Новини
  • У Львові для проїзду закриють ще одне перехрестя: деталі У Львові для проїзду закриють ще одне перехрестя: деталі 13 червня на ремонт закриють перехрестя вулиць Стрийська – І. Франка. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Львів’ян попереджають про збільшення черг на кордоні через Євро-2016 Львів’ян попереджають про збільшення черг на кордоні через Євро-2016 Для українських вболівальників, які прямуватимуть на чемпіонату Європи з футболу у Франції створять окремі смуги руху. Однак, незважаючи на такі заходи, прикордонники попереджають про можливість збільшення черг. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України – Західне регіональне управління.
  • У львівському фан-парку ЄВРО-2016 не показуватимуть матчі російської збірної У львівському фан-парку ЄВРО-2016 не показуватимуть матчі російської збірної У п’ятницю, 10 червня, о 15:00 год. на площі перед університетом ім. І. Франка розпочне роботу фан-парк Чемпіонату Європи з футболу 2016 року. Як зазначають організатори фан-парку, компанія «Львівські ярмарки», заради безпеки тут не транслюватимуть матчі ЄВРО, у яких бере участь збірна команда Росії із футболу.
  • У пункті  пропуску «Рава – Руська - Гребенне» відновили рух У пункті пропуску «Рава – Руська - Гребенне» відновили рух Як інформують у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області, сьогодні, 8 червня, автівки вже без перешкод перетинають кордон на пункті пропуску «Рава – Руська - Гребенне».
  • У Львові продовжили маршрут міського автобуса У Львові продовжили маршрут міського автобуса Як поінформували в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, від сьогодні, 8 червня, курсування автобусного маршруту №18 продовжено до заводу «Ензим», що на вул. Личаківській, 232. Для цього Личаківська районна адміністрація облаштувала тут кінцеву зупинку.
  • Сьогодні у Львові одна з вулиць частково непроїзна: деталі Сьогодні у Львові одна з вулиць частково непроїзна: деталі Сьогодні, 8 червня, на перехресті вул. Личаківська – Черемшини виконують роботи з заміни каналізаційного колектора.
  • Викладач зі Львова домігся підвищення зарплатні вчителям та лікарям Викладач зі Львова домігся підвищення зарплатні вчителям та лікарям Викладач Львівського національного університету імені Івана Франка та активіст Святослав Літинський виграв суд в Кабінету міністрів України щодо неправомірного заниження заробітної платні викладачам та вчителям. Згідно з постановою Окружного адміністративного суду міста Києва зарплати повинні бути вищими на 22%, що у грошовому перерахунку становить понад 1000 грн.
  • Чи є небезпека для здоров’я львів’ян через пожежу? Офіційна інформація Чи є небезпека для здоров’я львів’ян через пожежу? Офіційна інформація Чи становить небезпеку здоров’ю львів’ян пожежа на сміттєзвалищі сьогодні, 8 червня, активно обговорюють у соцмережах. Tvoemisto.tv зібрало інформацію від екологів, чиновників та лікарів з приводу цієї ситуації.
  • Пункт  пропуску Рава-Руська - Гребенне закрито. Там шукають вибухівку Пункт пропуску Рава-Руська - Гребенне закрито. Там шукають вибухівку Сьогодні близько 12.30 у зв’язку з інформацією про замінування пункту пропуску «Гребенне» ( РП) призупинено рух автомобілів. Про це Tvoemisto.tv повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області.
  • Як біля Львова гасять пожежу на сміттєзвалищі. Фото та відео з соцмереж Як біля Львова гасять пожежу на сміттєзвалищі. Фото та відео з соцмереж Сьогодні, 8 червня, під час засідання комісії з приводу ліквідації пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, було прийнято рішення задіяти авіацію. Ліквідацію пожежі розпочали о 11:45 год. Пропонуємо фото та відео, як це відбувається на місці події
  • Коли львів Коли львів'янам слід очікувати на гарячу воду? Оновлено З 10 травня у Львові відбуваються гідравлічні роботи, у зв’язку з чим припинене гаряче водопостачання у всіх районах міста. Tvoemisto.tv дізналося, коли львів’янам слід очікувати на централізоване гаряче водопостачання.
