Новини
  • У Львові відбудеться додаткова сесія ЗНО
У Львові відбудеться додаткова сесія ЗНО З 2 до 9 липня 2016 року буде проведена повторна додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Додаткове тестування відбудеться у п’яти містах України, зокрема і у Львові.
  • Замість управління в’язниць в Україні з’являться управління пробації Замість управління в’язниць в Україні з’являться управління пробації Замість 24 територіальних органів управління Державної пенітенціарної служби працюватимуть шість міжрегіональних управлінь із питань виконання кримінальних покарань та пробації. Зокрема, одне з них діятиме у Львові.
  • Для львів’ян запустили сервіс онлайн-запису до лікаря Для львів’ян запустили сервіс онлайн-запису до лікаря Для львів’ян запустили сервіс електронної черги у поліклініку. Щоправда, поки що він працює у тестовому режимі.
  • Львів Львів'ян запрошують на курси про стосунки: як долучитись? З 9 до 28 червня неодруженим парам у Львові допоможуть зрозуміти, з чого починаються стосунки та які проходять етапи: чого ми очікуємо одне від одного, як реагуємо на різні обставини, а найважливіше – як навчитись стосунки будувати та долати перешкоди. Організатори ставлять собі за мету допомогти молодим людям краще зрозуміти себе та кохану особу, а також підготуватись до подружнього життя.
  • У Львові триває «Майстерня міста». Перелік подій цього тижня У Львові триває «Майстерня міста». Перелік подій цього тижня З 3 червня у Львові стартувала «Майстерня міста». Пропонуємо перелік заходів на які варто сходити цього тижня - з 6 по 12 червня.
  • Сміття зі Львова планують перезавантажувати на території очисних споруд «Львівводоканалу» Сміття зі Львова планують перезавантажувати на території очисних споруд «Львівводоканалу» Сьогодні, 6 червня, відбулось засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, де було прийнято кілька рішень щодо ситуації з вивезенням сміття з міста. Про це інформує прес-служба міськради/
  • Google створив додаток для пошуку загубленого  телефона Google створив додаток для пошуку загубленого телефона Google розширив можливості центру управління даними користувача «Мій екаунт», додавши нову функцію, яка працюватиме на пристроях Android та iOS. «Пошук телефону» – це нова функція для пошуку загубленого чи вкраденого смартфону.
  • 11-річний львів’янин потребує допомоги для боротьби із анемією: як долучитись? 11-річний львів’янин потребує допомоги для боротьби із анемією: як долучитись? Швед Максим 2005-го року народження хворіє набутою апластичною анемією важкого ступеня уже другий рік. Урятувати хлопчика може лише трансплантація кісткового мозку від неродинного донора. Зібрати самотужки потрібну для операції суму батьки та близькі не можуть, тому звертаються до усіх небайдужих із проханням допомогти.
  • Сьогодні у Львові прощатимуться із оперним співаком Олександром Громишем Сьогодні у Львові прощатимуться із оперним співаком Олександром Громишем У суботу, 4 червня, не стало відомого співака львівського оперного театру, народного артиста України, Олександра Громиша. Про це повідомила його донька Мар'яна Громиш.
  • Навколо Львова перевірили якість води та повітря через пожежу на сміттєзвалищі Навколо Львова перевірили якість води та повітря через пожежу на сміттєзвалищі Концентрація шкідливих речовин у повітрі та воді в населених пунктах поблизу пожежі на сміттєзвалищі у селі Грибовичі Львівської області не перевищує граничних норм, повідомляють у Львівському обласному центрі Держсанепідемслужби України.
  • У Польщі зрівняють зарплату для українських заробітчан та поляків У Польщі зрівняють зарплату для українських заробітчан та поляків У Польщі працюють над зміною умов праці для іноземців.
  • У Львові для проїзду закрили одне з перехресть. Схема У Львові для проїзду закрили одне з перехресть. Схема Від сьогодні, 6 червня, для проїзду транспорту повністю закриють перехрестя пр. Червоної Калини – вул. Стуса. Пов’язано це із будівництвом трамвайної колії на Сихів.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож завтра, 6 червня, частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Ситуація на дорогах Львова: у центрі утворився затор із трамваїв. Фото Ситуація на дорогах Львова: у центрі утворився затор із трамваїв. Фото Сьогодні, 5 червня, через неправильно припарковане авто на вулиці Підвальній у Львові ускладнюється рух.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 30 травня – 5 червня.
