Новини
  • Нині на кордоні з Польщею черга із понад тисячі автівок Нині на кордоні з Польщею черга із понад тисячі автівок Сьогодні, 17 червня, на кордоні з Польщею утворилась черга із 1 630 автомобілів. Про це інформує Державна прикордонна служба України-Західний кордон.
  • У Львові стартує набір на унікальну магістерську програму: як податися? У Львові стартує набір на унікальну магістерську програму: як податися? У Львові проводиться набір на першу магістерську програму міжнародного рівня в Україні з управління персоналом та організаційного розвитку. Цьогоріч перші випускники уже отримали дипломи магістерської програми. Пропонуємо дізнатися, як потрапити на навчання.
  • Куди українці можуть подорожувати без віз у 2016 році. Перелік країн Куди українці можуть подорожувати без віз у 2016 році. Перелік країн Виявляється, у розпорядженні пересічного українця понад 100 країн, а це майже половина світу, куди можна потрапити без візової бюрократії. Пропонуємо їх перелік
  •  «Нова пошта» запускає у Львові доставку в день відправлення «Нова пошта» запускає у Львові доставку в день відправлення Відтепер клієнтам компанії «Нова пошта» доступна нова послуга – доставка з Києва до Дніпра, Одеси, Харкова та Львова у день відправки. Також можна замовити доставку день у день з цих міст до столиці. Послуга доступна всім клієнтам «Нова пошта» і діє для всіх видів відправлень.
  • Сьогодні частина Львова – без води. Адреси Сьогодні частина Львова – без води. Адреси Сьогодні, 17 червня, у зв’язку з ремонтними роботами, частина Львова залишиться без води.
  • Збірна України поступилася Північній Ірландії у матчі в рамках Євро-2016 Збірна України поступилася Північній Ірландії у матчі в рамках Євро-2016 Матч Євро-2016 між збірними України та Північної Ірландії в Ліоні на арені "Стад-де-Ліон" завершився перемогою ірландців із рахунком 0:2.
  • Карпати, які зачаровують: 10 гірських озер Карпати, які зачаровують: 10 гірських озер Улітку Карпати приваблюють тисячі охочих помилуватися краєвидами та пройти кілька сотень кілометрів по хребтах або ж піднятися на вершину. Проте в українських горах є й чимало сюрпризів для охочих відпочити біля водойми. Пропонуємо до вашої уваги огляд 10 Карпатських озер – магнетичних, оповитих легендами, часом, небезпечних, але привабливих «гірських очей».
  • У Львові розпочався конкурс для молодих поетів. Як долучитися? У Львові розпочався конкурс для молодих поетів. Як долучитися? Учора, 15 червня, розпочався перший етап конкурсу «Молода Республіка Поетів» (МРП) у межах Львівського міжнародного літературного фестивалю. Цього року МРП уже вдванадцяте запрошує до участі молодих україномовних поетів. Заявки приймаються до 1 серпня 2016 року.
  • Львів’ян запрошують долучитись до створення програм початкової школи Львів’ян запрошують долучитись до створення програм початкової школи Львів’ян запрошують висловити свою думку на платформі для публічного обговорення чинних навчальних програми для початкової школи. Про це повідомив Ілля Філіпов, керівник проекту EducationalEra (EdEra), під час зустрічі «REстарт початкових шкіл: львівський досвід та світові практики», організованій дискусійною платформою «Твоє місто Львів».
  • Стартувала трансляція матчу української збірної у рамках Євро-2016 Стартувала трансляція матчу української збірної у рамках Євро-2016 Сьогодні, 16 червня, національна збірна України проведе другий матч в рамках Чемпіонату Європи з футболу 2016 року. У цьому поєдинку суперником синьо-жовтих стане збірна Північної Ірландії.
  • Львів’ян запрошують на найбільші пригодницькі перегони у Карпати Львів’ян запрошують на найбільші пригодницькі перегони у Карпати Найбільші пригодницькі перегони в українських Карпатах «Gorgany Race» цьогоріч відбудуться 26-27 червня. Участь у десятих ювілейних змагання візьмуть понад 500 учасників з усієї України.
