Львівського медичного інституту.

За даними системи Youcontrol, Юрій Бунь володіє кількома стоматологічними клініками у Львові, Дрогобичі і Тернополі. Також він є керівником ГО «Спілка стоматологів України». Окрім того, він змагався за посаду ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Як повідомив Юрій Бунь у коментарях до допису, його висуне партія «Громада і закон».

Нагалошуємо, це наразі перший перелік тих, хто буде кандидувати на голову Львівської ОТГ. Він буде доповнюватися по мірі розуміння позицій тих, хто ще до початку кампанії заявляв про бажання балотуватися, але зараз мовчить та нових кандидатів.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!