  • У Львові створять центр безоплатної правової допомоги. Адреси У Львові створять центр безоплатної правової допомоги. Адреси В Україні планують створити 400 центрів безоплатної правової допомоги, які будуть функціонувати замість районних управлінь Міністерства юстиції України. З них шість працюватимуть у Львівській області.
  • У Львові облаштують ще один громадський простір У Львові облаштують ще один громадський простір За інформацією Залізничної районної адміністрації, розпочато капітальний ремонт скверу на вул. Ряшівській з непарної сторони.
  • Для ліквідації пожежі на сміттєзвалищі задіють авіацію Для ліквідації пожежі на сміттєзвалищі задіють авіацію Сьогодні, 8 червня, під час засідання комісії з приводу ліквідації пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, було прийнято рішення задіяти авіацію Державної служби з надзвичайних ситуацій. Про це повідомив начальник відділу зі зв’язків з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев.
  • В Україні створили центр із кібербезпеки. Які його завдання В Україні створили центр із кібербезпеки. Які його завдання Президент України Петро Порошенко підписав указ Про Національний координаційний центр кібербезпеки..
  • У Львові з неорганічного сміття пропонують створювати арт-об У Львові з неорганічного сміття пропонують створювати арт-об'єкти Створювати із неорганічного сміття арт-об’єкти - саме таким чином громадська організація «ГРАНІТ» прагне привернути увагу до проблеми сміття та підкреслити важливість вторинної переробки відходів. Захід проведуть в рамках урбаністичного фестивалю «Твій простір», що відбудеться 23-27 червня. Львів'яни також можуть долучитися до ініціативи.
  • Ситуація на дорогах Львова: у місті тимчасово не курсують трамваї Ситуація на дорогах Львова: у місті тимчасово не курсують трамваї Сьогодні, 8 червня, у Львові тимчасово не курсують трамваї вулицею Личаківська.
  • Зі Львова у Європу: квитки за акційними цінами Зі Львова у Європу: квитки за акційними цінами Нині львів’яни уже задумуються про відпустку. Пропонуємо перелік квитків у Європу за акційними цінами.
  • Учора у Львові відійшов у вічність політв Учора у Львові відійшов у вічність політв'язень та громадський діяч Василь Кубів У вівторок, 7 червня, на 90-му році життя відійшов у вічність Василь Кубів – учасник національно-визвольного руху, багатолітній політв’язень, громадський діяч, член юнацтва ОУН (1941), учасник сільської самооборони (1944).
  • Сміттєзвалище біля Львова продовжує горіти: деталі. Відео Сміттєзвалище біля Львова продовжує горіти: деталі. Відео Від учора, 7 червня, на Грибовицькому сміттєзвалищі триває пожежа. Доступ техніки до місця горіння є неможливим. Проте, рятувальники контролюють ситуацію
  • Коли у Львові відкриють фан-парк ЄВРО-2016. Графік роботи Коли у Львові відкриють фан-парк ЄВРО-2016. Графік роботи Із 10 червня до 10 липня площа перед національним університетом ім. І. Франка перетвориться на фан-парк. На час фінальної стадії Чемпіонату Європи з футболу тут працюватиме фан-зона із великим екраном та вуличними меблями, гастрономічний ярмарок та спортивний майданчик для ігор у футбол, флорбол, квадрат та баскетбол на візках. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового «Воно колись «вистрелить» так, що осоромить нас на всю Європу»... Усі, хто був дотичним до сміттєзвалища в Грибовичах, розуміли, що рано чи пізно це призведе до екологічної катастрофи. Важко було повірити, що ця катастрофа забере людські життя. Журналісти Tvoemisto.tv спробували дізнатись, а що буде завтра, чи справді вже є гроші на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та який проект із вивезення, сортування та переробки сміття намагається втілити Львівська міська рада.
  • Гарячу воду у Львові можуть включити пізніше, ніж обіцяли Гарячу воду у Львові можуть включити пізніше, ніж обіцяли 11 червня львів’яни можуть ще не мати гарячої води. Про це повідомив головний інженер ЛКП «Залізничнетеплоенерго» Віталій Камінський.