  • «Доктора Пі» етапували до Львова. 6 фактів про Андрія Слюсарчука «Доктора Пі» етапували до Львова. 6 фактів про Андрія Слюсарчука «Доктора Пі», або Андрія Слюсарчука, який відбував покарання у Полицькій виправній колонії на Рівненщині, етапували до попереднього місця ув'язнення у Львівський слідчий ізолятор.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 17 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Сьогодні кілька вулиць у Львові без гарячої води. Коли відновлять? Сьогодні кілька вулиць у Львові без гарячої води. Коли відновлять? Сьогодні, 16 червня, у зв’язку із ремонтом, який проводить ЛКП «Львівтеплоенерго» у мешканців кількох вулиць Франківського району не має гарячої води. Журналісти Tvoemisto.tv дізналися, коли завершать роботи та відновлять гаряче водопостачання.
  • Завтра частина Львова буде без води. Адреси Завтра частина Львова буде без води. Адреси Як проінформували у ЛМКП «Львівводоканал», у зв’язку з ремонтними роботами на вулиці Зубрівська, 1, завтра, 17 червня, у частині Сихівського району тимчасово припинять подачу води.
  • Вітер змін: як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція Вітер змін: як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція Сьогодні на Львівщині найбільші електростанції працюють на вугіллі. Їхня робота спричиняє викиди в атмосферу вуглекислого газу, який є основною причиною глобального потепління. Одним з альтернативних, відновлюваних джерел енергії, використання якого зростає і в Україні, є енергія вітру. Tvoemisto.tv довідалося в представників ТОВ «Еко-Оптіма», що є оператором вітроелектростанції «Старий Самбір – 1», яке майбутнє цього напрямку енергетики в Україні, зокрема, на Львівщині.
  • Львів’ян кличуть на прощу у Страдч. Програма Львів’ян кличуть на прощу у Страдч. Програма Наступної неділі, 26 червня, львів’ян запрошують долучитися до Всеукраїнської прощі до села Страдч Яворівського району Львівської області. Проща буде присвячена 65-й річниці від дня смерті страдецьких блаженних отців Миколи Конрада та Володимира Прийми, Дню мирянина та Ювілейному року Божого Милосердя.
  • Завтра у Львові обговорять, хто відповідає за здоров Завтра у Львові обговорять, хто відповідає за здоров'я мешканців міста Як повинна відбуватись комунікація між лікарем та пацієнтом? Як використати міжнародний досвід для покращення медичної сфери у Львові? Про це говоритимуть 17 червня під час зустрічі «Лікар чи пацієнт: хто відповідає за здоров'я львів'ян?», організованої дискусійною платформою «Твоє місто Львів».
  • Львів’ян запрошують на останню прем’єру сезону у театр ім. Марії Заньковецької Львів’ян запрошують на останню прем’єру сезону у театр ім. Марії Заньковецької У Національному академічному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької актори готуються до останньої театральної прем’єри у цьому сезоні. Уже скоро львів’янам буде доступна для показу вистава, поставлена на твір польської письменниці, журналістки та драматурга Зоф’ї Налковської.
  • У Львові представили нового прокурора області У Львові представили нового прокурора області Сьогодні, 16 червня, у Львові представили нового прокурора області. Ним став Юрій Квятківський.
  • В Україні школам дозволили самотужки встановлювати тривалість навчального року. Оновлено В Україні школам дозволили самотужки встановлювати тривалість навчального року. Оновлено Міністром освіти і науки Лілією Гриневич підписаний лист, яким визначено структуру нового навчального року.
  • Пісню «Океану Ельзи» заспівали мовою жестів. Відео Пісню «Океану Ельзи» заспівали мовою жестів. Відео Хіт гурту «Океан Ельзи» «Віддай мені (свою любов)» заспівали мовою жестів. Відповідне відео з’явилось на Youtube.
  • В Україні тепер кожна третя пісня на радіо буде україномовною В Україні тепер кожна третя пісня на радіо буде україномовною Верховна Рада проголосувала за закон, який встановлює 35-відсоткові квоти для пісень українською мовою в радіоефірі. За відповідне рішення проголосувало 268 депутатів.
  • Сьогодні національна збірна України грає проти Ірландії: де подивитись? Сьогодні національна збірна України грає проти Ірландії: де подивитись? Сьогодні, 16 червня, національна збірна України проведе другий матч в рамках Чемпіонату Європи з футболу 2016 року. У цьому поєдинку суперником синьо-жовтих стане збірна Північної Ірландії.
  • Як не придбати автівку з підробленими номерами Як не придбати автівку з підробленими номерами У регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області зазначають, що бувають випадки, коли під час огляду транспортних засобів виявляють так звані автомобілі-двійники - повністю ідентичні, включно з номерами агрегатів та номерними знаками автомобілі. Фахівці сервісного центру радять, як вберегтися від такої покупки.