  • Від завтра у Львові на два місяці закриють одне з перехресть. Схема руху Від завтра у Львові на два місяці закриють одне з перехресть. Схема руху У зв’язку з будівництвом трамвайної лінії на Сихів, з понеділка, 6 червня, для проїзду повністю закриють перехрестя пр. Червоної Калини – вул. Стуса. Про це інформує ЛКП «Львівавтодор».
  • ТОП-5 навичок, які знадобляться українцям у 2020 році. Інфографіка ТОП-5 навичок, які знадобляться українцям у 2020 році. Інфографіка Крос-культурна компетентність, обчислювальне мислення, знання нових медіа, крос-дисциплінарні знання та віртуальна колаборація – ось навички майбутнього, які будуть затребуваними на ринку праці у 2020 році.
  • Сьогодні у центрі Львова призупинять рух транспорту: деталі Сьогодні у центрі Львова призупинять рух транспорту: деталі Сьогодні, 5 червня, у центрі міста призупинять рух міського транспорту терміном до 15 хвилин. У цей час вулицями Львова пройде святковий парад переможців перегонів у рамках Фестивалю ретро-автівок. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Львів Львів'ян запрошують на День відкритих дверей у ботанічний сад. Що подивитися Сьогодні, у неділю, 5 червня, Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка запрошує усіх охочих на День відкритих дверей. Окрасою Саду нині є іриси. Пропонуємо найактуальніші фото.
  • Президента УКУ відзначили почесною нагородою в Польщі Президента УКУ відзначили почесною нагородою в Польщі Учора, 4 червня, в приміщенні Національної бібліотеки імені Оссолінських в Вроцлаві відбулося вручення нагороди Яна Новака-Єзьоранського. Цьогорічним лауреатом «за великий вклад в творення незалежної, суверенної та європейської України як спільноти вільних людей» став єпископ Паризької єпархії святого Володимира Великого Української Греко-Католицької Церкви, президент Українського католицького університету, владика Борис Ґудзяк. Про це повідомляє відділ інформації та зовнішніх зв’язків університету.
  • У Львові пройшов парад «Богиня на велосипеді». 10 фото У Львові пройшов парад «Богиня на велосипеді». 10 фото Сьогодні, 4 червня, у Львові пройшов жіночий велопарад під гаслом «Богиня на велосипеді». Пропонуємо 10 фото з події.
  • «Укрпошта» хоче запровадити доставку посилок дронами «Укрпошта» хоче запровадити доставку посилок дронами «Укрпошта» тестує новий спосіб доставки посилок вагою до 3 кг за допомогою дронів. Пробний запуск поштового дрону відбувся 1 червня у місті Буча, що під Києвом.
  • British Council запустила безкоштовний онлайн-курс про англійську мову та культуру British Council запустила безкоштовний онлайн-курс про англійську мову та культуру У рамках року англійської мови в Україні, Британська Рада (British Council) запустила безкоштовні онлайн-курси LearnEnglish Pathways. Нині триває набір на курс «Досліджуючи англійську: мова та культура».
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Бандери Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Бандери Сьогодні, 4 червня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Бандери у Львові ускладнюється рух.
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними, 4 та 5 червня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: сніданки просто неба, фестиваль ретро-автомобілів, заходи «Майстерні міста», День відкритих дверей у ботанічному саду.
  • Сьогодні у Львові громадський транспорт їздить за зміненими маршрутами Сьогодні у Львові громадський транспорт їздить за зміненими маршрутами У зв’язку з проведенням фестивалю старожитніх автомобілів «Леополіс Гран Прі» сьогодні, у суботу, 4 червня, до 15:00 години закриють для проїзду площу Івана Франка й вулиці Вітовського, Стрийську та Героїв Майдану. Про це повідомили в прес-службі міськради.