  • У Львові відбудеться святкування Міжнародного дня йоги. Програма У Львові відбудеться святкування Міжнародного дня йоги. Програма З ініціативи Посольства Республіки Індія в Україні та за підтримки Львівської міської ради 20 та 21 червня у Львові планується святкування Міжнародного дня йоги. Про це інформують у прес-служби міськради.
  • Львівські археологи досліджують найстаріше місто області. Фото Львівські археологи досліджують найстаріше місто області. Фото У рамках проекту «Локальна історія» історики та археологи досліджують найдавніше місто на Львівщині – Белз, столицю однойменного князівства, перша згадка про яке у літописі зустрічається під 1030 р. Тоді київський князь Ярослав Мудрий разом зі своїм братом Мстиславом відвоював Белз, а згодом і Червенські міста, у польського короля Болеслава Хороброго.
  • Міністр екології: за трагедію у Грибовичах відповідальні комунальники Міністр екології: за трагедію у Грибовичах відповідальні комунальники Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вважає, що відповідальність за ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі мають нести місцеві комунальники. Про це він повідомив у коментарі 112 каналу.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 8 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Для дитячих клубів Львова закупили нове обладнання: деталі Для дитячих клубів Львова закупили нове обладнання: деталі Дитячі клуби Львова, відповідно до розподілу асигнувань по бюджету розвитку на 2016 рік, придбали товари довготривалого користування на суму 290 000, 00 грн.
  • Львів Львів'ян кличуть на концерт бас-гітариста «ОЕ» та відомої джазової співачки У Львів з концертом приїде неординарний дует бас-гітариста «Океан Ельзи» Дениса Дудко і Ольги Лукачової з проектом MARU.
  • Ситуація на дорогах Львова: на вулиці Черемшини провалилося дорожнє покриття Ситуація на дорогах Львова: на вулиці Черемшини провалилося дорожнє покриття Сьогодні, 7 червня, у Львові на вулиці Черемшини, 1, провалилося дорожнє покриття. Про це інформують у прес-службі патрульної поліції Львова.
  • «Шерлок Холмс» та «П’ята Авеню». Чому ми й надалі позичаємо у цілого світу? «Шерлок Холмс» та «П’ята Авеню». Чому ми й надалі позичаємо у цілого світу? «Шерлок Холмс», «Америка», «П’ята Авеню». У новобудовах із такими назвами сьогодні пропонують придбати житло львів’янам.
  • У Львові відбудеться Міжнародний фестиваль театрів ляльок. Програма У Львові відбудеться Міжнародний фестиваль театрів ляльок. Програма Із 8 по 10 червня у Львівському академічному обласному театрі ляльок відбуватиметься X Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Золотий Телесик». Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська.
  • У центрі Львова ремонтують декілька вулиць. Перелік У центрі Львова ремонтують декілька вулиць. Перелік З середини червня у Львові заплановано розпочинати ремонтні роботи на вул. Медовій, Газовій та Детька. Про це Tvoemisto.tv повідомили у прес-службі ЛМР.
  • Біля Домініканського собору у Львові «висадять» сад Біля Домініканського собору у Львові «висадять» сад У суботу, 11 червня, у Львові на площі Музейній у контейнери висадять 11 дерев. Таким чином перед Домініканським собором з’явиться декоративний садок, який можна буде пересувати. Про те, з чиєї ініціативи проведуть озеленення і які саме дерева з’являться на площі Музейній, Tvoemisto.tv розповіла Олександра Сладкова, заступниця директора департаменту розвитку Львівської міськради.
  • На Львівщині перекрита траса Київ-Чоп. Деталі На Львівщині перекрита траса Київ-Чоп. Деталі Біля Стрия з 12:30 до 16:00 буде перекрито трасу у кількох місцях ― на об’їзній (614 км траси Київ-Чоп). Також дорогу перекриють і біля в’їзду в місто, щоб машини не їхали через центр Стрия. Учасники акції будуть ходити по пішохідному переходу, який там облаштований.
  • Як у Львові з Як у Львові з'явилася і діяла перша українська фабрика цукерок Перша українська фабрика цукерків «Фортуна нова» виросла з домашнього промислу Климентини Авдикович, вдови професора української ґімназії в Перемишлі. Зневірившись у своїх намаганнях знайти працю з достойною оплатою, жінка спробувала продавати солодощі з власної кухні. Спроба перевершила всі сподівання, вона переїхала до Львова і 1922 р. Львівський магістрат зареєстрував нове підприємство з гордою назвою «Перша українська фабрика цукерків «Фортуна нова»
  • У Львові кожен район матиме свою управлінську компанію: деталі У Львові кожен район матиме свою управлінську компанію: деталі Про подальшу долю ЖЕКів Tvoemisto.tv розповіла Галина Вуглевич, начальник відділу житлового господарства Галицької райадміністрації.