  • Сміття зі Львова більше не прийматимуть у Луцьку Сміття зі Львова більше не прийматимуть у Луцьку Мер Луцька Микола Романюк повідомив про припинення прийому сміття зі Львова на полігон біля села Брище Луцького району. Причина даного рішення – протест мешканців. Про це мер заявив на своїй сторінці у соцмережі.
  • Лікарі у Львові проведуть забіг. Львів Лікарі у Львові проведуть забіг. Львів'ян запрошують долучитися У суботу, 18 червня, у парку «Погулянка» (вул. Погулянка, Личаківський район) медики уже третій рік поспіль пробіжать забіг «Здоровий лікар – здорова нація». До участі запрошують мешканців, гостей міста і області, усіх, хто веде або починає вести активний та здоровий спосіб життя. Переможців очікують призи. Гасло забігу – «Не біжіть до лікаря! Біжіть разом з лікарем!». Про це інформують у прес-службі міськради.
  • На кордоні з Польщею черга із понад тисячі авітовок На кордоні з Польщею черга із понад тисячі авітовок Сьогодні, 16 червня, на кордоні з Польщею утворилась черга із 1 630 автомобілів. Про це інформує Державна прикордонна служба України-Західний кордон.
  • У Львові планують запровадити автобусні маршрути на Високий Замок У Львові планують запровадити автобусні маршрути на Високий Замок У Львові запровадять два нові автобусні маршрути – Під Дубом-Високий Замок та вул. Золота-Стадіон СКА. Протягом місяця маршрути працюватимуть в експериментальному режимі. Таке рішення під час засідання у вівторок, 7 червня, ухвалила профільна депутатська комісія Львівської міськради.
  • Двоє військових у львівському госпіталі потребують допомоги Двоє військових у львівському госпіталі потребують допомоги Двоє пацієнтів у Львівському військовому госпіталі потребують спеціалізованого харчування типу Нутрізон. Про це інформує Наталія Ліпська, директор у некомерційній благодійній організації «Крила надії».
  • Сьогодні ще частині львів’ян відновлять водопостачання Сьогодні ще частині львів’ян відновлять водопостачання Гідравлічні випробовування у Львові на стадії завершення. Тож ще частина будинків у Львові сьогодні, 16 червня, отримає гарячу воду.
  • Як навчити дитину заощаджувати та витрачати гроші мудро. 10 правил Як навчити дитину заощаджувати та витрачати гроші мудро. 10 правил Ставлення людини до грошей формується вже в дитинстві і багато в чому залежить не лише від матеріального становища родини, а й від того, чи пояснювали батьки своїм дітям основні правила матеріального світу. Британська журналістка і телеведуча Клаудіа Хаммонд зібрала для The Guardian 10 правил, яких батькам варто дотримуватись, щоб у малечі не було проблем з грошима у дорослому житті.
  • Львів’янам розкажуть легенди найстаріших аптек міста. Де та коли? Львів’янам розкажуть легенди найстаріших аптек міста. Де та коли? У рамках нового проекту Львова «Обери музей свого настрою» львів’ян запрошують на тематичні заходи до «Таємної аптеки».
  • Львів Львів'ян просять допомогти зібрати кошти на лікування 4-річного Юрка У хлопчика гостра лімфобластна лейкемія, ранній ізольований кістково-мозковий рецедив. Юрко хворіє ще з 2014 року, з вересня місяця він перебував у відділенні гематології ЗУСДМЦ.
  • Електронні петиції стали доступними для усіх мешканців Львівщини Електронні петиції стали доступними для усіх мешканців Львівщини Від сьогодні, 15 червня, стартує новий сервіс для мешканців Львівської області – електронні петиції. Відтак, кожен громадянин зможе донести свої ініціативи та пропозиції до органу місцевого самоврядування – Львівської обласної ради.
  • Одна із авіакомпаній дарує українцям 25 євро знижки на кожен квиток Одна із авіакомпаній дарує українцям 25 євро знижки на кожен квиток До свого ювілею «Lufthansa» дарує українцям 25 євро знижки на кожен квиток. Квитки зі знижкою можна буде придбати до кінця липня на всі рейси з вильотом до кінця жовтня.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 16 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • На Львівщині поліцейського викрили на хабарі На Львівщині поліцейського викрили на хабарі Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрила на хабарі працівника дозвільної системи Яворівського відділу Нацполіції на Львівщині. Про це інформують у прес-службі прес-служба УСБ України у Львівській області.
