Прокуратура також подала апеляцію на рішення про заставу для Андрія Садового

1956 0
Суд одразу розглядає дві заяви.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду сьогодні, 3 грудня, розглядає апеляцію міського голови Львова Андрія Садового на рішення ВАКС про обрання йому запобіжного заходу у вигляді застави в 1 млн 56 тис. грн. Ідеться про справу продажу землі біля села Рясне-Руське під індустріальний парк нідерландській компанії СТР.

Під час засідання прокурор САП, що представляє обвинувачення, також подав апеляційну заяву, в якій наполягає на тому, що застава для Андрія Садового має становити 50 млн грн. Майновий стан Андрія Садового та Його дружини Катерини Кіт-Садової, каже прокурор, дозволяє сплатити таку заставу. Водночас це стане запобіжником для переховування міського голови Львова від слідства.

Читайте також: Андрій Садовий прокоментував заяву САП про можливі 50 млн гривень застави для нього

Захист Андрія Садового вважає аргумент прокурора про можливе переховування необґрунтованим, адже жодних доказів цього в обвинувачення немає. Так само необґрунтованими та бездоказовими захист назвав інші аргументи прокуратури на користь великої суми застави. Зокрема, ідеться про те, що Андрій Садовий давно мав можливість, наприклад, знищувати докази або тиснути на свідків, але цього не було. Сторона захисту додає, що Андрій Садовий виконує всі свої процесуальні обов’язки і в якості обвинуваченого, і в якості свідка.

Щодо майна Андрія Садового та його дружини, захист нагадав обвинуваченню, що оцінка статків міського голови Львова є необґрунтованою. Окрім того, кажуть адвокати, закон не зобов’язує продавати майно, аби внести заставу, і це не відбувається в один день.

Читайте також: Садовий змінив свою думку щодо виборів міського голови Львова

Під час засідання судді також отримали низку заяв від політиків про те, що ті готові взяти Андрія Садового на поруки. Таке бажання висловили Оксана Продан, Павло Бакунець, Оксана Сироїд, Олег Лаврик, Сергій Кіраль, Олег Березюк, Олександр Опанасенко, Тетяна Острікова та інші. Раніше ВАКС відмовив в обранні запобіжного заходу у вигляді взяття на поруки Андрія Садового, мотивуючи це тим, що поважає поручителів і не хоче, аби щось могло вплинути на їхню репутацію.

Детальніше про ситуацію із землею під індустріальний парк біля села Рясне-Руське читайте в матеріалі Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!