  • Ситуація на дорогах Львова: на одному з перехресть не працюють світлофори Ситуація на дорогах Львова: на одному з перехресть не працюють світлофори Сьогодні, 7 червня, з 8:00 год на перехресті вул. Любінська – Петлюри не працюють світлофори.
  • Садовий просить Порошенка оголосити Львів зоною надзвичайної ситуації Садовий просить Порошенка оголосити Львів зоною надзвичайної ситуації Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про оголошення міста Львова та сіл Малехова і Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • На яких вулицях у Львові є проблеми з вивезенням сміття. Перелік На яких вулицях у Львові є проблеми з вивезенням сміття. Перелік У Львові немає проблем зі сміттям, – зазначають міські чиновники і додають, що всі побутові відходи вивозять на сміттєзвалища, що знаходяться на території Львівської області. На прохання Tvoemisto.tv львів’яни у коментарях зазначають, на яких вулицях нині є переповнені контейнери.
  • Львів’ян запрошують на свято мотокросу: де та коли? Львів’ян запрошують на свято мотокросу: де та коли? Цими вихідними, у неділю, 12 червня, у Львові відбудеться свято мотокросу GaliciaMotocrossFest. Організовує його ГО «Інститут Суспільних ініціатив»
  • Сьогодні у Львові відбудеться відбірковий матч до Чемпіонату Європи серед жінок Сьогодні у Львові відбудеться відбірковий матч до Чемпіонату Європи серед жінок Сьогодні, 7 червня о 19:00 год на стадіоні «Арена Львів» пройде відбірковий матч до Чемпіонату Європи - 2017 серед національних жіночих збірних команд з футболу Україна – Греція. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • На кордоні з Польщею черга з майже 800 автівок На кордоні з Польщею черга з майже 800 автівок Як інформує Державна прикордонна служа України – Західний кордоном, сьогодні, 7 червня, станом на 8 годину ранку, на кордоні з Польщею, черги з 790 автівок.
  • На Львівщині відкрили перший агрокооператив: що вирощуватимуть? На Львівщині відкрили перший агрокооператив: що вирощуватимуть? У понеділок, 6 червня, у с. Крехів Жовківського району відбулося урочисте відкриття кооперативу «Агросвіт» у рамках реалізації проекту «500 успішних сімейних господарств». Про це інформують у прес-службі Львівської облдержадміністрації.
  • Львівське сміття не будуть вивозити на очисні споруди «Львівводоканалу» Львівське сміття не будуть вивозити на очисні споруди «Львівводоканалу» Нині у Львові немає проблем зі сміттям. Усі побутові відходи вивозять з міста на сміттєзвалища, що знаходяться на території Львівської області. Про це учора, 6 червня, під час брифінгу розповіла голова Сихівської РА, заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк.
  • У Львові на вул. Лисенка встановили нові дорожні знаки У Львові на вул. Лисенка встановили нові дорожні знаки 25 травня комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення змінити схему організації руху на вул. Лисенка. З відповідною пропозицією виступили управління транспорту та зв’язку ЛМР і ЛКП «Львівавтодор».
  • В Україні планують спростити  навчання для школярів початкової школи В Україні планують спростити навчання для школярів початкової школи За тиждень навчальні програми початкової школи з'являться в електронному форматі на платформі ed-era.com, де їх можна буде переглядати, залишати коментарі і зауваження. Також для учнів початкової школи пропонують працювати з олівцем, а не ручкою.
  • Гімнастки зі Львова вибороли бронзу етапу Кубка світу Гімнастки зі Львова вибороли бронзу етапу Кубка світу Цими вихідними в Іспанії завершився етап кубка світу з художньої гімнастики. Про це повідомляють в управлінні фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.