  • Львів’ян кличуть на виставку проектів громадських просторів Львів’ян кличуть на виставку проектів громадських просторів 15-19 червня у рамках проекту «Майстерня міста» у дворику львівської Ратуші відбудеться виставка концепцій оновлення громадських просторів Львова, розроблених студентами Львівської Політехніки та Національного Лісотехнічного університету. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян закликають відтермінувати поїздки до Польщі Львів’ян закликають відтермінувати поїздки до Польщі Через неритмічну роботу польських митників на українсько-польському кордоні біля пунктів пропуску утворилися черги автомобілів. Зважаючи на це, українські митники не штрафуватимуть водіїв авто з іноземною реєстрацією за протермінування перебування транспортного засобу на території України у межах однієї доби. Про це інформують у прес-службі ЛОДА.
  • У Львові ремонтують електротранспорт. Де та коли їздитиме оновлений трамвай? У Львові ремонтують електротранспорт. Де та коли їздитиме оновлений трамвай? У Львові модернізували трамвай «Tatra» 1984 року випуску. У ньому встановили нові панорамні вікна, замінили електрику і обшивку. Цей трамвай уже виїхав на випробування.
  • Активіст зі Львова через суд зобов Активіст зі Львова через суд зобов'язав Антикорупційне бюро писати українською Сьогодні, 15 червня, викладач та активіст зі Львова Святослав Літинський виграв суд у Національного Антикорупційного Бюро України. Львівський окружний адміністративний суд зобов'язав НАБУ перекладати державною мовою документи і статті офіційного та неофіційного характеру.
  • Відсьогодні в Україні банкам дозволили змінювати курс валют протягом дня Відсьогодні в Україні банкам дозволили змінювати курс валют протягом дня Українські банки можуть змінювати курси купівлі/продажу іноземної валюти, а також встановлювати різні курси у своїх підрозділах за різними адресами відсьогодні, 15 червня. Відповідна постанова Національного банку України №341 від 8 червня, раніше оприлюднена на сайті регулятора, набуває чинності сьогодні, 15 червня.
  • На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про початкову школу На Tvoemisto.tv стартувала трансляція дискусії про початкову школу Сьогодні,15 червня, під час зустрічі «REстарт початкових шкіл: львівський досвід та світові практики», організованої дискусійною платформою «Твоє місто Львів», обговорять, як покращити початкову освіту, спростити процедуру прийому до спеціалізованих навчальних закладів та на скільки потрібно реформувати початкову освіту, щоб наблизитись до найкращих світових практик. На Tvoemisto.tv вже стартувала онлайн-трансляція розмови.
  • Найбільший онлайн-університет України потребує коштів: як допомогти? Найбільший онлайн-університет України потребує коштів: як допомогти? Освітня платформа Prometheus запустила на «Спільнокошті» краудфандингову кампанію для збору коштів на фінансування безкоштовних онлайн-курсів від викладачів провідних українських та світових університетів, топ-компаній та організацій. Пілотний проект змішаного навчання запланований одразу в кількох українських вишах в різних містах України.
  • Сьогодні – День народження Івана Миколайчука. 4 яскраві ролі актора Сьогодні – День народження Івана Миколайчука. 4 яскраві ролі актора 75 років тому народився видатний український актор, режисер та сценарист. На його рахунку – 34 ролі в кіно, 9 сценаріїв та 2 режисерські роботи. За своє недовге життя – рак забрав Івана Миколайчука у 46 років – він встиг не лише стати улюбленцем глядачів, а й завоювати звання душі українського поетичного кіно.
  • На кордоні з Польщею черга із 2 тисяч автівок На кордоні з Польщею черга із 2 тисяч автівок На пунктах пропуску на кордоні України і Польщі скупчилися загалом понад 2000 автомобілів. Про це повідомляється на сторінці "Державна прикордонна служба України-Західний кордон" у Facebook.
  • У Львові хочуть, щоб контроль за пасажирами у трамваях здійснювали учасники АТО У Львові хочуть, щоб контроль за пасажирами у трамваях здійснювали учасники АТО З 25 травня у львівських трамваях скасували службу контролю за пасажирами, що їздять без квитка. Хто нині перевіряє громадян, як відповідне рішення вплинуло на виручку ЛКМП «Львівелектротранс», а також про те, чому у підприємство будуть набирати військових, що відслужили в АТО дізналось Tvoemisto.tv
  • На Львівщині відремонтують ще дві дороги На Львівщині відремонтують ще дві дороги Із початку червня ведуться підготовчі роботи з влаштування асфальтобетонного покриття на автомобільних дорогах С 141208 Пустомити - Оброшино та С 141205 Пустомити – Поршна. Про це повідомляють у Службі автомобільних доріг у Львівській області.
