Хто проектуватиме сміттєпереробний комплекс у Львові

3338 1
ЛКП «Зелене місто» визначило переможця конкурсу на проектування сміттєпереробного комлексу на вул. Пластовій, 13 у Львові.
Візуалізація: прес-служба ЛМР

Візуалізація: прес-служба ЛМР

У Львові оголосили переможця конкурсу на проектування сміттєпереробного комплексу. Проектуватиме завод із переробки твердих відходів  ТОВ «Інститут проектування «Комфортбуд» (місто Львів).

«Саме львівська компанія підтвердила відповідність усім кваліфікаційним вимогам. Ці вимоги нам були рекомендовані ЄБРР і фахівцями компанії Egis. Серед основних кваліфікаційних вимог слід зазначити обов’язковий досвід проектування не менше 2 об’єктів, площею 6 тис м. кв, за останні 5 років. Це дуже добре, що саме у Львові є проектна організація, яка має такий досвід, штат працівників і відповідає всім вимогам», — розповів під час представлення компанії-переможця Вадим Ноздря, керівник ЛКП «Зелене місто», яке замовило проект сміттєпереробного комплексу у Львові.

Читайте також: У Львові погодили будівництво сміттєпереробного заводу на Пластовій. Візуалізація

За його словами частка захоронених відходів, згідно з попередніми підрахунками, становитиме 45%, втім, кількість сподіваються зменшити до 35%. Сміттєпереробний комплекс передбачатиме сортування ресурсоцінної вторинної сировини та зменшення біологічної активності органічних відходів, можливість виробництва твердого умовного палива. Завод буде базуватися на механіко-біологічній переробці відходів.

Компанія впродовж чотирьох місяців має розробити проект, після чого він має пройти державну експертизу. У разі схвальної оцінки проект передадуть замовнику. Вартість договору становить понад 4,4 млн гривень.

Згідно із завданням проектування, комплекс має переробляти 240 тон відходів на рік та складатись із двох сортувальних ліній. Загальна площа забудови становить 6,7 га.

Читайте також: Де у центрі Львова можуть встановити підземні контейнери для сміття. Інтерактивна мапа

Нагадаємо, тендер на розроблення проектно-кошторисної документації для будівництва сміттєпереробного заводу у Львові оголосили 19 лютого. У квітні депутати погодили кредит ЄБРР на 25 млн євро для будівництва заводу. Роботи планують розпочати у другій половині 2018 року.



Читайте також:
4 Травня, 2018 16:32
Yaroslav [***]s://e-dem.in.ua/lviv/Petition/View/928
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!