  • Екскурсія львівськими двориками після оновлення. Фото Екскурсія львівськими двориками після оновлення. Фото Проект з облаштування внутрішніх двориків втілюється у Львові з 2012 року в рамках проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова, GIZ». Упродовж 4 років відновили 10 дворів.
  • Львів’ян запрошують на Світовий День Молоді із Папою. Як долучитися? Львів’ян запрошують на Світовий День Молоді із Папою. Як долучитися? Із 25 липня до 1 серпня за 250 км від українського кордону відбуватиметься одна з найбільших та найяскравіших подій цього року у світі – Світовий День Молоді. Близько 2 мільонів молодих людей з понад 180 країн світу, разом із Папою Римським Франциском, зберуться, щоб провести один із найбільших фестивалів нашої планети. Львів’яни ще мають змогу потрапити на унікальну подію.
  • Хто отримує квитки на концерт «Океан Ельзи». Результат розіграшу від Tvoemisto.tv Хто отримує квитки на концерт «Океан Ельзи». Результат розіграшу від Tvoemisto.tv Сьогодні, 6 червня, на Tvoemisto.tv завершився розіграш квитків на концерт гурту «Океан Ельзи», що відбудеться на стадіоні «Арена Львів» 11 червня. Аби отримати 2 перепустки на концерт, потрібно було знайти 8 назв пісень Океанів, що загубилися між буквами. До розіграшу долучилися 113 охочих.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 7 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів’ян просять допомогти 22-річному студенту у боротьбі з лейкемією Львів’ян просять допомогти 22-річному студенту у боротьбі з лейкемією У Львові шукають донорів крові для 22-річного студента, волонтера Ігоря Гуля, у якого діагностували рак крові.
  • Завтра у Львові відкриють благодійну фотовиставку про дітей зі сходу України Завтра у Львові відкриють благодійну фотовиставку про дітей зі сходу України У вівторок, 7 червня, у львівському Палаці мистецтв відкриється фотовиставка благодійного проекту «…Forgotten By World». Головна мета проекту – збір коштів на лікування дітей зі Сходу України – території, охопленою війною. Про це під час прес-конференції у понеділок, 6 червня, повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.
  • Львів’ян запрошують підтримати національну жіночу збірну з футболу Львів’ян запрошують підтримати національну жіночу збірну з футболу У вівторок, 7 червня, о 19:00 год. на стадіоні «Арена Львів» пройде відбірковий матч до Чемпіонату Європи-2017 серед національних жіночих збірних команд з футболу Україна – Греція.
  • Львів’ян кличуть на перегляд фільмів під зорями Львів’ян кличуть на перегляд фільмів під зорями У Львівському кіноцентрі, що на вулиці Володимира Великого, розпочав роботу кінотеатр на даху. Свою роботу унікальний кінотеатр розпочав показом картини Алехандро Гонсалеса Іньяріту «Бьордман».
  • У львівських «Карпат» – новий тренер У львівських «Карпат» – новий тренер Сьогодні, 6 червня, на заміській базі «Карпат» у Брюховичах, Почесний президент «зелено-білих» Петро Димінський представив команді головного тренера. Ним став Валерій Яремченко. Про цей інформують на офіційному сайті футбольного клубу.
  • У Львові за  роботою ЛКП «Лев» можна спостерігати онлайн: деталі У Львові за роботою ЛКП «Лев» можна спостерігати онлайн: деталі Львівське комунальне підприємство «Лев», що діє як ветеринарно-стерилізаційний центр для безпритульних тварин та Перша комунальна ветеринарна клініка Львова, встановило 9 веб-камер у своїх приміщеннях та на території та вивело трансляцію усіх процесів онлайн. Це перше комунальне підприємство в Україні, яке повністю відкрило свою роботу у вільному доступі. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян кличуть обговорити впровадження електронного квитка Львів’ян кличуть обговорити впровадження електронного квитка Завтра, 7 червня, у Львові у рамках «Майстерні Міста» відбудеться захід «Система е-квитка: що це таке і коли вона буде у Львові». Львів’ян запрошують до обговорення.
  • У Львові відбудеться додаткова сесія ЗНО
У Львові відбудеться додаткова сесія ЗНО З 2 до 9 липня 2016 року буде проведена повторна додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Додаткове тестування відбудеться у п’яти містах України, зокрема і у Львові.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!