  • У Львові відзначать 15-ту річницю візиту Папи Івана Павла ІІ. Перелік заходів У Львові відзначать 15-ту річницю візиту Папи Івана Павла ІІ. Перелік заходів Цьогоріч минає 15 років з часу візиту св. Папи Івана Павла ІІ до України: 26 червня 2001 року понтифік приїхав до Львова. Тоді Папа відвідав кілька святинь міста та провів зустріч із молоддю на площі перед храмом Різдва Богородиці на Сихові.
  • На сміттєзвалищі поблизу Львова тривають пошукові роботи На сміттєзвалищі поблизу Львова тривають пошукові роботи Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, сьогодні на полігоні ТПВ у Грибовичах будуть продовжені пошукові роботи.
  • Сьогодні у Львові дискутуватимуть на тему початкової освіти: де подивитись? Сьогодні у Львові дискутуватимуть на тему початкової освіти: де подивитись? Як покращити початкову освіту? Як спростити процедуру прийому до спеціалізованих навчальних закладів та на скільки потрібно реформувати початкову освіту, щоб наблизитись до найкращих світових практик? Про це говоритимуть 15 червня під час зустрічі, організованій дискусійною платформою «Твоє місто Львів».
  • Картини львівського митця експонуватимуться в Нью-Йорку Картини львівського митця експонуватимуться в Нью-Йорку Упродовж 12 червня – 4 вересня в українському музеї Нью-Йорка «The Ukrainian Museum, New York» експонуватиметься виставка львівського митця, члена Національної спілки художників, заслуженого діяча мистецтв України Ореста Скопа – «Козак Мамай».
  • Мандрівникам радять оминати сьогодні один з пунктів пропуску на Львівщині Мандрівникам радять оминати сьогодні один з пунктів пропуску на Львівщині Сьогодні, 15 червня, подорожуючим радять оминати один з пунктів пропуску на Львівщині.
  • З липня у Львові вдвічі зросте вартість тарифів на тепло і гарячу воду З липня у Львові вдвічі зросте вартість тарифів на тепло і гарячу воду У Львові з 1 липня 2016 року зростуть тарифи на тепло і гарячу воду. Про це інформують у ЛМКП «Львівтеплоенерго»
  • Сьогодні у частини Львова будуть проблеми із водопостачанням Сьогодні у частини Львова будуть проблеми із водопостачанням Сьогодні, 15 червня, ЛМКП «Львівводоканал» будуть виконувати роботи по підключенню прокладеної ділянки магістрального водогону «Винники-Довга». У зв’язку з цим частина мешканців Львова, а також у Винників будуть мати проблеми із водопостачанням.
  • Facebook дозволив користувачам завантажувати фотографії у форматі 360 градусів Facebook дозволив користувачам завантажувати фотографії у форматі 360 градусів Користувачі соціальної мережі Facebook зможуть завантажувати і переглядати фотографії у форматі 360 градусів. Нова функція підтримує фотографії, зроблені сферичною камерою, і панорамні знімки зі смартфонів.
  • Львівські ІТ-фахівці стали донорами крові для дітей. Фоторепортаж
Львівські ІТ-фахівці стали донорами крові для дітей. Фоторепортаж Сьогодні, 14 червня, у межах Всесвітнього дня донора крові у львівській ІТ-компанії SoftServe було організовано «пункт здачі» крові. Відтак 55 працівників стали донорами крові для дітей. Tvoemisto.tv поцікавилось у ініціаторів, що потрібно, щоб організувати такий мобільний «пункт здачі» крові на підприємстві, кому віддадуть кров та чим така процедура корисна і для донора.
  • У Львові задимівся трамвай. Призупинено рух У Львові задимівся трамвай. Призупинено рух Як повідомили в ЛКП «Львівелектротранс», на вул Кн. Ольги задимівся трамвай №3. Аварійні служби вже на місці. Рух трамваю буде відновлено найближчим часом.
  • У Львові через ремонт тимчасово не курсуватимуть два тролейбуси У Львові через ремонт тимчасово не курсуватимуть два тролейбуси У зв’язку з проведенням ремонтних робіт на перехресті вулиць І.Франка – Стрийська тимчасово не курсують тролейбуси №11 та №25. За попередньою інформацією ремонт триватиме до 12 липня цього року.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!