  • Від завтра у Львові розпочинаються літні сніданки просто неба Від завтра у Львові розпочинаються літні сніданки просто неба Завтра, 4 червня, у парку імені Івана Франка львів’ян запрошують насолодитися смачними сніданками просто неба у чудовій атмосфері, під живі виступи музичних гуртів, із різноманітними спортивними активностями та живим кутком. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: Урицькі скелі Куди поїхати на вихідні зі Львова: Урицькі скелі Цими вихідним Tvoemisto.tv рекомендує відвідати пам’ятку природи та археології національного значення, яка не має аналогів у Європі, – Урицькі скелі.
  • Із понеділка у Львові для проїзду закриють одне із перехресть Із понеділка у Львові для проїзду закриють одне із перехресть Як розповіли у ЛКП «Львівавтодор», у зв’язку з будівництвом трамвайної лінії на Сихів, з понеділка, 6 червня, для проїзду повністю закриють перехрестя пр. Червоної Калини – вул. Стуса
  • Фільм тижня у Львові: «Сезон полювання: Байки з лісу» Фільм тижня у Львові: «Сезон полювання: Байки з лісу» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до продовження улюбленої історії про ведмедя Буга та його друзів.
  • Завтра у Львові громадський транспорт курсуватиме зі змінами Завтра у Львові громадський транспорт курсуватиме зі змінами У зв’язку з проведенням фестивалю старожитніх автомобілів «Леополіс Гран Прі» у суботу, 4 червня, з 9:00 до 15:00 закриють для проїзду площу Івана Франка й вулиці Вітовського, Стрийську та Героїв Майдану. Про це повідомили в прес-службі міськради.
  • Поблизу Львова відбудеться безкоштовний сплав для дітей. Як долучитися? Поблизу Львова відбудеться безкоштовний сплав для дітей. Як долучитися? До дня захисту дітей Турклуб «Манівці» та Управління у справах дітей ЛОДА організовують безкоштовно сплав по річці Дністер для дітей 10-15 років з неповних та багатодітних сімей, переселенців.
  • Сьогодні у Львові стартує фестиваль ретро-автівок. Програма Сьогодні у Львові стартує фестиваль ретро-автівок. Програма Найближчими вихідними, 3–5 червня, Львівський центральний парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького перетвориться на відкритий музей автомобілів. До Львова з’їдуться автовиробники, щоб показати історію своїх автомобілів, відбудуться автоперегони на знаменитій трасі «Львівський трикутник» (траса в межах міста, що пролягає по вул. Вітовського, пл. І.Франка, вул. Стрийській, вул. Героїв Майдану).
  • А ви вже домовились із сусідом? Як у Львові створюють ОСББ А ви вже домовились із сусідом? Як у Львові створюють ОСББ До 1 липня цього року львів’яни повинні визначитися з формою управління свого будинку. Відтак журналісти Tvoemisto.tv довідалися, як у Львові створюють об’єднання співмешканців багатоквартирних будинків (ОСББ), що робити тим, хто відмовляється об’єднуватись, та чи справді зникнуть ЛКП, які самі ж мешканці досі називають «ЖЕКами».
  • Microsoft запускає в Україні фонд для реалізації інноваційних проектів Microsoft запускає в Україні фонд для реалізації інноваційних проектів Компанії «Майкрософт Україна» та BlackBox Capital домовилися про запуск експериментального мікровенчурного фонду Block-chain.fund. Він буде інвестувати в реалізацію коротких інноваційних проектів терміном від 3 до 5 місяців.
  • У Львові створять фан-зону для перегляду футбольних матчів У Львові створять фан-зону для перегляду футбольних матчів Сьогодні, 3 травня, виконком львівської міськради затвердив проект фан-парку для трансляції футбольних матчів у рамках Чемпіонату Європи з футболу 2016 року.
  • Львів’ян кличуть на День відкритих дверей до ботанічного саду Львів’ян кличуть на День відкритих дверей до ботанічного саду У неділю, 5 червня, свої двері для відвідувачів відчиняє Ботанічний сад ЛНУ імені Івана Франка. У ньому саме зацвіли іриси. Про це адміністація саду інформує на офіційній сторінці у Facebook.
