Низка країн ЄС проти надання Україні статусу кандидата на вступ цього тижня

4565 0
Країни хочуть, щоб Єврокомісія спочатку висловила свою думку щодо готовності України до процесу набуття членства.
Фото: Букви

Фото: Букви

Кілька країн Євросоюзу виступають проти того, щоб цього тижня надати Україні статус країни-кандидата на вступ до блоку. Зокрема, Німеччина, Нідерланди та інші хочуть, щоб спочатку Єврокомісія висловила свою думку щодо готовності України до процесу набуття членства, перш ніж приймати політичне рішення. Про це повідомляє «Європейська правда».

Читайте також: «Доведіть, що ви з нами». Зеленському у Європарламенті аплодували стоячи

Зазначається, що зі слів одного з дипломатів ці держави хочуть зосередитися на наданні практичної підтримки Україні та припиненні війни замість того, щоб розпочинати процес, який може тривати щонайменше десятиліття.

Країни, які підтримують таку пропозицію, зауважують, що для лідерів ЄС було б символічно важливо підтримати заявку України, навіть якщо сам процес набуття членства залишається довгим і складним.

Раніше президент Європейської ради Шарль Мішель заявляв, що заявку України щодо членства у Євросоюзі обговорять у найближчі дні.

Нагадаємо, що Україна подала заявку на членство в Європейському союзі за спеціальною процедурою. Президентка Європарламенту Роберта Метсола на позачерговій пленарній сесії, присвяченій війні РФ проти України, заявила, що Європейський парламент визнає європейську перспективу України та працюватиме над тим, щоб Україна отримала статус кандидата на членство. 

Президент Володимир Зеленський виступив онлайн на засіданні Європарламенту та наголосив, що Україна сьогодні довела свою силу, тому має повне право стати членом ЄС.

1 березня Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!