  • У Львові з бюджету міста виділять кошти на підручники У Львові з бюджету міста виділять кошти на підручники Виконавчий комітет погодив внесення низки змін до міського бюджету на 2016 рік.
  • AIESEC запрошує львів’ян на безкоштовний квест AIESEC запрошує львів’ян на безкоштовний квест Міжнародна молодіжна організація AIESEC у Львові, у межах глобальних цілей сталого розвитку, що були ухвалені ООН з метою збереження планети до 2030 року, організовує для львів’ян безкоштовний квест. У такий спосіб мешканці матимуть змогу долучитись до глобальної акції. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові визначили порядок затвердження містобудівних умов У Львові визначили порядок затвердження містобудівних умов Виконавчий комітет погодив порядок затвердження містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про новий Статут Львова На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про новий Статут Львова Сьогодні, 3 червня, під час зустрічі, організованої дискусійною платформою Tvoemisto.tv "Твоє місто Львів" спільно з управлінням "Секретаріат ради" ЛМР, говоритимуть про те, які основні положення статуту територіальної громади Львова та як статут міста допоможе львів’янам впливати на прийняття важливих рішень. На Tvoemisto.tv уже стартувала трансляція розмови.
  • «Треба просто любити людей»: Юлія Міщенко про найбільшу цінність у житті «Треба просто любити людей»: Юлія Міщенко про найбільшу цінність у житті Українська співачка, лідер, автор пісень і продюсер поп-рок-гурту «Таліта Кум» у межах культурного проекту Мар’яни Савки «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину» розповіла про найбільшу цінність у житті людини. Про любов і закон, кінобізнес, запит української аудиторії і, звісно ж, про музику Юлії Міщенко читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.
  • Джамала виступить на головній сцені цьогорічного Alfa Jazz Fest Джамала виступить на головній сцені цьогорічного Alfa Jazz Fest Переможниця пісенного конкурсу «Євробачення 2016» стане першим українським виконавцем, що виступає на головній сцені фестивалю. Про це Tvoemisto.tv стало відомо з власних джерел.
  • Сьогодні у Львові стартує «Майстерня міста». Програма Сьогодні у Львові стартує «Майстерня міста». Програма Сьогодні, 3 червня, у Львові стартує «Майстерня міста». Діятиме вона до 19 червня. Основне місце проведення заходу – сквер «На валах», що біля Порохової вежі.
  • Пошукові роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі продовжуються в обмеженому режимі Пошукові роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі продовжуються в обмеженому режимі Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення львівської міської ради, аварійно-пошукові роботи на полігоні в Грибовичах продовжуються, але в обмеженому режимі, оскільки є загроза повторного зсуву.
  • Сьогодні у Львові говоритимуть про Статут міста: де подивитись? Сьогодні у Львові говоритимуть про Статут міста: де подивитись? Сьогодні, 3 червня, під час зустрічі, організованої дискусійною платформою Tvoemisto.tv "Твоє місто Львів" спільно з управлінням "Секретаріат ради" ЛМР, говоритимуть про те, які основні положення статуту територіальної громади Львова та як статут міста допоможе львів’янам впливати на прийняття важливих рішень.
  • Львів’янка стала найкращою спортсменкою травня Львів’янка стала найкращою спортсменкою травня У місті Нотінгем, що у Великобританії, завершився чемпіонат Європи зі стрільби з лука серед дорослих спортсменів. За найвищі нагороди чемпіонату позмагались 295 кращих лучників із 44 країн старого світу. А титул чемпіонки Європи здобула львів'янка Вероніка Марченко. Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.
  • В Україні скасували податок на пенсії В Україні скасували податок на пенсії Верховна Рада України скасувала оподаткування пенсій як для працюючих, так і для непрацюючих пенсіонерів у розмірі до 10 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.
  • У Twitter запустили офіційний акаунт України У Twitter запустили офіційний акаунт України Учора, 2 червня, офіційно розпочав свою роботу акаунт @Ukraine у Twitter. Акаунт верифікований компанією як офіційний.
  • Одне з містечок Львівщини увійшло до фіналу конкурсу «Сім чудес України» Одне з містечок Львівщини увійшло до фіналу конкурсу «Сім чудес України» Містечко Жовква, що на Львівщині, потрапило до фіналу конкурсу «7 чудес України: історичні міста та містечка». Серед 21 міста, які відібрали під час першого етапу конкурсу, Жовква єдина представляє Львівську область.
  • Важкоатлети зі Львівщини здобули перемогу на чемпіонаті України Важкоатлети зі Львівщини здобули перемогу на чемпіонаті України Нещодавно у місті Городок Хмельницької області завершився чемпіонат України з важкої атлетики. Чоловіча збірна команда Львівської області в результаті напруженої боротьби посіла перше загальнокомандне місце (1 077,5 очок), випередивши господарів змагань збірну Хмельниччини (870 очок), третіми виявилися важкоатлети Харківської області (848,75 очок). Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.
  • Львів’ян запрошують на вуличну виставу Львів’ян запрошують на вуличну виставу У неділю, 5 червня, львів’ян кличуть на вуличну виставу «Одна дорога, одна віра», яка відбудеться на проспекті Свободи, біля будинку №16. Початок о 16.00 год. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • В Адміністрації Президента не підтвердили ветування закону про імпорт іномарок. Оновлено
В Адміністрації Президента не підтвердили ветування закону про імпорт іномарок. Оновлено Раніше у кулуарах парламенту голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк сказав, що Президент Петро Порошенко наклав вето на закон про зниження акцизного збору на вживані іномарки. Проте в Адміністрації Президента цю інформацію спростували.
  • У Львівській обласній бібліотеці протягом літа діятиме програма для дітей У Львівській обласній бібліотеці протягом літа діятиме програма для дітей Із 1 червня по 25 серпня у Львівській обласній бібліотеці для дітей діятиме програма літнього читання «Бібліоліто у зеленому».
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 3 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів візьме 40 млн євро кредиту, щоб навести лад зі сміттям Львів візьме 40 млн євро кредиту, щоб навести лад зі сміттям Станом на зараз у міста є домовленість із Європейським інвестиційним банком щодо підписання угоди про виділення коштів на рекультивацію існуючого полігону та облаштування сміттєпереробного заводу. Наразі ж тривають відповідні перемовини з урядом. Про це сьогодні під час брифінгу розповіла голова Сихівської РА, заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк.
  • Як у Львові зупиняли трамвай, у якого відмовили гальма. Відео Як у Львові зупиняли трамвай, у якого відмовили гальма. Відео Сьогодні, 2 червня, у Львові на вулиці Личаківській патрульні помітили, як трамвай №2 їде на великій швидкості зі сторони вулиці Пасічної. Як виявилося, у машини відмовили гальма. Про це повідомляє Патрульна поліція Львова.
  • У Львові одного із керівників поліції затримали на хабарі У Львові одного із керівників поліції затримали на хабарі Сьогодні, 2 червня, у Львові на хабарі затримали одного із керівників поліції. За попередньої інформацією ним є начальник Франківського відділу поліції Львова Уланов Віктор Рудольфович. Цю інформацію Tvoemisto.tv повідомило джерело у поліції.
  • Дивись і вчись: перелік кінострічок, що покращать знання англійської Дивись і вчись: перелік кінострічок, що покращать знання англійської Практикувати англійську за допомогою книг надзвичайно дієво. Це не тільки покращує словниковий запас, а й зорову пам’ять. Однак один зі стовпів знання мови – сприйняття її на слух – найкраще тренувати під час перегляду англомовних фільмів. Пропонуємо перелік кінострічок, які варто переглянути, щоб покращити знання іноземної мови. Для кращого сприйняття, їх поділили за рівнем знань англійської
  • У Львові  призначили стипендії дітям загиблих рятувальників У Львові призначили стипендії дітям загиблих рятувальників П'ятеро дітей рятувальників, які загинули на Грибовицькому сміттєзвалищі, отримуватимуть 4 тисячі гривень щомісяця на кожного із міського бюджету Львова.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!